İnsanız bazen damarımıza basıldığında olur olmadık şeyler söyleyebiliyoruz.
Ama belirli bir yaşa geldikten sonra da yani dikkat etmek gerekiyor "insanız" kelimesini bahane olarak kullanmadan..

İnsanız bazen damarımıza basıldığında olur olmadık şeyler söyleyebiliyoruz.
Ama belirli bir yaşa geldikten sonra da yani dikkat etmek gerekiyor "insanız" kelimesini bahane olarak kullanmadan..

Bi insanın ayıbını her zaman her yerde örterim. Birilerinin o ayıbı konuşmasına veya yatmasına da izin vermem. Benimle dost veya düşman olması bu durumu değiştirmez.
Çok doğru bir yaklaşım
Zamanında ayıbını gizlediğim ve kimseye anlatmadığım kişiler bugünlerde kendi ayıplarını sanki ben yapmışım gibi çevreye beni kötülediler. Buna tepki gösterince de küfür yedim. Gereken yerde gereken tepkiyi vermediğim ve yüzlerine vurmadığım için çok pişmanım. Bazen insanlığı kenara bırakmak gerekiyormuş onu anladım.
Üzücü bir durum ama en azından fark etmeniz güzel. ❤️
Teşekkür ederim. Kötü insanlarla karşılaşmamanız dileğiyle🌹
Amin bilmukabele 🌹❤️
Pek iyi değilim sanırım, ima etmeyi ya da kinayeli sözlerle hatasından bahsetmeyi pek beceremiyorum. Net bir insanım hatası varken yalnızken kırmadan söylerim. Kalabalık bir ortamdaysak da dikkatleri üstüne çekmem, ondan bahsediliyorsa konuyu değiştirmeye vs çalışırım ama ayıbı örtmek sayılır mı ondan emin değilim
İnsanların o kadar çok sırrı bilgisi var ki bende o kadar da canımı yaktılar ki benim ağzımdan hiç çıkmadı onların eksikleri ayıpları Rabb'im örtmüş ayıplarımızı biz kimiz
Aynen öyle 💜
Cevap
7Cevap
Ayıp var ayıp var. Önemsiz küçük bir şeydir örterim. Ayıp büyüktür yüzüne vururum. Sinir anında öyle şeyler yapmam.
Önceden elimden geleni yapardım şimdi sadece görmezden geliyorum bu herkes için yeterli.
Müslüman Müslümanı ayıbını örtermiş ama günümz tam tersi olmuş
İnsanlar ayıp yapmaktan utanmıyor ki sen örtmekle uğraşasın
Kimseyi ayıbı veya kusuru ile yermek bize yakışmaz.
Çok yargılamam uzak dururum herkesin pisligi kendine
Önemli konuşmak iyi bişey değil
Bayaa bayaa iyi olduğumu düşünüyorum
örtmem
ama üzerinde durmam
İşime geldiğine göre
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?