Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Evet bence kötüleşir.. ama yine de bu kendi kararıdır.. kendi seçimidir.. yani her kötülük gören insan illa kötü olacak diye bir şey yok.. aksine bazen de insan kötülük görüp iyiliğin ne kadar iyi olduğunu da anlayabilir bence
Evet kötülük gören insan bana göre zamanla kötüleşir mecburen kendini bir şekilde koruma altına almak zorunda bunu yapmak için de kendi karakterinden ödün vermek durumunda kalıyor
Acı insanı değiştirir zaten Çok kötülüğe eleştiriye şiddete maruz kalan bir kişi zamanla değişir kendine savunma mekanizması olarak güç gösterisinde ve kötülük yapmakta bulur kendini
Kişilik & Karakter konusunda 26,3b cevap paylaştı.
Ben çok kötü şeyler yaşadım sezgilerim olmasa benim kurtulma ihtimalim yoktu evet insanlar kurtardı millet kurtardı bende öyle biri değildim hala öyle biri değilim mesela kuzenime yaptıklarını ödetmedim ama bu kez tuzağına düşmedim korkutamadı tacizler edemedi zorla sahip olamadı sezgilerim yaşadığım olay milletin orada olmasıyla kurtuldum yine 11. kere kurtuldum kızdan intikam almadım ama onu umursamadım onun yaptığı gibi delirdi
Hımm. Benim için aynı fikirde olmak değil, ortak paydalarda buluşabilmek daha önemli. Ama ne diyelim. Kişi sevdiği ile beraberdir hadisinde dediği gibi... sevdiklerinle olman dileğiyle 💙
İrade konusudur bu konu. Nasıl biri olmak istiyorsa insan bunu kendisi seçer, yoksa dışardan gelen faktörlerin etkisi ile değildir. Birinden zorbalık gördüğün için kötü bir insan olacağının anlamına gelmez. Sen kötü olmayı seçtiğin için kötü olursun
Aksine kötülüğün ne olduğunu bilip aynı şeyi başkalarına yaşatmanın yanlış olduğunu da öğretilebilir. Kötülük görmek sebep değildir, ama tercih sizin tercihiniz olur.