+1 yılErkek olsam tesettürsüz tercih ederim. Çünkü tesettürlü bir kadının kıyafeti güneşi içine çekip hapseder, ten hava almadığından dolayı tesettürlü kadın daha çok terler bu yüzden pistir. Açık kadınlar da tabii ki terler ama tene güneş temas ettiği gibi hava da temas eder ve güneşi hapsedip hava girmesini engelleyecek şekilde giyinmedikleri için daha az terlerler. Güneşin tene direkt temas etmesi daha fazla terlettiği anlamına gelmez çünkü tene temas eden sadece güneş değil hava da eder. Tene temas eden güneşi tene temas eden hava yok eder ama tesettürlü kadının kıyafetinden sıcak içeri girip hapsolur ve tere dönüşür açık kadındaki gibi hava tene değmeyip tene değen sıcağı kaldırmaz ortadan. Aynı zamanda tesettür kadının dişiliğini de yok ediyor bu yüzden de tesettürsüz seçerim. Tesettürsüz bir kadının dünya görüşü de daha mantıklıdır. Ben dindar erkekler arasında bile açık isteyenler gördüm. Tesettürsüz kadım daha değerlidir çünkü kendini günah sebebi olarak gören anlayışı kabul edip gizlenmez ve değerli olan her şey sergilenir. Değerli olan hiçbir şey örtülmez. Değerli olan her şey göz önündedir. Altınlar, elmaslar değerli ve güzel oldukları için kuyumcularda, boyunlarda, ellerde, kulaklarda, bileklerde sergilenir. Değerli olan her şey gösterilir. Değerli bir eşyası olan o eşyayı herkes görsün diye evinin baş köşesine koyar. Değerli olan taçlar başa takılır. Kimse değersiz kıyafetini halka açık yerde giymek istemez ama değerli olanı giyip göstermek ister. Değerli olan eşyalar raflarda ve vitrinlerde sergilenir ama değersiz, kusurlu olanlar depoda saklanır. Kimse iyi, güzel, değerli olan bir şeyi gizlemez. İyi, güzel, değerli olan her şey meydandadır, herkesin görebileceği yerdedir. İyi bir üniversiteden mezun olmuş kişi diplomasını değerli olduğu için sergiler. Karne notları yüksek olan bir öğrenci karnesini gösterir. Yani tesettürsüz olmak beni daha değerli kılıyor. Allah değersiz kadınlara değer veriyor. Tesettüre girmek, evde olmak, erkekten kaçınmak kadını kötülük sebebi olarak gören anlayışın ürünü olduğundan dolayı kadını değersiz kılıyor. Herkes kapalı ürünü açık ürüne yeğler çünkü kapalı olan temizdir ama kadınlarda durum tam tersidir. Akıllı biri açık kadını kapalı kadına yeğler çünkü kapalı kadın hava almadığından, sıcağı hapsettiğinden dolayı kirlidir, açık kadın hava aldığından dolayı sıcak vücuduna hapsolmayıp havayla uçtuğundan dolayı sıcak olmayan havada hiç tere dönüşmez, sıcak havada ise daha az tere dönüşür. Yani açık kadın kapalı kadından daha temizdir. Açık kadınlar açık meyve, sebze, gofret, yemek, içecek gibi toz ve kir toplamaz çünkü tenlerinin dokuları yiyecek ve içecekten farklıdır bu yüzden temizlik bakımında açık kadın yeğdir. Buna ek olarak kirlendiklerinden kendilerini temizleyebilirler. Kadın kapandıkça kirlenir, değersizleşir, esirleşir. Başı açık kadınla ambalajı açık ürün de bir değildir. Çünkü ambalajı açık ürün gerçek anlamda kirlenir ama başı açık kadın gerçek anlamda da, mecaz anlamda da kirlenmez. Açık ürünün gerçek anlamda kirlenmesini örnek vererek açık kadının mecazi anlamda kirli olduğunu söylemek ağır aptallıktır. Çünkü açık ürün gerçek anlamda kirlenir mecazi anlamda değil. Açık kadın açık ürün gibi toz ve kir almaz. Hem açık kadını açık ürün gibi yenilen, içilen, giyilen bir şey olmadığından dolayı açık kadının kirlenmesi sorun olmaz. Kapalı kadın açık kadından daha kirlidir. Çünkü kapalı olduğundan dolayı vücut hava almadığından sıcağı hapsettiğinden dolayı daha çok terleyip çok ter kokarlar. Açık kadınlar daha ilgi çekici olur çünkü açıkta oldukları için güzellikleri ortadadır. Başörtüsü güzelleşmek için de takılmaz çünkü güzelleştiren şeyi yani süsü gizler. Saç kadının süsüdür. Bir kadını saçsız düşünün. Güzelliği ne kadar da azalmış görünüyor değil mi? Süs güzelleştirir. Yani saç kadının süsüdür. Yani saç kadının güzelliğinin tamamlayıcısıdır. Başörtüsü yüzü tamamen ortada bırakır. Boyun ve saçlar yüzün güzelliğini tamamlar. Başörtüsü saçı ve boynu gizlediğinden dolayı yüzün güzelliğini yarım bırakıp azaltır. Eğer başörtüsü güzelleştirseydi tabiatında güzel görünmekten zevk alan kadın cinsi başörtüsünü kendisi isteyip kendisi istedi diye takardı Allah istedi diye değil. Tesettür kadının dişiliğini ön plana çıkarmasını engellediği için dişil davranmasını, cinsel isteğini de gölgeliyor bu yüzden açık kadın.
049 Yorumla- +1 yıl
@Salamandra bu kelamlarım fazlasıyla hakikat. Bu acı hakikatleri duymak beynine bir atom bombası gibi düştüğü için bu kadar öfkelenmişsin. Ben Kur’an’daki tesettür ayetinden ve tesettürle ilgili hadislerden bahsetmedim. Tevil ettiğimi düşünmene sebep olacak bir şey yok. Beynim onarılmaz bir tahribata uğrasaydı senin gibi bu dediklerimin doğru ve gerçek olduğunu anlayamazdım. Bana reddiye yapmana gerek yok çünkü tesettür emrini inkâr veya tevil ettiğim bir şey yok böyle düşünmen aklının eksik olduğunun kanıtı. Ben sadece tesettürün ne olduğundan bahsettim.
- +1 yıl
@Salamandra tesettürü övmemek tesettürü inkâr ve tevil etmek değil.
- +1 yıl
@Salamandra beynim onarılmaz bir tahribata uğrasaydı kapanmak isterdim. Beni savunduklarınla ve kendinle karıştırma.
- +1 yıl
Aynı sözleri bana satarak küçük çocuklar gibi sidik yarıştırmak derdindesin. Bacım, ben sana tesettür ilkesine riâyet etmedin diye sinirlenmedim. Burada sen İslâm’ın rüknünü, Allah’ın emrini haksız yere tenkit ediyorsun. İllâ ki zahirde Kur’an’dan ve hadislerden bahsetmene hacet mi var? Ezcümle “Akılsız olsaydım kapanmak isterdim” sözünden ne anlayabiliriz? Bu sözden anlayacağımız şudur ki, İslâm’a düşmanlığından dolayı akılsızlığı cümle Müslümana yaftalıyorsun, ya da dinin bu rüknünü, tesettür ilkesini İslâm dairesinden saymayıp bid’at kabul ediyor ve bid’atçıları akılsız sayıyorsun. Üçüncü bir mana çıkıyorsa Allah ve resulünün aşkına bizi aydınlat. Bu iddia ancak tevil ve inkârla olur, zira Allah’ın emri ayetle açıktır. Tesettürün önemini arz eden mütevâtir ve sahih hadisler ve de sahabe kâvli mevcuttur. Tüm bunların yanında kadınların güzelliğini teşhir etmesi de yasaklanmıştır. Sen ise güzelliğini sergilemek hoşuna gidiyor diye nefsini Allah’ın emirlerine tercih ediyorsun. Elbette bu Allah ile senin aranda olan bir mes’eledir. Yalnız bununla kalmıyor, nefsini ezen ve Allah’ın rızasını kazanmak için gayret eden sâliha kadınlara hakaret ediyor, onları akılda noksanlıkla suçluyorsun. Aramızda husumete sebep olan tesettür konusunun bendeki nokta-i nazarı budur.
