- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Takıntılı olduğunuz birinden vazgeçmek zorlu bir süreç olabilir, ancak sağlıklı bir şekilde ilerlemeniz önemlidir. İşte takıntılı bir ilişkiden vazgeçme sürecine yardımcı olabilecek bazı adımlar:
1. **Gerçekçi Değerlendirme: İlişkinin gerçek durumunu ve size etkilerini objektif bir şekilde değerlendirin. Olumlu ve olumsuz yönleri göz önüne alın.
2. **Kişisel Sınırları Belirleme:Kendi duygusal ve fiziksel sınırlarınızı belirleyin. Bu sınırları korumak, sağlıklı bir uzaklaşma sürecine yardımcı olabilir.
3. **Destek Alma: Güvenilir arkadaşlarınızdan veya aile üyelerinizden destek alın. Duygusal destek, bu süreci daha yönetilebilir kılabilir.
4. **Kendinize Odaklanma:Kendinize zaman ayırın ve kendi kişisel gelişiminize odaklanın. Hobiler edinmek ve kendi yaşamınıza odaklanmak, bağımsızlığınızı güçlendirebilir.
5. **Duygusal Temas Kesme:İlişkinin ardından bir süre duygusal temastan kaçının. Sosyal medyada, telefon veya diğer iletişim araçları üzerinden onunla iletişim kurmaktan kaçının.
6. **Profesyonel Yardım Alma:Gerektiğinde bir terapist veya danışman ile görüşmek, duygusal iyileşme sürecinizi destekleyebilir.
7. **Kendi İhtiyaçlarınızı Anlama:ÎlTakıntılı bir ilişkiden vazgeçme sürecinde aşağıdaki adımlar da yardımcı olabilir:
8. **Geçmişi Kabul Etme: İlişkinin geride bıraktığı duygusal yaraları kabullenme ve geçmişi geride bırakma sürecine odaklanma önemlidir.
9. **Ayrı Yaşama Alışma:lişkiden uzaklaştıkça kendi başınıza, bağımsız bir birey olarak yaşamaya alışmak önemlidir. Kendi gücünüzü ve yeteneklerinizi hatırlayın.
10. **Negatif Düşüncelerle Başa Çıkma: Negatif düşünceleri tanıyın ve olumlu düşünce pratiği yaparak bu düşüncelerle başa çıkın. Kendinize yönelik olumsuz düşünceleri olumlularla değiştirmek önemlidir.
11. **Yeni Hedefler Belirleme:Yeni hedefler belirleyerek, hayatınıza yeni bir odak noktası ekleyin. Kariyer hedefleri, hobiler, kişisel gelişim gibi alanlarda yeni hedefler belirleyerek geleceğe odaklanın.
12. **Sağlıklı Bir Yaşam Tarzı:Düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve yeterli uyku, duygusal iyileşme sürecine destek sağlayabilir.
13. **Gizli Gücünüzü Fark Etme:Kendi içsel güç ve dayanıklılığınızın farkına varın. Zor zamanlarda bile güçlü olabileceğinizi hatırlayın.
14. **Kendinize Saygı: Kendinize saygı göstermek ve kendi değerinizi takdir etmek, sağlıklı bir şekilde ilişkiler kurma sürecinde önemlidir.
15. **Sosyal Bağlantılar Kurma:Güvendiğiniz arkadaşlarınızla ve aile üyelerinizle bağlantı kurmak, duygusal destek almanıza yardımcı olabilir.
16. **Geçmişi Kabul Etme:İlişkinin geride bıraktığı duygusal yaraları kabullenme ve geçmişi geride bırakma sürecine odaklanma önemlidir.
17.**Ayrı Yaşama Alışma: İlişkiden uzaklaştıkça kendi başınıza, bağımsız bir birey olarak yaşamaya alışmak önemlidir. Kendi gücünüzü ve yeteneklerinizi hatırlayın.
18. **Negatif Düşüncelerle Başa Çıkma:Negatif düşünceleri tanıyın ve olumlu düşünce pratiği yaparak bu düşüncelerle başa çıkın. Kendinize yönelik olumsuz düşünceleri olumlularla değiştirmek önemlidir.
19. **Yeni Hedefler Belirleme: Yeni hedefler belirleyerek, hayatınıza yeni bir odak noktası ekleyin. Kariyer hedefleri, hobiler, kişisel gelişim gibi alanlarda yeni hedefler belirleyerek geleceğe odaklanın.
20. **Sağlıklı Bir Yaşam Tarzı:Düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve yeterli uyku, duygusal iyileşme sürecine destek sağlayabilir.
21. **Gizli Gücünüzü Fark Etme:Kendi içsel güç ve dayanıklılığınızın farkına varın. Zor zamanlarda bile güçlü olabileceğinizi hatırlayın.
22. **Kendinize Saygı:Kendinize saygı göstermek ve kendi değerinizi takdir etmek, sağlıklı bir şekilde ilişkiler kurma sürecinde önemlidir.
23. **Sosyal Bağlantılar Kurma:Güvendiğiniz arkadaşlarınızla ve aile üyelerinizle bağlantı kurmak, duygusal destek almanıza yardımcı olabilir.
Bu adımlar, takıntılı bir ilişkiden çıkma sürecinde kendinizi yeniden keşfetme ve iyileşme yolunda size rehberlik edebilir. Takıntılı bir ilişkiden uzaklaşma sürecinde size yardımcı olabilir. Herkesin süreci farklıdır, bu yüzden kendinize nazik olun ve gerekirse profesyonel yardım almayı düşünün.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Ben sevdiğim insanı çok takıntı yapan biriyim lisedeyken bir çocuğa aşık olmuştum beni reddetti ve o bende o kadar takıntı haline geldi ki anlatamam lise bitti üniversiteye gittim pandemi oldu cart curg derken aradan 5-6 sene geçti lise biteli anca unuttum tamamen... sonra işe başladım burada bir çocukla sevgili oldum ayrıldık yakın bir zmaanda şimdi onu unutmak için psikiyatriye gidiyorum antidepresan verdi çok fazla düşünüyorum kafamda kuruyorum diye iyi geliyor artık birseylerle tek başıma mücadele etmek istemiyorum
26 Yorumla- 1 yıl
Neden böylesin ki? Ne burcusun?
- Cevap sahibi1 yıl
Bende bilmiyorum neden böyleyim yay burcuyum
- 1 yıl
Ne iş yapıyorsun? Biraz konuşmak kafa dağıtmak ister misin?
- Cevap sahibi1 yıl
@Kriminal_Kalp hayır
- 1 yıl
Of
Hiç geçmeyecekmiş her zaman ona karşı hislerin olacakmış gibi gelir insana ki bana da geçen yılın Mart ayına kadar böyle geliyordu. Ama ben başardım 10 senedir takıntı olduğum kişiyi bıraktım. Şunu unutma ki onu da onun sana çook harika gelen şeylerini de sen kendinde büyüttüğün değer verdiğin için öyle. Zamana bırak ve ona yüklediğin anlamı ve değeri başka bir kişiye vermeye bak. Kendine mesela :)
10 Yorumla
- 1 yıl
Zamanında takıntı yaptığım biri olmuştu kısa sürdü takıntımın sebebi narsist biri olmasıydı yıllar geçti üstünden daha bilinçli bir bireyim şimdi eğer kaos dolu bir ilişki içindeyseniz karşınızda bir narsist olabilir eğer değilse o kişi sizsinizdir muhtemelen
00 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
61Cevap
u
1 yılben takıntı yapmadım kimseyi yapmam da. beni sevmeyeni zaten istesem bile sevemem. sevgim değerlidir herkese vermem.
