Beni bu hayatta en çok şeytanın bir vesvesesi yordu ve üzdü. Aylarca kurtulamadığım, çok kötü bir vesveseydi. O vesvese yüzünden delirmeme ramak kalmıştı, o kadar canım yanıyordu ki. Bir daha öyle bir vesveseden Allah'a sığınırım.
☀️–Nas Suresi–☀️
﴾1-6﴿ De ki: "Cinlerden olsun insanlardan olsun, insanların kalplerine vesvese sokan sinsi şeytanın şerrinden insanların rabbine, insanların mâlik ve hâkimine, insanların mâbuduna sığınırım!"
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
34 yaşındayım senelerdir evden dışarı çıkamıyorum işsizim bekarım asosyalim bu beni çok üzdü
Kardeşim selam seninle daha önce de konuşmuştuk sanırım 7-8 ay olmuştur. Hala bu derde sahip olmana üzüldüm. Evden isteyerek mi çıkmıyorsun, yoksa istemene rağmen çıkamıyor musun?
Senelerdir istemeyerek eve kapalı yaşıyorum çocukluğumdan beri utangaç çekingen içe dönük biriyim hiç açılamadım bu yüzden dışarıya çıkmaya utanıyorum çekiniyorum korkuyorum gençliğim hep evde geçti zamanla kendimi iyice kapattım hayatımı hiç evden dışarı çıkmadan yaşıyorum maalesef bunu aşamıyorum
Aslında bende senin gibiyim, sosyal biri değilim genelde evde takılırım ya da doğada yürüyüş falan yaparım ama sosyal olmayı sevmem hatta evimiz şehir merkezinden biraz uzak bir ev ve en son ne zaman şehir merkezine gittiğimi unuttum. Ve senin aksine ben isteyerek böyleyim çünkü neredeyse helâk olacak günahkar şehirlerden uzak durmak laik Türkiye’de en iyisidir. Sen bunu musibet sanıyorsun ama değil, aksine Allah seni günahkar yerlerden günahkar insanlardan uzak tutuyor. Zaten bu dünya hayatı geçici, umursama. Asıl hayat ahiret hayatı.😋☀️🌈 Sen ahiret hayatın için her gün 5 defa namaz kıl, doğru ilimleri öğren sana yeter. Günahkar insanlardan uzak kaldığın için Allah’a teşekkür et.🩷❤️💚💛🩵💙💜 Unutma ki, Allah sana yeter🤍 sağındaki ve solundaki iki melek de her zaman senin yanında🧚♀️🧚♀️
🌴Resulullah (sav) buyurdular ki: "Üç şey vardır; her birine Allah garanti vermiştir: "Allah yolunda cihad etmek üzere yola çıkan kimse: Bu öldüğü takdirde cennete koyma hususunda, ölmeyip döndüğü takdirde ganimet ve sevapla gelme hususunda garantilidir. Mescide giden kimseye, öldüğü takdirde, Allah cennete koyma hususunda garanti vermiştir. Kişi (fitne zamanında bulaşmayıp) evine çekildiği takdirde Allah ona da garanti vermiştir."
📗[Kütüb-i Sitte, Müslim]
Resulullah (sav) buyurdu ki: "Kim Ebu Süfyan'ın evine girerse emniyettedir, kim kapısını kapar (evinden dışarı çıkmazsa) emniyettedir, kim silahını atarsa o da emniyettedir. Kim Mescide (Kabe'ye) girerse o da emniyettedir!"
