Bunun sebebi nedir sizce?

Arkadaşlar ben hayatım boyunca asosyallik problemi çekmiş ve kendinden utanan özgüveni 0 biri olarak yaşadım taki 1 yıl öncesine kadar, kendimi toksit ortamlardan soyutlayınca gözüm açıldı dünyam aydınlandı, biraz ingilizce biliyordum ve bunu kullanarak bir mektup arkadaşı sitesinde birçok insanla tanıştım 6-7 ay aktif olarak sosyalleştim ve bunun bana çok yardımı dokundu. Her ne kadar insanlar çok iyi olsada aslında benim fıtratım içe dönük yani yanlız olmayı seviyorum. Eskiden derslerde soru dahi soramazken artık herşeyde sesim çıkıyor. Yalnız son 1 haftadır nedense 1 yıl önceki o berbat his özgüvensizlik geri döndü neden bilmiyorum ama tekrar b*k parçası gibi hissetmeye başladım. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Uzun süredir görüşmediğim arkadaşlarımla dışarı çıktım ve tuhaf hissettim utanmadım ama çekindim. Kendim olamadım.

Güncellemeler
+1 yıl
Belkide tekrar ya sevilmezsem korkusu geldi içime, bunu aşmış ve zaten bu sayede bu sorunu yenmiş birisi olaraktan algım bozuldu. Nedense kendimi dedikleri herseye tepki vermek zorundaymisim gibi hissettim komik olmasa bile gülmek gibi... ben dinlemeyi seven bir insanım ama tepki vermezsem somurttuğumu sanıyorlar o yüzden kendim olamadım sırf yanlış anlaşılmamak için
Bunun sebebi nedir sizce?