30 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 yıl
2 sene boyunc köpek gibi peşinde gezdim defalarca kızlarla gördüm göremediklerimide sağ olsun kendisi söyledi unutamam onsuz yapamam o giderse intihar ederim yaşayamam derdim onun stresinden 2 ayda 15 kilo aniden verdim kendime çok zarar verdim haftalarca hastanede yattım en son karar verdim uzaklaştıracam ama hemen yapamadım kopamadım zamanla önce konuşmayı kestim tam buna alışmaya çalışırken nişanladığını öğrendim bunu söyleyende kendisi benden duy dedi anlattı kahroldum ama artık uzak durmaa gerekiyordu nişanlı biriydi banada iyi gelmiyordu numara mesaj silemedim ama aylarca konuşmadım aklıma getirmedim sonra bir baktım unutmuşum varlığını şuan onun temmuzda düğünü var benimde nişanım hayat işte şimdi o hallerim aklıma geldikçe kızıyorum kendime keşke o hale düşürmeseydim kendimi dedim ama işte oldu herşey bitti ağır oldu ama ahım üzerinde istemezdim böyle olsun ama kızgınlığım kinim geçmiyor ona karşı iyi olsun mutlu olsun çok isterim ama benden uzakta 2 hafta önce arayıp düğününü söyledi böyle bi insan gerisini siz düşünün ama kimse için değmiyor berşey birgün geçiyor bitiyor insanlar neler yaşıyor ne hayatlar var biz bu saçmalıklara üzülüyoruz ilerde anlıyoruz giden gençliğimiz oluyor 18 e yeni girmiştik tanıştığımızda en güzel yaşlarımı yedi sayesinde 2kere mezuna kaldım üniye gidemedim hayatımdnn çıkmasıyla herşey rayına oturdu kendiniz herzaman önceliğiniz olsun pişman olmazsınız
10 Yorumla - 1 yıl
Zor oldu ama vazgeçtim, ve inanır mısın ben vazgeçtiğim an da o kendisi bana geldi. Ona geç kaldığını arkadaş olarak ona çok daha fazla değer verdiğimi söyleyerek geri çevirdim. Bir süre acaba yanlış mı yaptım diye düşünmedim değil. Ama kararımdan ve neyi istediğimden emin olduğum için geri adım atmadım. Onunla mümkün mertebe özel olarak görüşmüyoruz sadece toplu buluşmada denk geliyorsak konuşuyoruz. Ha bir de hayatıma bir başkası girdi ve o kişiyle bir yola çıkınca iyi ki her şey böyle gelişmiş dedim.
40 Yorumla asla bitmez asla gecmez diyordum bi anda onu dusundugumde hicbir sey hissetmedigimi farkettim bu takını bana zarar verdigi icin artık takıntımın geçtiğini farkettiğimde sevinçten çığlık atmıstım. çünkü insan gerçekten geçmiycek gibi hissediyor o hisse mahkummus gibi hissediyor ama merak etmeyin geçiyor
00 YorumlaEvet, kendi haline bıraktım ve muhteşemim. Ben onun bende eksik bıraktıklarını arıyordum ardından sadece... "Arada ne yapıyordur şimdi?" diye düşünsem de hayatımdaki güzellikleri onun uğruna harcayarak heba etmeyecek kadar akıllıyım. Merakım da herkese karşıdır, "O iyi mi?" diye merak ederim en çok.
Ya benimlesindir ya da değilsindir de... Bir ev/oda/köşe yap kendine; orada yaşa, sana ait olmayan veya kabullen (e) meyen/kabullenil (e) mez her şey ve insandan uzaklaş. Bu kendine saygıdır; iyi gelir temizlik ve ferahlık ruhuna.
01 Yorumla- 1 yıl
Tanıktı bana göre değil.
Çünkü ben ne istediğini bilmeyen biri değil.
Eğer hayata dair bir emeliniz arzunuz felsefeniz yoksa takıntılı olmama ihtimaliniz yok.
Sevmemeniz gerek herşeyi sevdiginizi zannedersiniz.
Size zarar verenler şeylerle mutlu olduğunuz düşüncesinde ısrar eden kişidir.00 Yorumla - 1 yıl
Yapmıştım. Çok net unutulur. Unutmuyosak bile kendimizi kandirmamiz lazim. Ben unuttum mesela. Arada bir geliyor biraz ağlıyorum geciyor. Çünkü okyanusa daha açılmadım. Zamanıma enerjime yazık diye düşünuyorsam demek ki o kadar da sevmemişimdir belki. Aslinda o kişi de bir insan unutmayın en kötü hallerini düşünün. Ben unutuyorum bunu.
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
5 sene boyunca eski sevgilime takintili kalmıştım. Aman aman değil ama konuştuğum erkeklere karşı bir şey hissedemiyordum ilişkim olursa tek onunla olabilir gözüyle bakiyordum ama takıntılı olmayı bırakmanın en iyi yolu kendine amaçlar, hedefler koymak ayrıca kendini sevmeye başlayınca ve kendine zaman ayirinca o kadar da böyle şeylerin önemi kalmıyor. Takintili olduğun kişi de sana karşı taparcasina asik değilse gercekten o kisiye takıntılı olmak hayatın boyunca sana bir şey kazandirmaz. Takili kalacaksın kendine kalmalisin :) eminim bircok sey kazandiracaktir. Etrafımda gördüklerim kadarıyla bunları söylemek istedim.🙃
iliskiyi keseceksin telefonunu sil mektuplarını yak hediyelerini cope at yolda gorunce dumduz yuru bakma yuzune ortamınız aynıysa degistir sosyal medya kullanıyorsan hepsinden sil. Bes bucuk ay oldu evet aklımda hâlen sma hicbir sey benden önemli degil. kalbim evet derken aklım hayır dedi ve acıklama bile yapmadan iliskiyi kestim. defalarca uyarmama ragmen aynı hataları yaptıgı icin. bazen bazı seyleri buyutuyorum diyorum iste cevreye bak insanlar birbini aldatıyor dolandırıyor diyorum bu cocuk agır bir sey yapmadi diyorum sonra da diyorum ki kendime bu cocuk seni bile isteye uzuldugunu bile bile sözünü tutmamazlık etti sen uyardın sen affettin yine yaptı. kızlarım kendinizi bu insanlardan sakının hepimiz en iyisini hakkediyoruz emin olun
00 Yorumla - 1 yıl
Kolay kolay asla vazgeçemem ve şu aralar tam olarak bu durumu yaşıyorum. Ondan vazgeçmek zorunda olduğumu asla kabul etmek istemiyorum, bu bana çok ağır geliyor. Çünkü onu çok seviyor ve değer veriyorum.
11 Yorumla- 11 ay
Ondan vazgeçbildin mi?
- 1 yıl
takıntılılık durumu biraz karmaşık bir durum. kendi açımdan elde etmeye çalışmak ve bunu yapamayıncada yenilgi durumunu hazmedememek olarak görüyordum önceden. şu an nasıl olduğunu bende bilemiyorum ama :) 1 kere oldu ve vazgeçtim. aslında çok kez de elde etmiştim ama saçma bir durum olmuştu benim için. kaçınılması gerekilen bir durum uzak durun
10 Yorumla u
1 yılTakıntı değil sevdiğim kişiden umutsuzluk görünce mecbur vazgeçiyorum. hayallerim büyük küçücük yüreğimde bu güzel hayalleri yaşamak isterken karşı taraf istemiyorsa bay bay
10 Yorumla- 1 yıl
Takıntılı olduğum şeyler vardır ama bu asla bir kız olmadı olamazsa beni istemeyen birisi için kendimi yoramam onada rahatsızlık vermem kendi yoluna gitsin ona mutluluklur.
