Düşüncelerimi, inançlarımı paylaşıp tartışabileceğim biri yok çevremde. Düşündüklerimle kalıyorum. Kaybolmuş gibiyim. Ne yapacağım ben böyle?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bana kalırsa öncelikle seni yargılamadan dinleyen birisine ihtiyacın var. Neler söylediğini sakince dinleyerek "hayır o öyle değil işte, yanlış biliyorsun, aa bu düşünceye nerden kapıldın demek yerine" bak şimdi çok güzel söylüyorsun ama eksikler varsa birlikte araştıralım olur mu?
Seninle sohbet etmek oldukça güzel , yine aklına takılan bir husus olursa her zaman birlikte değerlendirilebiliriz diye samimi bir dost gerekiyor. Hiç çekinmeden korkusuzca bütün duygu ve düşüncelerini ifade edebileceğin bir dost...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılAyyyy ne güzel bir soru bu böyle 🤩 Önceliklee, evet, düşüncelerini paylaşmak istiyorsan bunun için sosyal medya gayet iyi, kendi kafa yapına yakın insanlar bulabilirsin. Diğer yandan, bunun için illa kafa yapına yakın insanlara gerek var mı sence? Hayır! Elbette yok, önemli olan tartışmak, seviyeli bir şekilde birbirinize fikirlerinizi beyan edip yeni görüşler keşfetmek, saygılı olabilmek. Yani zıt fikirler o kadar da kötü değil...
Ayrıcaa, evet söylemeden geçemeyeceğim. Mesele aslında bir yandan kendimizi anlamak ve şu sihirli soruyu sormak, neden düşüncelerimi birileriyle paylaşmam gerekiyor, eğer paylaşmamam gerekseydi ne yapabilirdim? İşte bu kadar, artık hazırsın. Göster kendini! 😎04 Yorumla
Soran+1 yılYapay zeka sandım seni. Onun üslubuyla yazmışsın. 😂
Şöyle ki eğer düşüncelerini paylaşmazsan sığ kalırlar. Ama başkalarıyla paylaşırsan fikir alışveirşi gerçekleşir ve senin düşüncelerinden zenginleşir. 😇
Cevap sahibi+1 yılYa ahaksjsj zaten amacım beni yapay zeka sanmandı, harika ya acaba yeni bir hesap falan açıp yapay zeka gibi mi davransam 😂
Cevap sahibi+1 yılArtık yapay zekayla cevap yazan çok andaval var bence bile yazıyorlar yapay zekayla, onlara köstek olmak için bu işe kollarımı sıvayacağım
Soran+1 yılYapay olan hiçbir şey güzel değildir. Her şeyin doğalı güzel. Bırakın bu yapay zeka işlerini bence. 😂
Muhabbet etmek iyidir ama neden bu kadar ihtiyaç duyuyorsun ki buna? Yalnızlık duygusu mu yoksa onay almaya mı ihtiyacın var? Kendi düşüncelerin sana ait ve herkesin gerçeği be doğrusu farklıdır başkasının ne düşündüğü de önemli değil. Hayatı kendi değerlerine göre yaşa. Bu arada yanlış anladıysam kusura bakma bana bira onay almaya desteklenmeye ihtiyacın varmış gibi geldi de.
07 Yorumla
Soran+1 yılMesele onay alma meselesi değil aslında. Doğruya ulaşma isteği. Bazı şeyler görecelidir. İnsanların bakış açıları, doğruları farklı olabilir. Haklısın herkesin doğrusu farklıdır ama gerçek değişmez ve tektir. Ben o gerçeği bilmek istiyorum bazı konularda. Belki yanlış bildiklerim, yanlış düşündüklerim var ve bunları düzeltmek istiyorum.
