Bir kişide bir sevdayı odaklarsan bir ömür mutluluk ayrılmaz….

Bir kişide bir sevdayı odaklarsan bir ömür mutluluk ayrılmaz….

Sonsuz kelimesi bana çok ütopik geliyor. Arada bi bende kullanıyorum ama yani ne zaman öleceğimizi bile bilmediğimiz bi dünyada neyin sonsuzluğu neyin sonsuzu.. nereye kadar sonsuz yani?
Ben sıkılmadan sevdim. Hadi yazayım biraz uzun uzun. 17 yaşımda evlendirildim. Herkes biliyor artık yani burada beni tanıyan eden çok değerli insanlar var neyse.. Mutfağında kekini böreğini yapıp bide minik kızına bakan bi kadın olma hayaliyle yaşadım kendimden 16 yaş büyük biriyle; hem de eltimin evinde 3 sene boyunca. Noldu 1 tencere makarna yüzünden boğarak öldürmeye kalktı.
Hadi dedim bunu atlatirsin kızım sen.. Biri çıktı karşıma. Bak bende yara var ciddiysen gel dedim. Konuştuk anlaştık. Ciddi ciddi evlilik hayali filan kurdu benimle. Uzak mesafe iliskisiydi ama sevgililik dönemi boyunca pek çok güzel şey yaşadık. Ailelerimiz de bizi biliyordu. Hatta bu sene Ocak'ta tanisacaktim ben onun ailesiyle. (Ya bide böyle yazınca aşk acısı çektiğimi sanmayın.) neyse işte 2 senelik bi ilişkimiz vardı. Bi sabah birbirimize dünyanın en güzel Günaydınlarindan birini verdik.. akşama doğru "ben yapamam.. seni üzerim.. Sen fazla iyisin" diyip gitti.. gidiş o gidiş ama yani sanki ölmüş gibi.. bazen insan tereddüt eder döner filan bu öyle bi gitti ki beni bırakıp..
Çok defa sıkılmadan sevdim velhasıl. Artık sıkılıyorum banane kafasında ve modundayim. Ciddiye almıyorum ilişkileri. Kafam da ruhum da nasıl iyi olacaksa o şekilde yaşıyorum.
Bu gerçek mi 😳Wow … neler yaşamışsın 😔 inadına mutlu ol inşallah …
hikayeni paylaştığın için teşekkür ederim …
Peki şiir kitabını bunlardan sonra mı yazdın
Şiir kitabı bunlardan önce.. o daha başka bi hikaye..
Dedim ya film gibi benim hikayem..
Rica ederim paylaşmayı seviyorum. Ben yikilmadiysam kimsenin yıkılmaya hakkı yok diyip güç vermeyi seviyorum..✌️
Wow çok iyi cümle:
yikilmadiysam kimsenin yıkılmaya hakkı yok diyip güç vermeyi seviyorum
Şiir kitabının hikayesini belki başka zaman anlatırsın burada biryerde…
Hatta belki bir gün film çekersin … senaryo da yazarsın belki
Sonuçta yazarsın …,
Yazdım yazdım.. Duruyorlar tozlu raflarda. Bugün aklıma yine gelip durdu bir sürü cümle. Yazdım filan. Bi mucize yaşıcam inşallah bi gün de işte 😂
Çok Cool 😎 wow
😎😎✌️
Sevebilirim diye düşünüyorum. Çünkü sevdiğim şeylerle ve kişilerle aramda bağ kurarım ve bağlandığım zaman bırakmak istemem.
Açıkçası çok bağlandığım için birini sevmeye de korkuyorum.
Cevap
6Cevap
Bana gözleriyle değil yüreğiyle bakarsa evet sonsuza kadar severim
Çok iyi✅
Sonsuzluk diye bir şey yok sadece yaşadığım sürece seve bilirim
Sevgi öyle bir şey değil…seven kalp ölmez…
Dünya sağlıklı bir yer değil esasen…. normalimiz bozuldu… yanlışlar normal oldu… doğru yanlış yer değiştirdi …
Kalbini gelir geçer az az herkesle yormak … kolay yoldan ilk bahaneden geriye kaçmakta… gerçekten sevgiden ve mutluluktan korkar olduk… bir şey güzelse o bize anormal gelir oldu… anormal her şey insanı korkutur güzellikler dahil….
Normal bilindik olsun kötü olsun diye düşünür oldu insanlar..
Yarı kalple sevmek moda oldu… kendini kaptırmamak … güvenli alanda olmak için… Haklı mı millet haklı? Ama sevgi mi bu? Değil… yarı kalple sevmek … kalbinde tabiatına ters ve çok sağlıksız…
Tüm kalbinle sevmek önemli… herkes böyle sevse dünya sağlıklı bir yer olur… karşılıklı olur… sevgi herşeyi çözer…
Biz sevmiyoruz sevgi değil … ilgi istiyoruz… sevmek değil sevilmek istiyoruz… fedakarlık değil menfaat istiyoruz…
Buna da realistlik veya sağlıklı diyoruz?
Bu esas sağlıksız durumun kendisi…
Din tarafdan baksak kıyamet yaklaşıyo onun belirtisi diyer tarafdan çağa ayak uydurmak lazım yapacak şey yok dha da kötüye doğru gidecek her şey gündüz çırakla arayacağız bu günün anormalini bahs etdiyiniz normal deyerler geçmişe gömüldü maleseff Tüm kalple sevmeye gelsek ne BİM bana uçuk geliyo gerçək sevgi aşk ves tek gerçək sevgi var oda ana ve babanın sevgisidir tükenmeyen bitmeyen karşılıksız tek sevgi evladına duyduğun sevgidir gerisi hikaye
Gerisi hikaye oldu… ama aslen hikaye değildir … bu dünya da bile
İstisna olmak… masalsı bir hayat inşa etmek insanın elinde….
