Bazı insanlar vardır ki, kimse fark etmese yahut görmese de devamlı huy olarak yaptığı bir feda davranışı vardır, fedakar değil dikkat edin.
Mesela karşıdaki kişinin eksik olduğu bir durumu biliyorsun ve hiç bir şekilde pot kırmadan, şipşak bir yalan hatıra kurgulayıp ona anlatıyorsun ve o kişinin gözleri dalıp gidiyor, hatta değiştiğine şahit oluyorsun. Küçük bir manipülasyon ile onun iyileşmesine fayda sağlamak..
Ya da sokaktaki canlar için yemeğinden bir kaşık bile almadan onlara verenlerden misin?
Ya da cimri ve düşüncesiz mi?
Mesela karşıdaki kişinin eksik olduğu bir durumu biliyorsun ve hiç bir şekilde pot kırmadan, şipşak bir yalan hatıra kurgulayıp ona anlatıyorsun ve o kişinin gözleri dalıp gidiyor, hatta değiştiğine şahit oluyorsun. Küçük bir manipülasyon ile onun iyileşmesine fayda sağlamak..
Ya da sokaktaki canlar için yemeğinden bir kaşık bile almadan onlara verenlerden misin?
Ya da cimri ve düşüncesiz mi?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Evet bende öyle düşünceliyim ama insanlar kötü
Basit yani düz ve sıradan düşünmeyi bırakmak gerekiyor. Allah bize istediğimiz her türlü malzemeyi vermiş, istersen git iki tane düğün pastası yap, istersen git yirmi çeşit kurabiye yap, istersen onları ziyan et. Meselenin şu olduğunu unutuyoruz, herkes ilk ve son kez geliyor ve sen istersen mesela gayrimüslim ol reenkarnasyon var de, gelip bana 'ben önceki hayatımda..' diye cümle kurup kanıtlayamazsın. hani gayet sıradan ve çoğul kişilerden bahsetmiyorum, bir tık bile ayrıcalıklı kişiliklerden bahsediyorum.
Şahsi olarak şunu söyleyebilirim, hayatım film gibi bir geçmişe sahip ve seç beğen al türlü türlü. Benim odağımın ne olduğu önemli, benim niyetimin ne olduğu önemli. Hayattaki İlahi Adaleti kimse inkar edemez, ya da gayrimüslim için karmayı. İnsanlar daima zayıftır ve beş yaşındaki de seksen yaşındaki de hep yeni şeyler öğrenir. Formül kısacası; şuanki niyetin, geleceğine denktir. İnan bana senden benden daha eksik insanlar yani kötüler olmasaydı şu kısacık hayatın tadı olmazdı. Kur'an'da belirli aralıklarla yazan bir cümle vardır, "Hiç düşünmez misiniz?"
Sana gelip çok alakasız şeyden bile örnekler verebilirim, kanıtıyla. O nedenle kalbini koru 🌼
ruhum acı çekiyor gibi hissediyorum, devamlı üzgün falan. yaptığımda rahatlıyorum bir kaçış yolu aslında bence
Hey hey hey, görüp görebileceğin en iyi psikoloğa denk geldin, derdin varsa anlat. Güzel bir ruhun var lakin ruhunu korumayı bilmiyorsun, niyetini bozma sakın, bozarsan ben aklına geleyim.
net bir derdim yok maalesef, ruhumu anlasam koruyacağım da🙂
Anlamak için yapman gerekeni öğrenmeye çalıştın mı?
yapmam gerekeni öğrenmeye çalıştım, yapamadığımı fark ettiğimde pes etmemeye çalışıyorum ama algı sorunları var, bulunduğum ortama uyum sağlamak gibi
Senin için yapamadığına dair tanı olan unsurların yerleri ve değerleri ne denli ölçüde hem senin hem karşı taraf için faydalı?
onları düşünebilmem için önce algı sorunlarını düzeltmem gerekir, ortam ve kişilik ile ilgili. onları çözmeden yapamıyorum
Sana sadece tek ve gerçek olan şeyi söyleyeyim, şimdiki niyetin (her ne yaparsan yap) senin geleceğine denk düşecektir. Somut ya da soyut fiil, gizli ya da açık, alakalı alakasız her türlü. Bana inan, bu yazdığım şeyi uzuncasına ve dalgıncasına düşünürsen yardımcı olacaktır.