Bu dönüm noktasından nasıl etkilendiniz ve hayatınızda nasıl bir değişiklik yarattı?

Bu dönüm noktasından nasıl etkilendiniz ve hayatınızda nasıl bir değişiklik yarattı?

Kendimle baş başa kalmam, düşünme dönemine girmem ve kitaplar. Tüm hepsi çok yararlı oldu. İnsan bir dönem kendiyle kalmalı, kaçmamalı, ruhunun ta içine bakmalı. Biz hep oyalanarak, buluşarak kendimizi çok ihmal ediyoruz. Özdeğerim konusunda da gayet olumlu dönüş aldım. 🙃
İki tür tavuk vardır: birincisi köy tavuğu. Köy tavuğu olmak biraz risklidir ama eğlencelidir. Sizi kedi kovalayabilir, aç kalabilirsiniz; ama aynı zamanda özgürsünüzdür. Günleriniz keyifli geçer, sağda solda dolanıp durursunuz.
Bir de makine tavuğu vardır. Makinede annenizin tüyleri altında değil, lambaların ışıltısı altında gözlerinizi açarsınız dünyaya. Kardeşlerinizle birlikte peşinden gidebileceğiniz bir anneniz yoktur. Çok sıkışık bir düzen içinde hızla büyümeye başlarsınız, yiyecek sorunuz yoktur, sahibiniz sizi iyi beslemektedir. Kişisel gelişiminize önem verilmektedir; ancak bu sıkışık ortamda size özgürlük de yoktur. Piliç dolu alanın öteki ucuna gidip yeni arkadaşlarla tanışamazsanız. Tek dostunuz, sürekli kanat kanata durduğunuz çevrenizdeki birkaç piliçtir. Ancak onlar da sürekli olarak kişisel olarak gelişmeye çalıştıklarından sizinle fazla ilgilenmezler.
Şimdi, acaba ben neyim, siz nesiniz? Köy tavuğu mu, makine tavuğu mu? "
Yaratamadım be. Kişisel gelişim kitapları okuyan seminerlerine katılan insanlara çok özenirim. Ama gel gelelim ki asla ilgimi çekmez. Ben de isterdim bir kitap okuyayım ve onu hayatıma yansıtabileyim. Ama olmuyor ben unutuyorum sıkılıyorum uykum geliyor.
Eşimden Boşanmak oldu hayatım da verdiğim en zor ama en doğru karar buydu yuvam yıkıldı ama kendimi buldum desem yeridir 🙋
Omuzlardan kalkan gereksiz bir yük gibi geliyor bazen bana birisini hayatımdan çıkarmak. Hayırlısı olsun 🙏
Aynen öyle gibi bir şey oldu olmuyorsa zorlamanın bir anlamı yok nasipten öte yol yok demişler 🙏🙋
EİG için teşekkür ederim 🙏🤗
Kesinlikle bu düşünceye katılıyorum. Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin 🙏
Rica ederim 😊
🙋🙏🙋🤗
Cevap
1Cevap
Yaşadığım bir olay
Bunun cevabi cok uzun sonra anlatirim jdhdh
olur jhbjgkdfg
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?