Ben yaptıysam herkes yapar diye niye düşünür ki insan. Senin yaptığın işi herkes yapabilir mi? 🤔

Ben yaptıysam herkes yapar diye niye düşünür ki insan. Senin yaptığın işi herkes yapabilir mi? 🤔
Herkes, her şeyi yapamaz. Herkesin yapamadığı, mahir olamadığı bir iş muhakkak vardır. Herkesin farklı bir dalda yeteneği vardır. Ben de birisinin yapabildiği her şeyi yapamam, mesela örgü örme hususunda mahire değilim ya da enfes şarkı söyleyemem, çıplak sesim melodi gibi değildir, nefis şiir yazamam, ah bazılarının yazdığı şiirler tadından yenmez oluyor, benim yazdığım şiirler ise komedi türünde, ustalıkla çizim yapamam, kimisinde çizim yeteneği had safhada. Hepimizin yetenekleri, kabiliyetleri farklı farklı. Herkes her şeyi yapamıyor.
Bir işi ben kolaylıkla yapıyorsam o işi iyi yaptığım ya da sürekli yaptığım içindir. Benden iyi yapan da mutlaka vardır ama herkes yapacak diye bir şey yok. Bence ben yapıyorsam herkes yapar mantığı kişinin kendini küçümsemesiyle alakalıdır. Benim fikrim, kimse kendine bunu yapmamalı.
Rica ederim
Bu kişinin azmine ve çabasına bağlıdır. Atıyorum ben 6 ayda gitar çalmayı öğrenirim ama sen çok daha fazla çalışıp 4 ayda öğrenirsin veya öğrenemezsin. Haa bazen de şans faktörü işin işine girer ve ne kadar çabalasan da kaderin de yoksa olmaz
Üzerinde tecrübe kazandığım, emek verdiğim ve vakit harcadığım şeyleri bir çok kişiye göre daha iyi yapıyor olabilirim ama;
Bu işleri kimsenin benim kadar iyi yapmayacağı anlamına da gelmez.
Teşekkür ederim.
Rica ederim
Cevap
6Cevap
Her işi değil ama bazı şeyleri sadece benim gibi tiryakiler yapabilir.. Bunu hissediyorum çünkü..
Ben bunun tersini düşünürüm kendimi motive etmek için.
Senin için kolay olan başkası için zor olabilir
Genelde konuşurken ben yapıyorsam onlarda yapabilir cinsinde oluyor bu yüzde evet
Ben yapıyor isem herkes yapamıyordur...
Hayır
Herkesin yetenek alanları farklıdır
Yapabilir anlamına gelmez.
Hayır tabi ki
Yapamaz
Hayır asla
Nevşehir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?