Başkalarının lafına inanarak sizle iletişimi kesen insanlara ne demek istersiniz?

Başkalarının lafına inanarak sizle iletişimi kesen insanlara ne demek istersiniz?

Olmam. Ben gözlemlediğim şeyler doğrultusunda birine ön yargılı olup olmamam gerektiğine kanaat getiririm. Başkalarının söylediklerinin doğruluğunu ancak kanıtladıkları takdirde desteklerim ve ona göre hareket ederim. Aksi zor.
Bunu yapan insanın ne kendine saygısı vardır ne de yaşadığı hayata. Allah bana akıl fikir vermiş. Neden gidip başkasının lafı ile hareket edeyim ki. Ben bireysel bir canlıyım. Kendim takip eder, kendim karara varırım. Bir başkası zerre kadar umurumda olmaz. Ancak cahilleri kandırır böyle insanlar.
Sözüne değer verdiğim insanlarsa çokta güzel ön yargım olur valla😀
İyi geceler 🌸
Rica ederim😀💟
Ozur dilerim biri görüş atinca gördüm💟💟
Hayır olmam.
Cevap
69Cevap
lafla değil davranışla ön yargılı oluyorum
Ön yargı elbette olur. Düşünsene senin her gün konuştuğun, vakit geçirdiğin insan henüz tanışmadığın biri hakkında olumlu ya da olumsuz yorum yapıyor etkilememesi mümkün mü? Fakat önemli olan eğer ön yargı olumsuz yöndeyse karşı tarafa bunu hissettirmemek. Ayrıca bir de şans vermek. Belki sadece anlatan kişiye karşı öyledir
Eğer benim her gun konuştuğum kişi kıskançlık yapmıyorsa, amaci gerçekten uyarmaksa, bide uyarıyor mu, yoksa direkt asıp kesiyor mu.. ya da hepsini geçtim
2 gün olmuş taniyali onun sozune bakarak hareket etmesi? Ya aman hepsi birbirinden beter
E tabi sözüne bakıo hareket etmek ayrı, onun savunulacak yanı yok
Başkalarının görüşü ve yönlendirmesi ile çok şükür hayatımda hiç bir kararım olmadı, Ne yaptı isem kendi kararlarım ve görüşlerim doğrultusunda yaptım. Ön yargılı olma konusunda ise, her zaman kendimi o insanın yerine koyup ben olsam nasıl yapardım diye düşünerek karar veriyorum. Çok sağlıklı sonuçları bazen elde edemesem de bu benim hayata bakış açım oldu.
En azından bir duruşun var başkanin kuklasi olmak kötü
Doğru veya yanlış tartışılır, kime göre doğru neye göre yanlış, benim hayat anlayışım bu.
Hayır. Önemli olan benim yaşadığım, gözlemlediğimdir. Temkinli olmakla önyargılı olmak fazlasıyla karıştırılıyor bence. Ayrıca başkasının bakışı ile hayatımın hiçbir yerinde hareket etmedim, hayatımdaki yeri ne olursa olsun. Hayatımın, kararlarımın kontrolü her zaman sadece benim elimdedir.
Başkalarının kim olduğuna bağlı. Düşüncelerimizin değerlerimizin hukukumuzun bir olduğu insanlarsa lafın çıktığı insanlar ön yargılarım oluşabilir evet. Bu kişilerde hayatımda nadir insanlar. Onun dışında başkalarının lafı bana dahi olsa zerre umrumda değil ağzı olan konuşuyor dilin kemiği yok.
Hiç tanımadığım biriyse başkalarının sözlerinden etkilenmem. Başkaları kendi doğrularına göre değerlendirir ben de kendi doğrularıma göre , herkesin baktığı pencerenin açısı farklıdır yani bir şeyleri yanlış açıdan bakarak değerlendirmiş olma olasiliklari her zaman mevcut o yüzden kendi gözlemlerime göre ön yargı oluştururum fakat bu ön yargı onu objektif şekilde tanımamın önüne geçmez
Önyargılı olmam, tanımaya çalışırım. Ama "bu kişi bunu neden söylüyor" diye de düşünürüm. Özellikle o kötü konuştuğu yönünü görmeye çalışırım, bir de o kişiden kendisini anlatmasını beklerim.
Gerçi iki taraf da kendini öyle güzel haklı gosterir ki. Genelde de iki tarafı da sevmem. Çünkü haklı olmak da belli bir yaştan sonra insanı yıpratıyor. Haklı olmak da insanın üstünde bir ağırlık oluşturuyor.
Saygım yok bu tür insanlara. sonuçta bir insanı herkes sevemez en ufak kötü sözde on yargılı olup iletişim kesebilecek biri mumkunse basta da selam vermesin.
Çok iyi dedin.