- +1 yıl
@Salamandra benim sidik yarıştırma derdim olsa senin gibi köpürürdüm. Çocuklukla alakası yok yaptığımın çünkü bir lafı sahibine iade etmek çocuklara mahsus değildir ve sadece çocukların yapacağı kadar basit ve saçma bir şey değildir. Sidik yarıştırmak için değil o lafları hakedeni sen olduğun için sana iade ettim ama çocuksu biri olduğun için beni kendile karıştırdın. Allah’ın emrini sana göre haksız yere tenkit ediyorum. Senin öyle demen öyle olduğu anlamına gelmez. Esasen haksız yere değil haklı yere tenkit ediyorum çünkü mantık bunları söylüyor. Ben mantıken tesettürün nasıl bir şey olduğundan bahsettim. Tenkit etmem seni ilgilendirmez ve bunun için savunmaya geçemezsin. Çünkü bu yaptığın apaçık saldırıdır. İlla ki Kur’an’dan ve hadislerden bahsetmeme hacet yoksa neden ayet ve hadisleri inkâr ettiğimi söylüyorsun? Benim Kur’an ve hadislerden bahsetmememi söylememdeki sebep senin bahsediyormuş gibi konuşman. Benim sözlerim İslam düşmanlığı içermiyor. Zira tesettürü aşağıladığım, tesettürle dalga geçtiğim bir şey yok. “Aklım olsa kapanmak isterdim.” dememdeki kasıt kapanmanın saçma olduğundan bahsetmemdir. Neden “Aklım olsa kapanmak isterdim.” dediğim bariz. Hâlâ inkâr ettiğimden, bidat saydığımdan dolayı öyle dediğimi sanıyorsun ama o yüzden değil yazımda da ifade ettiğim gibi saçma bulduğumdan dolayı öyle diyorum. Üçüncü bir mana apaçık çıkıyor! Bu yazımdan apaçık belli oluyor. Ben tesettürün ne kadar mantıksız olduğunu anlattığıma göre bu yüzden kapanmak istemiyorum. İnkâr ettiğimi düşünmene sebep olacak bir şey yok. Eğer dinde olmadığını düşünsem onu da yazardım.
- +1 yıl
@Salamandra Ben nefsimi yani kendimi Allah’ın emrine tercih ediyorum. Nefis lügatta insanın özü, fıtratı, kendisidir ve insandan ayrı olan bir şey değildir. Senin nefsini ezen kadınlar dediğin kadınlar fıtratını ve kendini ezen kadınlardır. Onlara tabii ki hakaret ederim çünkü tesettür onları küçültüyor. Kadının tabiatında örtünmek yoktur Allah emrediyor diye bazı kadınlar örtünüp fıtri ve öz isteklerini bastırıp hiçe sayarlar. Tesettürün emredilmesi zaten kadınların güzelliğini teşhir etmelerinin yasak olduğu anlamına geliyor. İkisi birbirinden ayrı olmadığı için bunu yazmana gerek yok. Devamlı bana dinde tesettürün farz olduğunu anlatmaya çalışıyorsun ama ben bunu inkâr etmiyorum ki. Tesettürün önemi ifade eden dini kaynakları asla benden daha iyi bilemezsin. Mesela sen çarşafın farz olduğunu, çarşaf dışında bir kıyafetle sokağa çıkmanın haram olduğunu bilmezsin. Çünkü iyice araştırmayanlar bunu bilmiyor. Açık kadınların daha ilgi çekici olduğunu söylememdeki sebep bu sorudan dolayı. Soruyu soran detay kısmında kimin daha ilgi çekici olduğunu sordu diye yazdım, yeni bir şey keşfettiğimi düşündüğümden değil. Ben İslam dininin tam da bu sebepten dolayı tesettürü emrettiğini fazlasıyla biliyorum ama siz İslamcılar olarak bunu bilmiyorsunuz. Senden başka sadece 1 tane İslamcı gördüm bu yüzden tesettürün farz olduğunu kabul eden. İslamcılar tesettüre teşvik etmek için devamlı kapanınca daha güzel olunduğunu söylerler. Sen bunu İslamcı arkadaşlarına söyle bana değil. Ben burada haramı helal gibi anlatmadım. Tesettürün haramlığı-helalliğiyle ilgili yazdığım cümle hangisi? Tekrar söylüyorum; ben sadece tesettürlü kadınların özelliklerini, tesettürün nasıl kıldığını ve etkilerini anlattım. Harama helal deme gibi bir şey asla yok ortada. Beni anlayamadığına göre asıl beyni tahribata uğrayan sensin. Çünkü demediğim şeyleri demişim gibi konuşuyorsun.
- +1 yıl
@Salamandra benim hakkımda çok yanılıyorsun. Keşke soranın detay kısmına yazdığı soruya baksaydın. Belki o zaman tesettürün güzelleşmek için olduğunu düşündüğümü sanmazdın. Benim güzellikten bahsetmemdeki tek sebep soranın detay kısmında sorduğu soru. Ben kadınların güzelleşmek için tesettüre girdiğini sanmıyorum Allah emrettiği için tesettüre girdiklerini biliyorum. Muhammet Peygamberin “Kadınlar olarak akıllı adamların aklını alıp günaha sokuyorsunuz bu yüzden örtünün.” hadisini bilip de tesettürün güzelleşmek için emredildiğini sanmak aptllık olur ama ben öyle sanmıyorum. Sen bu dediklerini bana değil dava arkadaşlarına söyle çünkü onlar devamlı tesettürün güzelleştirdiğini söylüyorlar birileri kapansın diye. Senin bana hiçbir konu hakkında tavsiye vermek haddine değildir. Çünkü anlayışı kıt birisin bu yüzden vereceğin tavsiyeler mantıksız olur. İslam’da kadın ve tesettür konuları fazlasıyla araştırdığım ve bildiğim için bu öğüdün gereksiz olmuş. Eğer bilmesem böyle konuşmazdım. Sen hiçbir şey anlamamışsın bu yüzden sana beynin tahribata uğramış sözünü iade ettim diye bana amiyane tabirinle sidik yarıştırdığımı söyleyemezsin çünkü sözümde haklıyım.
- +1 yıl
@Salamandra Mantıklı konuşmak, tesettürü savunmamak şeytan olmak demek değil. Atatürk’le ilgili gönderme yaptığına göre Atatürkçü olduğum için bunları söylediğimi sanıyorsun ama Atatürkçüyüm diye değil mantıklı ve akıllı olduğum için söylüyorum. Sen ise İslamcı ve aklın yetersiz olduğun için bunları söylüyorsun, beni kendinle karıştırıyorsun. Burası Atatürk düşmanlarının barınabileceği bir site değil çünkü İslam sitesi değil. Eğer Atatürk’ü sevmiyorsan yerin burası değil çünkü burası Atatürk’ü sevenlerin olabileceği bir yer çünkü İslam’a dair bir şey yok.
- +1 yıl
@Salamandra Tesettüre hakaret etmememe rağmen etmişim gibi konuşman saçma. Sadece tesettürlü ve tesettürsüz kadınlar arasındaki farktan, tesettürün etkilerinden bahsettim. Dediklerim fazlasıyla mantıklı. Her şeyi çok detaylıca, örneklerle açıkladım. Sırf işine gelmediği için kabul etmemen aşırı öfkelenmenden belli. Akılsız biri olarak benimle bu şekilde konuşamazsın ama tesettürlü kadınlarla konuşabilirsin çünkü saygısızlığa onlar layık. Layık olmasalar Allah’ın kendilerini zina sebebi olarak görüp tesettürü emretmesine itaat edip kendilerine saygısızlık yapmazlardı ve fıtratlarını bozmazlardı. Üste çıkma uğruna süslü ve gururlu konuşmaya çalışıyorsun ama Muhammet Peygamber kıyamet günü seni cennete aldırmayacak ve sana şefaat etmeyecek. Hakikatte olmayan ne var sözlerimde? Verecek hiçbir mantıklı cevabın yok. Eğer olsa tesettürü savunmazsın. Açık kadınlara hakaret edenlere sesinin çıkmıyor çünkü onlar Allah için değersiz olmuyorlar.
- +1 yıl
@Salamandra benim beynim “atam” bombası tarafından değil senin beynin “İslam” bombası tarafından onarılmaz bir tahribata uğramış. Cehalet ve aptallık onarılmaz bir şeydir belli bir süreden sonra. Sırf İslam uğruna böyle düşünüyorsun ve Allah korkusundan dolayı gerçeği göremiyorsun. İşte bu korku İslam bombası demek
- +1 yıl
@Salamandra tesettürü kadınları Allah için kapanıp senin erkeklik egonu tatmin ettikleri için seviyorsun her dindar erkek gibi.
- +1 yıl
Buradaki usulüm şudur ki, herhangi bir kişinin şahsı hakkında yorum yapmadan önce şahsın fikirlerine bakıyor, sonra bu bahsettiğim bilgiler ışığında çıkarımlarda bulunarak o kimse hakkında bir hükme varıyor ve yapacağım eleştirilerde bu çıkarımlardan yardım alıyorum. Buradaki amaç, kişinin fikirlerini ve niyetini doğru anlayabilmek ve ona doğru şekilde hitap edebilmektir.
Bu kısımda herhangi bir bilgi hatası da göremiyorum.
