hiç bir şey yapmıyorum hiç bir şeyden keyif almıyorum hiçliğe doğru sürükleniyorum
Cevabın nedir?
Psikoloji
Kendimizi yaşam süresince denizin derinliklerinde seyahat eden bir denizci ve pusulasını da varoluşuna yüklediği anlam olarak düşünebiliriz. Bu denizci, sakin suların ötesindeki dalgalarla mücadele ederken, içindeki pusulayı korur ve yıldızların ışığında rotasını belirler. Zorluklar ve fırtınalar onu yıpratsa da, her bir dalgada yaşamın anlamını keşfeder. Çünkü o, derinliklerdeki incileri aramakla meşguldür, ulaşması gereken bir anlam vardır ve bu yüzden her bir zorluğun altında yatan değerleri kucaklar, sürece odaklanır. Anlam, aynı zamanda bizim gemimizin direğidir. Hayattan zevk almak için öncelikle bu anlamın ne olduğuna karar vermeliyiz.
Bir çiçeğin güneş ışığına ihtiyacı olduğu gibi, varlığın da amaca ihtiyacı vardır; aksi takdirde, anlamdan yoksun bir yaşam riskiyle karşı karşıya kalırız...
Nasıl bir insan olmak istiyoruz? Bu dünyadaki yaşam süremizde neyi temsil etmek istiyoruz?
Zamanımızı ve enerjimizi neye yatırmak istiyoruz? Tüm bunları düşünmeli ve acilen acilen harekete geçmeliyiz.
Sevgiler
10 Yorumla
Çok Süper Cevap
+1 yılÖncelikle, hislerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Kendinizi böyle hissettiğinizde, bu durumu bir sağlık profesyoneliyle konuşmanız önemlidir. Depresyon gibi durumlar ciddi olabilir ve profesyonel yardım gerektirebilir.
Ancak genel olarak, hayattan zevk almanın bazı yolları şunlar olabilir:
Hobiler Edinin: İlgi alanlarınızı keşfedin ve onları hobiler haline getirin. Bu, sanat, spor, müzik, yazma, okuma, yemek yapma veya herhangi bir şey olabilir.
Fiziksel Aktivite: Düzenli egzersiz, endorfin salınımını tetikler ve genellikle daha iyi hissetmenizi sağlar.
Sosyal Bağlantılar: Arkadaşlarınızla ve ailenizle zaman geçirin. Sosyal bağlantılar genellikle mutluluk duygusunu artırır.
Doğa ile Bağlantı Kurun: Doğada zaman geçirmek, stresi azaltabilir ve genel refahınızı artırabilir.
Kendinize Zaman Ayırın: Kendinize bakım yapmak ve kendinize zaman ayırmak önemlidir. Bu, bir kitap okumak, bir film izlemek, bir yürüyüşe çıkmak veya sadece sessiz bir anı takdir etmek olabilir.
Düşüncelerinizi Yazın: Duygularınızı ve düşüncelerinizi yazmak, onları daha iyi anlamanıza ve işlemenize yardımcı olabilir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılSu senin suçun değil malum iktidar partisi zaten istediğide bu sağlıklı düşünen bireylerin olmaması çünkü sağlıklı insanların sorgular araştırır bu en doğruyu bulur 22 yıllık iktidar sizin sağlıklı düşünen birey olmanızı asla istemez sen tek değil kızlı Erkekli herkesin gelecek kaygısı var yarınsız bir şekilde yaşıyor insanlar karın tokluğuna liyakatsiz devlet kurumlarında çalışan personellerin torpil ile işe başlaması başarılı ve genç nesillerin yetişmesine engel aslında herkesin geleceğini çaldılar ama en çok genç nesillerin umutlarını yaşama sevinçlerini çaldılar ilk okul mezunu bile bazı kurumlarda yönetici müdür bakan sıfatında maalesef bu ülke artık hiçbir zaman düzelemeyecek olan genç nesle olacak ve oluyor
10 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılBen birseyler sahibi olunca mutlu oluyorum. Aklım hala bi yerler alıp onların da sahibi olayım kafasında. Bi arsa beğendim ama nasıl alırım hala onun kafasındayım.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
67
Cevap
83Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 209,2b cevap paylaştı.
