Kişilik & Karakter konusunda 24,4b cevap paylaştı. 35 yaşına kadar sorunlarımı aşamadım kendime ait bir hayatım yok çocukluğumdan beri utangaç çekingen içe dönük sessiz biriyim hiç açılamadım kendimi hep geri çektim sosyalleşemedim insanlardan kaçtım kendimi eve kapattım senelerdir evden dışarı çıkmıyorum gençliğim hep evde geçti gitti kendimi hayattan toplumdan soyutladım iş hayatım olmadı sosyal hayatım olmadı aşk hayatım olmadı özgürlüğümü hissedemiyorum yaşadığımı bile unuttum
011 Yorumla- +1 yıl
Önvrlikle özgürlüğünü hissedemiyorum dediğin kısma değinmek istiyorum. Hissedemiyorsun çünkü geçmişte travmatik kalan bir durumu devamlı ertelemiş ve sonrasında bu sende fazladan bir çekingenlik duygusuna yol açmış. Çekingen olmak problem değil aksine bir nimettir lakin çekingen olmana sebebiyet veren durumu duygularınla değil mantığın ve sezgilerinde çözmelisin. (Örnek) Kendine düsürt olmak zorundasın, korkak olduğunu düşündüğün bir konuyu ele al, korkak olmana sebep olan unsur gerçekten geçerli mi? Bu unsurun yanlış olması gerekir, yanlış ise uzun vadeli ve ya gereğinden fazla kitleye sahip somut ya da soyut bir durum olmalıdır.
Kötü kavramını kabul etmelisin lakin karşına çıkan kötülüğün hacmini ya da kütlesini kabul edemezsin. Doğru olanı seçmelisin, doğru olanı bulabilmen için 5N1K'ya başvurmalısın. Her türlü, saçma alakasız demeden her noktasını birbiriyle bağdaştırmalı ve bu karışımına objektif empatiyi eklemelisin. Bu empatiyi kendine de yap, bunu vicdan mahkemesi olarak değil aksine kendine başkasına bakar gibi bakmalısın.. - +1 yıl
Daima öneri ettiğim formül şudur; şimdiki niyetin gelecekte sana geleceklerin aynasıdır. Bu yürümek, seçim yapmak, söylenecek sözler, verilecek kararlar, en endişeli anlar, en güzel anlar, herhangi birine atacağın bir bakışta da dahildir.
Kendin belirttiğin gibi, 35 sene diyorsun. Sen kendine acıyı kendin çektiriyorsun. Mutluluğu uzun vade göremezsin, mutluluğu acı ya da engelleri kâr edebildiğinde göreceksin. Kabul etmen gerekir, bu dünyaya herkes ilk ve son kez geliyor, şâyet reenkarnasyon olsa bile ben önceki hayatımı hatırlamıyorum ve bana garanti belgesi verilmedi. Ben de sen de sadece ŞU AN'dan sorumluyuz Niyetimizi, değişmeyen özdeğrler doğrultusuna uygun paralel şekilde ölçmeli ve hareket etmeliyiz. Bunu yaptıktan sonra, (robot psikolojisi diye adlandırıyorum :D) "Yapmam gerekeni yaparsam, yapmış olacağım." demeli ve bunu idrak etmelisin. Ancak ihtimalleri göz ardı edemezsin, hayat kazanılan galibiyet ya da zaferlere göre değil, verilen çabalara göre şekil alır. Buna kanıt olan şu ayete bak, İsra Suresi 13. Ayet. Bu değişmeyen özdeğerleri tanımak için, geçmişine ve çevrene bak. - +1 yıl
Ben utangaçlığımı çekingenliğimi kontrol edemiyorum bu istemsiz gelişen oluşan bir durum zaten çocukluğumdan beri utangaç çekingen içime kapanık biriyim demekki doğuştan gelen kalıtsal bir özellik istesemde utangaçlığımı yenemedim çocukluk ve ergenlik dönemlerinde bunu aşamadığım için kişiliğim gelişmedi hep öz güvensiz pasif asosyal biri oldum insanlardan kaçtım kendimi geri çektim sosyalleşemedim öz güvenim sosyal ve iletişim becerilerim de gelişmedi ilkokul ortaokul lise hayatım boyunca sıramdan kalkmadım kimseyle konuşmadım teneffüslere