Duygusal manipülasyon yapan kişi çoğunlukla karşısındakine düşünmek ve değerlendirmek için ihtiyaç duyduğu zamanı tanımaz ve aceleci davranır. Böylece istediğini elde etme şansını artırır...
Manipüle ettikleri insanların önce duygularını sömürürler sonra o kişi üzerinde kontrol sağlamaya çalışırlar. Suçlu olmadığın halde sana kendini suçlu hissettirirler, senin benliğini işgal altına alırlar “ben aldatmayacaktım ama sen yetersizdin, senin suçundu” gibi. Diğer bir örnek ise “ben ister miyim sana böyle davranmayı ama ben şunu onu bunu yaşadım geçmişte, aslında böyle değilim”. Manipüle eden insan senin hiçbir konuda düşünmene fırsat vermez, senden bir şey istediği anda hemen yapmanı bekler “hadi, hadi” tarzında. Bir de şey var, ilişkinin başında aşk bombardımanına tutulmak sonrasında tabiri caizse iplememek, işte ghostlamak. Önce büyülemek sonra itelemek.
Yaptığı her şeyi "ben öyle demek/yapmak istemedim sen yanlış anlıyorsun" gibi cümlelerle örtmeye çalışırlar ve paranoyak gibi hissetmene sebep olurlar bir yerden sonra. Gözünle gördüğün şeyi dahi öyle evirip çevirirler ki yanlış gördüğüne inanırsın gibi gibi... Farketmesi zor fakat fark edildiği anda anında uzaklaşılması gereken tehlikeli insan türleri...
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Önce değer verir arkadaş dost gibi davranır sonra da birden soğuk yapar ve bunu söylediğin zaman da sürekli kendini haklı görür kendini haklı çıkartır. bir günde silebilir. umursamaz. hatasını anlamaz. egolu davranır. yalan söyler ve yapmacık davranır
Sen delisin öyle demedim kendine bi bak.. iyi değilsin.. kişinin kendini suçlu hissetmesi demektir bunu yapanlar asıl sorunlu kimsenin haddi değil ki psikolok bile böyle yaklaşmıyor yani
Ben olmak üzere her iki cinste göz göre göre manipülasyonu yapar, yapıyor, yapmakta. Ve şu an yorumlarda bulunan bir kaç kişi dahi yapmış... saf olanlarda hemen inanmış. 👏🏻