Hayvan yemeyi. Biliyorum imkansız çünkü hayvan yenmese dünya alt üst olur yaşanmaz bi yere dönüşür belkide ama gerçekten hayvanların yenmesini istemezdim
hayvanları öldükten sorna pişiriliyor. yediğin sebzeler meyveler sen onları yiyene kadar yaşamaya devam ediyor, etraja ısı yayıyor. ses çıkarmaması ya da hareket edememesi onun canlı olduğu gerçeğini, solunum yaptıkları gerçeğini değiştirmiyor. onları canlı canlı çiğniyorsun ya da hala canlıyken kızgın tavaya atıyorsun. bu çok daha acımasızca değil miiii
@tiredSavitar ben sebze ve meyve de hiç sevmem yaa. Ama bahsettiğin canlılarda bir duygusal bağ kurulmuyor. Ama her hayvanla ben kurabiliyorum. O yüzden öldürülmeleri üzücü geliyor bana
Çocukluk hayalim. Her zaman hayal etmişimdir. Küçük yaşta da olsa insan biraz çevreyle ilgilendiğinde ve bir şeylerin hoşuna gitmediğini anladığında değiştirmek ister. Her zaman karanlığın içinde küçük bir mum bile olsam, beni fark edip başka mum olmak isteyenler çıkar derse de, büyüdükçe var olan sistemin içinde yaşayabilmesi için sisteme ayak uydurması gerekir. Böylece çocukluk hayalleri zaman içinde tozlu raflarda yer bulur.
Ne kadar karamsar konuştum değil mi? Aslında böyle istemedim. Dünyayı hep değiştirmek istedim. Ta ki gün gelip okul bitince parasız kaldığımda, para bulmak için sistemin kölesi olmaya karar verene kadar.
Gerçekten değişmesi gereken çok şey var. Galiba ilk önce adalet ve eşitliğin sağlanmasını isterim, çünkü bu ikisi olmayınca diğerlerinin değişebilmesi mümkün değil.
mutsuz ve zor şartlar altında büyüyen çocukların hayatının değişmesini isterdim, hayvanlara zarar veren insanların yok olmasını isterdim kısaca herkesin birbirini sevip saygı duyduğu huzurlu bi dünya olsun isterdim