Bence kıskançlık sevgiden gelir, ancak abartı kıskançlık güvensizlik olabilir, sizce?

#ƘıԼıCƘiƦAƝ
06 Şubat , 2024 Salı 16.08
Bence kıskançlık sevgiden gelir, ancak abartı kıskançlık güvensizlik olabilir, sizce?

#ƘıԼıCƘiƦAƝ
06 Şubat , 2024 Salı 16.08
Güvensizlik, yeterli olmadığına dair rahatsız edici bir duygudur. Güven eksikliğini, kendinden şüphe duyma eğilimini ifade eder. Kıskançlık, sevdiğin birini bir başkasının elinden alabileceğine, onu daha mutlu edebileceğine, ona daha iyi davranabileceğine dair yürek burkan şüphedir.
Güvensizlik; hayatındaki insanın yanlış bir davranış içinde olacağını düşünüp onu kısıtlama çabasına girilmesinden doğan eylemlerin tümüdür..
Kıskançlık ise tam tersi.. Karşı cinsinin ona yaklaşım tarzının verdiği huzursuzluktur.. Kimin olduğu önemli değildir.. Karşı cins olması yeterlidir kıskanmak için..
Bizim onda gördüğümüzü başkası görür diye korktuğumuzdan, söylediğimiz her şey kıskançlık çerçevesindedir..
Teşekkür ederim
Teşekkür ederim..
Rica ediyorum
Kıskançlık sadece karşı cinsle alakalı bir kavram değil ki.. insan sevdiği herşeyi ya da herkesi kiskanabilir.. bu insanın doğasında olan bir duygu.. ama güvensizlik sonradan oluşan bir durum.. yapılan bir konuşma ters bir hareket çıkar çatışması daha pek çok sebep vardır güvensizlik duygusunu yaşamak için..
Evet, kesinlikle haklısınız. Kıskançlık sadece karşı cinsle ilgili bir kavram değildir. İnsanlar sevdikleri herkes veya her şey üzerinde kıskançlık duyguları yaşayabilirler. Bir arkadaşın başka bir arkadaşla daha fazla vakit geçirmesinden, bir aile üyesinin başka bir akraba ile yakın ilişki kurmasından veya bir meslektaşın daha fazla övgü almasından dolayı kıskançlık duyguları ortaya çıkabilir. Kıskançlık, doğal bir insani duygu olup, genellikle değer verilen şeyin ya da ilişkinin kaybedilme korkusuyla ilişkilidir.
Güvensizlik ise, dediğiniz gibi, genellikle sonradan oluşan bir durumdur. Geçmişte yaşanan olumsuz deneyimler, ihlaller veya aldatmalar gibi faktörler güvensizlik duygularını tetikleyebilir. Bir kişi sürekli olarak yalan söylendiğine, ihmal edildiğine veya aldatıldığına inanmaya başladığında, güvensizlik duyguları güçlenebilir. Bu durum da genellikle kişinin kendine veya diğer insanlara olan güveninde ciddi bir azalma ile sonuçlanabilir.
Anlatmak istediğim tam da buydu..
Teşekkür ederim kandilin mübarek olsun
Ben teşekkür ederim... hayırlı kandiller ☺️
Rica ediyorum ne demek
Teşekkürler
Rica ediyorum ne demek Ben de değerli yorumun için teşekkür ederim
Cevap
8Cevap
İnsan sevdiğini kıskanır normal olarak. Fakat güvensizlik olayı çok başka bir boyuttur.
Aşırı kıskançlık yapanlar genelde aldatanlardır veya manipülatif , güvensiz ise bir darbe almıştır veya şüpheleri vardır
Kıskanan insan güvenmez, güvenmeyen insan kıskanır, aslında temeline inildiğinde psikolojik bir rahatsızlığın başlangıcıdır.
Kıskançlık kişinin kendisinden dolayı olan duygudur... güvensizlik karşısındaki kişiden kaynaklanan duygudur
Aşırı kıskanıyorsan güvensizsindir zaten kafanda şüphe olan biri ile yapamazsın ztn
Güvensizlik kıskançlıktan doğar ama aslında çok farklı şeylerdir
Kıskançlık herkeste vardır. Güvensizlik bir başlarsa alıp başını gidiyor. Sonu yok.
Sevdiğini kıskanmak iyi ama aşır değil dozunda
Kıskanç olmak iyidir aşırı olmadığı zaman sevdiğini kıskanır güvensizlik her han sanki onu aldatcakmis gibi hissettirir
Aşırı kıskançlık güvensizlikten kaynaklanır
Bilmiyorum ki
He evt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?