Kötü bilinen bir insan bile, sizce hangi tavrıyla saygınlık kazanabilir?

Kötü bilinen bir insan bile, sizce hangi tavrıyla saygınlık kazanabilir?
Bence karakteri ile.. davranışı duruşu ve dürüstlüğü ile.. bir de merhameti ile. biri kötü davransa bile ona karşı iyi olabiliyorsa mesela.. hayvanlara yardım ediyorsa dünyaya iyilik yapıyorsa çevresine saygı duyuyorsa.
Kötü insan yoktur Her insanın içinde bir iyi insan vardır Önemli olan onu bulup dışarıya çıkartmaktır ama bizim toplumumuzda bir insan Hatalı olduğu zaman bir yanlış olduğu zaman herkes ona doğru yolu göstermek yerine onu topluma kazandırmak yerine daha çok üstüne gidip itekliyorlar O insan da ben zaten kötüyüm diyor daha çok Hata üstüne hata yapıyor çizgiden çıkıyor. Bir insanın şekillendiren yaşadığı aile yaşadığı toplum yaşadığı şartlardır çünkü hiçbir insan annesinden iyi veya kötü doğmaz bir hamurdur insan nasıl yoğurursan öyle şekil alır suyunu fazla katarsın cıvık olur Suyunu az katarsın katı olur anlatabilmişimdir Umarım bu tamamen böyledir bu yüzden hiçbir insanı yadırgamam yadırgayanlara da hiçbir şey demiyorum ne halleri varsa görsünler.
Kendisine kötülük yapılmasına rağmen başka birinin başı sıkışınca o kişiye iyi ve yardımsever yaklaşırsa benim gözümde epey yücelir. Bana kalırsa sadece benim gözümde de değil herkesin o kişiye karşı fikri değişir.
Kesinlikle katılıyorum.
Kötü insanlar yaşadıkları herhangi bir olumsuz durumlardan dolayı kötü oluyorlar, bende çok şey yaşadım ama kendimi hiç kötü yapmadım öyle biri olmadım olamadım istemedim bunu sadece isteyen yapabilir
Cevap
4Cevap
Onurlu duruşuyla ve eğilip bükülmemesiyle..
İplemez tavırlarıyla :D
Tabii gülüyorsun ama insanlar buna bayılır :D
Bir başkasının hayatına saygı göstererek başarabilir bunu. Kötülüğü sadece kendine olan insandan zarar gelmez, saygı duyulabilir ona
😊🙌🏻
Saygılı oluşuyla olsa gerek çünkü bu devirde zor bulunan bir özellik
Yaptığı iyiliği karşındakiyle tartıştığı esnada "ben sana bunları yaptım" diyerek baskı kurmadığı zaman. İyiligini sadece kendi vicdani ve aklıyla yapan insan yüksek ve olgun insandır.
Susarak. Öyle herkesin yaptığı atarli giderli, tripli bir susma şekli değil ama.. kabulleniş, fark ediş, hayata teslim oluş içeren huzurlu bir susmakla...
Adaletli olması, merhametli olması ve doğruyu savunması yüceltir insanı
Kendini yüceltmek için insana ihtiyacı olan tek şey nefs terbiyesidir o da çok zor.
Hatalarını kabul edip bunlar için uzgun olduğunu ifade eder ve ona göre yasamaya baslarsa
Kabulleniş belki.
Toplum içinde kendine saygisiyla ancak.
Karakteri nezaketi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?