Mantığımızın dayandığı bilgileri ve amacını açıkladığımıza göre seni anlamak adına yaptığım çıkarımlara geliyorum. Hakkında edindiğim ilk ve en önemli bilgi kapanmayı sevmiyor oluşun. Şu soruyla başlayalım: Bir insan hangi sebeplerde kapanmaz ve kapanmayı sevmez? Bunla ilgili ihtimalleri sıralayalım.
- +1 yıl
1. ihtimal: Bu insan tamamıyla inançsız olabilir, keyfiyetten sevmiyordur. Bu insana sevdirmek için bazı fikirler beyan edilebilir, ancak bunlar din ile alakalı olmamalıdır. Severse sever sevmezse sevmez. Şayet inançsız birinin tesettür hakkında tenkitleri varsa bunlar incelenir ve karşı argüman oluşturulabilir.
2. ihtimal: Bu insan Tevhit dinine inanıyor olup, tesettür ile hükümleri bi’dat kabul ediyor ve bu hükümleri İslam dairesinden saymıyor olabilir. Bunlara günümüzde hadis inkârcıları ve Kur’an Müslümanları denilir. Bu eşhas ile âyetlerin asıl mânaları, hadislerin doğruluğu ve gerekliliği tartışılır. (En başta seni de bu taifeden sandığım için hadis ve ayet konusuyla yaklaştığımı belirteyim)
3. ihtimal: Bu kişi inançlıdır. Hadis ve ayetlerle bir alıp veremediği yoktur. Ancak halkın avam tabakasından olduğu için Kur’an’dan ve hadislerdeki tesettür hükümlerinden bir haberdir. Helali haramı bilmez. Kapalı kadın ne için kapanıyor, açık kadın neyine güveniyor anlamaz. Keyfiyetine uyduğu için açık olmayı tercih eder. Bu kişi günahtadır. Normal şartlarda imanına da halel gelmemiştir. Ola ki bilmediğinden ötürü harama helal derse küfre girer, dinden çıkar. Cahillik küfre bahane değildir. (İkinci mesajında seni bu taifeden sandığım için tesettür hakkında araştırma yapman için tavsiyede bulunuyordum)
4. ihtimal: Bu insan inançlı olup, tesettür hükümlerin İslâm dairesinden olduğunu da kabul eder. Bu konudaki ayet ve hadislerin Allah’tan geldiğine iman eder. Buna rağmen kendisine zor geldiği için veya açık gezmek daha cazip geldiği için tesettüre girmez. Bu insan yaptığının Allah katında doğru olmadığını bilir. Bu kişi imandan çıkmaz ancak Allah’ın emrine uymadığı için günaha girer. Günahını kabul eder her şeyin farkındadır. Bu kişi tesettüre ve Allah’ın emirlerine mantıksızlık izafe etmez.
- +1 yıl
5. İhtimal: Bu kişi kesinlikle kafirdir. Böylesine ara sıra rastlanır. Tevhit dinine inanır. Allah’ın tesettürle ilgili hükümlerini kabul eder. Hadis ve ayetlerle bir sorunu yoktur. Tesettür ayetlerinin Allah’tan geldiğini kabul eder. Lakin sorun şuradadır ki, Allah’ın emirlerini istediği gibi eleştirebileceğini, sanır. Allah’ın her işinde bir hikmet olduğunu bilmez. Sınırlı aklıyla sınırsız olan bir varlığı tenkit eder. Bu kişiye hakkında denir ki elbette emirler hakkında sorgulamalara girebilir. “Bu işin hikmeti ne ola ki? Şeklinde sualler yöneltebilir. Buna cevaz vardır. Tesettürlü kadının pis olduğu gibi “ilginç” düşünceler içerisine girebilir. Buna da cevaz vardır. Lakin bu kişi emrin Allah’tan geldiğine inanıyorsa, ne olursa olsun tesettüre girmenin yanlış ve hatalı bir iş olduğunu veya bu işi yapan kadınların dar kafalı olduğunu, bu kadınların hatalı işler yaptığını söyleyemez. Bunu dediği an kesinlikle ve kesinlikle dinden çıkar. Acilen tev’be etmesi gerekir. Zira Allah her türlü noksanlıktan münezzehtir hatalı ve yanlış bir karar vermez. Biz bilmesek de bu işin bir hikmeti vardır ve doğru olan budur. Kapanmanın birtakım dünyevi sıkıntıları varsa da sırf Allah emrettiği için doğru olanın o olduğuna hükmedilir. Aksi halde bu kişi dinden çıkar! Bunu yalnız ben söylemiyorum.
Kur’an’ı anlayarak okuyan ve üzerine düşüne her Müslüman bilir. İkinci ihtimalde de söylediğimiz gibi “cahillik küfre bahane değildir” (sen bu ihtimaldeymişsin gibi geldi. Emin olamadım, ancak bu taifedeysen imanını tazeleyip tövbe etmek hayrına olur. Tesettür hakkında aynı yorumları yine yapabilirsin. “tesettürlü kadın daha çok terler” gibi ifadeler senin fikrindir. Bu fikirleri beyan etmekte sakınca yoktur. Lakin emre ve emre uyanlara saygısızlık yapmamak şartıyla din dairesinde kalabilirsin. İslam kaidesi budur)
- +1 yıl
7. İhtimal: Bu ihtimali dillendirdiğimizde insanlar arasında deli olarak telakki edilmemize sebebiyet veren bir ihtimaldir. Buna rağmen karşılaşmak gayet olağandır. Peygamber efendimizden önce (s. a. v) Şeytanlar, insan suretine bürünüp insanlar arasında fitne çıkarmaya çalışıyordu. Fikirleriyle insanların aklını çeliyor, dinde inkâra sevk ediyorlardı. Peygamber efendimizden sonra (s. a. v) bu kudret ellerinden alındı. Artık insan suretine bürünemiyorlar. Bunun yerine günahkâr insanların bedenlerini ve zihinlerini işgal ediyorlar. Evet, bu kudrete haizler. Bu bidat inanış değildir. Hucurât suresinde buna işaret eden bir ayet de vardır. Halk arasında içine cin kaçmış değimi esasen buradan gelir. Zira şeytanlar cindir, ayrı bir varlık kategorisini teşkil etmez. İblis’te cin taifesindendir. Bu hal vâki olduğunda şeytanlar insanın diliyle lisana gelir ve halk arasında fitneye sebep olurlar. Korku filmlerindeki gibi insanları korkutarak kendilerinin şeytan olduğunu faş etmez, aksine gizlenmeye çalışırlar. İnsanın kendi iradesi dışında gerçekleşen bir hâldir. Vesveseden farklıdır. Buna insanın kendi günahları sevk etmiştir. Böyle kişilerin ara sıra aklı yerine gelir fakat olayların farkında bile değildir. Ramazan’da şeytanlar bağlanırken şeytanlar musallat olduğunu insanın bedeninde bağlanırlar. Şayet günahlarından tövbe ederse, o şeytanların tesirinden kurtulur.
- +1 yıl
(Eğer bu durum gerçekleşmişse şu anda konuştuğum kişi bir insan değil, hakikaten de cin şeytanlardır. Eğer böyleyse sizi İslam’a davet ediyorum. Yaptıklarınızı bırakıp Hakk’a boyun eğin. İnsanoğluna düşmanlık etmeyi bırakın. Bizden size bir kötülük gelmedi. Sizin rabbiniz de bizim de rabbimiz de birdir. O da bir ve tek olan kâinatın yegane yaratıcısı olan Allah azimuşşandır. Esasen biz diye bir şey yoktur. Beden de ruh da Allah’ındır. İnsanın sureti sizin kendi suretinizden görünüşte daha güzel olabilir. Üstünlük ise takvadadır. Rabbim bizi birbirimizle sınamaktadır. Onun hikmetinden sual olunmaz. Sizin büyükleriniz sizi ölümle tehdit ediyor olabilir. Siz Allah’a sığının, ona itaat edin. Eğer bu yolda ölürseniz şehitsinizdir. Sizi tehdit edenler ebedi zillete düşerken, siz ebedi saadete erersiniz )
Eğer sen bir insan isen en son yazdığım sana saçma gelebilir. Fakat vücudunda şeytan varsa onlar bu yazıyı gördüler inşaalallah. Rabbim onları hidayete erdirsin. Allahümme, amin. İnsan olma ihtimalini varsayarak devam ediyorum.
