Bu 24 olur 30 da olur Aslında çağlardır aynı soru ve cevap Musliman için allahi tanımak emrini yerine getirmek. Onun harici anlamı yoktur Yaşamaya çalışmaktır sadece Keyif sürme yeri değildir Mutlulukta sonsuz değil Acılara göğüs gerip yaşamı devam ettirmeye calismaktir
Olabilir Ama bunlar kişisel olduğundan gerçek bir amaç diyemeyiz Sadece günü kurtarmaya çalışmak ve insanın yaşama tutunma içgüdüsünün dürtmesiyle oluşur
Öyle ama felsefede zaten tek bir nedene veya sonuca dayanmıyor bu taraftan bakınca bana göre hayatın temelde elbet bir amacı vardır inançlı olan ve olmayan kişiler için değişir bu ama üstüne de bizim koyduğumuz anlamlar vardır
Hayatın temelde ki amacı nedir peki Seni taştan veyahut ceylandan ayıran ne gibi bir amaç olabilir? Taş cansizdir Canlı olan ceylanda yaşama tutunmaya çalışıyorsun
Ben inançlı bir insanım o yüzden bana göre hayatın temel amacı ölmek. Tabi bu hepimiz için geçerli hepimiz öleceğiz neticede. Ancak buradaki ölüm sadece sonuç anlamındaki ölüm değil yaşamımız dahilinde yaptığımız şeyler ve ahiret. Sonuçta hayatı, yaşamı anlamlı kılan bir şey varsa o da ölmek. Var olmuşsan ölüyorsun, ölüyorsan da bir amaç uğruna yaşamışsındir
Yani ölmesen yaşamaya çabalamazsin Kısıtlama ; insanı insan yapan ve yaşama tutunduran etken oluyor Evet ilginç bir bakış açısı velakin Amaçla ilişkisini anlayamadım Amaç ahirete hazırlanmak mı oluyor?
Peki bunu sen seçmediysen bu nasıl amaç olabilir? Resmen bunu yapmaya zorlaniyorsun Yaratırken yaşayıp isteyip istemedigini tanrı sordu mu? Bunun emir verilen askerin, emri yerine getirmesinden farkı nedir?
Genelde ınsnalarin yüzde 90 u dinini seçmez. Kendinden önceki doğruları kabul ederek atalarinin dini inancını sürdürmeye devam eder Düşün ki benim kafama silah dayanmış ve önüme 2 seçenek konmuş Beyazı seçersem yaşiyacam Siyahı seçersem ölücem Sence bu bir seçim midir Tanrı cehennem ile tehdit ediyorken Seçimin meşrutiyetinden nasıl bahsedilebilir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Felsefe sorusu nasıl oluyor merak ettim buyur 😄
Yaşamak nedir
Amacını bulmuşlar için amaç uğruna hayatta kalmak, bulamamışlar içinse sadece nefes almak.
Zaman nedir?
Amaç rasyonel mıdır
Zaman; tanrının yarattığı evrende düzenin sağlanması için yaptığı icattir
2024'te hayatımızin anlamı nedir hocam
Bu 24 olur 30 da olur
Aslında çağlardır aynı soru ve cevap
Musliman için allahi tanımak emrini yerine getirmek.
Onun harici anlamı yoktur
Yaşamaya çalışmaktır sadece
Keyif sürme yeri değildir
Mutlulukta sonsuz değil
Acılara göğüs gerip yaşamı devam ettirmeye calismaktir
Peki hayatın kişisel olarak amacı/amaçları olamaz mı?
Olabilir Ama bunlar kişisel olduğundan gerçek bir amaç diyemeyiz
Sadece günü kurtarmaya çalışmak ve insanın yaşama tutunma içgüdüsünün dürtmesiyle oluşur
Öyle ama felsefede zaten tek bir nedene veya sonuca dayanmıyor bu taraftan bakınca bana göre hayatın temelde elbet bir amacı vardır inançlı olan ve olmayan kişiler için değişir bu ama üstüne de bizim koyduğumuz anlamlar vardır
Hayatın temelde ki amacı nedir peki
Seni taştan veyahut ceylandan ayıran ne gibi bir amaç olabilir?
Taş cansizdir
Canlı olan ceylanda yaşama tutunmaya çalışıyorsun
Ben inançlı bir insanım o yüzden bana göre hayatın temel amacı ölmek. Tabi bu hepimiz için geçerli hepimiz öleceğiz neticede. Ancak buradaki ölüm sadece sonuç anlamındaki ölüm değil yaşamımız dahilinde yaptığımız şeyler ve ahiret. Sonuçta hayatı, yaşamı anlamlı kılan bir şey varsa o da ölmek. Var olmuşsan ölüyorsun, ölüyorsan da bir amaç uğruna yaşamışsındir
Yani ölmesen yaşamaya çabalamazsin
Kısıtlama ; insanı insan yapan ve yaşama tutunduran etken oluyor
Evet ilginç bir bakış açısı velakin
Amaçla ilişkisini anlayamadım
Amaç ahirete hazırlanmak mı oluyor?
Hayatın amacı şu demek bana çok keskin geliyor. Ama illa net bir şey söylemem gerekiyorsa hayatın amacı ahirete hazırlanmak evet
Peki bunu sen seçmediysen bu nasıl amaç olabilir?
Resmen bunu yapmaya zorlaniyorsun
Yaratırken yaşayıp isteyip istemedigini tanrı sordu mu?
Bunun emir verilen askerin, emri yerine getirmesinden farkı nedir?
Dinimizi ya da dinsizligimizi kendimiz seçiyoruz dini seçen taraf hayatın amacının bu olduğunu düşünür düşünmeli de zaten
Genelde ınsnalarin yüzde 90 u dinini seçmez. Kendinden önceki doğruları kabul ederek atalarinin dini inancını sürdürmeye devam eder
Düşün ki benim kafama silah dayanmış ve önüme 2 seçenek konmuş
Beyazı seçersem yaşiyacam
Siyahı seçersem ölücem
Sence bu bir seçim midir
Tanrı cehennem ile tehdit ediyorken
Seçimin meşrutiyetinden nasıl bahsedilebilir