Kimisi açıkça kimisi ise sinsice yapar. Maruz kalan açısından katlanılması güç bir durumdur.

Kimisi açıkça kimisi ise sinsice yapar. Maruz kalan açısından katlanılması güç bir durumdur.
Aslında Bununla ilgili her şey bir şeyler söylüyor yani ne kadar doğru ne kadar yanlış Bilmem mesela Uzmanlar Psikologlar ve benzeri kişiler bir insanın Manipüle edilebileceğini söylüyor Ben buna katılıyorum Tamam ama ben istemediğim bir şeyi şahsen birisi bana yaptıramaz, duygusu Manipülasyon b denen olayda zaten o kişi onu seviyordur yani Zaten o kişi onu Manipüle etmese bile o isteği bilerek istiyor onu kabul edecektir onun her istediğini yapacaktır Bazı insanlar aklını ve mantığını kullanmadan hareket ediyor işte Ben istemedim bana baskı yaptı bana şöyle yaptı bana böyle yaptı diyor. ncak ben böyle bir şeyin doğru olduğuna inanmıyorum yani şimdi mesela günümüz insanlara duygularıyla hareket ediyor Mantıklı hareket etmesi gerekirken duygularıyla hareket ediyor Ondan sonra da ee ben Manipüle edildim benim Manipüle etti İşte bana kötü davrandı Ben öyle olsun istemedim bir anda oldu her şey Hayır arkadaşım Hiçbir şeyi bir anda olmaz Sen kendi tercihini yapmışsındır Onun pişmanlığını da yaşıyorsundur yani Duygusal Manipülasyon diye bir şeye inanmıyorum açıkçası bilimsel falan açıklama yapıyorlar ama bazı şeyler gerçek hayatta bilimle uyuşmuyor ne yazık ki….
Allah'ım olana bakar mısın birinde Çok süper görüş birinde en iyi görüş 😂
Kusura bakma sorun işgal ettik. 😂
Duygusal manipülasyon, kişinin başkalarını kontrol etmek veya etkilemek amacıyla duygusal olarak kullanmasını ifade eder. Bu, karşı tarafın duygularını istismar etmek veya onları yanıltıcı yöntemlerle etkilemek anlamına gelebilir. Bu tür bir davranış ilişkilerde sağlıklı iletişimi engeller ve partnerler arasında güven sorunlarına yol açabilir.
En iyi cevap için teşekkür ederim
Ne demek..
İlişkilerde duygusal manipülasyonları genellikle narşits kişiler tarafından uygulanır. Karşı tarafın duygusal zaaflarından yararlanıp, onlar üzerinden duygu sömürüsü yapılır.
Genellikle sinsisice fark ettirmeden gizlice yapılır. Bazen karşı taraf bunun farkına bile varmaz. Manipülasyona öyle bir maruz kalır, suçlu olarak hep kendini hisseder.
Cevap
14Cevap
Merhaba, duygusal olarak karşınızdaki kişi üzerinde baskı kurmak yani psikolojik baskı kurmak diğer manasıyla. Öneri veya teklif kısmını çoktan geçmiş olup kişi kafasındaki şeyleri yaptırtma veya kabul ettirme düşüncesi ve davranışı içerisindedir.
Genellikle bunu yapan insan sürekli kendini haklı görür kendini acındırır birde egoludur karşı tarafı suçlar onu dinlemez ya da saygı göstermez.. toksik ilişki olduğu için de böyle bir ilişki yaşamam ben
İşte her zorda sen beni sevmiyorsun zaten, vay be demek verdiğin değer bu kadar, sen zaten şöyle, ben zaten böyle derken zehirler. O nedenle insanın canına da tak eder.
Senden bir şey ister; Sen olum cevap verince hemen küser, trip atar, ağlar. İstediğini bir bebek gibi ağlayarak yaptırmaya çalışır.
Karşısındaki insanı duygusal anlamda sömüren insanlardan hiç haz etmem. Kendini bilen biri buna izin vermez zaten.
Kendini duygusal olarak tatmin etmek için karşındakinin duygularını sömürmektir...
Ben farketmiyorum ya, iş işten geçince anlıyorum manipüle edildiğimi.
kendinize güveninizin gitmiş olduğunu hissedersin, geleceğe dair kaygılı ve umutsuz düşünceleriniz olur.. insanların size zarar vereceğini düşünmeye başlarsınız, duygusal tepkileriniz çok şiddetli olur, çevreden gelen uyarılara aşırı hassasiyet göstermeye başlarsın.