- +1 yıl
Bunun dışında sekizinci bir ihtimal daha yoktur. Bir insan hem Allah’a isyan edip hem Müslüman olamaz! Senin durumun açıkça Allah’a isyan etmek değilse nedir? “Ben tesettürün ne kadar mantıksız olduğunu anlattığıma göre bu yüzden kapanmak istemiyorum” diyorsun ya hani. Bu söz açıkça Allah’a isyandır! Bunun benim mantığımla hiçbir alakası yok. Bunu ben değil İslam dini söylüyor. Senin inancın varsa bu sözden sonra Tövbe etmen, bu sözden pişman olman gerekiyor. Tesettür Allah’ın emridir. Tesettür mantıksız olduğunu söylüyorsan Allah’a mantıksızlık izafe ediyorsun. Senin mantığın mı, Allah’ın mantığı mı daha tutarlı? Bunları söylüyorum diye bana sinirlenme. Bunca yazıyı seni yermek, aşağılamak için yazmıyorum. İnsaf ile tekrardan düşün. Ayrıca sende kibir de var gibi geliyor. Kibrini kırmadığın müddetçe, sana göre her zaman dünyanın en haklı insanısındır. Bu insanı hiçbir zaman geliştiremez. “Akılsız biri olarak benimle bu şekilde konuşamazsın” gibi sözlerin bana değil sana zararı olur. Bu sözlere rağmen karşındaki insanı ciddiyetle dinleyebiliyorsan lafım yok. Şimdi sana açık bir dille “Yazdıkların arasından şu konuda bilgi eksikliğin var, bu yüzden de yanlış düşünmene sebep oluyor” desem. Bu sözden sonra söyleyeceklerimi hiç dinlemeyecekmişsin gibi hissediyorum. Ve hatta sırf bunu söylediğim için bile bana sinirleniyor olabilme ihtimalin var. Yazıyla ifade yolunda sesli tonlamalar yapamadığım için bazı kelamlarım yanlış anlaşılabiliyor. Tartışma çıkarmamak ve yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için imtina ile yazmaya çalışıyorum.
- +1 yıl
Şimdi nefis hakkında söylediklerine geliyorum ki burası da çok önemli bir nokta “Ben nefsimi yani kendimi Allah’ın emrine tercih ediyorum. Nefis lügatta insanın özü, fıtratı, kendisidir ve insandan ayrı olan bir şey değildir. Senin nefsini ezen kadınlar dediğin kadınlar fıtratını ve kendini ezen kadınlardır.” Bu sözler ilginçtir. Sen Kendini Allah’ın emrine tercih ettiğin zaman hakikatte kendinden vazgeçmiş, kendine zulmetmiş olursun. Nihayette ebedi hüsrandır.
Evvela şunu anlamak lazım. Dinde nefis sözü iki manada kullanılır. Birincisi İnsanda gazap ve şehvet yönlerini toplayan bir manada kullanılmasıdır. Alimler ekseriya bu kelimeyi bu manada kullanır. Zira onlar nefis demekle insanda kötü vasıfları toplayan bir aslı kastederler ve nefis ile muahede edip onu kırmak lâzımdır derler. Nitekim Rasulü Ekrem (s. a. v.): "Senin en büyük düşmanın, iki koltuğun arasında seni kuşatan nefsindir." buyurmakla bunu kastetmiştir.
İkinci mana senin de dediğin gibi insanın hakikati ve kendisi demektir. Fakat bir yerde birisi “nefsini ezmek” ifadesini kullanıyorsa asla ve asla bu ikinci manayı kastetmiyordur. Birinci manayı kast ettiğimiz halde ikinci manaya atıfla “nefsini ezen kendi ezmiş” veya “kendine saygısızlık yapmıştır” gibi anlam çıkarmak doğru olmaz. “Hayvani istek ve arzularını ezmiştir” demek daha doğru olur. Bu tabii ki de insandan ayrı bir şey değildir. Lügat manasından bahsederken “insanın fıtratıdır” demişsin. Evet, bu doğru. Yalnız şöyle bakmak lazım, kişi fıtraten yani doğuştan gelen arzularıyla cinsel ilişkiye girmek isterse buna “nefsani arzular” denir. Bu fıtri bir özelliktir ve nikah yoluyla cevaz vardır. Amma zina etmek istediği vakit kendine hâkim olursa bu defa nefsini Allah için ezmiş olur.
- +1 yıl
Nefis, akıl, kalp, ve ruh mefhumlarının ilk baktığında gördüğün lügat manalarıyla birlikte pek çok manası vardır. Alimler bunları tafsilatıyla izah ederler. Bunların manevi anlamları kafa karıştırıcı olabilir, normaldir.
Burada kast ettiğimiz nefis, daima Allah'tan uzaklaştırıcıdır ve aynı zamanda şeytanın avanesidir. Şayet bir müslüman şehevi nefis ile muaraza etmez, şehvetlerin arzularına ve şeytaniyet yollarına uyar giderse, buna "nefs-i emmare" denir. Nitekim Allahu Teala Yusuf aleyhisselamdan hikaye yolu ile: "Ben nefsimi tezkiye etmem. Zira nefis kötülükle emreder." (Yûsuf sûresi, 12/53) buyurmuştur.
Kişi nefsini Allah için ezmesi gerektir. Başka şekilde Allah’ın rızası kazanılamaz. Sen diyorsun ya hani “Allah emrediyor diye bazı kadınlar örtünüp fıtri ve öz isteklerini bastırıp hiçe sayarlar.” Öyle zaten burada sorun yok. Allah bizi imtihan etmek insana birtakım nefsani istekler veriyor. Bu noktada Allah’a itaat etmek kulluktur zaten. “Ben cinleri ve insanları, başka değil, sırf bana kulluk etsinler diye yarattım.” Buyurmadı mı? Bu apaçık ayettir. Kendi isteklerimizin bu dünyada önemi yok. Bu kulluğun karşılığında bize ebedi saadet vaad edilmiyor mu zaten? Öyleyse hakikatte kendinde vazgeçmiş olmuyorsun. Asıl nefsine uyan insan kendinden vazgeçmiş oluyor. Çünkü gideceği yer ebedi cehennemdir!
- +1 yıl
Şimdi eğer sen inançsız biriysen yukarıdaki bunca yazıyı boş yere yazdığımız anlamına geliyor. Bu korkumdan dolayı fazla uzatmadan tesettüre yaptığın eleştirilerde, Allah’ın emrini haklı yere mi yoksa haksız yere mi tenkit ettiğin kısmına değinmeden önce, cevap vermeye hakkımız var mı yok mu ona değinelim. “Tenkit etmem seni ilgilendirmez ve bunun için savunmaya geçemezsin. Çünkü bu yaptığın apaçık saldırıdır” demişsin. İslâm dinini ilgilendiren tenkitlerin tamamı İslâm dinine intisap etmiş bütün Müslümanları ilgilendirmektedir. Bunlar Müslümanların inançlarının gereği olan ameli hükümlere olan saldırılardır. Dolayısıyla bu hükümlere saldıran her kişi kendi fikirlerine de saldırı hakkı vermiş olur. Bu haktan kastım savunma saldırısı değildir. Savunma saldırısı her daim her düşüncenin hakkıdır. Sen savunmanın üstüne kendi sınırlarına da saldırı hakkı vermiş oluyorsun. Yani sen tesettürlü kadınlara olumsuz yorumlar yaptığın zaman savunma saldırısı yapılabileceği gibi, onların da senin açık giyinmen hakkında olumsuz saldırılar yapmasına hak vermiş oluyorsun. Bu olayın beni ilgilendirmesi için kadın olmama da gerek yok. Bu benim inandığım dinin hükümleridir. Konuyu fazla uzatmamak adına senin açık giyinmendeki halleri olumsuzca eleştirebilme hakkımdan feragat ediyorum. Eğer kapalı kadınların zaten böyle saldırlar yaptığını iddia edeceksen şimdi aynısını sen de aynısını yapmış oldun. Biz de savunma hakkımızı ifa ediyoruz burada.
- +1 yıl
Öyleyse konuya girelim. Öncelikle bazı insanlar yapıları gereği daha çok terler bazıları daha az terler, çok terleyen bir insan açık da olsa temizliğine dikkat etmezse kokma durumu olur.
İkinci olarak teninin hava alması durumu polyester olmayan kumaşlarla da yani pamuklu kumaşlar, müslin kumaş, şile bezi, poplin kumaş gibi hafif, ince, teri çeken ve aynı zamanda hava alan cilt dostu kumaşlarla da gayet mümkündür, söylendiği gibi illa açmak gerekmez. Öyle olsaydı tesettürsüz hanımlar da hatta erkekler de tüm vücutlarını özellikle mahrem bölgelerini açmıyorlar. Bu durumda herkesin pis olduğunu mu iddia etmemiz gerekir? Tabii ki hayır. Çünkü evet, yazdıklarında da söylediğin gibi açık veya kapalı, erkek veya kadın herkes sıcak yaz günlerinde düzenli, sık aralıklarla duşlarını alarak kendini temizleyebilir. Bu temizlenme sadece tesettürsüz kadınlar için değildir!
Mesela sıcak çöllerde de giyim tarzı olarak ince kumaşlarla tüm vücut kapatılır, çünkü güneş uzun süreli olarak cilde temas ettiğinde hem çok yakar hem de uv ışınlarından dolayı ciltte lekeler olur, kırışıklık ve erken yaşlanmaya da sebebiyet verebilir. Yani zaten tenin güneşe çok da fazla maruziyeti sağlıklı değildir.
