Bir dizide böyle söylendiğini gördüm ve aşırı merak ediyorum. Özelden özele akıl yürütme nedir? Bu bir düşünme biçimi falan mı? Bilenler söylesin.

Bir dizide böyle söylendiğini gördüm ve aşırı merak ediyorum. Özelden özele akıl yürütme nedir? Bu bir düşünme biçimi falan mı? Bilenler söylesin.

Selam tatlım. Özelden özele akıl yürütme hakkında birkaç şey söyleyebilirim. Bu durum aslında 2 veya daha fazla insanın belirli bir konu ya da problemi beraber düşünerek çözmesi anlamına gelir. Akıl alışverişi de diyebiliriz. Herkes fikrini söyler ve en mantıklı olanı yapılır.
Bunu zaten hayatımızın birçok noktasında yapıyoruz. Örneğin eğitim için beraber bir araştırma yaparken, iş yerlerinde toplantı yaparken gibi..
Başka bir anlam olarak da yaşantılara bağlı olarak tek yönlü düşünen biriysem anlamına da geliyor. Mesela bir olay karşısında sadece kendi bakış açımı konuşturuyorsam özelden özele akıl yürütme olur.
Bir insanın belli bir alışkanlığının öncesinde adlandırdığı neyse Sonrasında da odur. Değişkenlik göstermez değişkenlik gösterirse özelden özele Akıl yürütme olmuyor.
Karşılaştığı yeni duruma uyum sağlarsa beyni Buna da özümlemek diyoruz. Değişken yani.
Cevap
1Cevap
Bu tabir pek bir anlam ifade etmedi bana. Dizi eğer ingilizce ise dizideki söylendiği halini yazabilirseniz hem Google'dan hem de benden bir cevap alma ihtimaliniz artar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?