Yani Karadenizli Egeli olursun anlarım ama herhangi bölgede yaşayan alevilere baktığımda tipleri birbirine benziyor yüz hatları filan
O zaman aleviler ya Fars ya İran soyundan geliyor Türk değiller bence.
Yani Karadenizli Egeli olursun anlarım ama herhangi bölgede yaşayan alevilere baktığımda tipleri birbirine benziyor yüz hatları filan
O zaman aleviler ya Fars ya İran soyundan geliyor Türk değiller bence.
Türk Alevi kökenli biri olarak cevap vereyim. Türkler orta Asya'dan buraya gelirken egemenlik kurdukları kavimlerin bireyleri karışmışlardır. Ancak Türk Alevileri 15. yüzyılda patlak veren İran-Osmanlı geriliminden sonra resmen günah keçisi olarak her türlü iftira , karalama dışlanma ve türlü türlü katliamlara maruz kalmışlar ve genelde ıssız bölgelerde yaşamaya mahkum edilmişler ve bunun sonucu olarak daimi olarak birbirleriyle evlenmişlerdir. Bu sebeple Alevi dediğiniz zaman insanların gözünde bir insan tipi belirir. Böyle bir husus Sünnilerde yoktur. Sünniler imparatorluğun sahibi ve resmi inancını temsil ettikleri için Sünni kardeşlik temelinde Kürtler, Araplar, Çerkesler; Arnavutlar, Boşnaklar, Lazlar ile yoğun bir şekilde evlilik yoluyla akrabalık bağı kurmuş ve evlenmişlerdir. Bu mezhep kardeşliği temelinde evlilik yoluyla karışma bugün Suriyeliler , Afganlar, Pakistanlılar, Somalililer ve ülkemize gelen milyonlarca Sünni müslümanla devam etmekdedir. Aleviler ise halen burada yorum yazan Emevi bedevileri tarafından dışlanmaları sebebiyle büyük oranda kendi aralarında evlenmekteler. Bu konuda Kürt Alevileri , Türk Alevilerinden daha şanslılar. Zira Kürt Sünnileri , Kürt Alevilerini kendileri Kürt ve soydaş sayıp ortak dil ve soy temelinde kendilerinden sayar iken. Türk Sünnilerinin , Türk Alevilerine karşı böyle bir sahip çıkıcı yapıları yoktur. Ayrıca parantez açarak şu konuya değineyim. Tunceli de yaşayan insanların büyük bölümünün Ermenilikle hiçbir bağı yoktur. Bildiğiniz Kürt bu adamlar
Cevap
0Cevap
Alevileri ben de ayırt edebiliyorum çok güzel saçları oluyor kaş göz zaten efsane
İranlılara benziyorlar cidden
Her Alevi Türk değil, Kürt olanlar da var?
Evet ben İranlı kizlara benziyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?