📗[Kütüb-i Sitte]
Haklısın zaten 5 vakit namazımı kılıyorum ben hayattan çok şey de istemedim istemiyorum dünya hayatına aldanmıyorum sadece dünyadaki dışardaki güzelliklerden mahrum kaldığımı düşünüyorum mesela dışarı çıkıp sadece temiz havada yürümek seyahat etmek mevsimleri hissetmek doğadan güneşten faydalanmak ağaçları çiçekleri görmek isterdim sosyal hayatın değişik ortamların içinde bulunmak istemiyorum ben evde olmayı yalnızlığı asosyalliği seviyorum ama her gün sabah akşam sürekli evde durmaktan sıkılıyorum bunalıyorum ve bu beni her yönden olumsuz etkiliyor en başta sağlığımı etkiliyor dışarda kötü ortamlarda günahların haramların içinde bulunmayı zaten istemiyorum ki bir de işsiz ve bekar olduğum için üzülüyorum kendimi hayata karşı güçsüz yetersiz görüyorum yaşım 35 olacak ama bir hayatım yok hâlâ ailemle yaşıyorum böylece yaşlanıyorum inançsız ve umutsuz da değilim neyse hayırlısı olsun diyelim
Allah seni görüyor, bazı sebeplerden ötürü doğaya da çıkamıyor olabilirsin ağaç güneş görmüyor olabilirsin ama eğer sabredersen ahirette Allah’ın tahtının etrafında kuş olup özgürce uçarsın 👑🕊️ bu dünyada güneş göremediysen ahirette Allah’ı görürsün 🤍 bu dünyada ağaç göremediysen ahirette gövdesi altından olan cennet ağaçlarını görürsün 💛 bu dünyada insanlarla konuşamadıysan ahirette Peygamberlerle sahabelerle konuşursun 🩷 bu daha güzel değil mi? Bu da senin imtihanın, ve yapman gereken tek şey sabretmek kardeşim. Birkaç yıl daha sabret, ahirette süt nehirlerinin 🥛 bal nehirlerinin 🍯 üzerinde uçacaksın🕊️ sonsuza kadar ♾️ bu dünya hayatı için üzülmene değmez sıkma canını🩷💚 eğer namaz kılıyorsan, sevin kardeşim, zaten cennettesin!😋🧚♀️
Bu arada, sana birkaç YouTube kanalı önereceğim kardeşim, boş vakitlerinde bu kanalların videolarını izlemeni ve ilim öğrenmeni çok isterim. Türkiye'deki bidat ehli sofi hocalar yüzünden çoğu insanın imanı tehlikeye girebiliyor. Senin de imanının tehlikeye girmesinden korkuyorum. Bu sayfalarda Suudi Arabistanlı Şeyhlerin fetvaları Türkçeye çevriliyor, kesinlikle izlemeni ve itikadi konularda belki doğru bildiğin bazı yanlışlar varsa düzeltmeni öneririm ⬇️
🔹 Selefi Daveti
🔹 Alimlerin Sözleri
🔹 İslamFetva-tr
🔹 Ehli Eser @selefiyye
🔹 osmanbinsaid
🔹 İlim-der İlim ve Kültür Derneği İzmir
🔹 Tercüme Arşivi
🔹 Fırkatu’n Naciye
Hatta açık konuşacağım, Selefi ol kardeşim. Bidatsız şirksiz, dosdoğru itikat budur. Kurtulan fırka budur. Doğru ilimleri öğrenmeni çok isterim.
Allah razı olsun teşekkür ederim ben de zaten hep sabrediyorum bu dünya hayatı gelip geçici asıl önemli ve kalıcı olan ahirettir hepimiz bu dünyada bir şekilde imtihandayız önemli olan Allah'a sığınmak imanlı olmak ibadet etmek dua etmek halimize şükretmek her zorluğa sabretmek doğru yoldan ayrılmamak insanlıktan çıkmamak herşeyin hayırlısı olsun
Ne yaptın peki sorun neydi
Anlatamam maalesef bir vesveseydi
Tamam da vesvese ne anlatilmayacak ne olabilir
Anlatamayacak kadar kötü bir vesvese. Ailem dahil kimseye anlatamadım. Anlatılacak gibi bir şey değildi.
Bende de vesvese var ondan soruyorum onun için konuşmak istedim seninle
Senin vesvese neyle ilgili?
Burdan yazmak istemiyorum herkes görüyor
Tamam istek attım sana mesaj at istiyorsan kardeşim