u +1 yılSeni mutlu eden şeyleri bulman lazım
10 Yorumla
+1 yılUğraşacak bir SÜRÜ ŞEYYYY VARR:
Bunları denerken Sakin önyargılı olma ha
Ata Binmek 🤠🐴, Kar kızağı 🛷, Kamp 🏕️, Bisiklet sürmek 🚲, Snowboard ⛷️, Paten, Buz pateni⛸️ , Jimnastik 🤸🏻♂️, Taekwondo 🥋🤛🏻🀄daha çokk var..
Bu aktivitelere ilgisi olan biriyle yaparsan çok daha eğlenceli bir hal alır sana tavsiyem Her şeyi dene illa çok bağlanacağın bir şey bulursun Yaşamda ♥️10 Yorumla
+1 yılBende öyleyim ama kendimle vakit geçirmeyi öğrendim. Belki birine ihtiyaç duyuyorum olabilir ama bunun beni düşürmesin için vermem. Nefes almaktan bile zevk al. Ya da kahve içmekten. Geçen sene bugün ne yapıyordun şimdi ne yapıyorsun bunu düşün ve zamanın aslında zevkli birsey olduğunu anlayacaksın.
10 YorumlaDemek ki o bakış açısı seni mutlu etmiyor. Evinde odanda degisiklik yap. Bazı esyalarn yeri degisirse ruh hali de değişir. Bı kaç şey al aldiklarinin yerine bı kaçını at gitsin. Her zaman senin için en dogrusu sendedir başkasında değil. Bakış açını değiştir.
00 Yorumla
+1 yılAllah'a yönel, namaz kıl, Allah'ı zikir et sonra çık dışarı hava al yaslilarla konuş ve kendine bı menemen yap sana çok iyi gelecek. Le ile he ille ente Sübhaneke ibni kûntu minezzalimin. Bu zikiri çok yap.
01 Yorumla- +1 yıl
Annenin adını birde kendi adını özelden yaz babam hoca baksın bı durumuna
Bana göre cevabı baya basit
Koltuktan kaldır ve bir şeyler başarmak için kendine amaç belirle
Kimse gelip seni güzelliğe götürmez
Şimdi bu durumda olan biri k*çını kaldırabilir ve yapmam gerekenler var der00 Yorumla
+1 yılKolay istanbuldaysan techno grupları var gir guest ücretsiz giriş için ismini yazdır mekana git biraz alkol al ortama karış farklı gruplarla dans et sabaha kadar sonra aftera geç ordaki yeni kişilikler ve ortam eğlence seni hayattan zevk almaya cagiriyor
00 YorumlaBenimde bid zaman yaşadığım doğru ama yapman gereken şey bu keşfet gez eğlen yurt dışı tatillerine çık alışveriş yap güzel ortamlarda otur güzel mekanlara git, kimseye güvenmiyorsun, ama kaliteli insanlarla sohbet et sana bir şey katacağına emin olduğun insanlar, spora başla, sınırların belli olsun,
Bir an önce kendinle arkadaş olmalısın, değerli olduğunu unutmu00 YorumlaArkadaşların varsa onlarla gez eglen mesela ornek atv ye binin at binin paintball oynayın cesitli aktiviteler sinama vs arkadasin yoksa sevgilinle oda yoksa mesela kendin dogada yuruyus yapma spor clubune veya dans yüzme tekvando gibi kurslara gidebilirsin senin icin degisiklik olur
00 Yorumla
+1 yılbende senin gibiydim gunun yarısı uyumakla geçiyordu sonra dua ya başladım sabah akşam öğle namaz kılmıyorum ama onun yerine dualar ettim ve moralim düzeldi yavaş yavaş mutlu olacağım ne varsa hepsi oldu bu arada depresyonda ola bilirsin bunun tek yolu DUA başka yolu yok ben denedim ilaçmı kalmadı kullanmadığım ama faydası olmadı
00 Yorumla
+1 yılMerak etme bu aralar yalnız değilsin. Bence toplumun çoğunda var bu problem bende dahil. Şu kadar kişi psikologlara gitse kapıda metrelerce sıra oluşur sanırım
