Duygusal açıdan verilen kararlar daha başarılı, daha keyifli mi oluyor gerçekten?

Duygusal açıdan verilen kararlar daha başarılı, daha keyifli mi oluyor gerçekten?

Ben genellikle duygusal kararlar veriyorum.. ama mantığımı da hiç bir zaman bırakmam. zaten duruma göre değişir ama bir karar alırken onu kalbim kabul etmezse içime sinmezse hiç bir şekilde içim rahat etmez.. ve mutlaka ileride vicdan azabı çekerim. bu yüzden de denge kurmayı denerim
Duygusal şöyle aklımla düşünüp kalbimle karar veriyorum. Duygular birer enerji yüklü kimyasal çünkü. Ve çekim kuvveti çok yüksek. O yüzden karar verme aşamasında duygularla karar vermek beni daha çok mutlu ediyor.
Başarı enerjiye gelir. Ama önce kötü enerjiyi çıkartman lazım. Bu da başarıya da başarısızlığa da motive bakmakta gizli.
Yani bir kişiyi sevmedin ve o insanla sürekli tartışıyorsun. O insanla tartışmaya devam ettiğin sürece yaşadığın o yıkıcı duygu üzerinde yaşamaya devam ediyor. Bir virüs gibi. Bazen yetmiyor tartışma gidip başkalarına da aktarıyorsun. Kendi başına aynı yerde aynı duygularla aynı şeyleri yaşayarak dönüp duruyor insan. Şikayet edip, yargılıyorsun. Allah allah. Yayılıyor yani ama onun yerine
Bu deneyimden öğrenmem gereken şey nedir? Görmem, duymam, hissetmem gereken nedir?
Şu sorularla ne yapılırsa yapılsın olumsuzu bırakırsın. Çünkü her şey bizim için var o insanda bizim için burada. Öğrenmeliyiz.
Duygusal yönden karar vermeyi seviyorum çünkü duygular mantıkla çözülmez. Mantık da duygularla. Duyguları duygularla ve dolayısıyla ortaya çıkan deneyimlerle çözümleyebiliriz.
Çoğu mutsuzluğun sebebi duygusal ilişkilere mantıklı kararlar vermekle başliyor. Yıllardır bundan bende muzdaripim ve çok şükür çözdüm.
170 kelime yazdıktan sonra kıssadan hisseye bağlayacağım ama çok uzadı biliyorum.
Keyifli olur. Hayatın keyfi böyle çikiyor 😃
Bence tam bir hayal kırıklığı oluyor. Ne zaman duygularımın ağır bastığı bir karar aldıysam hep yanıldım.
Küçükken muazzam bir fikir bulduğumu sanıp tasdiklenme heyecanı ile babama koşardım, çünkü o benim idolümdü ve o evet demezse o fikir ne olursa olsun muazzamlığını, yetersizliğe bırakırdı. O zamanlardan anlamıştım sanki; akıl, saflığını ve masumiyetini kanıtlamış tüm kalplerin hayranıydı yeryüzünde. Bu sebeple akılcı bir hareketle en ufak detayları düşünerek çıkardığın tüm yasalar, yeterince temiz değil ise kalbin mahkemelerinde ret yiyor. Ve o yasaları çiğnemek, vicdan sokağında boğazında acı bir tada sebep oluyor.
Cevap
32Cevap
Hayır tam eksine en çok hatalar duygusallıkla verilen hatalar. Bence aile de olsa duygusal kararlar alınmamalı. Ben duygusal davranıp imkanım varken yurtdışına gitmedim. Pişman değilim ama içimde kaldı ne yazık ki. Hayırlısı böyleymiş diyiyim. Genel olarak mantık daha çok başarı getirir.
Duygusal verilen kararlar çoğunlukla keyifli olmuyor. Çünkü o an mantığımızla hareket etmediğimiz için yanılabiliyoruz.
En azından duyguları doyuruyoruz 😅
Duygusal kararlar sadece anı yaşarken keyifli oluyor. Kurduğun duygusal bağ, kırıcı ve gurursuz yapabiliyor. İnsanı aslında ötekileştiriyor. Hiç olmamış birine dönüşmeni sağlayabilir.
Mantıklı günü değil, geleceği kurtarır. Mantıklı kararlar uzun vadede keyifli yapar. Hiç denememiş olanlar bir denesin derim.. Sadece çok sevmeyin. Az sevin, duygusallıkta olsun mantıkta. Bu harman güzel mis kokulu bir kahveye dönüşsün.