Herkes kötü diye … dönem bozuk diye ayak uydurmak … çok havalı değil…
Bu döneme rağmen masalını yazmak… realistlike bir alan oluşturduktan sonra o alanda idealist güvenli masalsı bir hayat mümkün …
Zor ama imkazsız deyil yinede açıkcası bu devirde sizin tabirle masalsı hayat çok uçuk geliyo bana çünki yaşam zorluğu çoğu şeyi geride bırakıyo özellikle masalları ve masallara özenmeyi gelelim çağa ayak uydurma konusuna evet havalı deyil havalı demedim bende her kes kötü dye sende kötü olack deyilsn eyvallah razıyam sadece şimdiki zamanın durumları göz önüne alıyon ve kendine masalsı hayat deyil dha gerçekki yol seçiyon dha realist
hayat inşa ediyorsun
Ama mutsuz oluyorsun….😅
Masaldan vazgeçmek … çözüm değil… realist olup kendini korumak ama masalsı bir alan kurmak mutluluk getirir…
Herkes gibi aynı yolu seçince herkes gibi mutsuz olursun… tek tesellin normal olması mı?
Evet normal … boşanmak normal oldu… yalan normal oldu… kötülük normal oldu…. yalandan sevmek normal oldu …
Eeee dürüstlük kasıntı … gerçekten sevmek takıntı… (anne babaların sevgisine de , anne babalar çocuklarına takıntılı demeye başlandı… anne babalık bir hastalık çeşidi demeye de başlandı😂)
İyi şeyler sürdürmek… zorlama oldu…. Güzellikler anormal oldu….
Normal ve anormal diye hareket edilmez ….
Doğru Güzellikler vardır
Yanlış Çirkin şeyler vardır…
Herkesin veya dünyanın realistliğine değil… kolayı değil…
doğruya göre hareket edilmeli … zor olanı seçmek lazım
Kime göre mutsuzluk belki kişi mutluluğu realistikde yakalıyo? gelelim normalleşen şeylere bir tek boşanmanın normalleşmesine sevindm nednen çünki eskiden nolursa olsn asla boşanma geri gelme öl orada vardı onun kısmen deyişməsi iyi oldu diyerlerinin kötülüyün ves normalleşi ise cidden kötü oldu gelelim zoru seçmeye kisme kolaya kaçamıyo artk tırnaklarında hayat inşa ediyorsun ve bunu real hayat kurallarına uygun yapıyrsun ve de kaybetmek düşmək istemiyrsun kolay yol efsane oldu artık aynı masal gibi
Ve herkes mutsuz 😂….
İnsanlar mutluluğu yakaladık demiyor işte … realistlik… dünya kötü böyle yaşıcapız…
Veya şey çok söyleniyor yazları Türkiyede … burası Türkiye burada olmaz… yapamayız… zor … imkansız….
Kabul etmiyorum ve başaroyorum… çünkü doğru doğrudur…
Boşanmak ideal bir durum değil… ve normal bir durum da değil… istenilmicek ama zorunlu durumlarda tercih edilinecek bir durum….
Masallar Cenneti hayal etmek değildir … dünya cennet değildir …
Masallar Çocuklara hitap eden … çocukların hikayelerdir esasında… çocuklardan da öğrenecek çok şeyimiz var …
Ben eğitimci yönüm var sizin gibi…100 şey öğretiyorsanız 1000 şey çocuklardan öğrenmek lazım …
Çocuklar sağlıklı … biz içimizde çocuğu hatırlamak … çocuklardan masallardan öğrenmek durumundayız…
Kötğ diye dünya … realistlik adı altında çirkinlikerş normalleştirdik ne oldu… herkes mutsuz…
Ben evlenmek istiyorum diye evleniyor …
Ben aşık olmak istiyorum diye aşık oluyor…
Eee ben boşanmak istiyorum diye boşanıyor…
Bu tüketim topluluk refleksi… obez ve sağlıksız bir durum….
Doğrusu: Ben sana değer veriyorum… demek… o değere göre hareket etmek… duyguya odaklı olmadan… aşkı hissetmek için değil o kişiyi yaşamak için….
Evlenmiş olmak için değil o kişiyle bir ömür geçirmek için…
Çocuklara … çocukların hikayelerine … kahramanlarına.. dünyalarına … fikirlerine kulak verin…
Öyle bir şeyi iddia etmeyecek kadar olgun bir insanım. Yaşayıp görelim diyorum.
Bu soruya net bir cevap verilmez. Kime sorsan ”Severim” der ama hayatın önümüze ne çıkaracağı belli bile değil!
Sonsuz olur mu bilmem gittiği yere kadar severdim tabi sevebilirsem
Karşılıklı olursa evet ama karşılık olmadan olan sevgi sonsuz değil
Tabii ki de mümkün ve ben sevebilirdim elbette tek kişiyi sonsuza kadar..
Evet tek bir kişiyi seve bilirim zatan kalbimde bir kişilk için yer var😅😅🤗
Yok sıkılırım ben uzun uzum bağlı kalamam.
Evet sevebilirim.
Evet yeterki uyumlu anlayışlı olalım
Sevecegimi biliyorum
Evett hemde son nefesime kadar
Evet sevebilirim
Kalbini eliyle bana verse evet
Hak edecek birisi çıkarsa evet.
Gerçek aşkı bulursan seversin.
Severim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?