Bedenlerin hastalıklarından ziyade kalbin hastalıkları insanı daha yoruyor. Bu hastalıkların ise temelinde bazı duygular yatıyor. Size göre bu duygu hangisi?
Kıskançlık, kalp hastalıklarının başlıcalarından biridir. Gazali

Bedenlerin hastalıklarından ziyade kalbin hastalıkları insanı daha yoruyor. Bu hastalıkların ise temelinde bazı duygular yatıyor. Size göre bu duygu hangisi?
Kıskançlık, kalp hastalıklarının başlıcalarından biridir. Gazali

Ben kalple ilgili olduğunu düşünmüyorum.. Beynin sinyalleriyle kalbin verdiği tepki olarak düşünüyorum.. Aklımız hep kötülüğe, art niyete, ön yargıya çalışırken bunu yönetmek beyinle olur..
Herkes hayatında en az birkaç defa ihanete uğramıştır.. O insanın artık başkasına normal davranması mümkün olmuyor.. Doğru mu yanlış mı tartışılır ama zincirin halkaları gibi sürüp gidiyor işte.
Duygular değil bilinçaltı kodları… 0-7 yaş aralığı insan hayatında çok önemlidir o yaş aralığında ebeveynlerimizden öğrendiklerimizi bilinçaltımıza kodlarız büyüdükçe o inandığımız olumsuz kök inançları bir bir deneyimlemeye başlarız bir insan 7 sinde ne ise 70 inde odur deyimi buradan gelir aslında o deneyim sürecinde hangi duygu aşılandıysa bize onlar tetiklenmeye başlar aklına gelebilecek her duygu.. insanlar aynalık etkisi yapar kendinde olanı gör ve değiştir diye bunun adına tekamül süreci denir..
👏👏👏👏👏
“Sizden biriniz mal ve yaratılış itibariyle kendisinden üstün olan kimseye bakarsa, ardından kendinden daha düşük derecede olana baksın.”
Kalbin manevi hastalıklarının temelinde doyumsuzluk var. Açgözlülük, haset, kibir, riya, yalan, iftira... Hepsinin temelinde "kendinden üstün olanlarla kendini kıyaslamak" var.
Kalpler ancak Allh'ı anmakla huzur bulur.💖 kalpler Allahın elindedir. Kalp marifetullah yeridir..
Amenna ve saddakna.
Cevap
5Cevap
Aç gözlülük de olabilir
Nefis doymuyor
Bence yalnızlık yatıyor en çok..
O kıskançlık hased kaynaklı bir kıskançlıktır olsa olsa.
Kıskançlık, haset etme, yersiz ve dengesiz hırs ve öfke.
Bunların dışında kalbi hastalıklı kılan sevgisizliktir.
Kalp böyle bir şeyden dolayı hastalanıyorsa yani şimdi sen bana kıskançlıktan dolayı mı kalp hastası olduğumu söylemeye çalışıyorsun.. 😅
Ben kimseye bir şey söylemiyorum , herkes kendi bilir ne kadar kıskanç olduğunu ve bundan sebep hasta olduğunu.
Çok şükür bundan dolayı hasta değilim
Biliyorum :))
Bende bildiğini biliyorum.. 😊
Her duygu barındırıyor diye düşünüyorum
Özlem
Haset
Kompleks
Cimrilik
Söz tutmama
Umut
Kin ve kıskançlık
Aşkkkkk