Program ayarlayacağım kendime
Kaç saat ayırmam gerekir max
Kaç saat ayırmam gerekir max
Selamlar,
Buna saat aralığı vermek doğru olmaz. Burada önemli olan şey kendini hangi konularda gelişmek istiyorsun? Planlı ve programlı bir şekilde ilerlemen gerekiyor. Önüne bazı hedefler koyup ona göre çalışman gerekiyor. Örnek verecek olursam.
Bir yabancı dil mi öğrenmek istiyorsun? Ona göre hemen bir çalışma programı oluşturmanda fayda var. Elinden geldiği kadar boş kalmamaya gayret et bence. Sürekli aktif olmaya çalış.
Kolay gelsin.
Merhaba, neye yoğunlaşacağınıza göre değişir bence. Ama genelde birkaç saat ayırmak gerekiyor böyle şeyler için. O şekilde programınızı ayarlayabilirsiniz. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Kendine ayıracağın vakitte neler yapacağın önemli bunları bilmeden kaba taslak bile olsa zaman söylemek saçma olur. Kendine zaman ayırmaktan kastın mesela kitap okumakla her gün 80 sayfa okumaya hedefle kendini ya da spor yapmak ise en az 2 saatini ayırman gerekir beslenme harici. Yapacağın şeyin ne olduğunu bilirsen zamanını ona göre rahatlıkla yönetebilirsin.
Ne konu hakkında gelişmek istediğine göre saat dilimide farklılık gösterir. İlk önce neye yoğunlaşmak istiyorsan ona karar verip, en az bir saat olarak programını ayarlayabilirsin. Bu konuda geliştikçe saatini ona göre ayarlarsın..
Cevap
13Cevap
bence bir kaç saat yeterlidir
Aslında 24 saat :D çünkü durmadan düşünürüz, ilerleriz, bir şeyler yer içeriz, bir yere gideriz ve filmler izleriz, her seferinde sağlıklı bir yiyecek seçmek kendini geliştirmektir, her seferinde sana katkısı olacak bir film seçmek kişisel gelişimdir, oturmak yerine spor yapmayı seçmekte kendini geliştirmektir. Ama kitap, spor , meditasyon vs derseniz o zaman günde 3 saat diyelim , benim için bu 5-6 saat :D
2 veya 3 saat yeterli bence ama programına da bağlı
Uyguladığın programın niteliğine bağlı.. Bazen yarım saat bile yetebiliyor bunun için..
Ne kadarlık bi sürede hangi konuda ne kadar gelişmek istiyorsun, alt yapın nasıl, öğrenme kabiliyetin nasıl gibi gibi
Mesela hergün kendime 3 saat ayırsam günlük yapacaklarım için yeterli mi işte Spor, kitap okuma vb için
Sana bağlı, nasıl bi spor yapıyorsun, nasıl bi kitap okuyorsun, daha önceden spor yaptın mı, kitap okumayı keyfine mi yoksa "kendimi geliştirmeliyim" kafasında bi ödev olarak mı okuyorsun?
Bunun zamanı olmaz ilgili olman lazım genel kültür haber açık oturum teknoloji bir çok alan sınırsız yani alabildiğin kadarı
Kişisel gelişim kitapları okumanı tavsiye ederim. Özellikle dail carnegie ✌️ önce bir başla, keyif aldıkça daha çok zaman ayırmış olacaksın.
Geliştirme derken ne olacak onu anlamadım. Meslek mi yoksa başka birsey de mi gelişim olacak?
Kişisel gelişim işten sonra kalan vakitlerimde
Kendinde en iyi gelişim olarak vazgeçmeyi öğrenmekle başlayabilirsin
Kücük afımlarla başla..
mesela 10-15 dakika gibi
ben kendimi geliştirmek için 4-5 saat ayırıyorum hatta daha fazla ama yine de geliştiremedim
95 bedenlerle zor knk
Programın tamamını sana ait
24 saat senin
12. Sınıf isen bana sorabilirsin
Dünyanın en zeki insanı olsan beş saatten fazla yapılan aktivite sarpa sarıyor bilimseldir.
Ne yapacağına göre değişir
Bir kaç saat yeterli olur.
spor icin soruyorsan gunluk 2 saat ideal
Sporda 1,5 saat ideal bence çünkü 2 saat spor yapanlar yaşlı gösteriyor.😅😅
yarim saat daha spor yaptiginda yaslaniyor mu insan 🤨
Saat değil bir ömür harcaman gerekir..
4 saat
Bir iki saat yeterli.
Ya kişiden kişiye değişir
Hatta hangi konuda kendini geliştirmek istediğine göre de değişir
10 olabilir
Hangi konularda mesela?