00 YorumlaFarkında olmadan depresyon süreci geçiriyor olabilir misin
01 Yorumla
Soran+1 yılçok yüksek ihtimalle öyle
Seni hayata bağlayacak biri lazım birini sev ona tutun neşe gelsin icine sevgi girsin icine değişirsin, daha kolayı var yürüyüs yap dene
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bunu düşünme mutlu olacağın şeyleri yap ya da bir farklılık yapman gerekir. Sıradanlık insanları ruhen boğar çünkü
00 Yorumla
+1 yılYaz gelsin bol bol kondola bin
Spor yap
Ruhun tembelleştikçe bedenini dahada zorla
Teslim olma hiçliğe00 Yorumla
+1 yılYaaa yeter yeter ne istiyorsunuz hayattan olduğunuz şekli neden kabul etmiyorsunuz nedennn
19 Yorumla- +1 yıl
Sorudaki kişi herhangi bir şeyi kabul etmediğini söylememiş. Hayattan zevk alamadığını, bir şey yapamadığını ve bundan kurtulmak istediğini söylemiş.
- +1 yıl
Eee yani herkesin bir mutsuzluğu var mutsuzluk hakim neden sence ben ona kızmıyorum başka hayatları görüyorlar benim neden yok diyorlar neyse ya belki de ben önyargılı davrandım bilemiyorum
- +1 yıl
Onu tanımadan başkalarını gituo mutsuz olmalari vs demen cok yanlış. Şu an kendi kafana gore tanimadigin insanlar hakkında konusuyorsun hatta uydurmuş oluyorsun.
- +1 yıl
Görüp *
- +1 yıl
Bende yoruldum bu kadar mutsuz insan görmekten hicbirseyden keyif almamalarindan bende geçtim bu yollardan ve kendimi zor ayağa kaldırdım ama bunun gibiler yüzünden kendimi hep düşmeye mahkum görüyorum tamam yeter daha fazla konuşmak istemiyorum sende beni yargılıyorsun karışma bir sorun varsa onunla çözebilirim avukatlık yapma ve aradan çekil
- +1 yıl
Benim seni yargılamak ya da avukatlık yapmak gibi bir amacım yok. Sadece yanlış anlamışsın. Ben de onu düzeltiyorum. Ayrıca insanlarin mutsuzluğunu boş ver. İnsanlar mutsuz diye noye kendini düşmeye mahkum ediyorsun. Umursama. Herkesin mutluluğu kendine. Insanlara böyle yaparak onlari daha da mutsuz ediyorsun. Bu sefer kendin de daha fazla mitsuz oluyorsun. Insanlari umursamayı birak. Bak ne güzel o yollardan geçtim kurtuldum diyorsun. Onu başaran insanlara göre kendini mutsuz hissetmemeyi de başarır. ☺️
- +1 yıl
Yaa sağol bu aslında sinir anında yazılmış bir şey herkese o kadar çok tavsiye verdim ki ama herkes mutsuz anladın mı nasıl olabiliyor bu kadar mutsuzluk diye sinirlendim sende iyi birisin aslında yapmaya çalıştığın şeyi anlıyorum bir hatam olduysa affola 🤗😘😘
- +1 yıl
Bir hatan yok sadece yanlış anlamışsın. Tavsiyelerini dinlemiyorlarsa birak hep mutsuz olsunlar. Bir insana bin kisi de tavsiye verse o kisi istemedikten sonra o bin kisinin tavsiyesi bir ise yaramaz.
- +1 yıl
Aslında doğru söylüyorsun
- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılBende boyle bunalimda hissediyorum bugunbeklentjm. umutlarim hayallerimin zor imkansizliginingordum
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 737 cevap paylaştı. Yurtdışına giderek, burada bazı şeyleri yaparak olabilir, onları da mesajla söylerim.
