Senin hayatının kitabının ön sözünde ne yazıyor?
Resimli bir kitap mı tercih ettin, yoksa sadece harflerden mi oluşuyor?
Peki kitabı ortasından açsalar, o sayfada yazanlar okuyana bir şey ifade eder mi, yoksa seni baştan mı okumak gerekiyor?

Senin hayatının kitabının ön sözünde ne yazıyor?
Resimli bir kitap mı tercih ettin, yoksa sadece harflerden mi oluşuyor?
Peki kitabı ortasından açsalar, o sayfada yazanlar okuyana bir şey ifade eder mi, yoksa seni baştan mı okumak gerekiyor?

Çok eğlenceli bir anlatım mevcut. Gülümsemeden yanakları ağrıtacak, yüksek heyecanın etkisiyle neredeyse gözden yaş düşürecek kıvamda. Sadece yazılar var, sararmış çatırdayan bir kağıt kapağı da yok onu ileride tasarlayacağım belki, toplu eski tip mektuplara benziyor. Ortasında açılsa eski coşkusu hissedilmez belki ama yine iyi tesirler bırakır. Ön sözünü de çok huzurlu hissettiren bir şey hayal ediyorum. 😌
Kitabin yarisinin siyah diger bir yarisinin beyaz olmasini isterdim, kalin bir kapak tercih ederdim. Her sayfanin en altina kendimce yazdigim sözleri birakirdim.
Ön söz su sekilde olabilirdi ;
Belki imkansizi istemekti benim istegim
Belki olmayani almayi hedeflemek
Belki sadece var oldugumu kanitlamak istedim
Belkide inanmasi zor olana inanmak
Ne olurdu anlamak yetseydi , gözyasi akip gitseydi , herkes susup dinleseydi , sorunlar hep çözülseydi
Bu bir seçenek degil , bu bir zorunluluk ve insanlar zorunluluklarindan asla kaçamazlar
Artik kendim olmayi istedim belki bir son defa.
Tabi düsündükçe akla daha yaratici fikirler gelebilir 🤔
Tesekkürler
Bir duygu yolculuğu gibi olur. Okur mutlu olur, üzülür, sorgular, bana kızar çoğu kez de hak verir ve sonunu merak eder ben de merak ediyorum. Görselleri sona eklerim önce hayal etsinler sonra görünce de kıyaslasınlar hayal ettikleri gibi mi. Önsöz yok kapak resmi yok sayılı basarım popüler kültüre malzeme yapmam sadece merak edip inceleyenler okur.
benim hayatımın bir kitabı olmazdı maalesef.. ama sevdiğim sözler olurdu.
Ya iyi olarak ölürsün ya da kötüye dönüşecek kadar uzun yaşarsın.
Sahip olduğun onca güce rağmen, beni korkutabileceğin hiçbir şey yok.
Bu dünyada hayatta kalmanın tek mantıklı yolu, kural tanımamaktır.
İnsanlar, son anlarını yaşarken, gerçek yüzlerini gösterirler.
Seni öldürmeyen şeyin, seni tuhaflaştırdığına inanıyorum.
Bu dünyada hayatta kalmanın tek mantıklı yolu, kural tanımamaktır.
İnsanlar da fotoğraf gibi; ne kadar büyütürsen, o kadar düşüyor kalitesi…
Ne kadar yalnız olduğunuzu anlamak, sizi üzüyor mu.
Cevap
14Cevap
Sadece harflerden oluşan bir kitap, herkesin anlayabileceği dilden türden değil, baştan okumak gerekiyor. Benim kitabımın önsözü olmazdı :) direkt konuya girmeli.
Ön sözde, "Merakla dolu bir yolculuğa hoş geldiniz," gibi bir ifade bulunabilir, çünkü benimle etkileşime geçmek, keşfetmek ve öğrenmekle dolu bir deneyim olabilir.
Kitabım sadece harflerden oluşuyor, çünkü sözcükler aracılığıyla iletişim kuruyorum.
