Sizce giyebilirmi?
Giyse bile üstüne ne giymeli
Ölcüsü nasil olmali
Giyse bile üstüne ne giymeli
Ölcüsü nasil olmali
Bence türban takılmamalı ve direkt kara çarşaf takılmalı. Ve yüz de burkayla kapatılmalı. Eller eldivenle kapatılmalı. Hiç bir yer görülmemeli. Bu ideoloji dayatılırsa eğer kanunlarla siz o zaman yaptığınız hatanın farkına varacak ve özgürlüğünüzden nasıl vazgeçtiğinizin farkına varacaksınız. Bugün Atatürk Havaalanına gidip dış hatlar terminaline baktığınızda İran uçağından inen kadınların ne şekilde Türkiye'ye girdiklerini görünce ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
Aslolan tesettür ise bu pantolon tesettüre aykırıdır fakat günümüzde modernizasyon geçirmiş bir tesettür anlayışı hakim eş olacak hatun kişi sadece helaline süslenir ve ondan başkasının vucut hattını bilmesi haramdır hatun kişi ( kız ya da kadın) birinci derece akraba dışında kalan erkişi ile tokalaşma öpüşme bir başına aynı mayette bulunamaz gibi hadisler mevcuttur
Üstüne kalça kısmını kapatacak uzunlukta bir tünik veya gömlek kazak giyebilir fakat asıl önemli olan pantolonun bollugudur yapışan darpaca pantolon giyilmesini uygun bulmuyorum ayrıca itici durduğunu düşünüyorum hafif bol veya boru paça pantolon giyilirse kadında hoş ve güzel durduguna inanıyorum sahsen
Tam anlamıyla tesettüre girseydik çarşaf giyer öyle çıkardık ama malesef nefsimize hakim olamadığımız için çoğunluk giyiyor. vucut belli etmiycek şekilde giymek uygun olur bence
Cevap
6Cevap
Dinimiz vücut hatlarının belli olmamasını buyurur. Başına başörtüsü takıp daracık kot giyinip, dikkat çekecek şekilde makyaj yapanlardan iğreniyoruz. Ya hiç kapanmasın bu tarz insanlar ya da edep haya bilincinde olsun.
Ben tesettürlüyüm ve giyiyorum. Üstüne uzun bişey giymeli. Onun ölçüsü herkesin takvasına göre değişir.
Kimse karışmaz gerçi bol ya da dar. üstüne biraz uzun giydiginde sıkıntı yok
sadece başı örtmekle olmuyor genel anlamda tahrik edici olmadımı sorun yok
bol pantolonlar iyi olur
Çok dar olup vücut hatlarını belli etmesn yeter.
Bence giyebilir bir sakıncası olmaz dinen
Giymemeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar