Kendi kendime konuşma provası yapıyorum?

Arkadaşlar ben küçükken çok çekingen utangaç biriydim liseye geçince açıldım etkinliklere falan katılıyorum ama kendimde şöyle bir durum fark ettim mesela evde iş yapıyorum diyelim, çamaşır katlıyorum içimden diyorum ki geçen gün tam ocağı kapatırken elim kaydı üç tabak kırdım anneme ne zaman desem acaba? sonra şöyle bir duruyorum karşımdakine bunu desem güler şöyle der bende şöyle cevap veririm sonra şöyle dese falan en sonunda bu çok komik güzel hit konuşma oldu bir ara arkadaşımla sohbet ederken derim diyorum ve bunu yaparken içimden yapıyorum yani konuşmuyorum sadece bazen o anki tepkim nasıl olsa diye düşünürken ayna karşısına geçip gülümsüyorum mesela evet normal bir tepki diyorum. Bu ne oluyor kafayı yiyecem diyorum ben kendi kendime mi konuşuyorum şizofreni mi oluyorum başta sadece bunu utanmamak için konuşma provası olarak görüyordum ama bazen bu eylemi yaparken bazen durup Allah'ım ben ne yapıyorum niye kendi kendime konuşma içeriği üretiyorum diyorum. Çoğunlukla arkadaşlarımla konuşurken her şeyden konuşuyorum doğaçlama her insanın yaptığı gibi ama nedense artık alışkanlık olmuş böyle bir şey yapıyorum nedir bu bilen veya yapan var mı hiç tıpta adı ne deliriyor muyum kendimi bu şekilde daha iyi hissederek prova yaparken aslında deliliğe adım mı atıyorum aklım çok karışık?
Kendi kendime konuşma provası yapıyorum?