Biri bana bunu söyledi. "Bedenini sevmiyorsan kendini de sevmiyorsun". Öyle midir sizce?

Biri bana bunu söyledi. "Bedenini sevmiyorsan kendini de sevmiyorsun". Öyle midir sizce?

Şart değil bence.. yani ben mesela bedenimi sevmem hiç görünüm olarak yüz olarak. ama karakterimi çok severim.. zaten beni ben yapan da bu. dış görünüş değil daha çok beyin olarak varım..
Büyük ölçüde doğru, ruh ve beden bütündür, vücudunu sevmiyorsan kendini yine de sevebilirsin ama eksik bırakmış sayılırsın. Bedenini sevmek de fit bir görüntüye sahip olmaktan ibaret değildir, ona değer vermektir. Sağlığı için çaba göstermektir. Bedenini sevdiğin ve kıymet verdiğin için sağlıklı yaşama dikkat edersen de zaten fit ve güzel bir görünüme bu yolculuk sonrası kavuşursun. Eğer bedenini sevmediğini düşünüyorsan spora başlayabilirsin, bu bedeninle iletişim kurmanın ve onu sevip kucaklamanin en iyi yoludur, daha hafif daha esnek ve canlı hissedersin ayrıca 😊
tamamen doğru sayılmaz. sen bedeninden ibaret değilsin. kendini sevmenin bir ön koşulu olamaz..
hayır şart değil bence
Cevap
2Cevap
Kendini sevmek tabikide bedenini sevmekle baslamaz ama bedeniyle bariaik olan insanlarin ozguveni daha yuksektir. Onemli olan kendini her kusurunla sevebilmek ve bunun icinde bedenini sevmek sart degildir
Aslında bir bakıma çok doğru bedeninle barışık olduğun zaman özgüvenin daha fazla olur buda konuşmana davranışına duruşuna yansır kendini sevmek bedenini kusurlarını sevmekten başlıyor
İnsanın özgüvenidir kendisini sevmesi bunun için ilk önce tane tane anlamalı insan kendinde bazı şeyleri
Kendini sevmek kendini tüm kusurlarınla kabul etmek bence
kendini sevmek icin cok para şart
dogrudur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?