- +1 yıl
Aynısı bende de var bunu bırakmanı ve rahat olanı tavsiye ederim. Terapistle görüştüm hatta bu beni intihara sürükledi şu an klinikte kalıyorum. En gerçeği bulmak zordur. Şöyle düşün bir şeyin gerçekliğini kim söylüyor? İnsanlar filozoflar demi? Ama nereden bileceksin neyin gerçek olduğunu ki? Hayatta o kadar durumlar ve ihtimaller var ki bazen gerçekleri durumlar birbirine benzese bile değişebilir. Esnekleşmeye çalış. Hata da yap boş ver. Korkma başarısızlıktan. Kötü bir şey olmaz. Bana mesela otizm teşhisi konuldu bu yüzden hep böyle düşünüyormuşum. Bende hep siyah ya da beyaz var grileri görmekte zorluk çekiyorum bu yüzden katı kurallarım var ve böyle yaşamak çok zor. İstediğin zaman bana yazabilirsin yardımcı olmaya çalışırım. Hatta şaşırdım böyle benim gibi düşüneni hiç görmedim
Soran+1 yılSiyah ve beyaz olayı bende de var. Grileri sevmem. Netlik isterim. Ben intihar düşünecek psikolojide değilim. Olumsuz bir şey yok hayatımda. Sadece bir şeyin eksikliğini hissediyorum o kadar. Düşüncelerimi paylaşabilmek farklı bakış açıları kazanabilmek istiyorum. Kafamdaki sorulara cevap bulamayınca hep bir soru işareti olarak kalıyorlar. Unutamıyorum. İnsanın hayatta tartışabileceği birinin olması güzel olur. Tartışmak kötü bir şey değil. Düşünmek, sorgulamak güzel şeyler değil mi? Ama kendi içinde kalınca sığ kalıyorlarlar. Farklı fikir alışverişleriyle zenginleşebilirler sadece.
Soran+1 yılDediğim gibi sadece bu konuları konuşabileceğim, hatta beni yönlendirebilecek biri lazım. Bir arayış içindeyim. Ama neyi nerde arayacağımı bilmiyorum.
Soran+1 yılTakip atıyorum mesaj atar mısın? 😇
Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Buna tartışmak demeyelim de, fikir alıp fikir vermek, karşılıkli saygı çerçevesinde. Ama bunu başarmak çok zor bir şey. Bende bulamıyorum öyle birilerini. Her zaman kendime söz veriyorum Ali oğlum boş ver tartışma. Ve her seferinde olmuyor. Eskiye nazaran tartışmaya görmüyorum. Daha dün akşamın iftarında yine tartışma oldu. Ve ben yine pişman oldum. Karşı taraf yani dayım ve teyzemler dünyadan o kadar uzak ki inan var ya çok zor çok.
034 Yorumla
Soran+1 yılNeden tartıştınız?
Soran+1 yılNe gibi farklılıklar vardı?
- +1 yıl
Çok Bir farklılık Yok aslında. Dedim onlarda aynı Araplar gibi Kur'an'ın Kerim'i bel altında tutarlar çokta sorun olmaz dedim. Ama bizim Türkiye'de en sarhoş bertoş bile Kur'ani kerimi yüksekte tutar. Onlar dedi ki onlar ve Araplar pis insanlar ondan öyle. Dedim orasını bilemem. Ama dedim bizdeki saygı onlar da yok. Sadece birşeye saygı meselesi bu. Şöyle örnek verdim. Ben küçükken anneme ve ebem'e ( babaannme) sorduğum zaman küçük Bir ekmek parçasının benden daha büyük olduğunu söylerdi. Dedim insanların geçim kaynağı buğday, ekmek olduğu için ona bir değer yüklemişiz. Onlarda kendilerine değerli olan şeylere değer katmışlar. Bunun dinle felan alakası yok dedim. Onlar ekmeği bilmiyorlar ve bilmedikleri için değeri olmuyor
Soran+1 yılPeki doğru olan hangisi sence? Kur'an-ı Kerim'e saygı konusunda fazla mı hassas davranıyoruz? Yoksa onlar mı fazla özensiz?
- +1 yıl
İkisi de doğru ya da yanlış diyemem. Ama saygı iyi bir şey bu sadece Kur'an-ı Kerim'e göre değil canlılığa, varlığa. Benim düşüncem şu, saygıyı çok fazla büyütüp ona başka manalar yüklemek doğru değil. Öyle saygı yapacağımıza alıp içini ne yazdıklarını Anlamaya çalışmak. Bırak adam binde Bir merak etmişse alsın eline kitabı uzanırken okusun. Uyuya kalsın. Kafasına takılani işaretlisin. Kitabı Bir ev koruyucusu sanıp duvara asıp öylece kalmasından daha iyidir.
Soran+1 yılBen Kur'an-ı Kerim'in sevdiğim ayetlerini fosforlu kalemle çizmiştim. Sonra içime kurt düştü mesela. Kusur mu işledim, hata mı yaptım, günaha mı girdim diye. Halbuki kötü bir niyetle yapmadım. Ne bileyim ben camiye girmeye de çekiniyorum mesela. Bunlar birazdan toplum baskısından kaynaklı belki de. 😁
- +1 yıl
Bir çok şey öyle. Daha neler var neler. Lise yıllarında abdestsiz mezarlığa girmiştim, o zaman derledi ki abdestsiz girersen ölüler sizi aşağıya çeker. Bende mezarlara uzak Durmuştum. Neler var neler. Ama bunlar için değildi tartışmak. Sadece ben onların gözünde çok farklı düşünüyorum. Onlar için hemen kâfir olabilirim. Belki de dün akşam olmuşumdur. Ama haberim yok
Soran+1 yılİnsanlar aslında farkında olmadan Allah'ın işine karışıyorlar. Bu kafir, bu müslüman, bu cennetlik, bu cehennemlik diye ahkam kesiyorlar sanki kalplerin içini açıp bakmışlar gibi.
- +1 yıl
Biraz öyle birazda nasıl desem şöyle doğru yâda yanlış konuş toplumdan farklı bir şey yaparsan farklı algılanırsin. Bu sadece bu sadece dinle ilgili değil, dinsiz toplamlarda da böyle. belki günümüzde o kadar yok ama binlerce yıl önce bu kavram çok etkiliydi. İnsan; ister yemek, ister sevgi, kültür vb... Bunlara alıştığı için seviyor ya da sevmiyor, bu böyle falan tepki veriyor. Birde biz insanlar karar verirken beyinde saniyede düşünce 4, 5 bin düşünce oluşur. Bu bilinç altında 3,4 milyon civarındadır. Hâl böyle olunca eylemlemlerimizi ve düşüncelerimizi etkileyen bilinç altı yani geçmişler belirliyor. Onun için eskiler yeniye kapalı gençler yeniye açık. Aynı Hz Muhammed'in İslami tebliğ Ederken gençlerin daha hızlı Müslüman olması gibi
Soran+1 yılİnsanlar alışılmışın dışında düşünceler duymak ya da alışılmışın dışında davranışlara maruz kalmak istemiyorlar yani?
- +1 yıl
Genel olarak öyle. Bizim bile çoğu davranışlarımız o şekilde. Birşeyi severken ya da isterken ona göre hareket ediyoruz. Aslında bu olması gereken. Çünkü Bey'in Bir çeşit kendini savunmaya alıyor. Bence, bilinç altından geçmişte yaşadığımız tecrübelerimizden yararlanmak çok iyi bir şey değil mi? Tabiki harika. Ama bu arada da şu an ki aktif olan düşünce yapımızi, algımızi aktif yapacağız ki eski ve yeni bilgiyi karşılaştırıp daha doğru Bir karara varalım.
Soran+1 yılOnu da herkes yapamıyor ama😁 demek istediğim herkes tecrübelerinden ders çıkaramıyor. Bazı insanlar aynı hataları tekrarlayıp duruyorlar. 😁
Soran+1 yılBen unutuyorum tecrübelerimi. Aynı hataları tekrarladıktan sonra hatırlıyorum.😂
Soran+1 yılUmarım...😇
Soran+1 yılÇok düşünmek iyi değil diyorlar. 😁
Soran+1 yılDüşüncelerim beni kontrol ediyor.
Soran+1 yılBazen takıntı haline getirebiliyorym. Bazı sorular kafamı o kadar çok kurcalıyor ki bir cevap bulana kadar sürekli onunla meşgul oluyorum. Sabırsızlanıyorum.
- +1 yıl
Emin olun seni çok iyi anlıyorum. Bende de oluyordu Eskiden. O zaman 10 ise şimdi 3, e , 4e düşürdüm. Burada bu takıntıları en aza indirmek için sana yakın olan kim varsa destek olması gerekiyor. Evliysen kocan değilsen ailen doktor. Sana kim iyi gelecekse arkadaş dost onlar ile konuş sohbet et. İnan bana bu sorunu en aza indirebilirsin. Sadece İlk yapman gereken inanman
Soran+1 yılKonuşmaktan kasıt? İçini dökmek mi? Yoksa zaman geçirerek düşüncelerden uzaklaşmak mı?
- +1 yıl
Tabiki her ikisi ve üçü de. İçini dökmek boşaltmak. Uzaklaşmas tabiki kısa süreli bir çözüm ama çok etkili. Mutlu olduğun ortam ya da birisi ile zaman geçirmek. Bu bir sevdiğin Bir uğraş olabilir. Birden konuştuğun kişiden fikir almak. Yani bu takıntı ile mücadele için Bilgi şart. Ama burada dikkat etmen gereken husus, her insan ile konuşma. İyi olayım derken dan dun konuşur. Daha kötü olur
Soran+1 yılAma ben mutsuz değilim aslında? İnsanlarla ciddi konuları konuşmayı bırakalı epey oldu. 😁
Soran+1 yılAslında huzurluyum. Memnunum halimden. Çok saçma ama sadece bazı sorular kafamı kurcalıyor ve cevap arıyorum.
Soran+1 yılMesaj atmak istemiştim ama atamadım 😁
Soran+1 yılTakip isteğimi kabul etmen gerek😁
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
38Cevap
u +1 yılYok ben bu konuda rahatım. Düşüncelerimi her konuda paylaşırım, din olsun, siyaset olsun vs. Kimden neden çekineyim, onlar çekinsin :D
11 Yorumla
+1 yılBen konuşuyorum ama çevremde ben kadar inancı doğrultusunda hareket eden biri olmadığı için konuşmadan çok onları bir şeylerle ikna etmeye çalışırken buluyorum kendimi. Diyanetin soru sorma kısmı var oradan sorabilirsin. Arayıp da soruladabiliyor galiba. Diğer yorumda dinden bahsettiğin için dirket girdim böyle. Mehmet Okuyan, Muhammed Emin Yıldırım, Altay Cem Meriç bunları severek dinliyorum belki faydası dokunur. Yabancı biri olarak da Nouman Ali Khan diye bir adam var ama Türkçe videoları az. O da iyi duruyor.
07 Yorumla
Soran+1 yılBakacağım videolarına. Ne yalan söyleyeyim diyanet çok güvendiğim bir kurum değil. 😁
- +1 yıl
Direkt İslam ansiklopedisinden cevap verdikleri için temel olarak yanlış cevap vereceklerini sanmıyorum. Mesela ben nereden duydum bilmiyorum ama çevrem de dahil Hz Havva nın kaburga kemiğinden yaratıldığını sanıyordum uzun bir süre ve bunu okulda öğrettiler diye düşünüyordum. Ya da Kur'an a adetliyken dokunulmaz, abdestsiz dokunulmaz vs. Ama diyanet sitesinde böyle bir bilgi yok. Nereden geldiğini bilmediğim bir ön yargı var hepimizde bence diyanete karşı
Soran+1 yılHaklısın dinimizde yanlış bilinen çok şey var. Her kafadan ayrı ses çıkıyor. En basit bir konuyu araştırmaya kalksan herkes farklı bir şeyler söylüyor, insanın kafası karışıyor. Doğruyla yanlışı ayırt etmekte zor günümüzde.
- +1 yıl
Kur'an meali oku ilk. Aklına takılan ayetlerin açıklamalarını oku. Mehmet Okuyan on ki güzel.
Soran+1 yılMeal okuyorum da tefsire geçiş yapmak istiyorum. Bakalım.
Soran+1 yılDirayet tefsiri ne oluyor tam olarak? Farkı ne?
- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvet, maalesef bu konularda insanlar hem hiçbir şey bilmiyor hem de tartışmaya girilmesini istemiyor. O yüzden en iyisi bu tür platformlarda soru sorarak ya da YouTube kanallarında videolar izleyerek işi götürmek.
Farklı bir bakış açısı arıyorum diyorsan bana soru sorabilirsin. Emin ol kalbindeki o tatmin olma isteğini dindirecektir.10 Yorumla
+1 yılValla düşündüklerini paylasman önemi var mı bilmemem ama karsindaki seni anlmiyisa nekadar paylasirsan paylaş bişi deyismez amaninsanin dert ortagi olması güzel eskiden benimde vardı şimdi yok boşlukta gibisin sürekli başa donuyomus gibi ya da onun gibi bişi
04 Yorumla
Soran+1 yılDertleşmekten ziyade fikir alışverişinde bulunabileceğim biri olsun isterdim ben çevremde.
- +1 yıl
Bu sana bağlı aslında zor bişi diyil bu
Soran+1 yılDoğru insanı bulmak zor. Herkesle konuşulmuyor.