10 Yorumla Neden ona takıntılıyım bunu sorguluyorum. Örneğin; ben statüsü yüksek olan birilerinden hoşlanıyorum ve o statüde bende olmak istediğim için kişiyi yüceltip takıntı oluyorum ona karşı bunu farkettiğimden beridir vazgeçme hızım ışık hızını geçiyor.. O, olmak istediğim yerde olmasaydı konuşmazdım bıle dıyorum ve bitiyor hajjajjaja
00 Yorumla- 1 yıl
Ben takıntı yapmıştım birini. Eski sevgilim ayrıldıktan 4-5 ay sonra evlendi. Yıllarca unutamadım. Yaklaşık 5 sene falan geçti üstünden sosyal medyadan ekledim kahve içelim dedim. Buluştuk konuştuk 1 saat falan. her şey o kadar değişmiş ki o benim sevdiğim kişi gitmiş yerine başka biri gelmiş. Ben onun hayalini seviyormuşum. Bütün büyü bozuldu. Tekrar hiç görüşmedim ve görüşmem unuttum, vazgeçtim ondan. Geçen zamana çok üzülüyorum.
01 Yorumla- 1 yıl
Genelde öyle oluyor, kurduğun hayalini sevıyorsun
- Gizli Üye(30-35)1 yıl
Önce denedim vazgeçmemeyi direndim çabaladım. Sonra adım attım bir iki kez ve bu adımları da sırf KALBİM için yaptım. İstediğim sonuçla karşılaşmadım ama pişman da değilim attığım adımlara çünkü kalbim için yaptığım hiçbir şeyden pişmanlık duymadım. Ben çok değerliyim ve değerimi zedeleyecek aşağı çekecek hiç kimseyi de takıntılı hale getirmem. Gitmek isteyene güle güle demeyi bilin yoksa güme giden siz olursunuz. Kendinizin yanında olun!!!
20 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
Kendime yazik ettiğimi anladığım an vazgeçtim. Bu hayatta kendimden daha değerli birisi olmadiğini biliyorum bitmis bir ilişkinin arkasindan koşturacak kadar değersiz olmadigiminda farkindayim
20 Yorumla - 1 yıl
Takıntılı olabileceğim kadar bana değer vermeyen ve hayatımda olmayan birine takıntılı olamayacak kadar vazgeçtim.
00 Yorumla Ya bir buçuk iki sene sürüyor ondan sonra bence geçiyor yani hiçbir şekilde konuşmazsan etmezsen onunla alakalı hiçbir şeye bakmazsın
00 Yorumla- 1 yıl
Ben takıntı etmedimde yıllarca beni takıntı hale getirmiş biri vardı ve gecen sene evlendi, umarım bi daha karşıma cıkmaz
00 Yorumla - 1 yıl
hiç takıntı olacak kadar birini sevmedim eğer sevmiş olsaydım vazgeçerdim belli bi zaman sonra
00 Yorumla - 1 yıl
Vazgeçtim. Bunda biraz onun farklı bir ülkede olması ve pandemideki seyahat engeli sebep oldu :) iyi de oldu :)
Tanrıya çok dua etmiştim ne olur al içimden bitsin artık diye baya ağlaya ağlaya hem de... Son birkaç haftadır aşırı umursamaz birisi oldum. Bilmiyorum dua'm mı kabul oldu yoksa bende mi boş vermişlik başladı, anlamadım!
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)1 yıl
Benim bütün aşklarım takıntılıdır, üç sene beş sene on sene süren bile var , yeni biri girince hayatıma bu seferde onu takıntı ediyorum. Süreç böyle ilerliyor. Karşılıklı aşk nasip olmadı.