Ve kapalı kadınlar da eve gidince açık oluyorlar, dışarıdan geldiğinde dışarı kıyafetlerini çıkarıp ev kıyafetlerini giyiyorlar, temizliğine dikkat eden biriyse duşunu alıp evde en temiz kıyafetlerini giyiyor eşinin yanında öyle dolaşıyor.
Hem zaten erkek ve kadının özel anları evlerinde yani mahrem bir alanda gerçekleşiyor. Kadın bu zamanda zaten tesettürlü olmuyor ki.
Ayrıca tesettürlü kadınlara bunu daha önce de sordum. Çevremde de tesettürlü pek çok tanıdığım olduğu için rahatça söyleyebilirim ki kokma ve benzeri bir duruma neredeyse hiç rastlamadım. “Kadın kapandıkça köleleşir” iddiasına da katılmıyorum. Kapitalizmin kadınların görselini bir olta olarak nasıl kullandığını da görmek lazım.
- +1 yıl
Uzun bir yazı olduğu için okuma akışını bozan harf ve imla hataları olabiliyor. Fazla dikkat edemedim. Bu sebepten mazur gör.
- +1 yıl
@Salamandra benim sözlerimin hiçbirisinde zıtlık yok. O sözümden dolayı beni anlayamadıysan bu senin sorunundur. Kendine saygı duymayanlara biz neden saygı duyalım? Yaptığı şeyin öz saygısızlık olduğunu anlayamayıp yapan aptaldır bu yüzden ona saygı duyulmaz. İnançlı biri gibi göründüğümü neden düşündüğünü anlayamadım. Hesabımda ve sözlerimde İslam yandaşı olduğuma dair bir şey yok. Ben bir Müslümanım ve bu dediklerim dinden çıkmama sebep olmaz çünkü tesettürü aşağılamadım ve inkâr etmedim. Tesettür kadına eziyet veren bir şey olduğundan dolayı ve sebebi kadının günah sebebi olarak görülmesi olduğundan dolayı basbaya tesettüre giren kendine saygısızlık yapar. Beni bu düşünceye iten sebep kadına rahatsızlık vermesi, fıtratına aykırı olması ve kadını günah sebebi olarak görüp küçümsemesidir. Ben Allah’ın hatalı bir şey yaptığını söylemedim. İslam’a göre İslam akıl dini değil nakil dinidir bu yüzden bu dediklerim beni dinden çıkarmaz. Allah kullarını sınamak için zor ve mantığa uymayan şeyler emretmiştir. Allah’a itaat etmeyenin kendinde zulmettiğine katılmıyorum çünkü Allah itaat edenler devamlı zor bir hayat yaşıyor. Çünkü dini hükümlerin çoğu zor bazıları hariç. Ben 9 yıldır annem zorladığı için tesettürlüyüm 5 ay sonra açılacağım planımı gerçekleştirebilirsem. Bu süreçte tesettürü çok fazla araştırdım, düşündüm ve deneyimledim. Tesettür emrine itaat eden biri olarak bunun bir eziyet olduğunu fazlasıyla biliyorum. Dışarda her taraf kapalı olduğundan dolayı terlemek, bir anda erkek içeri girince hemen köşeye saklanmak ve başörtü aramak, dışarı çıkarken giyinmenin uzun sürmesi, başörtünün kayması, çeneyi rahatsız etmesi, bonenin sıkması, başörtü yapmakla uğraşmak, bozulan başörtüyü düzeltmeye çalışmak, saçların çıkması tam bir eziyet. En kötü eziyet de yazın oluyor. Yukarıda da söylediğim gibi tesettürlüyken vücut hava almadığı için kıyafet sıcağı içine çekip haspediyor bu yüzden vücudumdan ve saçlarımdan ter damlalarının süzüldüğünü hissediyorum.
- +1 yıl
@Salamandra Ben Allah’ın emirlerinin hatalı olduğunu savunmadım. Sen dediklerimi devamlı dini açıdan irdeleyip dini açıklık getirmeye çalışıyorsun ama olmuyor. Bu dediklerimin doğru olmadığı anlamına gelmez. Eğer Allah’ın her emrettiği akla ve mantığa uygun olsa ulema “İslam akıl dini değil nakil dinidir.” demezdi, bunu savunmazdı. Hakikati bilip isyan eden yani itaat etmeyen ehli sünnet itikadına göre dinden çıkmaz. İblisin Allah’ı görerek, imanın şartlarını görerek iman eder ama insanlar görmeden iman ederler bu yüzden Müslüman gibi yaşamayan biri imanın şartlarını yerine getiriyor ve ehli sünnet itikadındaysa kafir değildir. Müslüman gibi yaşamayan Allah’a göre müslümandır ve yine ehli sünnet itikadına göre Müslümana kafir diyen senin gibi dinden çıkar. Bir Kur’an Müslümanı da tesettüre girebilir çünkü tesettür emri Kur’an’da yazıyor sadece hadislerde değil. Ben bir insanın neden kapanmadığını senden çok daha iyi biliyorum. 8. maddeyi unutmuşsun. Rahat olmadığı, aklına yatmadığı için de istemeyebilir. Benim sözlerimde Allah’ı tenkit gibi bir şey söz konusu değil. Ben Allah’ı eleştirmiyorum. Yukarıdaki yazımda her dediğim mantıklı olduğundan dolayı sözlerinde haklı çıkmak için tesettürü eleştirmemin dini sonuçlarından bahsediyorsun. Bu işin bir hikmeti yoktur. Allah kullarını sınamak için onlara zor gelen ve mantığa aykırı şeyler emreder. Eğer her şey kolay ve mantıklı olsaydı imtihana gerek kalmazdı ve kimse de imtihan edilmezdi. İnsan kılığına giren şeytan kendisinin şeytan olduğunu bilir ve evliyalar da bilirler. Ben bilmediğime göre şeytan değilim. Köpekleşmiş ruhun öfkeden şeytan olduğumu söylüyor. Eğer benim şeytan olduğumu düşündüğün hâlde bana bunları söylüyorsan yaptığın saçmalık ve tezat. Çünkü yukarıda şeytanın her şeyi insanlardan daha iyi bildiğini söylüyordun. Anladığım kadarıyla isyanı inkâr sanıyorsun ama öyle değil isyan itaat etmemek, başkaldırmak, inkâr yok saymak demektir. İnkâr eden kafirdir, isyan eden Müslümandır.
- +1 yıl
@Salamandra “Yazdıkların arasından şu konuda bilgi eksikliğin var, bu yüzden de yanlış düşünmene sebep oluyor” dersen çok yanılırsın çünkü emin ol ki tesettürü senden çok daha iyi biliyor. Nasıl olduğunu, ne olduğunu, neden emredildiğini, sebebini, sonucunu çok araştırdığım ve üzerine çok düşündüğüm bir konu bu yüzden bu konu hakkında benle aşık atamazsın. Sen her şeyi yanlış anlıyorsun. Tesettürü inkâr ettiğimi sanmam ve tesettürü daha güzel kılmadığını neden söylemem gibi. Yani bunu da yanlış anlamışsın. Sözlerim aklı başında biri için ilginç değildir. Kendimi Allah’ın emrine tercih etmem ebedi değil süreli hüsrana sebep olur ahirette. Çünkü iman ediyorum. İnsana kötü şeyleri kendisinin yaptırdığına inananıldığından dolayı alimler nefis kelimesini kötü vasıfları toplayan anlamında kullanmıştır. "Senin en büyük düşmanın, iki koltuğun arasında seni kuşatan nefsindir." sözündeki nefisten kasıt kişinin kendisidir. Hayır, yine yanılıyorsun! Nefsini ezmek kendini ezmek demektir çünkü nefis kelimesinin anlamı insanın kendisi ve özü demektir! Tekrar söylüyorum alimlerin kötü vasıfları toplayan anlamında kullanmasının sebebi insana kötülüğü kendinden gelmesidir. Terlemek istememek, süslenmek, güzel görünmek istemek hayvani istek değil, insani isteklerdir. Zina etme istediğinde etmezse fıtratını, kendini Allah için ezmiş olur. Çünkü nefis insanın kendisi ve özüdür. Nefis kelimesine kötülük eden anlamı ”insanın kendisi, özü” anlamından dolayı verilmiştir ve bunu veren sadece alimlerdir. Hadislerde bile nefs kelimesi öz varlık anlamında geçer ve tüm lügatlarda da bu anlamdadır.