00 Yorumla
+1 yılDizi müzik spor evcil hayvan kitap film yemek yapmak
00 Yorumla
+1 yılgez, ye, iç, dans et, seks yap. tunanlıların hayat felsefesi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNefes aldığına şükür etmek ve bunun farkında olabilmek, insanı mutlu etmeye yeter.
Yani mutluluğu birşeyde arama bulamazsın.. haline şükür etmek en doğru mutluluk00 Yorumla
+1 yılÇağın hastalığı sanuırm bu. Kendimizle yetinmeyi bilemiyoruz yalznılaştık ondan oluyor bence
00 Yorumla
+1 yılYeni insanlari taniyarak yeni dizi film izleyerék kitap okuyarak yeni yemekler yeni seyler deneyerek hatta kendine kanal filan ac oraya video at yargilarlar ama kimseye zararin dokunmadigi surece biseh olmaz
10 YorumlaYardım al bu profesyonel olmasına da gerek yok destekleyen biri fikiir alabiliceğin biri zevk almanı engelleyen şeyi düzeltmek zevk almayı fakrlı bir şeyden öprenmekten hem daha kolay hem daha mutlu eden bi durum olur
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSen hayattan zevk alamazsan biz ölelim bak bir soru sormuşsun onlarca yorum gelmiş biz sorunca iki cevap
00 YorumlaHoşlandığın ne varsa dizi izlemek, sevdiğin bir atıştırmalık, sosyal medya vs hepsini birakabildiğin kadar bırak. Artık dayanamayacak hale geldiğinde bunlar sana eskisinden daha fazla zevk vermeye başlayacak. Kısacası dopamin detoksuna ihtiyacin var
00 Yorumla
+1 yılBende ayniyim tum gun evde yatiyorum bi işim yok aktivitem yok uzak iliski yasiyorum disari cikicak kimsem yok hayat cok zor geliyor hayattan nasil zevk alinir ki ne yapilmali
02 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum sorun bisde sanırım ne insanlar var insanların hiç bir şeyleri yok genede mutlular
- Kişilik & Karakter konusunda 702 cevap paylaştı.
+1 yılBende böyleydim sonra yalnızlaştım yalnızlaştıkça keyif almaya başladım
00 Yorumla Sabah 06:30 da kalk 45 dakika koş sahilde ve ya evinin yakınlarında, 8 de evde Egzersiz yap, Meditasyonlar yap, Egzersiz gerçekten seni rahatlatıcaktır, Akşamda Yürüyüşü çık, Ve Namazlarını kıl.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYalnız değilsiniz ben de öyleyim maalesef düzeleceğiz inşAllah 🤲
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAraban varsa evin varsa paran varsa zevk alırsın 😐
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBeni bularakk. Kır şu tabularını bak nasıl keyif alıcaksın.
00 Yorumla
+1 yılHer sey para degil ki insan hevesi oldu mu hicbir sey yerini doldurmuyor
20 Yorumla
+1 yılduzenli olarak kendimle date yaptigimdan beri daha zevkli gelio bana , yani 4/10 ise 5/10 oldu sjsjjsjs dene
00 Yorumla
+1 yılDepresyonda olabilirsiniz keyif almak için ilk adım olarak spor yapnayı ve sonra sosyal çevre edinmeyi deneyin.
00 Yorumla
+1 yılArkadaş edin, konus onlarla buluşma ayarla ya da oyunlar oyna sosyla arkadaş yap seslide konuşun evcil hayvan al bunlarla vakit geçirebilirsin
00 Yorumla
+1 yılHobi edinmeye çalış uğraşacak bir şey olunca öyle gelmiyor ne bileyim bir müzik aleti çalmaya başla ve onda ustalaş
00 Yorumla
+1 yılBilmiyorum, bende bilmiyorum cevabı bulabilirsen yazabilirmisin?
01 Yorumla
Soran+1 yılevet
Karsi cinsten birileriyle tanismayi cinselligi kesfetmeyi deneyebilirsin mesela belki hayattan zevk almana yardimi dokunur.
00 Yorumla
+1 yıldepresyonda olabilir möisin? belki yardım almak gerekir değilse de hayatana bakış açını değiştir..
