Hepimiz mutlaka zaman zaman vicdan muhâkemesi yapmış, kendimizi bazen acımasızca bazen de merhametle yargılamışızdır. Peki siz kendinizle konuşurken, kendi cümlelerinizi mi yoksa başkalarının cümlelerini mi kullanıyorsunuz?

Hepimiz mutlaka zaman zaman vicdan muhâkemesi yapmış, kendimizi bazen acımasızca bazen de merhametle yargılamışızdır. Peki siz kendinizle konuşurken, kendi cümlelerinizi mi yoksa başkalarının cümlelerini mi kullanıyorsunuz?

Oylesine hayata anlamlı bakan büyük alimler var ki, yüce gönüllü, hayatı tevrube etmiş benim gecmedigim yollardan geçmiş olanlar var ki, öylesine yaşamayan o kadar yasitim var ki, öylesine bana farklı bir pencereden bakmayı gösteren çocuklar var ki.. onların hepsinden var benim cümlelerimde, hayata bu kadar sığ bakiyorken bizatihi kendi cumlelerimle komusmak, kendimi yargılamak adil bir terazi olmaz benim için. Bütün cumleler bana ait değil ama hepsi benimsedigim ve beni ben yapan düşünce bulutlari.
Daim olsun.
Teşekkür ederim, amin ecmain.
Bitmeyen bir mahkemem var sürekli suçlu benim
Kendime ait
Rica ederim
Cevap
5Cevap
kendime ait.
Tabiki de bana ait.. Kimsenin lafıyla hareket edecek değilim..
Kafamın içinde olan yine benim kurdum cümlelerde her zaman bana ait
Kendi kendimi elalemin lafıyla tenkit etmem. Gayet doğal bir dalaşma ya da övme ortamı gelişiyor. Bence eşsiz.
Kimseye kendime olduğum gibi değilim. Bu yüzden de kendi üslubumla konuşurum kendime karşı. Başkalarının kaleminden ya da sesinden değil.
Kendi cümlelerim ile konuşurum kendimle. Beni benden başkası anlamaz zaten kendime dediklerimi birisi bana söylese aynı tepkileri veremem.
benım bana söylendiğim gbi kımse söylenmez söylenemez
Hem kendime hem başkalarına ait
Bana ait hem de fazlaca dürüst
Kendimin
%100 bana ait
yine bana ait
Donem yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?