Türkçe yabancılar için zor bir dil. Öğrenirken zorlanıyorlar çünkü. Siz dilimizi doğru kullanmaya ne kadar dikkat ediyorsunuz?

Türkçe yabancılar için zor bir dil. Öğrenirken zorlanıyorlar çünkü. Siz dilimizi doğru kullanmaya ne kadar dikkat ediyorsunuz?
Gebermek sözünün gebe ile aynı kökten geldiğini yeni öğrendim.
Türkçenin güzel kullanımına gelince, TRT eski ana haber spikeri Fulin Arıkan'dan doğru nefes, diksiyon ve beden dili kullanımı eğitimi aldım. Hem yazarken, hem konuşurken bütün dil bilgisi kurallarına uymaya çalışırım. Zaten çevremde de etkili yazan ve etkili konuşan biri olarak tanınırım.
Hamile kelimesi de aslında hamil'den, hamil, hammaldan.. Hammal ise yük taşıyan, dolayısıyla da kadına yük taşıyan anlamında hamile denir.. Daha niceleri.
Düzgün kullanmaya gayret etsem de, Türkçe'ye dair pek bir kelime yok ne yazık ki.
Türkçe çok kapsamlı bir dil aslında. Biraz karıştırdığımız zaman daha iyi anlarız. Ben elimden geldiği kadar dikkatli kullanmaya özen gösteriyorum.
Cevap
8Cevap
Dikkat ederim evet
Olabildiğince düzgün kullanmaya çalışıyorum. İmla kurallarına vs. dikkat ederim.
Buna çok dikkat ediyorum.. Sözlüğüm var telefonda, bakarım ara ara..
Kendimde de karşımdakinde de dikkat ettiğim şeylerin en başında gelir.
Elimden geleni yapıyorum.
Evet aynen katılıyorum güzel Türkçesinin kıymetini bilin
Bende dikkat etmeye çalışıyorum.
Konuşurken Türkçe ve İngilizce karışık konuşanlara ifrit oluyorum.
Özellikle bazı kelimeler var ki onu yanlış yazanlardan kaçıyorum.😂😂
Mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıyorum
Dikkat ediyorum.
Benim için önemlidir...
bilmiyodum bunu her gun yeni bilgi👍🏻
yani ölüm süzcüğü cazip değil ama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?