- +1 yıl
@Salamandra manevi ve gerçek anlamları aynıdır. Her yerde kastedilen nefis aynıdır. Kötü şeyleri toplayan anlamını ulema insana kötülük edenin kendisi olduğuna inandığından dolayı vermiştir. Ben dünyevi anlamda kendilerinden vazgeçtiklerini söyledim. Ahiret için dünyada eziyet çekmeye, kendini ezmeye lüzum yok. Cennete gitmenin binbir türlü yolu var. Kendimize eziyet etmeden de gidebiliriz. Nefsine yani kendine uyan insan kendinden vazgeçmiş oluyor. Nefis kelimesine kötülükleri toplayan demekle kişinin özü de kast edilmiştir çünkü dinen insana kötülük yaptıran kendisidir, yani kötülük nefistendir. Nefsine yani kendine uyanın yeri ebedi cehennem değildir imanı olan herkes cehennemden çıkacaktır. Mesela isteyerek tesettüre giren, içinden gelen kadınlar da nefsine yani kendine uyar. Fıtratı öyle bozuktur ki fıtratın aykırı olan şeyi rahatlıkla yapar. Ben İslam’a dinine tenkitte bulunmadığımdan dolayı sözlerin yersizdir. Tesettürsüz kadınlar hakkında olumsuz yorum yapanların tesettürsüz kadınlar için savunmaya geçtiğinde neden aynı şeyleri söylemiyorsun? Benim dediklerim kapalıların yaptığı saldırılara yöneliktir. Tesettürlü kadınların devamlı tesettürsüz kadınların değersiz ve pis olduklarını söyleyerek devamlı üstünlüklerini ilan etmelerine karşın yazdığım bir yorum bu. Aslında öyle yapmaları iyi oluyor. Yapmasalar ben belki bu konu hakkında düşünüp aydınlanmayacak, gerçekleri görmeyecek ve göstermeyecektim çünkü bunlar daima gizleniyor tesettüre teşvik uğruna.
- +1 yıl
@Salamandra En az terleyen kapalı kadın en çok terleyen açık kadından daha çok terler çünkü tene güneş temas ettiği gibi hava da temas eder ve güneşi hapsedip hava girmesini engelleyecek şekilde giyinmedikleri için daha az terlerler. Güneşin tene direkt temas etmesi daha fazla terlettiği anlamına gelmez çünkü tene temas eden sadece güneş değil hava da eder. Tene temas eden güneşi tene temas eden hava yok eder ama tesettürlü kadının kıyafetinden sıcak içeri girip hapsolur ve tere dönüşür açık kadındaki gibi hava tene değmeyip tene değen sıcağı kaldırmaz ortadan. Ben asla açıkken şimdi olduğu kadar terlemiyordum. İnsanların terlemeleri aynı ölçüdedir. İstisnalar kaideyi bozmaz. Ben genelden bahsediyorum. Bir konuda çoğunluktan bahsetmek dünyanın kanunudur. Azınlık değil çoğunluk esastır. Metabolizması aşırı yavaş çalışan ve çok şişman olanlar daha çok terler ama bu insanların sayıları diğerlerine göre çok daha azdır.
- +1 yıl
@Salamandra Saydığın kumaşların hiçbirinde tenin açık ten gibi hava alması mümkün değildir. Asla açık tenle kapalı ten bir olmaz. Devamlı en ince kumaşları giyiyorum ve terliyorum üstelik zayıfım ve metabolizmam da yavaş değil. Utanma ve süslenmeden dolayı kimse tamamen vücudunu açıp gezmez. Utanma ve süslenme durumu terlemenin önüne geçer. Erkekler utandıkları için altlarını çıkarmazlar denize girerken. Kadınlar da bikini giyerler çünkü kadın memesi estetik olduğundan dolayı cinselliği çağrıştırdığı için toplum örtme baskısı yapar bu yüzden kadınlar utanıp örter. Kadın da, erkek de özel bölgesini boşaltım yaptığı özel bölgesini boşaltım yapılan yer ve cinsel organ olduğundan dolayı utandığından dolayı örter ama utançtan dolayı sadece orası örtülür çünkü vücudumuzun her yeri cinsel organ değildir. Kaldı ki, açık ve ince giyinmek terlemeyi önlemek için yeterlidir çünkü açık kıyafetler vücudun neredeyse hepsinin hava almasını sağlar ve çok az yer kapalı olduğundan dolayı o açık yerlerden hava kapalı yerlere girer ama kapalı birinin açık olan yerlerinden içeri hava girmez çünkü kumaş oranı çok fazladır bu yüzden o kadar kumaşı aşıp tüm vücudu serinletmez hava. Tesettürlü kadınlar da temizlenir ama onlar daha pis oldukları için daha fazla ve daha sık yıkanmaları gerekir. Vücudun ince kumaşlarla kapatıldığı sıcak bölgeler Arap çölleridir. Tesettüre riayet için kapanırlar, terlememek için değil. Hiç kimsenin tenine güneş uzun süreli olarak çok fazla temas etmiyor zaten. Herkes amele değil. Tene direkt havanın temas etmemesi cildin yanmasına, terlemesine, mikrop kapmasına sebep oluyor. Ben tenin güneşe çok fazla temas etmesi gerektiğini savunmadım ki zaten. Havanın temas etmesi gerektiğini savundum. Kumaş havanın girmesini önlediğinden dolayı ferahlatmaz.
- +1 yıl
@Salamandra eşinin yanında evde temiz ve açık dolaşabilir ama dışarda kapalı ve pis dolaşıyor. Ayrıca, kapalı kadınların çoğu evde açık dolaşmaz. Yazın bile başörtüsü takarlar. Dışardaki insanlara kendini sergilemekten zevk alan kadının dişiliğini ve kadınsal dürtülerini yok eder tesettür bu yüzden kocası ısrar etmeden tesettürlü bir kadın kolay kolay kocası için evde süslü ve açık giyinmiş olmaz. Her zaman temiz olunmalı sadece özel anlarda değil. Kocası karısını temiz koklarken dışarıda pis koklar ve dışardaki insanlar da pis koklar. Eğer tesettür sandığın gibi terlememek için gerekli bir şey olsaydı herkes yazın vücudunu örten dediğin kumaşları giyerdi. Başı başörtüsü sardığından ve hava almasını tamamen engellediğinden dolayı saçlar yapışır ve çok terler. Başa güneşin terletmeeden geçmemesini sadece şapka sağlar dokusundan dolayı. Ki o bile uzun süre kullanımda terletir başörtüsü kadar olmasa da. Allah için tesettürlü olan bir kadın tabii ki de terlediğini ve koktuğunu söyleyemez ama ben onlara sarıldığımda ve yaklaştığımda anlıyorum. Çarşaflı ve peçeli annem terlemediğini hep söylerdi bir gün ben dışardan gelince içindeki kıyafetindeki çarşafındaki ıslaklığı gösterdiğimden beri söylemiyor.
- +1 yıl
@Salamandra Tesettürlü kadınlar tesettürü Allah için sevdiklerinden dolayı, kendilerine de hakaret etmek istemediklerinden dolayı asla kolay kolay terlediklerini ve koltuklarını söylemezler ama terlerler ve kokarlar. Çünkü mantık bunu söyler ve üstlerini çıkarınca terleyip koktuklarını görüyorum. Ben tesettürlüyken daha çok terlediğini söyleyen kadınlar da gördüm. Eğer gerçekçiyse söyler. Benim çevremde de çok fazla tesettürlü kadınlar var ve cemaatin içindeyim. Sohbetlerde kadın hocalar evde tesettürlü olunması gerektiğini söylüyorlar ve kadınsal dürtüleri olmadığından dolayı da genelde tesettürlüler evde. Hemcinslerinin yanında açık oluyorlar o da onlarla süs yarışı yapmak için. Kapitalizmin kadınların görselini kullanmasında sorun yoktur çünkü bu kadını günah/kötülük/zina sebebi olarak görüp aşağılayan anlayışa muhalafet eden bir durumdur. Kadının örtünmesi onu cinsel obje yapar çünkü din cinsel obje olarak gördüğünden kapanmayı emreder. Kapanmak kadını köleleştirir çünkü istediği gibi giyinmesini engelleyip Allah‘ın emrettiği şekilde Allah’ın istediği şekilde giyinmesini sağlar. Kadın cinsel obje olarak görüldüğünden dolayı örtünmenin emredilmesi kadını ataerkinin kölesi haline getirir. Çünkü kadını aşağılayan küçümseyen bir şeydir. Çünkü kadını cinsel obje olarak görür tesettürün niteliği kadını günah sebebi olarak görüp erkekleri günahtan koruyup belli bir kalıba sokmak olduğundan dolayı buna uyan kadında ataerkinin kölesi olur. kendini günah sebebi olarak gören anlayışa hizmet edip kendini belli bir kalıba soktundan dolayı tesettürlü kadın kadın kendini. köleleştirir.