- +1 yıl
Orası öyle erklere bakıyorum kadın gibi trip atiyo 😂😂 ya da aklı belden aşağıda sorsan erek kimsenin kimseye güveni kalmamış ama genede biyerden baslamali 1 kasada 3 beş çürük domates var diye kasayı atamayiz dimi
+1 yılİnsanın en iyi kılavuzu kendisidir tatlım. Anlaşmak ve anlaşılmak gibi olaylara takılmadıkça kendini daha mutlu hissedeceksin. İllaki içindeki olumsuzlukları dökmek istiyorsan kağıda herseyini yaz ve bir suya at diğer yöntemse banyo çıkışı tuzlu suyla yıkan olumsuz ve negatiflikleri vücudundan su ve tuz enerjisiyle atarsın. Olumlama ve arınma meditasyonları yap. Güzel enerjiler senin olsun🌸✨
012 Yorumla
Soran+1 yılMesele olumsuz düşünceler değil ki. Kafamda soru işaretleri var ve cevaplarını bulamıyorum. Demek istediğim dini konularda, toplumsal konularda ya da ne bileyim hayatla ilgili konularda düşüncelerimi, inançlarımı paylaşabileceğim, kafamı kurcalayan sorulara cevap bulabileceğim birinin eksikliğini hissediyorum. Tartışabileceğim bir insana ihtiyacım var yani. 🙄
- +1 yıl
Seni anlıyorum ama kafandaki tez antitez durumları seni mutsuz da ediyor farkında olmasan da dini konular manipüle edilmeye çok açık konular örneğin onun için dikkatli seçmelisin paylasacağın insanları. Demem o ki herkesle hersey paylaşılmıyor bunu arayışa girmek senin için boş yorgunluk yaratır bunları paylasacağın insanlar bir yerlerde elbet karşına çıkacaktır
Soran+1 yılBunun da farkındayım. Doğru cevaplara ulaşmak için doğru insanlarla tartışmak gerek. Ama hangi kapıya gideceğimi de bilmiyorum. Özellikle dini konularda doğru insanları bulmak zor. Dini sömürülerle beyin yıkayan oluşumlarda var. Yanlış insanlarla yanlışa düşmekten de korkuyorum. Ama sorularda beynimi kemiriyor. Nasıl bulacağım cevapları ben? 🙄
- +1 yıl
Felsefik ve dini kitaplar oku bunlar arasında mukayese yap insanlarla yaparsan bunu bilgi kirliliği olur sağlam kaynaklar okumalısın
Soran+1 yılİşte onca kitap arasından sağlam kaynakları bulmakta sıkıntı. Hangi kitaplardan başlamalıyım mesela?
- +1 yıl
Ahmet cevizci felsefe tarihi üniversitede bak bunu okutmuslardı bize
İslami şahsiyetin inşası din anlamında
Ama tabiki en iyi kılavuz mealli kuranı okuman olacak ilk yazdıklarım din felsefe karşılaştırması yapman için ônerdiklerim:)
Soran+1 yılKur'an mealini okuyorum her gün. Tefsir de okumak istiyorum. Ama hangi kitabı alacağımı bilmiyorum. Risale-i Nur diyorlar ama onun da üslubu çok ağır. Daha kolay anlaşılır bir üslupla yazılmış tefsir alayım diyorum. Ama bilmiyorum. O konuda bile kafam karışık. 😁
- +1 yıl
Bu dediklerim güzel kitaplar bende din felsefe konularında çok kuşkucu bir insanım güvenebilirsin bu kitaplara körü körüne bağlı değilim sen gibi sorgularım
Soran+1 yılYani ben çok şükür müslümanım. İnancımdan şüphem yok ama daha çok ilmimi artırmak istiyorum. Kur'an-ı Kerim'i özümsemek, daha iyi anlamak ve anladığımı hayata geçirmek istiyorum. 😁
- +1 yıl
Onu anladım sorgu zaten inanç zedelemek için değilki neden inandığını bilmek içindir:)
Soran+1 yılKesinlikle. 😇 Ama sorgularken dinden çıkanlarda var neticede. 😁
- +1 yıl
Tabiki oda kisinin kendisinde biten irade ve akıl gücü artık ama bilmekten zarar gelmez:))
Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Düşündüğüm her şeyi paylaşırım. Fakat bunun için ufku açık, kendini geliştirmiş insanları tercih ederim. Zira at gözlüğünü çıkarmamış insanlar "yassahhtır hemşehrim. Büyük Günah! Çarpılır taş olursun!" diyecekler
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte doğru insanı bulup anlatmakta zor. 😁
+1 yılHerkes düşündüklerini paylaşamaz kendi içinde yaşarsın paylaşabildiklerin sınırlıdır, senin ne düşündüğünü önemseyenlerde sınırlıdır, çünkü genelde herkes böyle düşünmek zorundadır bu kural doğanın bir kuralı anlaman lazım
07 Yorumla
Soran+1 yılFikir alışverişi yapabilmek istiyorum sadece. Bu yanlış veya kötü bir şey değil ki.
