Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Beğendiğim birinden kaçmam da, ben eğer o insanla aramda inanılmaz ve anlamsız bir uyum ve çekim varsa kaçmayı tercih ediyorum. Çünkü biliyorum ki hisler çok güçlü yaşanır her iki tarafı da içine çeker.
Detaydaki kastedilen zıtlık şudur ; İnsanlar bilinçaltındaki olumsuz kök inançlarını, çocukluk travmalarını tetikleyen insanlarla ruhsal bağ yaşar.. Sende ki tüm eksikliği, olumsuzluğu sana aynalık ederek gösterir.. Çünkü çoğu insan kendindeki eksikliği göremez görse bile derinlerde var olan eksikliklerinin farkına karşına çıkan, tuhaf ve adını koyamadığı bağ hissettiği insanlar vasıtasıyla varır.. Başlangıçta bunu anlamaz.. Yaşadığı sorunların duygusal yoğunluğuna kapılır, egosu zedelenir, ruhsal anlamda yoğun acı çeker.. Bu duygusal yoğunluğu yaşarken alması gereken dersi alamaz, öğrenmesi gerekeni öğrenemez.. Bu durum böyle senelerini alır.. Dersi öğrenene kadar bu kişiyle sınanmalı, travmalı uzun bir yolculuk yaşarsın.. Ta ki her iki insanda öğreneceğini öğrenip alacağını alana kadar.. Birinin frekansı diğerinden daha düşük ya da yüksekse yollar ayrılır.. Eğer ikisi de öğreneceğini öğrenmişse aralarındaki sevgi baki kalır ya da kendileri için asıl doğru olan insanla birliktelik kurar.. Kaderinde ne varsa onu yaşarsın..
Bence evet çünkü ilişkide kadın daha baskın erkek pasifse kadının baskınlığı erkeğin pasifliğini tamamlıyor bir yapboz gibi düşün farķlı parçalari var kimi girintili parçaların kimi çıkıntılı ve birleşince biri diğerinin çıkıntılı tatafını dolduruyor ve bir bütün oluyor yani zıt kutuplardaki ilişkiler zamanla ruh eşine dönüşebilir. Farklılıklar, ilişkiye zenginlik katabilir ve her iki tarafın da birbirini tamamlayabileceği bir denge oluşturabilir. Ancak, bu süreçte açık iletişim, anlayış, özveri ve karşılıklı saygı çok önemlidir. Her iki tarafın da birbirine uyum sağlamak için çaba göstermesi gerekebilir.
Ya bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum m. anyak mıyım neyim onu da bilmiyorum 😂😂 ama zıttım olan kişi dikkatimi çeker. Yani her şeyimizin uyumlu olduğu insan da sıkar bir zaman sonra. Zıt kutuplar birbirini çeker olayı çok doğru. Tabi bu çok derin biraz da karışık bir konu yani zıtlık neye göre zıtlık o da var..
Ben zıt kutupların insanları her zaman çekebileceğine inanıyorum. Fakat burada önemli olan arada bir enerji olması. Tamamen zıt olması ise daha çok ters tepecektir yoksa.
Mümkün olabilir, başlangıçta kişiliklerinde zorluklar ve farklılıklar olsa da, çaba göstermeye ve birbirlerinin bakış açılarını anlamaya istekliyseler, farklılıklar anlaşılıyor ve ilişkileri güçlendirip, onları birbirine yaklaştırabiliyor. Ama garantisi de yok ve bireye bağlı.
Zıtlıkların da kendi içerisinde bir uyumu vardır aslında.. Hayata bakış acıları, fikirleri, savunduğunu düşünce... bu anlamdaki zıtlıklar Kişileri çekmekten çok uzaklaştırır..
Bazı zıtlıklar da vardır ki tam anlamıyla tamamlayıcıdır..
Birbirini tamamlayan zıtlıklardır aslında. Hayat görüşündeki zıtlıklardan bahsetmiyorum ama. Huy, özellik bakımından birbirine zıt kişilikler daha iyi anlaşırlar
Ruheşi sonradan olunmaz ruhlar aleminden itibaren ya ruheşisiniz ya da değilsiniz ve ruheşleri her zaman zıt kutuplar olup uyumlu bir zıtlık içindedir bundan dolayı kendini geliştirmedikleri sürece ruheşi de olsalar anlaşamayıp (sürekli) ayrılırlar.