Benim askeri ücrete yapılan ek 2 tela acayip dikkatimi çekti 😅
@deli1man
@deli1man
Alışverişlerde faturalarda ve asgari ücretlerde ki küsürlerin sebebi vergiden yapılan yüzdelik hareketler.. Mesela bir bisküvi alacaksın fabrika hesap eder kilosu 100 TL diye. 100 gramlı 10 paket çıkatmak ister. %3 KDV ekler 10 Liralık ürün 10 Lira 30 kuruş olur. Bu sefer gramaj oyunu başlar. 10 Lira olsun diye 100 gram yerine 86 gramlık pakete düşürür. Fiyat düzlenir, gramaj küsürlü olur bu seferde... Asgari ücrette böyle düz bir rakam belirlenir, yasal kesintiler, vergi kesintisi falan derken, destek payı falan derken tepe hesap düz başlıyor. En sonunda küsürat çıkıyor. Ya tepe fiyatı küsürlü yapacaklar, alt hesap düz çıksın diye, ya da tepe fiyatı düz yapacaklar o zamanda alt küsürlü çıkıyor
Sen KDV %18 ken görecektin rakamları... 10 Liraya ürün satacaksın. %18 Kdv ekliyordun. 11 Lira 80 kuruş fatura çıkıyordu. adam düz 12 alıyordu para üstü vermemek için. 20 kuruş cebine girmeden satıcı el koyuyordu... Bu %20 olmuş düzlenmiş hali... O, 2 lira tamamen vergisel kesintilerden kalma. Fazla ses çıkarma yarın göze batıyor düz olsun diye ona da el koyarlar.. :D
Gerçekten de o 2 tl nin anlamı var mi bir şey dicem Silivri geliyor aklima jsjs
Ziyaretime gelin hsjsjsjs
Evdekiler yetiyor bana :))
Cevap
4Cevap
dikkatimi çeken de dağıtan da yok şimdilik.. kendime odaklanıyorum kendi hayatıma odaklanıyorum başka bir şeye değil
En güzel be barışım
Son bir kaç yıldır dikkatimi dağıtan bir şey vardı. Fakat kurtuldum. Dikkatimi dağıtan bir şey kalmadı. 2024 iyi olacak gibi...
Teşekkür ederim ve Umarım..
Biri zaafımı öğrendi ve kullandığında teslim alıyor dağıtıyor beni
Son zamanlarda dikkatimi dağıtan bir şeyler var. Toplamaya çalışıyorum 😬
O 2 lira mali hesaplama yapılırken oran açısından önemlidir yoksa canları sıkıldığı için hadi 2 lira verelim değil muhabbbet
Komik değil işin teorisi bilinirse
Kendi kendimin dikkatini dağıtmakta üstüme yok jdjdkd
hayal değilse tv'de gözümle gördüğüm trt2 proğramlarından birinin devamı çekildiği halde sitesine yüklenmediği, tabii'ye herşeyin taşındığı ilk dikkatimi verdiğim şey.. tabii'nin hep ücretsiz olup olmayacağı dikkatimi dağıtan şey. :/
2 telayı beğenmeyen tayfaya sesleniyorum, her ay bir köşeye atarsanız yılda 24 tl yapar😅😅😅
Daha önce hissetmediğim duygular.
Duyguları yoğun yaşayan birisiyim zor oluyor benim için ama bile bile lades olmadim hiç, bir adım atacaksam adımımin tum olasiliklarini dusunuru
Onu, arkası, gerisi, sonu, basi vs. bana karşımdakine olan etkisi ne olur hepsini düşünürüm. Eger bir son göremiyorsam o ise başlamam.
İnsanların ne kadar iki yüzlülüğü
bozdur bozdur harca
aynen bozacak yer kolayca bulunur. ya da bizim esnaf der ki sen o 2 lirayi bana ver, sana 1 adet tekli falım sakız vereyim
ahaha koptum 😅😅
Sahte hisler
kalmak istiyorum
Dikkatimi ….
Gelecek kaygısı 😂
Bizim devir sizinki kadar şanslı değil ya 🙂
Eskiden internet telefon falan yoktu o yüzden temiz insan çoktu ama gel gör kiii ben evlenmekten korkuyorum 😂
Dertli değil ya korku 😶
İnsan harbiden iyi insan var mı diye düşünüyor ama sonuç 😂
(Yav he he) oluyor 😂
İnşallah 😂
Üç harfli seyler
Niee
ha dikkat etmemişimm
:))
Hiçbir şey
Fiyatlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?