- +1 yıl
Eksik olan ne sence
Soran+1 yılFikir alışverişinde bulunabileceğim birinin varlığı 😁
- +1 yıl
Bunu herhangi birine bahsedince hayır cevabını mı aldın
Soran+1 yılHerhangi birine danışmadım. Çevremde danışabileceğim biri yoktu zaten.
- +1 yıl
Mesela ne bunlar çok mu alışılmadık şeyler
Soran+1 yılPek sayılmaz.
Ben de öyleyim. Tahminen toplumda pek çok insan böyle hissediyor. En açık fikirliyim diyen biri bile bağnaz olduğunun farkında değil bazen. Ben de isterdim gönül rahatlığı ile konuşabildigim birilerinin olmasını.
02 Yorumla
Soran+1 yılAynı dili konuşabilmek önemli.
- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılPaylaşma da zaten, çünkü gerçek anlamda asla anlamayacaklar.
Yanlış düşünüyorsun, buna mı kafayı taktın deyip düşüncelerini saçma ve kendini suçlu hissettirirler sadece.11 Yorumla
Soran+1 yılO yüzden paylaşmayı tercih etmiyorum. Ama insan paylaşacağı birileri olsun istiyor.
- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılInsanlara karşı beklentiye girme çünkü insanlar Çok nankör seni üzerler Eskiler der ki suyu aç suya anlat.
Ve en önemlisi Ellerini aç Allah'a anlat.
Insanlara anlatma boş ver03 Yorumla
Soran+1 yılDerdimi Allah'a anlatıyorum zaten. İnsanlara anlatmayı bıraktım. Ama düşüncelerimi kiminle paylaşıp doğruya nasıl ulaşmalıyım bilmiyorum
- +1 yıl
Böyle biri yok mu etrafında hiç
Soran+1 yılNamaz kılan, Kur'an okuyan, soru sorabileceğim biri yok çevremde. Çevremdeki herkes dünya derdindeymiş gibi geliyor bana.
Ben gibi vardır öyle için sıkılır ne bilim en yakın arkadaşındır üzüntünü , sevinçlerini paylaşırsın özellikle dramalırını dinleyip boş ver geçer der aslında böyle düşünmenin altında ki sebep ; gerçekten seni ikna edebilecek tezleri sunacak birisinin etrafında olmamasıdır.
04 Yorumla
Soran+1 yılDerdimi Allah'a anlatıyorum artık ben. Hem rahatlıyorum hem derman buluyorum. Ama bazı konuları tartışabileceğim birinin yokluğunu hissediyorum.
Soran+1 yılKur'an meali okuyor musun?
- Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
+1 yılAksine hiç yorulmadım.
Biliyorum ki insanoğlu bildiğini okumaya devam edecek.
Neden dert sahibi olmak isteyeyim.
Bir kenara çekiyorum sandalyemi doyasıya gülüyorum.
Ağız dolusu kahkaha.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣00 Yorumla
+1 yılKanka benim hiç sevgilim olmadı niye konuşamazdım utangactim, ailem çoğu segi yasakliyordu babam sınırlıydı özgüven sıfırdı bende gittim hiç istemediğim bı kadjnla evlendim mutsuzum bok gibi bı hayat , yaşayamadım ne çocukluğumuzu ne gencligimiİ
00 YorumlaKitap kulüplerine üye olabilirsiniz, toplanzi uygulamasına girin ordan aktif olanlara katılın. Anladığım kadarıyla kültürlü ve bilgi dolu insanlar ile sohbet etmek hoşunuza gidiyor. Size çok faydası dokunur.
00 Yorumla
+1 yılKendini yalnız hidsettigin için muhtemelen bir şeyleri çabalamak istemiyorsun artık kendini motive et inan her şeyi yapabilirsin kendine guvendikten sonra umarım seni anlayan birisi olur
02 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak öyle bir şey değil aslında. Ben sadece kafamdaki sorulara cevap bulmak istiyorum. Bazı konularda, örneğin dini konularda tartışabileceğim inançlı insanların yokluğunu hissediyorum. Aklımdaki soruları kime soracağım? İşte ben fikir alışverişinde bulunabileceğim birilerini istiyorum hayatımda. Ama çevremde öyle insanlar yok.
