Tosun paşa filmindeki küçük enişte karakterine çok güleriz belki ama gerçek hayatta da onun gibi en ummadığımız ufak tefek insanların gözünün daha kara, daha korkusuz olduğunu görürsünüz.

Tosun paşa filmindeki küçük enişte karakterine çok güleriz belki ama gerçek hayatta da onun gibi en ummadığımız ufak tefek insanların gözünün daha kara, daha korkusuz olduğunu görürsünüz.
Bence güzel bir ruh halidir.. insan attığı her adımdan emindir.. ne yapacaını bilir kararsız kalmaz.. ama burada önemli olan neleri kaybedeceğini göze alması.. eğer kaybedecek bir şeyi yoksa zaten her insan cesurdur.. ama kaybedeceği bir şey varsa kolay kolay korkusuz ve gözü kara olamaz.. ayda düşünmeden adım atamaz.. bu biraz da yaşadığı hayatla ilgili bir şeydir. ben de cesurum elimden geldiğince ama kaybedeceğim değerli bir şey varsa gözü kara olmadan önce bir kaç kez düşünürüm
Korku denen bir şey yoktur aslında, onları var eden bizleriz. Aksi halde korku herkes için aynı varlık, nesne, kavram olurdu. Korkunun ana sebebinin ise çevre faktörü ve toplum olduğunu düşünüyorum. O kadar yapamazsın, imkansız cümleleri hakim ki insan sorguluyor ve gerçekten yapamazsam? sorusunu soruyor bu da yeni korkuları var ediyor bireyde. Aslında herkeste yeterince cesaret mevcut, bu cümlelerden ne kadar uzak olduğun veya kendini soyutladığın belirliyor dozunu.
Korkusuz insan olduğunu sanmıyorum illaki ya birini kaybetmekten ya da bir şeyi kaybetmekten korkan olur. Ama gözü kararınca bu kişilerin o an korkuları büyük bir ihtimalle onu düşünmüyorlardir.
Korkusuz insandan çok, korkacak bir şeyi kalmamış insan vardır. Hehe
Sen hayatta mıydın uyuzların efendisi
Kaşınanı kaşırız, kaşıntıyı alırız 😎
Cevap
2Cevap
Korkusuz olan insanlar ya korkularının gerçek olmadığını ya da onca zaman korkuyla yaşamak o kişiye cesaretli olmayı öğretmiştir.
Öncelikle çok hoş bir resim koymuşsunuz çok beyendim sonrada aşırı gözü kara olmak bela getirir dozunda olmalı bence
Psikopat gibi çok tehlikeli sorunlu kişiler olabilirler bunlar
fazla gereksiz
Cesur olmak tarifsiz bir şey.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?