00 Yorumla
+1 yılBenim 5 D kuralım var
bunların ilki Düzenli Gelir bu olmazsa diğerleri de olmaz.
(Dengeli beslenme-Düzenli spor-Düzenli uyku v. s)
00 YorumlaKalabalık bı yerde insanları izleyince bazı soruların cevabını bulursun o zman anlamlı gelebilir bazı şeyler
00 Yorumla
+1 yılSuanda sen askida kalmissin ara sira oyle donguler oluyor bir kursa yazil
10 YorumlaSevgi vede aşk insanı çok değiştiriyor mutlu olabilecegın şeylere yonelmelisin.
10 YorumlaSeyahat et ve para kazan ya da etkinliklere başvur
00 Yorumla
+1 yılkendine hobi bul spor yap voleybol futbol basketbol yüxme hentbol vb gibi
00 Yorumla
+1 yılHayattan zevk almak istiyorsanız deniz ve gezmek bunları yapın.
00 YorumlaOyalanacak bir şeyler bul hobi edin. Ama bence en önemlisi düzgün arkadaş bol bol dışarıya çık.
00 Yorumla
+1 yılKanka olmuyo beya alamıyoruz doğaya git yaşa diyen şartlar zor
00 Yorumlatelefonu bırakıyosun dışarı çıkıp yürüyüp yeni kişilerle tanışıyosun
00 Yorumla
+1 yılHayattan zevk almak için yaşama. Yarın ölecekmişsin gibi yaşa baya fark ediyor
00 Yorumlaaynisi 24/7 kafami bir seylerle karistirmaya calisiyorum yaptigim her seyden cok sıkılıyorum
00 YorumlaMaalesef ne ben nede bu sorunun altındaki çoğu insan bunu bilmiyor...
00 Yorumla
+1 yılBende aynı pozisyondayım hayatımdaki hiçbirseyden zevk almıyorum
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılKendini ihmal etmiş olabilir misin
01 Yorumla
Soran+1 yılevet
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende hala daha senin gibiyim hiçbirden zevk alamıyorum onu geç daha kendimin neyi sevip sevmediğimi bile bilmiyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende senden farksız değilim... is yok ekonomik özgürlük yok yas ilerlemiş 😑
10 Yorumla
+1 yılZevk alabilecegin hobiler bulmalısın
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 740 cevap paylaştı.
+1 yılSanırım antidepresan
00 Yorumla Aç bı hayalhanem videosu bak nasıl için ferahliyor
00 Yorumla- Devamını Gör (90)
Devamını Gör(135)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Bir psikolog olarak size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. İlk olarak hissettiğiniz duyguları kabul etmek önemlidir çünkü duygularımızı reddetmek veya bastırmak daha fazla stres ve anksiyeteye neden olabilir.
Hayatınızı daha anlamlı kılmak için bazı yollardan biri duygularınızı kabul etmek ve bastırmamak, çünkü bu daha fazla stres ve anksiyeteye yol açabilir.
Kendinizi tanıyın; hangi duyguları hissediyorsunuz ve neden hissediyorsunuz?
Temel ihtiyaçlarınıza dikkat edin: yeterince uyuyor musunuz, sağlıklı besleniyor musunuz?
Duygularınızı ifade edin; yazın, resim yapın veya güvendiğiniz biriyle konuşun.
Duygularınız normal değilse ve başa çıkamıyorsanız, bir psikologdan seans almayı düşünün.
Herkesin iyileşme süreci farklıdır, kendinize nazik olun ve duygularınızı bastırmamaya çalışın.
Size mesaj atsam banada yardımcı olur musunuz..
tabii
@CelilKarahan banada yardımcı olur musunuz? Özelden yazsam
bende aynı durumdayım fakat etrafıma cok neselıyım hıc bır sey yapasım gelmıyor yasadıgım hayatı sevmıyorum uc yıldır dogru duzgun uyku uyuyamıyorum basını koy uyursun dıyolar koyunca herseyı dusunmekten gozume uyku gırmıyor kafa dagıtabılcegım bısey bulamıyorum bulsam yapmaya mecalim yok ne önerirsiniz