çelişkiler yaşarsın bir saniye önce o kişiden nefret ederken, iki dakika sonra o kişi için üzülebilir veya onun haklı olduğu tarafları düşünürken bulabilirsin kendini.. eğer uygulanmışsa böyle bi manipülasyon o zaman duygusal boşluktasın demektir.
Duygusal manipülasyon, birini bir çıkar için duygusal olarak sömürme, kontrol etme veya etkileme niyetiyle yapılan davranışlardır..
Bunun birçok yöntemi vardır..
Suçlu hissettirmek, gerçekleri saptırmak, şüphelenmene neden olarak, güvensiz hissettirerek, duygu sömürüsü yapmak gibi..
Genelde ilişkide bir taraf hep yaranmak için fedakarlık yapar, bir şeyleri kendince feda edip bir kar bekler sonra da başlar ben senin için şunu yapmadım mı, bunu etmedim mi vs. Aşırı irite olurum böyle tiplere, sanki kafasına silah dayamışlar..
Sizin hassas olduğunuz konuyu size karşı kullanır, kimsem yok der, seni suçlar ve böylelikle sende suçluluk hissi uyandırır ve sen kendini değersiz hissetmeye başlarsın. Sen yanlış hatırlıyorsun der (gaslighting), anılarından şüphe ettirmeye çalışır yani. Senin duygularını kullanır. Güven duygun ciddi oranda zedelenebilir. Böyle bir ilişkideysen ne kadar çok seversen sev bitirmelisin kendin için.
Duygusal manipülasyon, bir ilişkide bir tarafın duygusal olarak diğerini kontrol etmeye çalışması anlamına gelir. Bu, duygusal zayıflıkları kullanarak, suistimal etme veya çıkar sağlama amacıyla manipülatif davranışları içerebilir. Sağlıklı bir ilişki, açık iletişim, saygı ve karşılıklı anlayış üzerine kurulmalıdır. Manipülasyon, bu temel unsurları bozar ve ilişkiyi olumsuz etkiler.
Geçenlerde, japon bi hanımla yazışıyoduk. Manipülasyon, propoganda veya abartılı duygu yüklemesi yapmadığımı söylemiştim. "Mentally cheating" yaptığımı söyledi, daha tehlikeliymiş. Nası yaptıysam ben de bilmiyorum
Lightning, gaslighting falan var, işte vur kaç yapmak bir anda iletişimi kesmek, kendini belli ederek yazmasını sağlamak falan, gayet de işe yarayan şeyler
İlişkide olunan partneri bir avantaj sağlamak amacıyla kontrol etmeye, etkilemeye ve duygusal anlamda sömürmeye duygusal manipülasyon denir.
Duygularını kullanarak kişiyi kontrol etme durumu. Kişi bunun ancak o duyguların esiri olmaktan kurtulunca anlayabilir..
Hiç böyle şeyler bilmem. Ben düz severim. Taktik yapanı sevmem, taktik yapmam. Manipüle etmeye kalkar ise birisi beni kaybeder orada.
Toxik insanlardan uzak durulması lazım bence.
hayatımızdaki insanları seçmek bizim en büyük özgürlüğümüz deği mi?
Sözleri ile kendi yaotigi sorunlardan karşı tarafı sorunlu tutmak onu sorgulatmak falan
Duygusal manipilasyon hayatımda gördüğüm en büyük işkecelerden birisi bir adım ötesi şizofreni.
Eksik hissini fazla ajitasyon ile empoze etme şeklî olabilir 🙄
Hayatın en zor mücadelelerinden birisidir.
Manipülasyonu yalnızca narsist ve özgüvensiz bireyler yapar…
Allahtan odunum da böyle şeyler işlemiyor bana 😂
Yoo ben memnunum bu halimden 😂
Hafif odun olmayan erkeğe Cimcime diye seslenirler 😂
Oduncuk mu Cimcime diye seslensinler daha iyi 😂😂
Odun iyidir be genç öğretmen 😂
Kendini acındırmak
Her daim kötü niyetli olan kaybedecek bu değişmez
kacmaniz gereken bi sey
Kullanmak