- +1 yıl
Ne gibi sorular? Bildiğim kadar yardımcı olurum
Paylaşma al eline bi defter yaz düşüncelerini herkeze yazicagina defterine yaz kimseye illaha anlatmak zorunda değilsin
04 Yorumla
Soran+1 yılFikir alışverişinde bulunmak istiyorum. Yoksa sığ kalır düşünceler.
Soran+1 yılİnşallah bulabilirim.
+1 yılİnsan büyüdükçe yetişkin sohbeti arıyor. Anlamak ve anlaşılmak çok güzel bir duygu bunu bende bazen zaman zaman eksikliğini hissetsem de kendime iyi gelecek şeyleri armaaktan da vazgeçmiyorum
00 Yorumla
+1 yılBen düşündüklerimi içimde tutmam seviyorsamda nefret ediyorsamda dini siyasi ne olursa olsun hepsini paylaşırım
01 Yorumla
Soran+1 yılKarşındaki insan seni anlamadıktan sonra? Yahut sorularına cevap verecek kapasiteye sahip olamadıktan sonra paylaşmanın manası ne?
Kişilik & Karakter konusunda 6,1b cevap paylaştı. Ben uzun zamandır paylaşamıyorum zaten 🤦♀️🤷♀️🙅♀️🙅♀️
022 Yorumla
Soran+1 yılÇok zor bir durum.
- +1 yıl
burada paylaşıyorum 😏😏
Soran+1 yılBende bir deneyeyim dedim. Sana faydası dokunuyor mu peki? 😁
- +1 yıl
Daha iyi hissediyorum 😃😃
- +1 yıl
Ve konuştuğum insanlar artı onlara bir şey anlatmıyorum zaten onlarda anlatmamı istemiyor
Soran+1 yılÇevrendeki insanlara mı anlatmıyorsun? 🤔
- +1 yıl
Evet artık hakimda daha az şey biliyorlar
Soran+1 yılBende uzun zamandır kimseyle ciddi konularda konuşmaz oldum. Anlamıyorlar, sıkılıyorlar. Neşeli ve esprili halimi seviyorlar. 😂
- +1 yıl
Benimde espiri yapınca dinliyorlar başka konu olunca dinlemiyorlar 😒😒😒😑
Soran+1 yılAlıştırmışız neşeli halimize. Başka bir modda görmek istemiyorlar bizi.
- +1 yıl
He vallaha görüncede tirip atıyorlar bide 😂😂😂😂
Soran+1 yılAhaha aynen en komik kısmı da o valla. Üzülmeye de hakkımız yok. Gülmek mecburiyetindeyiz. 😂
- +1 yıl
🤣🤣🤣🤣🤣evet bama diyorlar ki
Hiç yakışmıyor sana sen ne zamandan beri tirip atıyorsun 😳😳
Soran+1 yılAhaha dün iftara yakın bir kötü oldum bir yandan iftarı yetiştirmeye çalışıyorum. Elimden ayağımdan can gitti. Sırtıma bir ağrı girdi zaten. Böyle durumlarda asabileşiyorum ben. Kendi halime bırakılmak istiyorum ama gel de anlat. Söylüyorum kendi halime bırak diye dinlemiyor. Bir şeye kızınca da trip atıyor. Neden bağırıyorsun diyor. Yemek bile yiyemedim bir çorbayı zor içtim. Yemek yemiyorsun, ne oldu sana. Falan filan. Yemekten ziyade güleyim istiyorlar. 😂
- +1 yıl
😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣dünde benim belim ve karnım ağiriyordu onlarda aynı tepki ve neden sabahtan beri bağırıyorsun dediler 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Soran+1 yılAhaha asıl ironi de ağlanacak halimize gülüyoruz şu an. 😂
- +1 yıl
Evetttttt🤣🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
Işte o kadar güler yuzluyuz biz 😌😌😌
Soran+1 yılAhaha 😂
Soran+1 yılTeşekkür ederim güzel sohbet için keyif aldım. 😇
- +1 yıl
Rica ederim bende çok keyif aldım 😃😃😘😘😘
Soran+1 yıl😇😇
Mevzu inanç ise dilediğiniz konuyu münazara edebiliriz felsefi bir çizgide.
