" Çok güzelsin, çok iyisin, mükemmelsin, zeka fışkırıyor senden.. vs " gibi.
Ne sıklıkla iltifat alıyorsunuz?

" Çok güzelsin, çok iyisin, mükemmelsin, zeka fışkırıyor senden.. vs " gibi.
Ne sıklıkla iltifat alıyorsunuz?
Şuna inanıyorum ben bir insan sizden haz etmiyorsa aynı zamanda sizi begenmiyor da. Bu ister karşı cins tarafından olsun ister kendi cinsinizden. cunku yakın çevremden şunu gördüm ki bir insan sevdiği kıza güzellik açısından iltifatlar ediyor aynı sekilde karşılığını da buluyor. ama tam tersi olunca yani ben buna iltifat etsemde o bana etmez gözüyle bakanlar iltifat etmiyor o kişiyi güzel bulsa dahi kendisiyle rekabet içinde görüyor begense de söylemiyor çünkü içten içe bı çekememezlik var anlatabildim mi
Bir kişi sizi beğenmedi diye ya da bir Topluluk olsun bu fark etmez diğer herkesin sizi beğenmediği anlamına gelmez ya da çirkin olduğunuz. guzellik görecelidir sizin beğendiğinizi bı başkası beğenmez bir başkasının beğendiğini sen begenmezsin o yüzden çokta takılmayın siz kendinizin en iyi şekilde gözükmeye çalışın yeter sonuçta olduğu kadar olmadığı kader 😚
İltifattan söz edilmiş iken biraz tarihine ve kültürüne değinmek istedim 😊
İltifat, tarih boyunca insan ilişkilerinde önemli bir rol oynamıştır. Kelime, Arapça kökenli "alt" kelimesinden gelir ve aslında "güzel, hoş, beğenilen" anlamına gelir. İltifatlar, başkalarına olumlu duygular ifade etmek ve onları güçlendirmek için kullanılır. Tarihsel olarak, birçok kültürde iltifatlar, sosyal ilişkileri güçlendirmenin ve topluluk içinde uyumu sağlamanın bir yolu olmuştur. Antik Yunan'da, filozoflar güzel sözleri, zekice ifadeleri ve kişisel övgüleri kullanarak birbirlerine iltifatlarda bulunurlardı. Orta Çağ'da ise şövalyeler ve aristokratlar, nazik ve zarif sözlerle birbirlerine saygılarını ifade ederlerdi. 💯
İltifatın tarihçesi ve kültürü zengin ve çeşitli bir geçmişe sahiptir. İltifatlar, farklı kültürlerde sosyal etkileşimlerin bir parçası olarak ortaya çıkmıştır.
**Antik Dönem:Antik Yunan ve Roma'da, iltifatlar kişisel övgüler ve güzel sözlerle ifade edilirdi. Filozoflar, şairler ve liderler arasında zarif konuşma sanatı büyük bir öneme sahipti.
**Orta Çağ:Orta Çağ'da, şövalyeler ve aristokratlar, nazik ve zarif sözlerle birbirlerine saygılarını ifade ederlerdi. Bu dönemde, şiirsel ifadelerle yapılan iltifatlar romantik duyguları da içerebilirdi.
**Rönesans: Rönesans döneminde, sanat ve edebiyatın ön plana çıkmasıyla birlikte, iltifatlar daha sofistike ve sanatsal bir hal almıştır. Şairler, ressamlar ve müzisyenler arasında birbirlerine yapılan övgüler, bu dönemin kültürel gelişmelerinde önemli bir rol oynamıştır.
**18. ve 19. Yüzyıl:Aydınlanma dönemiyle birlikte, duygusal ve romantik iltifatlar daha yaygın hale geldi. Romantizm akımı, duygusal ifadelerin önemini vurgulayarak iltifatları romantik ilişkilerin temel bir unsuru haline getirdi.
**Günümüz:Günümüzde, iltifatlar kişisel ve sosyal ilişkilerin vazgeçilmez bir parçasıdır. İnternet ve sosyal medyanın etkisiyle, yazılı ve görsel iltifatlar hızla yayılmaktadır. İnsanlar, iltifatlarla hem duygusal bağlarını güçlendirirler hem de topluluk içinde olumlu etkileşimler yaratırlar.
Genel olarak, iltifatlar kültürler arası bir fenomen olup, insan ilişkilerini olumlu bir şekilde etkileyen evrensel bir iletişim aracıdır.
Asıl Cevaba Gelicek Olursakta 😅
Her gün, çevremden gelen iltifatlar benim için bir nevi güzellik kaynağı. Bu olumlu sözler, sadece dış görünüşümü değil, aynı zamanda içsel değerimi ve çabalarımı da takdir ettiğimi hissettiriyor. İnsanların beni anlamaları ve olumlu geri bildirimlerle desteklemeleri, günlük yaşamıma pozitif bir enerji katıyor. 💐
Güzel ve detaylı açıklama için teşekkürler. :D
Rica ederim 🤗
İltifat alırsam enerji içeceği içmiş gibi enerjim birse on olur, bir motivasyon gelir, yine de iltifatlar herhangi birinden gelirse tepkim saygılı, nazik ve mesafeli olur kesinlikle ne kadar hoşnut olduğumu belli etmem, değer verdiğim insanlardan iltifat alınca ise o sevinme hâli anlaşılır bende bi.. İşte son zamanlarda mesafeli bir duruşum var, çoğu kişiye soğuk yaptığım için son beş yıldır azaldı, çünkü kaale almıyorum, riyakâr ve menfaat için övüyor birçok kişi..😃✨
Öyle bir sıklığı yok yani haftada 1, ayda 2 veya 2 günde bir mi demem gerekiyor :)
Gibi gibi. :D Ya da sık alırım veya az alırım da diyebilirsin. ^^
Orta diyim o zaman. Zaman zaman değişir :)
Cevap
15Cevap
Ben çok nadir alırım. oda değer verdiğim arkadaşımdan gelir genelde.
Zekama çok iltifat alırım çevremden aslında nazar değer diye yazmicaktım bu yorumu ama neyse yazmış bulundum.
Nazar boncuğu koyayım madem, ne diyelim: 🧿 :D
Hshjd teşekkür ederim
Rica ederim :D
Epey kilo verdiğim için son zamanlarda zayıflamamla ilgili baya iltifat alıyorum. Normalde ben de herkes gibi ara ara alırım.
Gün içinde sürekli alıyorum diyebilirim. Gerek iş, gerek sohbet gerekse de dostane.
Her gün :d Ama umrumda değil. Çünkü alıştım... sıradan geliyor...
Hiç almadım şimdiye kadr ve de hoşlanmyrm iltifat benim için önemsiz bir şey
Nerdeyse her gün alıyorum. En çokta karakterim konusunda 🤍
Genelde sık sık alıyorum
Sık sık iltifat alırım ama iltifat almak içinde beklemem kendi kendime iltifatta ederim😄
Her gün aliyorum ve bu durum beni aşiri mutlu ediyor
Ara ara alıyorum.
neredeyse hiç almıyorum
Arada alıyorum, sıklıkla almıyorum.
Hiç almıyorum 😁
Sıklığını bilmiyorum ama bana yetiyor 🤭
İlk önce ben ediyorum sonra da onlar bana ediyor
çok nadir
Kışın az
Hiç sıklıkta.
0 0 0 😂
Her daim