- +1 yıl
Gerçekten çok fazla vaktimi aldın. Senin sayende cahile laf yetmez sözünün ne kadar doğru bir söz olduğunu çok iyi anladım. Seninle daha fazla muhatap olarak kendime saygısızlık yapamam. Bu kadar yazmam yeterli. Kendimi savunmak, üste çıkmaman için, haklıyken haksız duruma düşmemem için cevap vermem gerekiyordu cevap vermeme sebep olacak şeyler yazdığından dolayı cevap verdim. Bu kadar aşırı detaylı ve aşırı uzun yazan biri olduğundan dolayı polemiğe çok fazla meraklı biri olduğundan dolayı bu konuyu boşyere başka yerlere saptırarak çok uzun ve çok fazla bir şekilde devam ettireceğine inandığımdan dolayı seninle daha fazla muhatap olmayacağım. Bu kadar konuşmam bu konu için yeterli daha fazla uzatmaya gerek yok. Daha fazla konuşmana müsaade etmeyeceğim. Senin yüzünden işimle ilgilenemiyorum 1,5 saatimi aldı sana yazmak. Ben senin gibi aylak değilim bu yüzden bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum.
- +1 yıl
En son yazılarından itibaren artık konu din bilgisine giriyor, yani İslami münazara oluyor. Bu söylediklerin gerçekten de İslam'a göre sahih mi bunun üzerinde durmamız gerekiyor. Öncelikle ben sana şeytansın demedim. Evliyalardan bazıları bu tarz musallatlı insanları gördüğü zaman tanıyabilir bu doğru. Fakat insanın kendisi bilmez bu konuda yanılıyorsun. Bir insan büyük günah işlediği zaman görevli bir melek şeytanlar alemine bir kapı açar “falancanın oğlu hırsızlık yaptı der” . İblsite o alanda eğittiği bir elemanın ona musallat eder. Lakin bu vesveselerden farklıdır. Bunla ilgili Zuhruf suresinde: “Allah’ın mesajını görmezden gelen kimseye bir şeytan tahsis ederiz; artık bu onun arkadaşıdır. Kendilerini doğru yolda zannederken bu şeytanlar onları yoldan saptırıp dururlar. “ Bu ayet buna işaret eder. Bu vesvese değildir, çünkü vesvese evliyaya da gelir. Ayrıca Allah insana vesvese versin diye şeytan göndermez. Özellikle “Allah’ın mesajını görmezden gelen kimseye” diyor. Sen ise “insan bunun farkında olur” diyorsun. Ayetin devamında ise “kendilerini doğru yolda zannederken” diyor. Yani kişinin kendisi bu durumdan haberdar değil. Mantığına yatacak şekilde izah ederim ama uzun bir konudur bu. İkincisi de benim söylediklerimi yanlış anlamışsın. Ben itaat etmeyen dinden çıkar mı dedim? Özellikle demişim ki "itaat etmeyen fasık olur" fasık günahkar demektir. Mutezileye göre fasık kişi dinden çıkar amma Ehli sünnet akidesinde dinden çıkmaz. Ehli sünnete göre İmanına fısk girer ancak imanını kaybetmiş olmaz. 8. ihtimal diye bahsettiğin şeyi 4. ihtimale katmıştım zaten. Bunun dışındaki ihtimallerin dinde yeri yoktur. O yüzden bunun üzerinde durmamız gerekiyor.
- +1 yıl
“Dinde akıl değil nakil dinidir” ne demek? Kusura bakma ama bu kaideyi çok yanlış anlamışsın. Bu söz tam olarak senin gibi düşünenlere hitap ediyor zaten. Din nakil dinidir demek nakillerin mantıktan uzak saçma sapan şeyler olduğu manasına mı geliyor gerçekten? Bu sözün tefsirine bakmak gerekiyor. Bu söz esasen nakillerin en mantıklı en doğru karar olduğu manasına gelir. Yani avam kişinin kendi aklıyla ölçülemez. Avam kişinin için söylenmiştir. Sana hakaret babında gönderme yapmıyorum. İnsanoğlu aciz bir varlıktır. Her zaman her şartta tutarlı düşünemeyebiliriz. Benim de bazen aklıma yatmayan şeyler oluyor. Fakat biraz daha araştırıp üzerine kafa yorduğum zaman aslında toplum düzeni için en doğru kararın o olduğunu fark ediyorum. Bu sayede bu sözü daha iyi anlıyorum. Senin söylediğin manaya çekenler “Selefi, Vahhabi” münafıklar. Bu akım İngiliz projesidir. Bunlar Allah’ın arşa zatıyla istiva ettiğini savunurlar ve bunu yaparken de saçma sapan mantıktan uzak izahatlar getirirler. Ehl-i sünnet akidesinden çıkmışlardır. Yaptıkları açıklamaların mantıktan uzak olduğunu söylediğimizde ise “islam akıl değil nakil dinidir” derler ve mantık ilmini reddederler. Bu adamlar selefe de iftira atar. Onların sözlerini tevil eder kendi taraflarına çekerler. Bizim ulema senin söylediğinin aksine böyle bir şey söylemez. Mantık ilmini de reddetmez. Aksine dinin nehiy ve emirlerinin en doğru en mantıklı hükümler olduğunu savunurlar.
- +1 yıl
Gerçekten çok fazla vaktimi aldın. Senin sayende cahile laf yetmez sözünün ne kadar doğru bir söz olduğunu çok iyi anladım. Seninle daha fazla muhatap olarak kendime saygısızlık yapamam. Bu kadar yazmam yeterli. Kendimi savunmak, üste çıkmaman için, haklıyken haksız duruma düşmemem için cevap vermem gerekiyordu cevap vermeme sebep olacak şeyler yazdığından dolayı cevap verdim. Bu kadar aşırı detaylı ve aşırı uzun yazan biri olduğundan dolayı polemiğe çok fazla meraklı biri olduğundan dolayı bu konuyu boşyere başka yerlere saptırarak çok uzun ve çok fazla bir şekilde devam ettireceğine inandığımdan dolayı seninle daha fazla muhatap olmayacağım. Bu kadar konuşmam bu konu için yeterli daha fazla uzatmaya gerek yok. Daha fazla konuşmana müsaade etmeyeceğim. Senin yüzünden işimle ilgilenemiyorum 1,5 saatimi aldı sana yazmak. Ben senin gibi aylak değilim bu yüzden bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. Bu kadar konuşmam dediklerime açıklık getirmem için yeterli Ve yine bu kadar konuşmam Bu konu için yeterli. Eminimki daha fazla uzatmak istiyorsun haklı çıkmaya çalışacaksın ama ben bu konu hakkında çok fazla insanla konuştum ve tartıştım hiçbirisi bugüne kadar haklı çıkmayı başaramadılar ki seni de şu anda haksız çıkardım dediklerimle şu ana kadar daha fazla uğraşacağına eminim ve bu uğraşmam beni yoracak benim çok fazla vaktimi alacak bu yüzden senle daha fazla muhatap olmayacağım. Akıl dini olmayanın kildigini olan bir dinin hükmünü mantığı kullanarak mantığı öne sürerek savunamazsın.
- +1 yıl
@Salamandra
Boşu boşuna yazıp kendini yorma çünkü ben hiçbir yazdığını okumuyorum. - +1 yıl
Ben dinen yanlış olduğunu gördüğüm bir konuyu Allah rızası için düzelmek niyetindeyim. Bunu aylaklık olarak vasıflandırman çok yanlış Ayrıca cahil insan bilmediğini bilmeyen insan demektir. Eğer bana bilmediğim yeni bir şey getirirsen eywallah der kabul ederim. Bilgisizliğimden ötürü özür diler alttan alırım. Ben senin üstüne çıkmak gibi bir gayem yok niyetimi de yanlış anlıyorsun.
- +1 yıl
Tamam sen haklısın eywallah. Ben cahilin önde gideniyim. Tesettür hakkında söylediğim bütün sözlerden dolayı af ve mağfiret diliyorum. Konuyu çarpıttığım başka tarafa çektiğim için gereksiz polemiğe girdiğim için hakkını helal et. İstersen bu hesabı da engelle. Allah için yazdığım son iki paragrafı okursan, zira ben orada kendimden bir şey katmadım. Tamam sen yine haklı ol. Hatta beni cehalet bataklığımda bırak ben boğulayım burada. Cevap yazmasan da olur zira ben cahil bir adamım ne söylesen anlamam. “İslam akıl değil nakil dinidir” sözüyle ilgili yazdığım yeri oku başka bir şey istemiyorum. Eğer orada yazdıklarım saçma geliyorsa cevap yazmasan da olur sorun yok.
- +1 yıl
@Zihinselizm evet, cahil bir adamsın ve aynı zamanda aklını da kullanamıyorsun. İslamı savunma amaçlı konuşuyorsun. Ben sözüme sadığım hiçbir yazdığını okumayacağım. Hakkımı da helal etmiyorum. Sana yağmurun altında üşüyerek, ıslanarak yazdım. 2 saatimi aldın. İşlerim aksadı. Neden bu kadar eziyete rağmen hakkımı helal edeyim? Asla etmem. Sen her dediğinle saçmalıyorsun. O dediklerinin de saçma olduğuna eminim. Ben o sözün ne demek olduğunu senden daha üstün bilgisi olan hocalardan İsmailağa cemaatinin hocalarından öğrendim. Cahil olduğunu kabul ediyorsan daha fazla yorumlarını okuyayım diye yakarmana gerek yok. Çok bile yazdım. O yorumunu okuduğumu düşünme diye yazıyorum bunu.