10 Yorumla m
1 yılZor olmuştu ama vazgeçtim. Giden gitsin şu gelenin güzelliğine bak modundayım şu aralar
12 Yorumla- 1 yıl
En azından kafa rahat 😂
- 1 yıl
Anatomi dersine takıntılıyım bu sonsuza dek devam edecek
10 Yorumla - 1 yıl
Arkadaşlar o kadar zor kiii ama imkansız değil iki sene sonra asabildim bu sorunu 🤦
00 Yorumla - 1 yıl
heralde? takıntı yapıcak baska bır suru sey daha var soncta
00 Yorumla - 1 yıl
Allahım sen bizi takıntılı sapıklardan korumayı nasip eyle amin, çok zor bu mevzular.
00 Yorumla - 1 yıl
1 sene oldu sonra ustune 2 cocuk daha geldi simdi 3 kisiye takintiliyim😀
00 Yorumla - 1 yıl
Takıntılı olduğum kimse yok ben birini takıntı etmem çünkü hastalıklı bir ruha sahip değilim
00 Yorumla Ya ondan ya da kendinden vazgeçmen lazım ben zor olsada ondan vazgeçtim
00 YorumlaTakıntılı olduğum söylenemez ama uzun süreli birini yine uzun bir süre sonra aklımdan çıkar.
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 yıl
“Kadınlar sadece yakışıklı, zengin, statü sahibi erkeklerle birlikte olurken erkekler tüm kadınlarla birlikte olabiliyor ve bu da dezavantajlı erkeklerin yalnız kalmasına yol açıyor…
00 Yorumla Arada değil hergün aklımda ve vazgeçemiyorum ama konuşmuyorum ki unutup vazgeçim
00 Yorumla- 1 yıl
Ben kimseye takıntılı olmam benim gözümde Herkes bir gün gider🤷🏻♀...
00 Yorumla - 1 yıl
Benim takılı kaldığım biri yok da bana takılı kalan olması sıkıntı
00 Yorumla Benim asiri takintili oldugum biri vardi ama Şu an hic bi sey hissetmiyorum gormemeye ve konusmamaya baslarsan bi sure sonra kendiliginden geciveriyo ilk tabi ki ozluyosun ama bi sure sonra duygularin bitiyo
00 Yorumla- 1 yıl
Ben ayrıldıktan sonra aradan 8 9 ay geçti artık bi kaç flört yaptım ve bi şekilde unuttum ama exim geri döndü biraz ümit vermiş oldum ama aslında ona olan tüm hislerimi kaybetmişim ne yapacağımı bilmiyorum
Gormedigim icin pek umursamiyorum eskisi gibi ama yine gorsem kalbim atar ona karsi o yuzdeeen uzak duruyoruuz yeni asklara yelken aciyoruuuz
00 Yorumla - 1 yıl
Valla 1 sene oldu hala vazgeçemedim, galibe üni bitince vazgeçicem çünkü her gün görüyorum onu, olmuyo yapamiyorum çok çabaladim ama vazgeçemiyorum, çokta takintili değilim aslinda ama bi yanimda hala istiyor🥲
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 37,3b cevap paylaştı. Kimseye takıntılı olmadım , bitmesi gerekiyorsa biter benim için sevgimi kalbime gömerim ve giderim.
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)1 yıl
Kimseye takıntılı olmadım hiç. Vazgeçmeyi iyi bilirim.