Genelde birisi anlatınca şey diyorum bi de biz gidip görelim bakalım jcnxjdj bilmiyorum yapmıyorumdur umarım böyle şeyler 😅
Adamina gore muamele var belkiii😀
Hain 😀evlat olsa sevilmez dedikleri bu olsa gerek jssjjs şaka şaka annemin huyunu biliyorsam eğer bende komsulara bir sey diyemem ki benim annem çok zor bkr kadin😀
😀😀
Kimsenin lafıyla kimseyi yargılamamaya çalışıyorum fakat bazen böyle durumlarda temkinli olmak gerekiyormuş bende onu farkettim :)
Temkin hep olmalı... ama 2 gündür tanıdığın birinin sözleriyle hareket etmek bilmiyorum değişik
Hem değişik hemde mantıklı değil boş ver :))
🌸🤍
Başkasının lafıyla bana mesafe koyan insanı her gördükçe görünmezlik iksiri içerim 😂 silerim yeryüzünden
Bide buna ayar oluyorum... onun lafına gore hareket et bana tavır al, mesafe koy... sanki umurumda jsjs
Sorma ya ben de ifrit oluyorum bana sorma zahmetinde bulunmadan öyle demişsin falan direkt suçlama mekanizması. O an her yerden engelleyeceksin böyle insanları ki anlasınlar mankafa oldukları için başka türlü anlamazlar 😂 zaten bu tarz insanlar genelde seni kıskanırlar altından kıskançlık öyküsü çıkar bunların
Umarım, herkes kalbinin ekmeğini yer.
Kendi süzgecimden geçmesi lazım. Başkalarının lafına bakmam ben
Bakıp sana mesafe koyanlara ne demek istersin?
Başkasının lafıyla ön yargılı olmadım ama keşke olsaymışım dedirtti o kişi...
Tecrübe etmek nasihatten iyidir kendine yüklenme
Doğru söze ne hacet
Sadece kafamın arkasında o kişiyle ilgili bir görüntü oluşur ve rahatsız eder, ancak ben onu tanımadan asla geçerli kılmam. Bu yüzden hiç sevmem biri hakkında hele tanımadığım biri hakkında bana bir şeyler anlatılmasını.
burada bu durumu yaşamış biri olarak sadece zavallı ve aciz görüyorum öylesini derim o kadar.
Burada ya da dışarıda...
Burada orada burada benim hakkımda konuşup, bana ön yargı ile yaklaşan varsa teşekkür ederim onlara doğru yoldasiniz Allah rizasi için dönmeyin yolunuzdan.
Olmam gözümün görmesi kulağımın duyması lazım
Belki bana öyle olmaz, belki o kişi onu haketmistir de oda öyle davranmiştir... ama kalkıp 2 günlük insanin lafına inanip diğer insani silen kişide kendini sorgulasın
Kim o kuzum🙄🙄
Genel... öylesine sordum soruyu... sonra soruyu içselleştirdim yorum yapıyorum
Hmmm 🙄🙄🙄🙄
Belki o kişi ona hak ettiği gibi davranmıştır 🤩
O yüzden kotuleyip duruyor mal 😂
Buna eic vericem bi botda secsin
Nasıl yani 😂
Ne dedin 😂🤣
En iyi görüş 😀
Haaaa 😂
Teşekkür ederim 😂😂
asla olmam, gerek reel hayatımda gerek burada haftada bir birileri mutlaka gelip birilerinin hakkında bişeyler zırvalıyo. Hiç umursamıyom hee diyip geçiyom :D
Ailem biriyle alakali bir sey diyorsa ki kolay kolay boyle bir sey demezler orada bir durur dusunurum onlarin disinda ise beni bu konuda etkileyecek biri yok.
Korkak ve kişiliksiz derim

Kimle ne masumların iftiraya uradi dünyada niye saksakci canım insanların olduğundan.
Olmam dolduruşa gelmem…
dedikodu sevmem … algı operasyonu hiç sevmem…
Dedikodu severim ama sevdiğim biri ile başkası bir baskasindan bana getirince onla tüm iletisimi kesiyorum
Sen çok sertsin şair kız… dedikodu sevme bide … sen insanlar hakkında şiir yazıyorsun gibi düşündüm seni 😂
Ayy ikimizin ortak sevmediği biri olunca bak gör nasil yaparim dedikodu jsjsjs
Haydaaa şairlikten istifa 😂
Benim sevmediğim insan zor bulursun ben alfayım
Senle de baska seylerin muhabbetini ederiz napalim jsjsjs
Hayır Hadi dedi kodu yapalım öğret bana !
Ama burdan yapalım hatta soruda yapalım
Başlatıyorum dedikoduyu
KS nin sahibi😏 gizli üye kim? 😃
Sen mi sorsan ben mi
Jsjsjs o zaman herkes görür 😃ayrıca uzun zamandır guncel dedikodu yok kendi halimdeyim
Tamam tamam vazgeçtim dedikoduya karşıyım ben zaten
Uzun zamandır şiir yazmıyorsun şiir yaz biraz 🌷 ben kaçar
Allaha emanet
Şiir yaz da bence falan yazalım fenomenliğini hiç kullanmıyorsun 😏
Sen feno ol
Yapmıyorsun 😕
Farklı bakıl açısı katıyorsa kendimi bir sorgular ancak yine kendi hissettiklerimle yön veririm olaya

Cok da pipimde
Olurum ama karşıdaki kişiye belli etmem, kendim test ederim doğruysa bir daha muhattap olmam doğru değilse uyumumuza göre devam ederim.
