İkisini de bilmenin son derece korkunç olduğunu düşünüyorum. Ama birini seçme şansım olsaydı ne zaman öleceğimi bilmek isterdim. Siz peki?

İkisini de bilmenin son derece korkunç olduğunu düşünüyorum. Ama birini seçme şansım olsaydı ne zaman öleceğimi bilmek isterdim. Siz peki?

Ne zaman öleceğimi bilmek daha korkutucu olurdu benim için.
Her gün ölümüme kaç gün kaldığını düşünmek ve ölmeden önce yapmak istediklerimi kalan ömrüme yetiştirmeye çalışma telaşı muhtelemen psikolojiyi bozacak cinsten şeyler olurdu.
Böyle bir durumda hiçbir şeyden de tad alamaz insan. Düşünmek insanı tüketirdi.
Ne zaman öleceğimi bilmek isterdim nasıl ölecek insan bunu da bilmek ister ama zamanı daha önemli. Tek istediğim rezil olmadan ölmek bu konuda hep dualarımda
Amin.
Depremde enkaz altında oluşumu düşündüm o psikoloji çok kötü. İnsan her ikisini düşününce yaşamayı unutuyor..
Ikisini de bilmek istemezdim, yaşama adapte olmak zor olurdu.
Cevap
4Cevap
Hiç biri zor değil yaşamak zor.
Ölüm zaten hak er geç başa gelecek. Ama nasıl gideceğimi bilmek daha zor olurdu.
Korkularımı yenmek için ne yapmalıyım bilmiyorum 🤷♂️
Sanırım bizi teselli eden oturup konuşmak. Ölümler üzerine , öncesini, sonrasını..
Manevi değerlerinin yüksek olduğuna inandığım, inancına ve hayat görüşlerine saygıdan ziyade sevgi gösterdiğim kişi ile (ki bu kişi bizde babam oluyor ) oturup konuşmanın iç rahatlattığına inanıyorum. Belkide hayat telâşımız henüz yerine oturmadığı için bu kadar üzerine düşmüyoruz. Korkmuyor değilde ölümün geleceğinden ve kaçışımızın olmadığından eminiz. Kaçışının olmadığı şeyle yüzleşeceğini biliyor insan. Ama bu yüzleşmenin nasıl olacağı beni tedirgin ediyor. Hayırlı olanın olmasını diliyorum.
Amenna, sanırım bu denli birinci dereceden kimse kalmadığından olsa gerek bazı eksiklikler yaşıyorum. Akıl almaktan öte geçmiyor zirâ çevremdekiler. Yetmiyor mu, belki evet. Ama hep bir eksik.
Amin, Allah razı olsun.
Bunu hiç düşünmedim genelde cevap vermek istemem çünkü şu an yaşıyoruz ve hayatı dolu dolu yaşamak en güzeli
Nasıl öleceğimi bilmem daha zor olur hiş değil
İkisinide zerre umursamıyorum o an geldiğinde düşünürüm. Ben varken ölüm yok ölüm geldiğinde de ben olmayacağım. Sorun yok.
Nasıl öleceğimi bileyim
Nezaman ve nerde son bulacak hayatim...
ne zaman öleceğimi bilmek
Ikiside zor ikisinide istemiyorum
Kesinlikle zamanını bilmeyi isterdim.
Ne zaman öleceğimi bilmek
İkisi de korkunç gelmiyor.
Ikiside degil
Ne zaman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?