Bunu kişiye yaşatan insanlar abi, güven duygusu, sevgi, saygı bunları bitiren çevremizdeki insanlar. İnsan bir zaman sonra hissizleşiyor nasıl yani güven duygusu yok o insanda güven hissedemiyor çünkü neden çevresindeki insanlar tarafından ihanete uğramış, yarıyolda bırakılmış hep yarım kalmış gelde bu insana bana güven de sen olsan güvenir misin abi o kadar şey yaşadıktan sonra.
Örneğin ben sevgi konusunda hissizleştim, kimseye güvenmiyorum kimseye bağlanmıyorum mesela sevgilim yok örneğin neden yok güvenemiyorum neden eski sevgilim terk etti en ufak bir bahanede biz onunla nice hayallere koşmuştuk, beraber yürüdük beraber ağladık beraber güldük eğlendik. Ölümleri göze almıştım ben onun için ne oldu ufak bir bahane bitirdi koskoca dünyayı işte. Şimdi gelsinde biri bana desin işte bana güven güvenemem ne bileyim yine eski şeyleri yaşamayacağımı.
Evet beş parmağın beşi de bir değil amma velakin olmuyor işte bu bir kumar aslında ya kazanırsın ya kaybedersin risk almak zorundasın biliyorum ama şunu da biliyorum kumarda hep masa kazanır bu da bir gerçek riske girer miyim belki çok çok güvenirsem.
Vesselam öyle işte 🥀 Çok uzun oldu kusura bakmayın 🙏22 Yorumla- +1 yıl
Emek kokuyor teşekkürler :D
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 204,4b cevap paylaştı.
u +1 yılBenim için hissizleşmek aslında yalnız kalmak ya da geçmişte çok acı yaşamak demektir.. mesela bazı şeyler yaşarız.. tecrübe olur ama o kadar artar ki ruhumuz artık taşıyamaz bu olup biteni o zaman da işte hissizlik başlar.. aynı şekilde tat alamayız dünyadan ya da bir şey yapmak istemeyiz..
mesela bir cam bir kez kırılınca nasıl tekrar eskisi gibi olmuyorsa kalp de öyle.. bir kere kırıldığı zaman hayatta tekrar aynı olmuyor bazı şeyler.
00 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 3,2b cevap paylaştı. Freud'a göre "insanlar zamanla güvenmemeyi, sevmemeyi, kronik şüpheci olmayı öğrenir. Tecrübe denen şey budur. Kalbiyle bağlantısını kesmiş her insana tecrübeli denir."
32 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel özetlemiş
Teşekkürler❄️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
+1 yılVampir gibi duygularımızı emüklediler hissizleşmek normal
11 Yorumla- +1 yıl
Harbiden ya😂
- Kişilik & Karakter konusunda 21,7b cevap paylaştı.
u +1 yılTüm duygularını sömürürlerse hissizleşirsin.
310 Yorumla- +1 yıl
Duygu vampirleri mi bunlarr
- +1 yıl
demek ki 🙄
- +1 yıl
Hissizlestirenler saaolsuj
- +1 yıl
Neden sağ oluyorlar :D geb’rsinler 😅
- +1 yıl
Gdgddgddccff biz kotu deeliz bos ver ya
- +1 yıl
Hayır kötüyüz 😈
- +1 yıl
Değilsin jsnf
- +1 yıl
Öyleyimmmm 😒
- +1 yıl
Inanmamm
- +1 yıl
İnanmazsan inanma 😅
Bazen acının en dibe vurduğu yerdeyizdir. Ne ileri ne geri tek bi adım atamayız. Tüm hayâllerimiz, uğruna vazgeçtiğimiz her şey tek bi cümleyle yok olup gider ve kalakalırız. Çok ağlamak da fayda etmez. Ya sonsuza kadar uyumaktır isteğimiz ki buna en basit yolla ölüm denir, ya da hissizleşmek. İkisi de aynı şeydir nasıl olsa. O acı tekrar yakamıza yapışmıştır. Ve aynı filmi aynı acıyla, hayâl kırıklığıyla ve ıslanmış gözlerle izleriz. Hayattır işte bu. Sadece tekerrürden ibarettir. Kessen kan akmaz denecek kadar acır canımız. Ve ağzımızdan tek bir cümle dökülemez artık. Çünkü bu sefer her şey bitmiş, tamamen tükenmişizdir."
12 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel yazmissin❄️
- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılNedenini bilmem. Şahsen kendi adıma şunu söyleyebilirim hislerim hala duruyor ama sanki bir duvar var ve onun arkasında duruyorlar. Normalde çok üzüleceğim ve uzun zamanda unutmayacağım bir şeyi 1-2 haftada aşabiliyorum. Bence bu artık normal bir şey çünkü sorunlarla artık daha basit şekilde baş edebiliyoruz. Yani ben buna hissizlik değil de olgunlaşmak diyorum. Hep benzer duyguları hissedip yaşamak bir yerden sonra onların etkisini azaltıyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Yazmıssin o kadar teşekkürler😂
- +1 yıl
Ne demek
Sürekli aynı şeye maruz kalınca artık normal gelmeye başlar. Tepki vermezsin. Ya da aşırı stresten, duygu yoğunluğundan kurtulmak için girdiğin bir ruh hali diyebilirim sanırım. Psikolojik bunalım gibi. Her şeyi hissetmektense hiç hissetmemek daha iyi.
11 Yorumla- +1 yıl
Güzel açiklama kanks😄
Hissizleşmek istemiyoruz. Aslında hepimiz hissetmek istiyoruz. Aşkı, heyecanı, rüzgârı, denizi, yaşamın her demini.
Ama gel görelim kiii... 😅
Sebepler farklı olsa da sonuç aynı. Bu dünya kartları adil dağıtmaz. Nedenler üzerine çok da düşünmüyorum artık.
111 Yorumla- +1 yıl
Eferin guzel açıklama yaşıyor muşsun 😂
- +1 yıl
Yiyim mi ndnf
- +1 yıl
Simdi mi gidiyon geri djjf
- +1 yıl
Helvanı sen yap ben yerim jdnf
- +1 yıl
Bu arada benim bir hipotezim varbu konu üzerine. Sadece şairler, çocuklar ve seçilmiş birkaç insan hislerini yitirmez. Ama belki de bu boşluk geçiş evresidir. Misal ben şimdi bir ara çok üzgündüm ve hep alkol tüketmiştim. Sonra o depresiflik halim geçti ve alkolü saldım. Bir ara her gün aynı güne uyanıyordum. Bu yüzden daha çok uyumak istiyordum ama sonra kendime bir amaç edindim ve erken kalkmaya başladım.
Demek istediğim helvayı kendin yap. 😾😾 - +1 yıl
Hipotezinu bir kenarı koyarsak buradan çıkardığım sonuç bir helva yapamayacak kadar beceriksizsin jsnfnf
Bahsettiğin hipotez üzerine birsürü düşünce üretilebilir ya
Bir amaç edinmene sevindim alkoliğe döndüğünü bilsem kafani kirmaya gelirdim jsnfnf
Yani demek istediğim helva yapamiyorsun beceriksizsin sjfj - +1 yıl
Jenrnrnfjrhtnfnd her zamanki gibi ağlıyon 😂
+1 yılRezalet bir şey ya bir ara bende hissizdim. Hiç bir şey hissedememek. Hep mutlu olduğun yerde mutlu olamamak en sevdiğin kişi öldüğünde üzülememek. Çok kırılınca ya da art arda defalarca kırılınca oluyor
18 Yorumla- +1 yıl
Rezalet bir şey olduğunda hemfikirim :D
Bir ara hissizdin > şimdi geri mi geldi yoksa, umursamaz mı oldun :D - +1 yıl
Güzel soru. İçten içe duygusal olup herkesin duygusuz sandığıher şeye gülen umursamaz insan oldum
- +1 yıl
okurken kendimi gördüm sanki :D
- +1 yıl
İnsanlar bizi bu hale getirdi. Bir kere patlayıp ağlasam insanlar tuhaf karşılıyor çünkü bibloyuz duygularımız yok
- +1 yıl
😂 onların gözünde nesneyiz, kırılırsa tamiri olur.
Ben olduğum insandan memnunum yine ya
kırıp kırıp durmasalar kendim olmazdım 😂😂 - +1 yıl
Bilmiyorum ya düşününce film şeridi gibi gözümün önünden geçti 🤣🤣
- +1 yıl
Beyaz ışığı görmedin demi
ölmüyorsun aksjld - +1 yıl
Ay ne komik
+1 yılHissetmen gereken duygulari hissetmediginizde, tepkisiz kaldiginizda bu hal vuku bulur. Nedeni ise zamaninda cok fazla ve seri sekilde duygu durum degisikligine sebep olan bir nevi travmalar diyebiliriz.
12 Yorumla- +1 yıl
Mantikli guzel aciklama❄️
- +1 yıl
Tesekkur ederim.
Bu durumun ortaya çıkmasında travmatik deneyimler, yoğun stres, depresyon, anksiyete bozuklukları, ilaç tedavileri veya kişilik bozuklukları gibi faktörler etkili olabilir. Duygusal hissizlik ya da duygusal körlük olarak adlandırılan bu durum literatürde aleksitimi olarak geçer.
10 Yorumla
+1 yılÖlü gibi hissizim aylardır ne sebebi
Ağlamak isterim basaramam
Akmıyor gözümden bir damla yaş
Sorunum yok benim hicbiriyle
Sorunum zihnimin derinindee12 Yorumla- +1 yıl
Vaov harikaydı😂
- +1 yıl
Şarkı...
- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBir günde olmuyor tabi... İnsan gerçekleri anlayıp kafa yapısı olarak olgunlaşmaya başladıkça hissizleşir ~☆
10 Yorumla
+1 yılKüllerinden doğmak istemek ama doğamamak... hayatta her şey akıp giderken senin yerinde sayman , hiçbir duyguyu hissedemez olman ve umursamaz olman. Bence böylecik
16 Yorumla- +1 yıl
Bu da fena deel
- +1 yıl
En güzele ödül mü var noliyy ahahaha
- +1 yıl
Bakış açılarına dikkat ediyorum kim nasıl nerden giriyor düşünüyor
Farklı olması hoş - +1 yıl
Ay bir şımardım dur ahahah
- +1 yıl
" hayatta her şey akıp giderken senin yerinde sayman "
Mesela benim kendimde yaşayıp bunu tasvir edemediğim bir durumdu
Ve bana bir nevi yardimci oldu
Herkes farklı düşünce üretiyor o yüzden entellik önemli
- +1 yıl
Ay mutlu oldum hihi 🤭
Bizi hissizleştirenler utansın çünkü hayatımıza giren yanlış insanlar bütün enerjimizi, güzel hislerimizi, duygularımızı sömürüyor ve bir zaman sonra hiçbir şey hissedemez hâle geliyoruz.
17 Yorumla- +1 yıl
Napcaz Turta buna çözüm :D
- +1 yıl
Sen bilmiyorsan sıkıntı Turtağ
- +1 yıl
çözüm üret 😂
- +1 yıl
Tamam Turtaaa😂
Kişilik & Karakter konusunda 758 cevap paylaştı. Aynı şeyleri tekrar tekrar yaşayınca artık alışıyorsun ama hissizleşiyorsun güven zedelenmesi en büyük sebebi
22 Yorumla- +1 yıl
Güzel açıklama ❄️
+1 yılHiçbir olaya tepki vermemek nedeni bir zamanlar çok önemsediğin kişilerin sizi önemsememesi ile başlar
11 Yorumla- +1 yıl
Bizi önemsememeleri
Böyle de tabir edilebilir evet
- Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle ağır şeyler yaşarsın ki artık hislerim körelir her şey sana hafif gelir.
Duygularını kaybedersin kardeşim.
Tam olarak bu işte15 Yorumla- +1 yıl
Doğru diyorsun abim😄
- +1 yıl
Seni yerim 😂
- +1 yıl
Abiiiğmm ahshd yanarız
- +1 yıl
Oyyşşş 🔥 😂😂
- +1 yıl
😄😂😂😂😂
Bi yerden sonra hacıyatmaz gibi olursun devrilmezsin, sallanır durursun. Yaşadığın olumsuzluklardan dolayı duyguları yitirme hali..
12 Yorumla- +1 yıl
Doğru dedin Melioraa ablam :D
Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı. Herkese gereğinden fazla değer ve anlayış göstermek, güvenmek ve buna karşılık aldığı darbeler hissizleştirir insanı..
11 Yorumla- +1 yıl
Eferin güzel
+1 yılŞövalye çok ama çok ağır bir olay veya duyguyu uzun bir süre yaşayınca sonra hissizlesiyor insan
12 Yorumla- +1 yıl
veya olayları :D
- +1 yıl
Yes
Gizli Üye(18-24)+1 yılBissüürü teorim var aslında amaa hepsini tek cevapta toplayacak olursam, şerro kişilerin duygularımızla futbol topu gibi oynaması diyebilirim.
33 Yorumla- +1 yıl
güzel dedin etiketlenmesen görüş atmayacak mısın yazık be dfgdf
Cevap sahibi+1 yılDaha şimdi girdik siteye sjdj niye atmiyim ayıbediyonemre
- +1 yıl
Taaminandimmadiş
Zamanında istediğin şeyler dikkate alınmazsa artık olsada olur olmasada olur kafasına girdiğin dönem
13 Yorumla- +1 yıl
Dönem ise bitiyor o zaman zamanı gelince
- +1 yıl
Eskiye dönülmüyor ya da daha yolu bulamadım😄😅
Canın yanınca kül olan bir parçadır. Nedeni yakanda gizlidir.
112 Yorumla- +1 yıl
Uuy nasıl da güzel konuştu🧚♂️
- +1 yıl
Sen kendin güzelsin büyüğüm 🧚♂️
- +1 yıl
Jsjrjfifjfjj yoook
- +1 yıl
Sjddnfj nerde kabul olmuş
- +1 yıl
Ndndnd bende bozulur onlar benim için boşuna dileme djfn
- +1 yıl
Jdjfjf ben her şeyi bilirimss
Kişilik & Karakter konusunda 7,1b cevap paylaştı. Kalbin hep hep kırılırsa, iyi niyetin de suistimal ediliyorsa hissizleşirsin yeğen
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru Yeeğn
+1 yılDuyguları sömüren ya da hızlı tüketirsen, elimizde duygu kalmayınca hissizleşiliyor.
19 Yorumla- +1 yıl
benim suçum mu yani :D
- +1 yıl
Suç değil bir nevi korumaya alıyorsundur kendini böyle olursam daha az zarar görürüm gibi
- +1 yıl
Ya da bir şey ne kadar yaşanırsa sıradanlaşıyordur çok fazla canımı sıkan, üzen olaylar yaşandığı zaman duygu çarklarını aşındırıyordur vs.
senin ki de güzel ama hangisi doğru acaba jkfhsdsdf - +1 yıl
Çok büyük bir olay yaşanıyorsa diğer olaylar sıradan geliyor asjsj benim ayrı bir yol
- +1 yıl
benzer şeyler taam :D fdgdfg
- +1 yıl
Seans ücretimi alabilir miyim plsss asjsj
- +1 yıl
ben senden almalıyım ne alakkka yanniiii klşdsf
- +1 yıl
Yiooo sana güzelce açıklama yaptım asıl sen ne alakaaa yanniii asjjs
- +1 yıl
ben de sana yaptım sus ve öde kdjls
Gizli Üye(18-24)+1 yılHissizleşmek hislerin kaybolması demektirr. Yaşanılan hislerin ardından hayal kırıklığı sonucu oluşabilirr. 🌝
13 Yorumla- +1 yıl
Beğenmedim açiklamayi jsjf
Cevap sahibi+1 yılAmacıma ulaşmışım ehehe 🥳
- +1 yıl
Pu allahnseni
- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKimse böyle doğmaz veya bir anda böyle olamaz.. bazı yaşanılanlar artık duygusal olarak bir tepki göstermenin anlamsız olduğunu kanıtlar zmnla
10 Yorumla Güven ve kalp kırılınca oldu bende, sevdiklerimim gerçek yüzünü gördüm onun için gayet iyi biliyorumm tesekkur ederim hissizleştirdiginiz icin
10 YorumlaAcı eşiğini aştığında hissetmemeye başlarsın hiçbişeyi. Hatta çevresel faktörleri bile. Soğuk ve sıcak gibi..
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,9b cevap paylaştı. Duygusal durum ve yaşanılan kötü bir durum insanın icinde iyi olmaya engel olur. Zamanla sevgi kalmaz.
10 Yorumladuygusal yoğunlukta beynin kendini koruma mekanizması
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBirdenbire olmuyor, farketmeden alınıyor duygular sanırım
10 Yorumla
+1 yılÖnemsenmemek önemsememeye evrilir bu da hissizleşmedir
10 Yorumla
+1 yılDuvara elini defalarca vur o zammann anlarsın sorunun cevabını
10 YorumlaDaha fazla üzülmemek için duygularını görmezden gelirsin ve bu zamanla hissizliğe neden olur
10 Yorumla
+1 yılartık süreç çok rutine binerse hissizleşmek oluşuyor
10 Yorumla
+1 yılÖylesine yaşamak iyi kötü hiç bir şey hissetmemek
10 Yorumla
+1 yılHak etmiyor dediğin an bitmiştir
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 313 cevap paylaştı. Acı çeke çeke oluyor. Tepkisizleşiyorsun
11 Yorumla
+1 yılBana hiç uğramadi bilmiyorum
10 YorumlaKaybimij kuyanmayı bıyakınca oyuy
10 YorumlaTam olarak şu an hissettiğim
10 YorumlaCok aci cekmekten
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 15,8b cevap paylaştı. Her şeyden yorulmaktan dolayı oluyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgisiz büyüyen insanlar genelde böyledir sonradan olanları ayrı tutuyorum
10 YorumlaErkekler hissizdir sjjfd
15 YorumlaKarşındakine olan sevgi bir an da sevgisizliğe dönüşmesi, ona karşı bir şey hissetmemeye başlamak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDuygu ve durum yoklugu demektir.
10 Yorumla
+1 yılArka arkaya yaşanan ihanetler
00 YorumlaDaha olmadı %12 lodingggg
00 Yorumla
+1 yılhayat getirileri
10 YorumlaSurekli ayni seylere maruz kalmak
10 YorumlaYoğun yorucu hisler sonrasında
10 Yorumla
+1 yılAynı bıçak birçok kez bıçaklayınca
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞu an ben de öyleyim
112 Yorumla- +1 yıl