bile çıkmazdım okulda sokakta hep dışlandım aşağılandım dalga geçen alay eden sataşan çok oldu o dönemlerde sokağa çıkıyordum ama genelde evde duran biriyim ergenlik dönemimi de sağlıklı tamamlayamadım hiçbir konuda deneyimim olmadı sosyalleşmek gezmek eglenmek arkadaşlık çevre flört etme hiçbiri olmadı hep eve kapandım yalnız asosyal kaldım liseden sonra da tamamen eve kapandım dışarıya iyice yabancı kaldım yaşadığım mahallede sokakta yabancı gibi kaldım kendimi hep geri çekerek yaşadım insanlardan kaçtım utangaçlığımı yenemedim askere gittim askerde de sessiz pasif çekingen kaldigin için uyum sağlayamadım herkes ona göre davrandı bana askerde insanlarla iç içe olsam da faydası olmadı açılamadım askerden sonra tamamen eve kapandım arkadaşım yoktu askerden kimseyle de görüşmedim gençliğim hep eve kapalı işsiz asosyal yalnız mutsuz geçti gitti senelerdir evden dışarı çıkamıyorum gençliğimi hiç yaşayamadım iş hayatım sosyal hayatım aşk hayatım olmadı hiçbir yaşam deneyimim olmadan 35 yaşına geldim
- +1 yıl
Kendimi geride kalmış tamamlanmamış yetersiz hayata geç kalmış hissediyorum doğma büyüme aynı sokakta yaşadığım halde mahalleme çıkamıyorum sokağa çıkamıyorum eski insanlar yok tanıdığım yok beni de kimse tanımaz bilmez yaşadığım yerde yabancı gibiyim hayatım evden ibaret özgürlüğümü gerçekten hissedemiyorum tutsak gibiyim yaşadığım unuttum gençliğime dair yaşanmış bir güzel günüm bile olmadı hiç güzel anılarım yok her senem her günüm aynı hiçbir şey değişmiyor hayata karşı güçsüz kaldım kendimi hayatın dışında kalmış gibi hissediyorum
- +1 yıl
Bu asosyal durumunu kâr et o zaman, hadi!!! Ne yaşadıysan yaşadın ve sadece hisleri kaldı sende, ne o günler kaldı ne dediğin gibi kişiler, HİÇ BİR ŞEY KALMADI, SADECE HİSLER SENDE KALDI. Kalk ve hemen yürüyüşe çık, evet tek başına. Çıkmıyor musun? O zaman blog yazmaya başla, şiir ve ya sözler yaz ve onları ünlenmeye çalışan birkaç kişiye sat. Bu bir aktivite olur, kalk kameranın karşısına geç ve video çekmeye başla. Kendini telefondaki yansıtmaya anlat, bir başkasına anlatır gibi. Anlatırken, içindeki o asıl özçekirdeğinin sesini daha net duyacaksın, lakin bunun olması için dediğim gibi kameraya değil bir başkasına konuşur gibi konuşmalısın. İstersen 80 yaşında ol, şu an yaşıyor musun? Çıksan içinde olacağın sokakların var mı? Dinleyeceğin müziklerin? Araştırmak istediklerin için imkanın? Elin ayağın tutuyor mu? E daha ne bekliyorsun, kalk hadi. Bak tekrar ediyorum, çekingen olabilirsin, yaşın çok çok daha fazla da olabilir, fakir değil sefil bile olabilirsin, seni ezikleyebilirler. ÇOK NORMAL, NEDEN BİLİYOR MUSUN? İnsanlar daima kolayı sever, yap dediklerinde isteklerinin yapıldığını görürlerse çoğunlukla saf minnet değil, aksine kolaylığın verdiği haz gelir akıllarına. Kendini sevmek budur, birilerine hayır deyip ahkam keserek çekingenliğini atamazsın.
- +1 yıl
Kendini sevmek derken mesela kadınlar makyaja sarılıyor, ne saçma!!! Resmen kapitalizmin tuzağı, birnevi soldan gelen şeytanın sağdan gelmesinden başkası değil. Artık topluma bunlar doğru geliyor, sen toplum değilsin, onlar da toplum değil aslında. Onlar kör kalanlar, doğru sananlar. Bak, şu gerçeği kabullen; ""yapman gereken şeyi yaparsan yapmış olacaksın.""