Duygusal verilen kararlar genellikle kişinin iç dünyasına daha fazla uygun olabildiği için keyifli hissettirebilir. Ancak başarı konusunda genelleme yapmak zor olabilir. Bazı durumlarda duygusal kararlar başarısızlıkla sonuçlanabilirken, bazı durumlarda da başarılı olabilir. Önemli olan duygusal ve mantıksal yönleri dengede tutabilmektir.
Benim için mantıklı olmak biraz daha ağır basıyor
Duygusaldan çok verilen kararların Doğruluğu geçerlidir doğru verilmiş karar her zaman başarı getirir senin zaten doğru olarak düşünerek verdigin kararlar sana duygusal bir şey ifade eder o sebeple duygusal olarak verilmiş kararlar değil doğru verilmiş kararlar başarı getirir
Duruma göre değişiyor. Fakat genelde duygusal olarak verilen kararlar maalesef sarpa sarabiliyor.
Duygusal olarak verilen kararların sonu genelde hüsran oluyor. Mantık her zaman devrede olmalı. Tecrübeyle sabit.
💯💯💯
Öfke ile karar vermemek gerekiyor,
Karar vermek genelde sakin kafayla ve mantıkla yapılmalı diye düşünüyorum.
Kararlarımı mantık çerçevesinde duygularımdan sıyrılmış şekilde alıyorum ve daha keyifli, daha başarılı oluyorum.
Hayır, tam tersi duygusal verdiğim kararlar hep yanlış oluyor. Mantıklı ve profesyonel verilmiş kararlar daha doğru.
Karar alırken hem mantığımın hem de kalbimin sesini dinleyen bir insan oldum hep… Zor oluyor ama temiz oluyor ve mutlu oluyorum..
Sonu hüsran olan bir çok karar duygusal verilen kararlar bana göre. Mantık devre dışı kalmamalı her konu da
Hayır mantıken aldığım kararlarım daha doğru oluyor genellikle.
Duygularla hareket etmek yanlış yaptırabilir.
Bence öyle ya. Mantıksal hareket ettim pişman oldum. Ama duygusal da çok yara alıyorum. Ne biçim döngü bu ben anlamadım. ☹️
Duygusallığa mantık mantığa duygusallık karışmasa daha iyi oluyor
Mantıklı verilen kararların tadından yenmez. Duygusal kararların ucu genelde kötü oluyor
Mantığın olmadığı yerde
Mantıklı şeylerde yoktur
Kaldı ki mantık yoksa
Bende yokum tüm
Bazen duygusal verilen kararlar, insanların mutsuzluğuna ve başarısızlıklara yol açar...
Hayır duygusal verilen kararlar mantık dışıdır sonradan olumsuz sonuçlanır
Sonrasında derin bir pişmanlık kendini mal gibi hissetmede oluyor
Dugusalken karar vermeyi pek sevmiyorum. Sonradan pişman olabiliyorum.
Vicdanen rahat hissettirir sadece, o da geçici bir süre.
Ben aksi olduğunu düşünüyorum. Duygusallık, yanlış kararlar almaya sebebiyet verebiliyor.
Mantıksal kararlar daha başarılı sonuçları keyifli oluyor
Yalış yapmaya müsait ve bundan keyif alabilen için evet neden olmasın.
iş hayatımda asla duygusal karar vermem
özel haytaımda evet duygusal kararlar beni mutlu ediyor
Duygusal verilen kararlar bazen yalnis olabiliyor
Duygusal verilen kararlar insanın hayatını mahvediyor maalesef
İkisini birlikte kullanmanız tavsiyemdir
Benim için en güzel karar bu karar
https://youtube. com/shorts/Hs45HMhxAdQ? si=wEzrbz7g1I_x_TDh
Daha saçma oluyor bence.
Hayır hiç de öyle olmuyor.
Hayır hüzün getirir bence
Hayır pişmanlık getirir
Duygusal kararları sevmem
Pişmanlığı daha az oluyor diyelim
Daha başarısız ama daha keyifli olur
Herzaman değil
Daha mantıksız genelde
Farklılık gösterebilir
Anlık olarak mutlu ediyor, sonrası hata.
çoğu zaman hata oluyor
Çokta başarılı olduğu söylenemez
Benim öyle olmuyor pek açıkçası
Hayır duygusuz kararlar daha başarılı bence
Evet daha keyifli
Hayır
Herzaman değil
Aksine zor oluyor ya
olmuyor
Genelde keyifsiz
Kalbinle düşünme yeteneğin var kullan bence
Daha eğlenceli