İllaki kafamı bulandırır ama yine de ben kendim tanımadan hüküm vermem. Bilemeyiz belki de art niyetli laf söyledi..
Bu konuda kendimi çok iyi frenliyorum. Kimseyi bir başkasının arkadaşlığıyla yargılamam herkese sıfırdan başlarım
Birinin lafı ile ön yargılı davranmam ama. ayni lafı 3 kişiden fazlası söylüyorsa temkinli davranirim
Hayır başkaları kendi düşüncelerini söyler beni bağlayan kısım benım ne düşündüğüm onun bunun lafıyla bir insana önyargı olmam
Bakış açım değişebilir, acaba öylemi gerçekten diye bende bi tartarım sanırım.. ama iletişimi kesmem bu yüzden
Baskalarinin lafina bakmam sadece sevdiklerimin lafina bakarim onlar kptu birisi diyorsa kotudur bitti
Tasvip etmiyorum. İki taraf dinlenmeli. İki tarafı Dinlesem bile önyargılı yine de davranmam. Ben yargı dağıtmaktan nefret ederim. Banane…
Kendim doğurmadığım önyargıyı kabul etmiyorum ki ne diyeyim. Fesleğen hoştur ama şerbeti tatlıdır şifalıdır 💁♀️
Hayır tabiki başkalarının lafı ile karşımdaki ne yargılarım nede kırarım onu kendi tanıyıp nasıl biri olduğunu anlamak isterim.
Ben yapmam dinlemem kimseyi, bana karşı yapanda kendisi bilir kendi aklı yok milletin lafına bakıyorsa yolu açık olsun.
Ben hiç bir şey demedim öyle insanlar çevremde çok oldu hepsini hayatımdan çıkardım bence sende öyle yap
Öyle yaptim ❤
En iyisini yapmışsın:))
Adı üstünde başkasının lafı önemli olan benim ne düşündüğümdür
Başka birisinin söylemi ve düşüncesi üzerine hareket etmem.. Bu onun kendi kişisel tercihi, düşüncesi ve tecrübesidir, ben kendim tecrübe etmek isterim..
Öyle cahil ve kapasitesiz insanlara ihtiyacım yok zaten, o yüzden "bye bye" derim.
herkes kendine yakışan gibi davrandığından gerek olmuyor
Başkalarının lafıyla değil kafama takılanı sorar aldığım yanıtlara göre hareket ederim
Olurum
soyledikleri de doğru çıkıyor
herkeze karşı ayni değilim bu yüzden çok önyargının kurbanı oldum birisi benimle konuşmaya falan başlayınca hiçte soylenildigi gibi değilsin falan diyorlar önargıyla falan yaklaştıklari için
Olmam aslında ama duyduğum şeyler de aklımın bir köşesinde olur, test ederim
Ben ön yargılı olmam, bana ön yargılı olanla da muhatap olmam
Hayır her insan kendi görüşüne göre kişiyi anlatır.
Ağzım bozuk olduğu için k*für ediyorum bu tarz insanlara.
Önyargılarım kendime ait.
Kimsenin lafıyla kimseyi yaftalayıp önyargı edinmem.
İnandığın insanlara yalakalık yapmaya orada bir yer edinmeye devam et derdim..
Olmam çoğunlukla ama güvendiğim biriyse önyargıya sebebiyet veren bir düşünürüm
Olmam.
Allah aklımı bana boşuna vermemiş.
Tanımam gerekir. Baskasinin lafiyla hareket edilmez
Teyit etmeden asla şüpheyi aşamam, kimsenin vebalini alamam.
Başkalarının aklıyla ve lafıyla hareket etmiyorum. Kendi gözlemlerim daha önemli her zaman.
Yok, aksine bir kişiyi 3 kişi aynı anda kötülüyorsa vardır bir şey genelde tam tersi çıkar.
Fanilerin lafıylar iş yapmam gerektiği kadar varlar.
Olmam ama mesela kendi içimde o kişiye karşı bi kılıf uydurmuşum ve çevremdeki insanlar da aynı şeyi söylüyor o zaman ön yargı yaparım
İnsanların fikirleri beni çok etkiliyor ya ama o kişiyi tanıdıkça onların fikirleri çokta önemli olmuyorr
Asla olmam belki o kişi kıskanıyor çekemiyor nerden bilelim belki kötü anıları oldu onunla seni yanına çekmek için karalıyor onu
Ben şahsen beni tanımayan birisinin dışardan gördüğü/duyduğu şekilde olduğuma inanmasını umursamam çünkü yanlış tanır ve gerçek beni asla bilemez
Söyleyen kişi önemlidir. Çok iyi tanıdığım güvendiğim bildiğim bir kişiyse temkinli davranırım. Saygılar…
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Bu tür durumlar ön yargıya dayalı hızlı kararların, sağlıklı iletişimi engelleyebileceğini ve karşılıklı anlayışı biraz zorlaştırabileceğini gösterir. Açık iletişim ve empati farklı görüşleri anlama yolunda daha etkili bir yaklaşım olabilir.
hoş geldiniz, teşekkür ederim.
hoş buldum :)