Kendimi yalnız hissediyorum. Böyle hissedince ne yapıyorsunuz?

Çevremde çok insan var ama yalnız hissediyorum. Dertleşip sohbet edebileceğim biri yok, sanal ya da real. Vardı birkaç kişi. Ama onlar da artık benden uzaklaştı. Yani aktif olup yazmıyorlar. Ben yazarsam saatler sonra dönüyorlar. Oysaki eskiden aramız iyiydi. Benimle konuşmak istemediklerini hissediyorum. Lise son sınıf öğrencisiyim. Yani üniversite sınavına hazırlanıyorum. 2 tane sanaldan erkek olan arkadaşım var. Her ikisi de depresyondaydı tanıştığımızda. Ben ikisine de iyi gelmek istedim. Bir tanesi artık daha iyi ancak benimle konuşmak istemediğini hissediyorum. O da üniversite sınavına çalışıyor. Yani anlayabiliyorum konuşmak istememesini. Ancak günde 5 dakikasını da mı ayıramıyor cevap yazmak için. Diğeri de aynı şekilde , ben yazarsam yazıyor. Yoksa yazmıyor. Ve aktif olup yazmıyor. En çok da buna kırılıyorum. O da üniversite sınavına hazırlanıyor. Anlayışla karşılıyorum ancak bir noktaya kadar. Böyle bir durumda siz ne yapardınız? Derslerime odaklanmam gerektiğini biliyorum, odaklanmaya çalışıyorum da. Ancak gün boyu çalışmanın verdiği yorgunluğu gece yatağa yattığımda onlarla sohbet ederek atabiliyordum. Onlar fark etmese de bana çok iyi geliyorlardı. Çünkü onlara iyi gelmek için kendi hissettiklerimi belli etmesem de , aslında benim de onlara ihtiyacım vardı. Şimdi ise çok daha kötü hissediyorum.

Kendimi yalnız hissediyorum. Böyle hissedince ne yapıyorsunuz?