01 Yorumla
Soran+1 yılDün size mesaj atan bendim. Danışacağım kafama takılan soruları da. Teşekkür ederim 😇
+1 yılBiraz hissediyorum açıkcası bazen ama sonra geçiyor geçmek mecburiyetindeymiş gibi ama geçmiyor galiba birikiyor ben geçtiğini sanıyorum
00 YorumlaÇevrende değilim ama istersen düşüncelerini benle paylaşabilirsin iyi gelir belki
00 YorumlaHer türlü yoruldum artık haklıda olsam hee aynen diyorum
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı. bende paylaşıyorum ve boylesinin daha iyi olacağını düşünüyorum
01 YorumlaKim düzgün dinleyecek ya da ilgilenecek diye düşünüyor genelde insan
00 Yorumla
+1 yılPek paylaşamıyor değilim aslında sadece düzgünce konuşabilen insan sayısı az
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılArtik onemsemiyorum o kadar. Ic sesim sessiz olmayi ogrendi kafa dengi biri bulamayinca:)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBundan herkeste var, genelde çevremizdeki insanlar mankafa darkafa ve anlayışsız olduğu için bizi yargılayacağını kınayacağını düşündüğümüz için her şeyi içimize atıyoruz. Bu böyle gelmiş böyle gider.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBenimki gibi sıradışı düşünce ve tercihlerin varsa kolay olmaz tabi. İyi ki sosyal medya var. Bulursun birilerini.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir çoğu insan. Öyle bende öyleyim hatta buraya soru yazınca saçma sapan cevaplar alıyorum istersen bana yazabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSorularla İslamiyet sitesinde sorularına samimi ve isabetli cevaplar alabilirsin
00 Yorumla
+1 yılAnonim olmak burada o yönden güzel istediğini söyleyebilirsin
00 Yorumla
+1 yılKimse kaybolmaz kuran oku
04 Yorumla
Soran+1 yılMeal okuyorum zaten tefsire geçmeyi düşünüyorum.
- +1 yıl
Maşallah maşallah maşallah çok sevindim rabbim daim etsin inşallah
Soran+1 yılİnşallah
- +1 yıl
Amin
Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ne tür düşüncerin var seni yoran?
04 Yorumla
Soran+1 yılŞu sıralar dini konulara çok kafa yoruyorum mesela?
Soran+1 yılİnançlı bir insanım ve ilmimi artırmak istiyorum. Kur'an-ı Kerim meali okuyorum. Ve kafama takılan, merak ettiğim sorular var.
Bende öyleyim
10 Yorumla
+1 yılBuyur paylaş tartışalım
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEden olmasın dinleyecek biri her zaman vardır
00 Yorumla
+1 yılHiç tanımadığın birine anlatmakta fayda var
00 Yorumla
+1 yılGel benle konuş buraya yazabilirsin
00 Yorumla
+1 yılBen de öyleyim Meal konusunu konuşabiliriz
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 382 cevap paylaştı. Benimle paylaşacaksın
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 25,5b cevap paylaştı.
+1 yılHerkeste olan bir durum maalesef.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKız al benden de o kadar valla
10 YorumlaO zaman tartışabileceğim diyarlara uçacaksın
03 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir diyar var mı?
Soran+1 yılNeresi o diyar? 😁
Gizli Üye(25-29)+1 yılDüşüncelerin, inancın ne
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGel birlikte paylaşalım
00 Yorumla
+1 yılİnancın ne
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok şükür müslümanım.
- +1 yıl
Yaş ne peki
+1 yılSusmak daha iyidir
00 Yorumla
+1 yılZamanla geçer
00 Yorumla
+1 yılpaylaşma o zaman
00 Yorumla
+1 yılTartismican
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Var tabiki
00 Yorumla
+1 yılbana her zaman anlatabilirsin
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 853 cevap paylaştı.
+1 yılO zaman yaz
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSor konusalim
06 Yorumla
Soran+1 yılDini konuda bir birikimin var mı? 😁
- +1 yıl
Bilmiyorsam bilmiyorum derim
Soran+1 yılDini içerikler paylaşan takip ettiğin kişiler var mı? Hayalhanem gibi kanallar? 😁
- +1 yıl
Yok da bilirim. Sor lütfen
Soran+1 yılKur'an meali okuyor musun peki?
- +1 yıl
Evet
- Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılArtık paylaşma
00 Yorumla
+1 yılBende oyleyim
00 YorumlaBulacaksın
00 Yorumla
Devamını Gör(43)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Düşündüklerimi paylaşamamaktan yoruldum. Böyle hisseden var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler