Cevaplarınız için teşekkürler ❤️
Öz güvensiz bir insanla ilişki kurar mısınız? Kendini beğenmeyen bir insanı sever misiniz?
Cevaplarınız için teşekkürler ❤️
Kendi dış görünüşünü beğenmiyor ona iltifat ettiğiniz de inanmıyorsa fakat başka özellikleri iyiyse bu tür bir insanla ilişki kurar mısınız?
Kendini beğenmiyorsan, koyarsın bir fotoğrafını oylama yaparsın, insanlar beğeniyor mu? beğenmiyor mu? Anlarsın, Ve halen kendini beğenmediğini düşünüyorsan, insanlardan stil önerisi alırsın, en basitinden saçını şu renk yapsan güzel olur gibi.., öneride bulunan insanların önerilerine uyarak belkide kendi tarzını bulabilir ve kendinle daha barışık olabilirsin.
Tarzım aslında iyi tipim de fena değil sadece k söyleyince inandırıcı gelmiyor beni tavlamak için söylüyor gibi hissediyorum. Bazen kendimi beğeniyorum sonra yine eski özgüvensiz halime dönüyorum. Beni kullanacakmiş gibi hissediyorum.
Anlıyorum, özgüven konusunda sana tavsiye verecek konumda değilim, aksine tavsiyen varsa dinleyebilirim 🙏
Ben de sana sordum işte ne bileyim ailenin çocuğunu özgüvenli yetiştirmesi gerekiyor sonradan kazanılamaz bence.
Herkes farklı şartlarda, farklı durumlarda büyüdüğü için bu sorun olabiliyor, artık çocuğum olursa ya da çocuğun olursa dediğin gibi yapmaya özen gösteririm/gösterirsin.
Evet bende çocuğumu özgüvenli yetiştirmeyi düşünüyorum tabi olursa
Özgüven ve kendini beğenmemek ayrı şeyler. Üstün başın düzgünse, kültürüne güveniyorsan, kendine güveniyorsan özgüvenlisin. Kendini güzel bulmuyorsan kendini beğenmiyorsundur, güzel olmak özgüvene katkı sağlar, doğrudan özgüven vermez.
Kendini beğenmeyenle evet kurarım; özgüvensiz bir insan kendine değer vermiyordur, benim verdiğim değer boşa gider, kurmam.
Cevap
29Cevap
Ben kurardım biriyle ilişki kurmam için illa bir özgüvene sahip olması gerekmiyor bu benim gözümde bir eksiklik değil. Hatta bu durumu düzeltmesi için ona elimden geldiğince yardımcı olurum bu sorun değil
Süper ya böyle güzel düşünceli kişilerigörünce mutlu oluyorum seven sevdiğiyle mutlu olma için çabalar hep hazıra konayım mükemmel biri olsun diye bişey yok zaten öyle mükemmel bir insan yok
Hayır ben kurmazdım tabi ki de.
Neden
Benimle özgüven sahibi olur gadası
Ozguvenini gelistirmesi icin ugresirdim. Kendinin en iyi versyonu olmaya cabala tatlim ve de ortaya cikan bu harika guzelligi sev sen o bedenin ve ruhun tek sahibisin kendine deger ver ❤️
Varolusunun degerini bil
Teşekkür ederim ince düşünceli bir insansınız keşke herkes sizin gibi düşünebilse
Kizlar hep tip olarak kivanc gibi henry cavill gibi biri olmamizi beklerken en cirkin kiz bile boyle sonra da biz kendimizi begenmesek bize suc atarlar azcik kendiniz cok yuksekde gormeyin erkeklerin oz guveni artar kriteriniz hepinizin cok yuksek ve cok begeniyorsunuz kendinizi bu da oz guven eksikligi yapiyor
Ben ondaki benliği severdim, öz guvensiz olması kisinin özgür olamamasından kaynaklı. Bunlar aşılası şeyler dert edecek bir şey yok bence.
Sadece teoride ve pratikte aynı ol.
Çirkin kadın yoktur unutma.
Kendimi beğenmeyeni bende beğenmem.
Kendini sevmeyen birisini bir başkası nasıl sevebilir ki
Kendimi sevmesem de kardeşlerimi annemi, arkadaşlarımı seviyorum bununla ilgili olduğunu düşünmüyorum.
yani olabilir sonuçta kırıp üzülüp hayal kırıklığı yaşayıp kabuğuna kapanan özgüvenini kaybeden bir sürü güzel kişilikli insanlar var
İnşallah herkes böyle düşünüyordur. Ezik gibi görme ihtimali de var tabi
Evet çoğu insan böyle düşünmüyormuş. Özgüvenli olmak farz oldu. Nasıl özgüvenli olurum sizce?
Teşekkür ederim
Sevginin tarifi yoktur belki kimsede göremediği birşeyi görmüştür sende.
Kendini sevmeyeni kimse sevmez nerden biliyosun diye sorma
Hayır her söylediğinizi alay gibi anlıyorlar çok yoruyor insanı boş
Ne kendini beğenmiş, ne de özgüvensiz biri ile ilişki yürümez maalesef.
Kendini begenmeyen insani ben begensem yaalnci durumuna duseriz. Kafa agritir
Niye olunmasın ki. Ama özgüven cesaret getirir ben birlikte olduğum kişinin cesaretli olmasını isterdim
Kadınsa kurarım hatta daha çok hoşuma gider öylesi. Erkekte özgüvensizlik iyi değil ama
Farklı bir bakış açısı üstünlük kurmak için iyi diyorsun
Kadın güzel olduğu halde farkındalığı yoksa egosu da yerinde olur ben severim öylesini. İltifat falan da etmem özellikle "çirkin olduğun halde seviyorum" derim şakayla karışık. Bana muhtaç hissetsin kendini
Vay be QKWMSMSNSNNDNS
çok güldüm cevabın için sağol
Evet tabiki. Ama ozguvensiz bı insanla ilişki kurup sürekli iltifat edip güzel/yakışıklı olduğuna inandirip özgüvenini yükseltirsek bi yerleri kalkabilir
Ergen belli ki. Ergenlikten sonra dış gorunus takintisinin geçmesi lazim
tabi ki. hatta bir insanın kendine yaptığı haksızlığı (özgüven kaybına sebep olan) giderebilmek için çaba sarfetmek bence çok anlamlı ve güzel bir şey - yorucu ama çok anlamlı ve değerli
Güzel bir kızsa katlanırım ona özgüven kazandırmak için uğraşırım
sen sevince o da kendini sever.
Hmm ben de böyle düşünüyorum
özgüven kusur değil benim gözümde
Özgüvensiz olması sorun değil mi yani
Çok teşekkür ederim bu cevap beni mutlu etti
Sevmem ya uğraşılmaz.
Niye ya
Neyini beğenmiyorsun
Aslında etrafımdaki insanlar beni beğeniyor da ama hiç samimi gelmiyor nedense
Fiziğin iyiyse gerisi hallour
Ben ne diyorum sen ne anlıyorsun
Belinaycım anlamam gerekmiyor sana altın değerinde bir şey diyorum insanlar kaşa göze değil fiziğe bakar.
Tamam da ne alaka ben gerçek sevgiden bahsediyorum.
Yavrum dış görünüş demiyor musun konu bu değil mi?
Dış görünüş olarak değil karşı taraf zaten beni güzel buluyor ama ben kendimi beğenmiyorum. O iltifat ettiğinde de inanmıyorum bunu anlıyor. Böyle özgüvensiz birinden hoşlanır mısın diyorum
Sever misin aşık olur musun diyeyim
Sevsem de aşık da olsam kendini düşüncelerine fazla kaptırmış birinden soğurum. Ben eğer iltifat ediyorsam (ki hayatımda neredeyse hiç iltifat etmeyecek kadar seçiciyimdir) iltifat ettiğim insanın da öyle olduğunu hissetmesini isterim.
Hmm yine kaybettik iyi mi
Elinde olmayan sebeplerden kaybetmek başka, bile isteye kaybetmek başka. Sen ikinci seçenekten yanasın.
Yok aslında çabalıyorum ama yetersiz kalıyor. Özgüvenli olayım diye hiç yapmayacağım şeyleri yaptım. Ama sanırım bu çocuklukla da alakalı insanlardan uzak büyüdüm kendi işimi bile görmedim. Tek başıma hiç bir ortama girmedim. Ailem de teşvik etmedi bu yüzden olduğunu düşünüyorum.
Elbette etkisi vardır ama asıl olay sende bence. Çabalamaya devam et. Henüz ders niteliğinde şeyler yaşamadın. Yaşadıkça insanları bu kadar önemsemenin bir faydasının olmadığını anlayacaksın. Sonra da kendinden başka kimseyi sevmeyeceksin tabii. Aslolan bu
Teşekkür ederim. Çabalamaya devam edeceğim:)
👍👍
Gereksiz bir varlık geç
Peki üzüldüm.
Ben özgüvensizim çünkü
Evet tabiki
Anladım o zaman sensin değersiz varlık. Neden sana burada değersiz varlık dedim açıklama yapayım hemen. Kendini güzel bulmaya bilirsin bu senin aslında kendin ile barışık olduğunun anlamına gelir yani kendini biliyorsun demek. Ama diğer yandan seni güzel bulan bir kişiye inanmamak da olmaz, tabi o kişinin gerçek fikri de önemli. Benim burada demek istediğim. Seni güzel bulan birinsine inanmamak bu karşı taraftaki insanı yıpratır ve senin çirkin olduğuna inandırır. Sen essek de olsan o senden hoşlanmış ve gözüne güzel gözüküyordur ama sen bunu kabul etmiyor ve bu kişiye inanmıyorsun bu da aslında seni değersiz varlık yapan konu oluyor
Çok sağol çok güzel açıkladın kendimle barışık değilim keşke olsam kendimi birçok açıdan yetersiz hissediyorum ve zamanında çok zorbalandiğım için biri beni beğense bile inandırıcı gelmiyor.
Tamamdır teşekkür ederim
Sürekli kendini yeren bir insan iticidir.
Kurmam ama özgüven aşılarım ona
Yakisikliysa ve karakteri iyise sorun degil
Mümkün değil
Bilemiyorum! Hayat bu, ne olacağı belli olmuyor.
Çok kafa yorar uğraşamam
Peki öyle olsun.
burcu balık mı?
İkizler
Neden boylesin?
Zamanında çok zorbalandım o yüzden şu an bana biri iltifat ettiğinde yapmacık geliyor bilmiyorum psikolojim bozuk galiba
Kendini sevmeye, deger vermeye bi yerden baslamalisin ama
Zor. O tip insanlar bana çekici gelmiyor genelde.
Selam bile verilmez
Selamı da esirgeme ya
Lafin gelisi iste be
Anladım
görmem lazım
Neyi görmen lazım
Tamam
Olabilir.
Kurmam
Evet severim
Hayır kurmam
Severim