10 Yorumla - 1 yıl
Ben lise boyunca untamadım yine karşıma çıksa kekelerim😅 ama hayatıma devam ediyorum çoktandır görmedim gözden ırak olan gönülden de ırak oluyormuş gerçekten
00 Yorumla - 1 yıl
ben vazgeçtim o değilde takıntılı olduğum zamanlar onu görmek için can atıyordum ama görmüyordum şimdi tam tersi onu görmek bir şey hissettirmiyor ama sık sık görüyorum enteresansın hayattt
00 Yorumla - 1 yıl
Vazgeçmeyi çok denedim ama olmadı sürekli profilini stalkladim istek attım ama hiçbir zaman isteğimi kabul etmedi ve sanırım artık vazgeçmiş gibiyim olmuyorsa olmuyor zorlamamak gerek
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 yıl
Takıntılı biri olmadım Sevmiştim sevdiğim olmuştu 😐
00 Yorumla - 1 yıl
öyle bi takıntılıydım kiii yakın kız arkadaşım degisik tonda kanka seni umursamıyor sevmiyor dedi sal artık dedi gerçekten işe yaradı vazgeçtim
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
Sevmiyorum istemiyorum onunla olmayı artık, ama stalk yapıyorum hala takıntılı gibi, ama bir amacım yok sadece napıyor diye bakıyorum
10 Yorumla Öf öfffff kafayı yemek üzereyim 6 yıl oldu haşa platonik takılıyorum o taaaa İstanbul’da ben bi uçta nasıl olavak hiç bilmiyorum
00 Yorumla- 1 yıl
Öyle bir vazgectimki kendimden hic beklemiyordum. O kadar rahatladim ki. Dedim ki hayat yasam buymus.
00 Yorumla Kendini sevmeye başladığın gün sadece kendini düşündüğün kendi geleceğini düşündüğün saniye tamamen biter o takıntılık
00 Yorumla- 1 yıl
Vazgeçmek için en iyi yol başka biri olarak hayatına devam etmek başka insanlar tanımaktır. Tabiki onların duygulariyla oynamadan. Önüne bak kısaca
00 Yorumla - 1 yıl
2 yıldır unutamıyorum ilk defa aşık olduğum kişi ne kadar kişiyle konuşursam konuşiyim gece kafamı yastığa koyduğumda o geliyo aklıma
00 Yorumla Bir ara birini 7 sene sevmiştim ama sonralards artık baktım ya sevgi takıntıya dönüşmüş karşılıksızdı zaten bende tamamen bitirdim kafamda
00 Yorumla- 1 yıl
Vezgecemedim her biriyle konuşmaya başlasam aklıma o geliyo illaki bı şeyini henztiyorum ama karşıdaki kişiyle birazcık daha yakın olunca unutuyorum
00 Yorumla - 1 yıl
Takıntı olarak sadece platonik olarak takıntı yaptığım oldu onlarla da bir iletişimim olmadığı için görmeyince unuttum zaten.
00 Yorumla aslında onu hiç görmeyerek 6 ay da vazgeçtim ama onunla anılar aklıma gelince tekrar takıntı yapasım geliyor
00 YorumlaBazen onu özlesemde utanıyorum bundan çünkü o buna layık biri değil şu an boşvermişlik hissindeyim bilmiyorum alıştım sanırım
00 Yorumla2 ay ilişki içindeydik 1 yıl çektim bitti ama şükür
00 Yorumla- Devamını Gör (108)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Duygusal olarak bir ilişkiden vazgeçmek, çoğu zaman karmaşık ve derin hislerin eşlik ettiği zorlu bir süreçtir. Bu durumun arkasındaki nedenleri anlamanın, duygusal iyileşme sürecine daha fazla ışık tutacağına inanıyorum. İnsanlar doğası gereği bağlanma ihtiyacı hissederler. Bir ilişki içinde olma, bizim güven ve yakınlık duygularımızı tatmin eder. İlişki sona erdiğinde, aslında takıntı dediğimiz şeyin arkasında, bizim bu ihtiyaçlarımıza olan hassasiyetimiz yatar. Bunlardan en temeli yukarıda bahsettiğim bağlanma ihtiyacı ve bunu karşılayamama kokusudur. Bu korku, çoğu durumda duygusal olarak vazgeçmeyi zorlaştırır.
Ancak, bu süreci sağlıklı bir şekilde yöneteme, kişinin kendi güçlü yönlerini keşfetmesine ve kişisel gelişimine olumlu katkılarda bulunur. Profesyonel destek almanız, bu süreci daha etkili bir şekilde yönetmenize yardımcı olarak, içsel dengeyi bulmanızı kolaylaştıracaktır.