İkiz alev nedir?

Bu aralar ikiz alev kavramına kafayı taktım. Bir şeye kafayı takarsam onu en ince detayına kadar öğrenirim, öyle bir huyum var.

İkiz alev kavramının kökenleri mitolojiye dayanıyor. Çok özet şekilde, 2 başlı, 4 ayaklı ve 4 kollu yaratılan insanlar çok güçlü oldukları için tanrılara kafa tutmaya başlamışlar ve tanrılar da sinirlenerek onları ikiye bölmüşler. Böylece insanlar dünyadaki hayatları boyunca diğer yarılarını aramaya mahkum edilmişler. Bazı kaynaklara göre diğer yarımız hemcinsimiz de olabilirken bazı kaynaklara göre sadece karşı cins olabilir.

Benim de şöyle bir teorim var, bana kalırsa insanın diğer yarısı kendi içinde. Diğer yanımız eril tarafımız da olabilir, dişil tarafımız da olabilir. Sinan Canan gibi nörobilimciler de beynimizin cinsiyetimizden bağımsız bir cinsiyeti olduğunu ve her insanın eril ve dişil özellikleri bir arada taşıdığını, bunun oranlarının farklı olduğunu söylüyorlar zaten.

İkiz alevimizi bulmanın zorluğundan bahsedilir, bu da insanın kendi içine dönmesinin zorluğudur. Günlük hayatlarımız o kadar hızlı akıyor ve bizi o kadar meşgul ediyor ki çoğumuz dışa dönük insanlarız. Çevremizdeki insanlarla, sosyal medyadaki insanlarla vb. kendimizden daha fazla ilgileniyoruz. Bu da içimize dönüp kendi benliğimizi keşfetmemizi zorlaştırıyor. O yüzden insan meditasyon yapmalı. Yalnız kalmalı, kendi içine bakmalı. O zaman çok daha üretken insanlar olabilir ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için katkı sunabiliriz.

İkiz alevimiz bizim tam tersimiz oluyormuş. Belki de burada kastedilen bizim dışarıya göstermediğimiz, belki kendimizin bile bilmediği bir iç benliğimizdir. İkiz alevimizle karşılaştığımızda yeni başlangıçlar yapma gibi pek çok değişim ve dönüşüm yaşanıyormus ve olmamız gereken kişi oluyormuşuz. Bu da iç benliğimizi keşfetmekle, gerçekten ne yapmak istediğimizi anlamakla ilgili bir süreç...

İkiz alevinle karşılaşınca çok sıcaklarsın ve kalbin hızlı hızlı çarpar ddiyorlar. O da popüler kültürün bir eklemesi olabilir. Aşık olunca vücudun verdiği doğal tepkiler.. Siz ne düşünüyorsunuz?

Güncellemeler
+1 yıl
Araştırmaya devam ediyorum arkadaşlar. İkiz alevinle mesafeler ortadan kalkınca gerçekle rüya arasındaki fark ortadan kalkıyor diyorlar. Bu biraz şizofreni belirtisi gibi geldi bana. Ahah biraz korktum ama korku zehirdir. Denilmek istenen yüksek bir farkındalığa erişmek olabilir. Araştırdıkça ikiz alevinle karşılaşmak denilince karşındaki insanla değil, kendinle karşılaşmak demek istediklerini daha iyi anladım. Tabi ki öyle bir insan olabilir, ama kendinle karşılaşmadan onunla karşılaşamazsın.
Güncellemeler
+1 yıl
Kelimelerin belirli titreşimleri vardır. Ruh ikizleri arasında manyetik bir çekim olduğu söylenir. Meditasyon yaparken ruh ikizim dedim içimden ve manyetik bir çekilme hissettim gerçekten. Siz de deneyebilirsiniz ama kelimenin arkasındaki kavramı iyi anlarsanız bunu hissedersiniz. Önce kendini tam keşfedip, kendi potansiyelini tam ortaya çıkarıp, Dünyaya sunman gereken katkıyı sunup, enerji düşüren insanlardan vb. uzaklaşıp sonra belki öyle bir insanla karşılaşacak kadar şanslı olabiliriz.
İkiz alev nedir?