İnsanları çevresimi mutsuz veya mutlu eder? Siz ne düşünüyorsunuz?

İnsanları çevresimi mutsuz veya mutlu eder? Siz ne düşünüyorsunuz?
Çevre insanı tek mutsuz etmez hayatını bile kaydırabilir. Mesela, gençlerin çevresi kötü olursa dönülmez yollara düşebilirler: uyuşturucu ve s. bağımlılığı, sapıklık gibi veya cinayete kadar giderler. Mutluluk ve mutsuzluk ise kime göre neye göre değişir. Çevresi olmayan yalnız insan da mutlu veya mutsuz olabilir. Çevre dediğimizden ise daha yakın aile fertleridir. Bak onlar ya mutlu ya mutsuz eder bu net. Çünkü çevreyi insan yıllar geçtikçe yaşam tarzına göre seçer ama kan bağı olanları seçemez. Ne bilim, sanki, çağımızda çevre edinmektense edinmemek daha huzurverici duruyor. Cahil ve ilkel insanlar daha çabuk mutlu olur derler ve de en basit şeylerden. Camdaki kız dizisinde Hayrinin anlattığı gibi 'bugun bunu buldum yedim mutluyum... bizi böyle öğrettiler' Bilerek mutsuz eden insanları ise anlamış değilim. Genelde erkeklerden dolayı kadınlar mutsuz. Ataerkil toplumlar yüzünden. Gerçi onları da yetiştiren yine kadınlardır. Bence uygarlık, kültür, saygı, insanların sorumluluk üstlenmesi toplumları mutlu edebilir. (seni tanıdığıma da mutluyum patron)
Çok güzel tespitler.
Rica ederim
Sürekli başka insanları eleştiren veya arkasından konuşan, aslında kendisinin kötü olduğu insanlar beni mutsuz ediyor. Dönüp kendisine bakabilse keşke önce, insanlar kendi kusurlarını görüp düzeltse daha iyi bir dünya olurdu. Atıyorum komşuyu kötülüyor benimle konuşmuyor yüzüme bakmıyor. Aynısını kendisi yapıyor belkide daha beterini insan ötekileştiriyor. Ben insanları ayrıştıran, ötekileştiren insanlardan dolayı hep mutsuz olurum. İnsanlar çok kötü artık. İnsan demek bile istemiyorum bazılarına, gerçekten cahil bir kesim var ve çok üzülüyorum. Yorgun hissediyorum.
Her insan kendisinde olan hatayı karşıya mal ederek kendisini mutlu etmeye çalışıyor.
maalesef öyle
İşin doğrusu insanı hayatta sadece kendisinin izin verdiği kişiler mutsuz edebilir veya kırabilir.. Mutsuz insanlar mutlu insanların da kendileri gibi mutsuz olmalarını isterler, bu nedenle her fırsatta mutlu insanlara saldırırlar.. Mutlu insanların mutluluk kaynağı yine kendileridir, onlar bu gibi durumları mutluluğu kendilerinden alarak aşarlar..
Çok güzel tespitler ve öğütler.
Sebebsizce anlam yüklediğim her şeyden mutlu olabilirim. Bence önemli olan bu halin kalıcılığı sağlamak yoksa herkes bir şekilde mutlu olur
Çok güzel. Kendisini mutlu etmeyi bilmeli insan.
Çok haklısın, aynen bu yapılmalı ki mutluluk hep sürsün.
Cevap
4Cevap
Beni yalnızlık mutsuz eder.. şu an olduğu gibi
Mutlu olman için yalnızlığın bitsin diye dua ediyorum.
San kimse bir şey yapamaz … herşeyi insan kendine yapar…
ama Nietzche şöyle haklı…
sen çevreni kendin seçiyorsun arkadaşlarını insanlar… çevresindeki dostlarını seçmek istiyor insanların büyük özgürlüğü üdür.
sevdiklerimiz vardır biz onlara o yetkiyi veririz onlar seni mutlu da mutsuz da edebilir … ama sevgi sonuçtan bağımsız olduğu için sevgidir… sevdim niye mutsuz ettim diye sorulmaz sen ona o yetkiyi verdin rağmenlerle sevmeye devam edersin…
Yani insan ne yaparsa kendine yapar önemli olan arkasında durabilmek
Çok haklısınız. Güzel tespitler.
Kişiyi sadece kendisi mutlu veya mutsuz eder. En kötü şartlarda yaşayan bir kişi bile içindeki güzelliklerin farkına varıp yaşarsa yine mutlu olur. En iyi şartlarda yaşayan biri mutsuz olmak isterse buna sebep bulmak çok kolay.
Çok haklısınız
Değmelere verdiği güzel hasletler, beklentiler, gerçekleşmemiş hayaller mutsuz eder. Oklar yine insanı gösteriyor aslında.
Şöyle diyelim o halde; insanı, hamlığı ve toyluğu mutsuz eder.
Çok güzel bir tespit.
İnsanı farkındalığının yüksek olması, hayatı fazla anlamladirmasi ve bunu değiştirmeye gücünün yetmeyeceğini bilmesi mutsuz eder.
Haklısınız. Bunun tersini yapmak ve tersine inanmakta yine insanın elinde.
Evet, haklısınız umarim yapabilirim.
Bir şeyi stediğimiz kadar gücümüz oluşur, bu da başarmamızı kolaylaştırır. Başarmanın lokomotifi istektir.
O zaman umarım talebimiz potansiyelinde gücümüz olur.
İlginize teşekkür ederim.
Talebi ve potansiyeli belirleyen bizleriz.
Anlaşılmamak, anlaşılamamak insanı mutsuz eder.
Bu da bizi temelde anlatamamaya götürür.
Çok haklısın üstadım.
İnsanları işlerine gelenler mutlu eder, işlerine gelmeyenler mutsuz eder. Bir de acı gerçekleri söyleyenler mutsuz eder ve tokat gibi çarpar
Evet, bazen sadece olsun isteriz, sonunu düşünmeden. Sonu da bazen tokattan daha beter olur.
Genelde en çok güvendiklerimiz ve sevdiklerimiz mutsuz ediyor
Bu da fazlasıyla sevmek, değer vermek, bağlanmak ve kusursuz görmek hatamızın bizdle sağladığı acı.
Kimse verdiğinden daha fazlasını almaya layık değildir. Sınırlarımızı koruduğumiz sürece kimse bizi mutsuz edemez.
Aynen öyle.. 👏
İnsanı değer verdikleri mut edebilir ama aslında insanı en çok kendisi mutsuz eder.
Haklısın üstadım.
Rica ederim 😊
İnsanı kendinden başkası mutsuz da edemez, mutlu da edemez.
Doğru bir tespit.
Nietzsche ne güzel demiş ama kesinlikle katılıyorum
Aynen öyle.
Mutsuz hissediyorum, çünkü geçmişte çok fazla kişiye haksızlık ettim.
Hak ettiğimin farkındayım bu yüzden kabulleniyorum
Geçmişin izlerini silmeye, üzdüğünüz kişilerle anlaşmaya çalışın bence.
Elimden gelenin fazlasını yapıyorum, elbette ki bir bedeli olacaktır benim için fakat sorun değil, teşekkür ederim tavsiye için ☺️🙏🏼
Rica ederim.
İnsanı yine kendisi mutsuz eder.
Güzel bir tespit. İnsan, kendi sınırlarını çiğnettiği sürece mutsuz edilir.
Beklentiler, hem mutlu hem mutsuz eder..
Bekletiler, ulaşılabilir olduğu sürece mutlu, aksi durumda mutsuz eder. Haklısınız.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?