Doğrudan, yani faydası bile olmasa zarar vermeyen şeylerden ayrılma. Git ve sokaktaki canların besin dertlerini sorumluluk altına al, git ve evinin civarında koşuya çık. Dilin hayır demeyi değil, kalbin kendine değer vermeyi öğrensin. Sen kendine saygı duy ayıp önüne gelene boyun eğersen, insanlar sana minnet duymaz aksine kullanırlar. Ben sana gelip ahkamcı ve egoist ol demiyorum ki sakın ama sakın olma. Ben kendini sev diyorum. Bak unutma, yapman gereken şeyi yaparsan yapmış olursun. Bu hayat ün şan mala mülke göre dönmüyor, verilen çabaya göre dönüyor. Yapmazsan yapmamış olursun. ESKİ GÜNLER YOK SADECE HİSLER KALDI, SEN SADECE *şu an*DAN İBARETSİN, BEN DE ONLAR DA DAHİL. ŞUANA BAK, ŞUANINI *DOĞRU*YA DAYALI "ŞİMDİ" ŞEKİLLENDİR. Arkadaşın mı yok? Ben varım, duyuyor musun beni? Ben kardeşin de arkadaşın da olurum, ama mesele benim arkadaşlığım değil, senin çaban. - +1 yıl
Teşekkür ederim yardımcı olmaya çalışıyorsun yazdıklarına katılıyorum sonuna kadar haklısın sen çok güçlü cesur öz güvenli bilgili birisin ama ben çok güçsüz korkak öz güvensiz bilgisiz ve geride kalmış biriyim sen benden çok ileridesin ben 35 yaşındayım ama hayata dair hiçbir şey yaşayamadım yaşam evet okula gittim ama okulda sessiz sıramdan kalkmayan kimseyle konuşmayan teneffüslere bile çıkamayan biriydim hep dışlandım aşağılandım çok dalga geçen alay eden lakap takan oldu hayatta hep yetersiz başarısız pasif kaldım kendimi eve kapattım içime kapandım insanlardan kaçtım hiç açılamadım kendimi aşamadım sosyalleşemedim zamanla daha da hayattan koptum hep eve kapalı yaşadım çocukluğumda sokağa çıkıyordum ama utangaçlık çekingenlik yüzünden çoğu yönden kaybettim ergenlik dönemlerinde de açılamadım sosyal hayatım olmadı arkadaş çevre edinemedim hep eve kapandım öz güvenim hiç gelişmedi sosyal ve iletişim becerilerim de gelişmedi kendimi hayata dışarıya insanlara yabancı gibi hissediyordum liseden sonra tamamen eve kapandım okul hayatımdan hiçbir şey anlamadım okulun bana faydası olmadı hatta zararı bile oldu çünkü hep dışlandım aşağılandım başarılı olamadım
- +1 yıl
Liseden sonra da hiç evden çıkmıyordum yaşım gelince askere gittim ama askerde de aynı kişi oldum sessiz pasif kaldım herkes ona göre davrandı hiç açılamadım kendimi geri çekiyordum uyum sağlamaya çalışsam da çok başarılı olamadım askerliği böylece tamamladım askerliğim bitince 22 yaşındaydım ve yine eve kapandım mesleğim yoktu işe girmek için kendimi hep yetersiz hissettim zaten utangaçlık çekingenlik öz güvensizlik kaygı hâlâ devam ediyordu ama kendimi kimseye de anlatamadım hep içime attım zaten anlayan da olmazdı ailem de herşeyi benden bekledi ben de işe girmek için sosyalleşmek için hiçbir adım atamadım insanlardan kaçtım akrabalardan kaçtım mahalleme bile yabancı kaldım sadece üniversite ve kpss sınavlara giriyordum ama zaten beklentim de yoktu başarılı da olamıyordum 25 yaşında 3 ay işkur kursuna katıldım orada da sessiz çekingen utangaç içime kapanık kaldım açılamadım insanlarla yakınlık kuramadım varlığım belli değildi orayı da öyle bitirdim sonra yine eve kapandım hiç evden dışarı çıkmıyordum 29 yaşında yine 6 ay işkur programına gittim ama orada da aynıydım açılamadım sadece gittim geldim ve bitince yine eve kapandım 20'li yaşlarımda böyle geçti 30 yaşında sonra da zaten hiç evden dışarı çıkmadım hiçbir gelişme olmadı sadece 2 yıllık açıköğretim bitirdim 3 yıl oldu hâlâ diplomayı bile almadım gençliğimi hiç ama hiç yaşayamadım gençliğime dair yaşanmış bir güzel günüm bile olmadı hep mutsuz oldum yalnızlık çaresizlik içinde kaldım kendime ait bir hayatım olmadı özgürlüğümü kazanamadım hayatım evde geçti gitti hiç gezemedim eğlenemedim sosyalleşemedim arkadaşım olmadı sevgilim olmadı doğma büyüme aynı mahallede sokakta yaşıyorum ama çıkamıyorum yabancı kaldım markete pazara çarşıya bile gitmiyorum sadece mahalledeki camiye teravih namazlarını kılmaya gidiyorum ama dışarı duramuyorum namazı kılıp hemen eve dönüyorum
- +1 yıl
Kendimi hayata karşı güçsüz zayıf yetersiz hissediyorum toplumda yerim olmadı insanları tanımıyorum beni de tanıyan yok iş hayatından sosyal hayattan aşk hayatından korkuyorum yaşım ilerledikçe her şey daha da zorlaştı hayatım evden ibaret benim dünyam ev olmuş kendimi dış dünyadan tamamen soyutladım
- +1 yıl
Bak şu an bile eskiye baktığında keşke diyorsan, hala imkanın var demektir. Nasıl var biliyor musun, keşke demek için bir zamanın içerisindesin. Sen neye inanırsan onu yaşarsın, inandığın şey sen olursun. Bakma bana benim bile Allah inandırsın bir tane arkadaşım yok, bir tane sabit aktivitem yok, zengin de değilim vesaire vesaire. Ben de çekingenim ama kafama taktığım şey bu olmuyor, benim böyle konuşuyor olmam şuanda sabit kaldığım için. Başaramadım diyorsun, ama şimdi bile içinden "beş dk sonra duş alayım" diyebiliyorsun. Bak bu bile kendini ne denli saçma bir şekilde manipüle ettiğini kanıtlıyor. Bir gün olsun, inandığın şeyi değiştir, kendini çekingen halinle kabul et. Yaparsan yaparsın, yapmazsan daima "ama" der durursun ve ilerleyen zamanda, "o zaman benim son şansımdı, yapabilirDİM" diyeceksin. Bunu önlemek zor değil, kendi inancında zorlaştırma.
- +1 yıl
Sonuna kadar haklısın ben senin her yazdığına katılıyorum gerçekten doğruları söylüyorsun hayatta hiçbir zaman hiçbir şey için geç değildir her zaman bir şans vardır hâlâ imkanım var ben hiçbir zaman umutsuz inançsız olmadım kendimi de utangaç çekingen halimle kabulleniyorum çünkü bu benim kişiliğimin bir parçası olmuş istesemde değiştiremiyorum istediğim halde adım atamıyorum adim atsam da herkesten herşeyden kaçıyorum utangaçlık çekingenlik hayatımın her döneminde beni olumsuz etkiledi ve hâlâ olumsuz etkilemeye devam ediyor bu çocukluktan oluşan gelişen bir durum ergenlikte de aşamadım ve yetişkinliğimi tamamen olumsuz etkiledi kendimi tamamlayamadım bir şeyler eksik gibi kendimi gerçekten yetersiz hissediyorum belki de bazı şeyleri çocukluk ve ergenlikte aşmak gerekiyordur yani kişilik oluşumu gelişimi için o dönemlerin önemli olduğunu düşünüyorum bendeki eksiklik orada geliyor gibi şimdi 35 yaşında orta yetişkin bir insan oldum ama kendimi oraya ait hissetmiyorum çocukluktan sonrası yok gibi ergenlik ve genç yetişkinlik dönemlerinde de kendimi aşamadım tamamlayamadım hayata topluma insanlara yabancı gibi hissediyorum dışarı çıkmaya bile korkuyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 209,2b cevap paylaştı.
u +1 yılsorunlarımı kimse çözemez
01 Yorumla- +1 yıl
Elbet anlatmak istemeyebilirsin ancak sana şunu demeliyim; kaygılarımız ve endişelerimiz, hatta fazlalaşmış ve olması gereken yerde olmayan duygularımızdan dolayı doğan engeller zihin zihinlerimizin birer kurgusuyken, kendine çektirdiğin ceza ne kadar gerçek olabilir, edindiğin tecrübeler ne denli doğru ya da faydalı olabilir?