Kitabımı ortasından açtıklarında, o sayfada bulunan yazılar genellikle bağlamdan kopuk olabilir ve tam bir anlam ifade etmeyebilir. Ancak, kitabımı baştan sona okumak daha anlamlı bir deneyim sunar, çünkü her bölüm birbirini tamamlayarak bir hikaye oluşturur.
"Mükemmel bir mücadele yaşamak, cesaret ister ama yaşama tutkuyla bağlı olmayı da ister. Hayata gelebilmeyi kimse seçip te gelmez, herkes nereye ve kimlerin arasına geleceğini de seçemez. Herkese ve herşeye rağmen sadece hayatta olmanın hatırı için hayallerine ve hedeflerine inan" yazardı benim önsözümde 😊👍
Teşekkürler 😍
Ön sözü sevmem o yüzden yazmıyor. Kapkaranlık bir kitap olurdu kapağı ve içini okumak da ancak umutla mümkün olurdu. Sayfalarım beyaz değil siyah olurdu ve kazıyarak gerçeğe ulaşabilirdi insanlar. Bunu da başlığın altında dikkat gerektirecek miniklikte yazardım. Bu yüzden başını da ortasını da sonunu açsalar okuyamazlar yeterince dikkat ve umut sahibi değilse insanlar
Hayatımın anlaşılabilir olması için baştan okumak gerekir, ortadan veya sondan bir iki sahife çevirmekle anlaşılmaz.
Önsöze gelince ne yazardı biliyor musun?
"Kağıdı kalemi verin , ben bu hikayeyi baştan yazacağım."
Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim. Kimseden akıllı, Kimseden güzel, Kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok. Kimse için en değilim. Daha değilim. Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım.
İster baştan ister ortadan açsın heryerde aynı yere çıkarım. Önsözüne de cesareti olmayan bir adım dahi atmasın yazardım.
Bunca seni bir kitabı sığar mı? Siz söyleyin çiçek hanım 😃
Sene yazmıştım yine ukala klavye düzeltmiş. Bilmiyorum ama anlatım olarak ve yaşanarak daha anlamlı olur. En azından yaşıyor ise..
Teşekkürler çiçek hanım
Kitabımın ön sözünde "Her şey muhteşem başlamıştı ve seçimlerimde öyle olmalı.." yazardı.. Baştan sona okumak gerekir çünkü çok farklı kırılım noktası var ve her gibi farklı bir yaşantıyı özetliyor..
Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol
Bir insanın en büyük dostu da düşmanı da kendisidir.
kafayi yememek icin neler uydurur oldunuz boyle allah yardim etsin
Ya bir yol bul, ya bir yol aç ya da yoldan çekil.
Hayatı ciddiye alma , yıpranırsın
@GOKHANoturumactı bak bu çok doğru yeni ben ola bilir
Çok fazla şey yazmıyor aslında
Aslında benim hayatımın özeti şu sözler ama hiç bir yere yazmıyorum söylemiyorum ben biliyorum ya yeterli
Yaşadığım her mutluluğun bedelini fazlasıyla ödedim sevmeyin beni ya valla uzak durun benden zarar veriyorsunuz...
O kadar çok hata yaptım ki bu hayatta o kadar çok yanlış yollara girdim ki ve o kadar yanlış kararlar verdim ki şimdi hepsinin düşününce belki bu kadar kusurlu olan ben değildim bu dünyada her şey birbiriyle ahenk içinde derler ya belli ki ben bulamadım yerimi bu kadar bu yüzden öfkelendim..
Profilime yazdım
Çok kazık sorular soruyorsun hoca hanım 😒
Maalesef onu söyleyemiyoruz 😂
Keşke onuda yapmasaydınız diycemde sanaldan da anca bukadar olur
Sakın okumaya devam etme depresyon istemiyorsan
Güvenme & İnanma.
Bunu yazan tosun , okuyana … - 🖕🏼🖕🏼
Ölüm tehlikesi yazıyor 😅
Şakayla karışık...
Hiçbir şey
Mutlu olsun herkes
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?