- +1 yıl
Ulan o değil de hakikaten bir insanın seni kâle alıp sayfalarca yazı yazmasını aylaklık olarak görmek kaçıncı dereceden aşağılık kompleksi oluyor acaba? Ama haklısın seni kimse kâle alıp da cevap vermemeli. Sen aciz bir avratsın. Sana yazdığım o yazılarda defalarca sana küfretme isteği içimden gelse de kendime hâkim oldum. Nefis hakkında yazdığın yazıya cevap verirken “ne cahil bir karısın” dememek için kendimi zor tutuyordum. Lakin sen bunu yapmaktan acizsin. Yazığın yazılarda hakaret etmekten, cahil ve bilgisiz olduğumu söylemekten başka bir halt bildiğin yok. Aynısını senin için düşünmeme rağmen yazılarımda asla bu tarz hitaplar kullanmamaya gayret gösterdim. Sen ahmaksın. Cahilsin. Dar kafalısın. Yazdığım yazılardaki kastımı anlamaktan bile acizsin. İtaat etmeyen kişinin kafir değil fasık olduğumu özellikle belirtmeme rağmen “galiba itaat etmeyi isyanla karıştırıyorsun eğeğe” demek, okuduğu anlamaktan ne derece yoksun olduğunu bize gösteriyor zaten. Sana yazdığım yazılar için giden vaktime acıyorum. Vaktimi israf ettiğim için Allah affetsin. Sana da hidayet versin. Anlama kapasitesi versin.
- +1 yıl
İsmailağacılarla bende konuşuyorum ve onlar böyle bir şey söylemiyor! onları bile yanlış anlayacak kadar avel bir avratsın
- +1 yıl
@Zihinselizm hayır dinin akıl dini değil nakil dini olduğunu söylüyorlar. Mantıklı gelmeyen şeyler için bunu söylüyorlar. Meryem Yazıcı Kavcı diye bir hoca var o çok söyler. Üsttekini okumadım uzun yazmışsın. Engellemeyi unutmuşum. Basbaya taciz ediyorsum zorla konuşturmaya çalışarak. Avrat diyen birini daha fazla insan yerine koyup da yazamam.
- +1 yıl
Sen çocuksun hakikaten ya. Senin gibi bir az gelişmişle bu kadar muhatap olduğum için kendime kızıyorum.
- +1 yıl
Ayrıca son sözü sen söyleyemezsin, ben söylerim. bunu hak etmiyorsun.
- +1 yıl
“avrat diyen biriyle konuşamam eğeğeğeğ” seni feminist ahmak Kezban.
- +1 yıl
Hadi yallah, naşş. Son sözü söylediğime göre artık deff olup gidebilirsin.
- +1 yıl
@ObirSayborg ilk cümlenden aynı kişi olduğunu anladığım için yine hiçbir yazdığını okumadım. Kendi kendine konuşup duruyorsun. Defol git artık. Baş belası. Bu kadar aylak ve vasıfsız biri olduğunu kanıtlayarak kendini rezil etmeye nasıl doymadın?
- +1 yıl
Hiçbir yorumunu okumadan hepsini şikayet ettim kendin kaşındın
- +1 yıl
En son hesapta engellediğim halde nasıl yanıt verdin? Güzel kardeşim. Sen iyi bir insana benziyorsun. Bununla beraber benim gibi bir faninin içsel duyguları istemeden sana karşı tavır almamı sağlıyor. Son mesaj atma hakkını bana bırakmadığın sürece sonsuza kadar gelip yazacak kadar takıntılı ve şizofrenik bir insan olduğumu bilmeni isterim. Eğer benden sonra yeni mesaj atmazsan bir daha yazmayacağımdan emin olabilirsin. Haydi, es-selâmun aleyküm
- +1 yıl
@Meczup01 @livaneli en son yorumlarından bu kişinin aynı kişi olduğu anlaşılıyor. Lütfen hesaplarını kapatın. @salamandra, @ObirSayborg @Zihinselizm hesaplarının hepsi aynı kişiye ait. En sonuncu yorumlarından bu fazlasıyla anlaşılıyor. Bu sitede bir üyenin birden fazla hesabının olması yasaksa bu hesapların kapanması gerekiyor. Devamlı saldırgan ve polemik amaçlı yorumlarıyla beni taciz edip duruyor. Aynı kişi olduğu anlaşılan yorumları kolay bulun diye diğer yorumlarını sildim. Lütfen müdahale edin. Bu şahıs beni taciz ediyor. @livaneli
@ObirSayborg @Zihinselizm @Meczup01 bu hesaplardan ilk hesabı olan @salamandra yı engelledim diye yazıyor.
En İyi Cevaplar
+1 yılKişiye göre değişir bu inanma şekline görede bunu bir fantezi gören adamı ben tercih etmem dinen gerekçe gören biriyse bilemem ama dini açıdanda açık kapalı ayırt edilmemeli. Her insanın hataları olur mesela açık olup namazlarına dikkat eden arkadaslarım var dısardan baksan bumu namaz kılıyor dersin. İnsanlığı önemli ahlakı edebi. Tabi dinen farz yapılması da gerek ama allahmıs gibi yargılayamaz kimse kimseyi. Kişiden kişiye değişir yani
111 Yorumla- +1 yıl
Kapalılardanda dikkat çeken var açıklardanda ama tesettürüne uygunsa bakılmaması gerek uygun değilsede kapalı de geç. Belki gaflette ama erkek olarak bakma açık kadında öyle benim bulunduğum yerde açık kızlar çekici ama kapalı kızlarda bazen abartıyorlar suriyeliler özellikle parfümdür giyinme tarzıdır vs ben bile bakıyorum ama bakmamak gerekir
- +1 yıl
Baktığın kızın neresine odaklandığına bağlı bakamamanı tavsiye ederim
- +1 yıl
Olsun yinede hemen çevir basını ya senin içinde iyi onun içinde hafızana kazınsa güzel biriyse aklında gelse yine günah dikkat etmelisin
- +1 yıl
Anladım istemsiz de olsa bas cevirmek gerek iyi geceler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
u +1 yılben giyime ya da inanca bakmam.. aşka bakarım sevdiğim kadında
00 Yorumla Her haltı yedikten sonra erkekler..
42 YorumlaHer haltı yerler üstüne bir de seçim yaparlar
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen kapaliyim ama kapalı açık diye bakmayın bazı açık kizlar daha ahlaklı namuslu
313 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@keroylan evet. Ben zorla kapatildim misal içimde bu yok yaşım ilerlediği zaman açilicam. Ve önemli olan ruhun kalbim tesettürlümü bu önemli
Cevap sahibi+1 yılHayır bende ayrım. icin demedim ki zaten değişir dedim önemli olan ruhun tesettürlü mü dedim
Cevap sahibi+1 yılHe tamam bende bana diyorsunuz sandım
Cevap sahibi+1 yılAnladım. Ama tabiki müslüman biriyse kapanmak farz. Kızın Güzelliklerini sadece kocası görüyor daha iyi. Gerçek anlamda taşıyabilenlere çok imrenirim
Cevap sahibi+1 yılYok teşekkür ederim ama şu an tanısma düşünmüyorum ailemden kaynaklı babam karşı olduğu için bende izni olmadan yapamam.
Cevap sahibi+1 yılİyi geceler 🙂
Moruk tesettürlünün nesini sevelim saça gözükmüyor saçını geçtim yüzü gözükmüyor sadec yüzünün ön kısmı ay parçası gibi
01 Yorumla
+1 yılAkıllı kız.
18 Yorumla- +1 yıl
Bence böyle dikkat çekemezsin kebaptan şalgamdan bahset ona
- +1 yıl
Instagram adresini paylaşmıştın onaydı yorumum
- +1 yıl
neyse bol şans iyi geceler😄
- +1 yıl
Gidin başka yerde konuşun, beni rahatsız etmeyin.
+1 yılartık tesettür istemiyorum.
01 Yorumlabana tesettürsüz dışarıya tesettürlü kız
01 YorumlaBoyle bir ayrimin yapilmasi cok sacma
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz türbanlılarda her numara var
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYani😉
Gizli Üye(25-29)+1 yılGörünüşle alakası yok kalple alakası var.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkahretsin her zaman haklıyım
Gizli Üye(30-35)+1 yılEdepli namuslu sadık kiz
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılFark etmez ne istediğini bilen kız
01 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılTesettürlüsüz.
01 Yorumla
+1 yılAhlaklı tesettürlü
00 YorumlaKapalı
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,8b cevap paylaştı. İyi anlaştığım kız
01 Yorumla
+1 yılİnsan olsun yeterli
01 Yorumla
+1 yılFarketmez
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılne fark eder abicim
11 Yorumla