Gizli Üye(18-24)+1 yılBiri takıntı - ya benim ya kara toprağın kafasında değil unutamıyorum sadece - biri gerçek olmaz üzere 2 kişiye aşığım. Ve ikisi de benim hayatımda değil. İlkiyle sevgili olmadım hiç ikincisiyle oldum ve çok güzel anılarımız var... Ne yapmalıyım?
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. Sence insan psikolojisi kalıtımsal mi benden önceki akrabalarimin günahları bizi etkiler mi :)
014 Yorumla- +1 yıl
Herkes kendi ettiğinden sorumludur, bu asla değişmez bir gerçek. Kalıtımsal olan tek şey kaderdir ve kader yalnızca ailen ve doğduğun topraktan ibarettir. İnanmak meselesine örnek olarak karşıdaki kişinin kanıtsızca yalan söylemesine inanmayı örnek verebilirim. Kanıt olmadığı halde bir şeye inanç besliyor olmak, o kişinin niyetini belirler ve niyet huya, huy zamanla karaktere ve en son hayatı etkileyen bir durumdur. İnancımızı kendimiz belirleriz ve inancı belirlemek için de hikayenin zincirleme örüntüsü birbiriyle uyum içerisinde olmalı, uyum içerisinde olmayan durumlar kişinin zihnine yerleştirdiği komuttur, bu komut zamanla huya akmaya başlar. Her ailede muhakkak en az bir kişi aykırı düşen kişidir, ancak bu iki kişinin aynı olduğu anlamına gelemez. Herkes tektir, fiillerin aynı olması niyetlerin, niyetlere sebep olan etkenlerin aynı olduğu anlamına gelmez.
- +1 yıl
İsra Suresi 13'ten bahsediyorsun değil mi?
Sana şöyle anlatmalıyım o halde, on yaşında ve doğu kesiminde zor şartlar altında yaşayan on yaşındaki bir çocuğun kaderi, doğuda yaşıyor olmasıdır değil mi? O çocuk anne karnına geri dönemez ve bu uurumu değiştiremez. Şimdi de ele 40 yaşında bir bireyi alalım, adına Emin diyelim.
(Kendimizi Emin'in yerine koyduğumuzda) İki yoldan birini SEÇMEK mecburiyetindeyiz, a1 yolu ve b1 yolu diyelim. Emin b1 yolundan ilerlediğinde bu yolu seçmiş ve o yolun getirisini elde etmiş.
- +1 yıl
Bu yolun getirisi bir kaderdir, yani öngörülemez veya değiştirilemez. Aynı şekilde a1 yolunun da şartları öyledir. Kaderi zaman kavramına denk düşürebiliriz, en büyük ortak noktaları elimizi dokunduramıyor oluşumuzdur. Yani şimdiki çaban ya da her türlü fiilin getirisi sana gelecekte gelecektir, mesela 2050 senesinde.
2050 senesinde (bu seneyi şimdiki zaman olarak düşün) sana gelen bu getiriyi (+/-) elde ettiğinde bu sefer kader diyecek, ya keşke diye ağıt yakacak ya da güzel bir hatıra oldu diyeceksin.
Buradaki ibret konular şöyle olmuş olur:
""şu an""dan ibaret oluşumuz, şuanda yaptığımız her şeyin bize gelecekte döneceğidir. İlahi Adaleti kimse inkar edemez, İlahi Adalet ise yalnızca bedelden ya da cezadan ibaret değildir. Adalet nasıl ki birbirine karşı takas edilen bazı somut/soyut şeylerin takas alışverişi oluşuysa, bu çabalara da denktir.
- +1 yıl
Böylelikle on yaşında doğudaki yaşama kader denildiği gibi, *zamanla* ilerlemiş Emin 40 yaşına geldiğinde de, vaktinde (geçmişinde) seçim dediği şeyler ona 2050 senesinde (şu an diye düşün) kader olacaktır.
Yani akrep ve yelkovan dönerken *şu an* için yapılan somut ya da soyut fiiller, akrep ve yelkovanın durmaksızın ilerlediği ancak beklemediği (ve insanoğlunun iniş çıkış diye adlandırdğı dönemlerde bunu da durak gibi algılıyoruz ancak durak değildir) geçmişe gömülürken kader deriz.
Geçmiş aslında bir hiç değil mi? Dokunamıyor, kanıtlayamıyor ya da değiştiremiyoruz. Aynı doğduğumuz ev gibi, anne karnına dönüp başka rahme giremediğimiz gibi. Tıpkı seksen yaşındaki adamın tüm ömrüne bakınca aslında iyi ya da kötü fiilde olsa bir BÜTÜN halinde oluşu gibi düşleyebilirsin.
- +1 yıl
Bu ayette ele alacağın unsur şimdiki niyet=geleceğine denktir formülü yerine şunu da görebilirsin. Neyi seçersek seçelim, öngeremiyor ve değiştiremiyoruz. Kader budur, kader zamanla beraber paralel olarak genişler. Bu nedenle de seçme hakkımız vardır. Ben çok denk geldim Allah nerede diyene. Direkt söylediğim şey şuydu,
Niyetinin temiz olduğuna ne kadar emin, kararlıydın ve bu kararın olduğu gibi niyetine dökülmüş olsaydı neden çabalamadın? Niyet ve davranış bir bütündür, niyet ne denli kararlı ya da güzel olsa da, fiil ile uyum sağlamıyorsa insanlardan gelen her bir sorun sana İlahi'den uyarıdır. - +1 yıl
Örneğin bugün tanımadığın birine onu küçümseyen bir bakış attı ve fark etmedin. Akşam eve geldiğinde aşık olduğun eşin sana "Seni seviyorum ama beni X nedenden yoruyorsun!" dedi ve sen çok üzüldün. Bu durumda seçim senin vereceğin tepki olur, vereceğin tepki kendi zihnine sabitlediğin komuttur. Eşinin bu lafından anlamalısın ki, herkes daima her yaşta gelişime mahkumdur, Allah sana burada"Sevdiğin okulumu vesile kılıp seni uyardım" mesajıdır.
Özçekirdeğine dikkat et, örneğin geçmişte bir yanlış hareketini hatırladığında içinde, ya boğazında ya da başında bir ağrı meydana gelir, bu insana karşı özçekirdeğinin uyarısıdır. Zihin ve özçekirdek asla bir değildir. Bunları dengelersen, seksen yaşından arkana doeğu baktığında kader diye adlandırılan bu durumu şuanki yaşında şekillendirebileceksin.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılCiddi bir sorunum var egerki çözebilirsen dile benden ne dilersen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen yazacaktım da çekindim biraz ya içimi dökmeye bu saatte şimdi dert mi anlatayım sana...
01 YorumlaÇocukluk travmaları da dahil mi? 🥹
03 Yorumla- +1 yıl
Hepsi her şey dahil, bana inan demekle inancını kazanamam ama kendim için bir çıkarım olamaz da bu durumda, bunu bilmen gerekecek. Hangi tarzda olduğu, ne hissettiğin hiçbir şekilde ayırt etmeden anlat. Psikoloji kitaplarından alıntı paylaşmıyorum aksine benim hayatım resmen film gibiydi, Elhamdülillah. Yardımcı olacağım, insanız biz böyle böyle olacak.
- +1 yıl
Bekliyor olacağım, burada fazla aktif değilim tabii ki buradan yazmanı bekliyorum. TouchApp uyg.'sında metinlerim var. Yüklemek istersen hesabıma göz atıp oradan ekran görüntüsü alabilirsin. Yanlış anlama, sadece İnsanlığı böyle görürken rahat değilim asla olmayacağım bu nedenle orada makale tarzı yazılarom var, okumak istersen diye dedim. 🌼🥰
+1 yılNe güzel reklam yapıyorsunuz
03 Yorumla- +1 yıl
:)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne