Merhabalar Herkese 🌸

Size devamlı dertlerinden bahseden kişidem bir süre sonra sıkılıp o kişiyi uyarır mısınız?
Dert dinleme tahammülünüzün seviyesi nerde bitiyor?
Merhabalar Herkese 🌸

Size devamlı dertlerinden bahseden kişidem bir süre sonra sıkılıp o kişiyi uyarır mısınız?
Dert dinleme tahammülünüzün seviyesi nerde bitiyor?
Bir süre sonra sıkıyor gerçekten. Sürekli olumsuzluklardan, dertlerinden bahseden birine teselli vermek etki etmiyor genelde. Çünkü bu insanlar bardağın dolu tarafından bakmayı denemek yerine boş kısmına odaklanmış oluyorlar.
Bir çözüm önerisi sunulsa da yine zihinlerinde dolaşan -umutsuzluklara kapılıp- olumsuz düşüncelerinden sıyrılamıyorlar, sıyrılmak istemiyorlar.
Yani bu kişi yakın arkadaşımsa dinlerim elbette elimden geldiğim kadar.. çünkü arkadaşımın dertleri beni de ilgilendirir.. ama sadece kendi derdini anlatıyorsa beni hiç dinlemiyorsa ya da işi düşünce sadece konuşuyorsa zaten öyle yakın arkadaşım olmazdı benim.. tabi ki de arkadaşlar birbirini dinlemeli zor yanlarında birbirlerinin yanlarında olmalılar her zaman
Hayatta bazen bir şeylerden şükretmek gerektiğini düşünüyorum sürekli olarak dertlenen ve derdini anlatan benim derdimi dinlemeyen birisine belli bir süre sonra ciddiye almazdım..
Cevap
21Cevap
Benim derdimi de dinliyosa hiç ilgimi kaybetmeden dinlerim
Sürekli sürekli bıkarım ben ya 😄
Çok dert dinlemişliğim var çözüm odaklı biriyim çözüm bulun bulmaya çalışırız çözerizde …
Tamir demeyelim ama bir insan derdi varsa ki sevdiğin insan sevdikleriniz arkadaşlarınıza o insan derdini çözmek gerektiğine inanıyorum yani ben çevrem dertli iken çok çözmeden rahat edemem o çözeriz de hayat o kadar zor değil
Dert dinlemeyi hiç sevmesem de onu anlamaya çalışır, nasıl yardımcı olabilirim diye düşünür ve çözüm üretirim. Sorun şu ki bir çoğumuz çözümü bulsakta uygulamak istemiyoruz çünkü geçmişe takılı kalıyoruz.
Maalesef çözüm bulamadığım durumlarda var ki insan en çok ona üzülüyor. Genelde öyle durumlarda o insanı ihtiyaci olan şey zaman oluyor.
Burada tanıdığım öyle mütevazi insanlar var ki, derdi, sıkıntısı dağ gibi olmasına rağmen, başka konularda konuşmak istiyor. Keşke elimden bir şey gelse diyorum. Dinlemek onları rahatlatacaksa sabaha kadar dinlerim. :( Elbette, tırnağının kırılmasını saatlerce anlatan şarşatanlardan bahsetmiyorum.
Durmadan hayatta eksikleri gören her şeyden şikayet eden kişiye kendisine acımayı bırakıp kurban psikolojisinden çıkması için uyarırım
Ben cidden çekemiyorum. Sürekli ağlayan ve negatif davranan insanlardan bıktım.
keşke orta okuldayken psikoloji dersini seçmeseydim her ne kadar psilkolog olmasamda çevremdeki insanlar dertlerini anlatıyor milletin derdi beni mi gerdi gidin psikoloğa yaa neymiş çok para istiyorlarmış
Dert dinlemek beni bayıyor aslında ben çok uzun süre dert dinlemeyi hiç sevmem. Gördüm ki vaktimi çalıyor direk yapılacak işlerim var diyorum kaçıyorum.
Derdine ve kişisine bağlı. Bazı dertler pskiyatri olmadan çözülmüyor ne yazık ki. Bazıları da genel karakter ile alakalı kendini yetersiz hissetme vs. kaynaklı. Eğer bana derdini anlatan bir kimsede değişim görüyorsam ve olumlu geridönüt alıyorsam sorun yok ancak benim çözemeyeceğim bir dert bana sürekli geliyorsa sonunda artık o kişiyi profesyonel yardıma yönlendirme vakti gelmiş demektir.
Ben dert dinlerim o sorun değil ama sürekli dertte dinlenmez zamanda heçirmek isterim o kişiyle yalan söylemediğini veya kendi kendine kurmadığından emin olmak için
başta saygıdan dinlerim ama benimde bi harddiskim var diski gereksiz şeylerle doldurursa tavrım şu olur 😂😂
https://www.youtube.com/embed/Gs9-whPG2B0Ben ona ne kadar söylesem de o yine aynı şeyleri getirip önüme koyuyor ise o insan ile çok fazla uğraşmam kendini o dert ile baş başa bırakırdım
Beni boğar bir süre sonra. Ben tavsiye verdiğim hâlde kendini kapatıyorsa çözümlere, banane derim. Kendiside kendine bunu yapıyor.
Hiç gelemem öyle insanlara narsistlikten başka bir şey değil
Tavrım olmaz çünkü tanıştığım hemen hemen herkes dert anlatıyor. Alışığım yani
Fazla dert dinlemek içimi karartır ama belli ki morali bozuk teselli ederdim
Dinlemem. Söylerim de. Alınsın birazda beni dert etsin 🤣
sevdiğim bir insansa üst limitim yok ama pek hoşlaşmadığım bir kişi ise 5 dakikayı geçmez
Öyle tipler ruh emici geliyor bana. Yeri gelir derleşir, yeri gelir eğlenirsin. Dertsiz insan olmaz daaa sürekli de dert anlatılmaz yahu cık cık cık
Arada da bi guldursun mumkunse zaten herkesin psikolojisi bozuk😂😂
Sıkılma potansiyelim yüksektir, çok katlanabileceğimi zannetmiyorum..
Sıkılırdım. Kendi derdim bana yeter çünkü.
Dertten başka anlatılacak neyim var ki
Neyse ki hiçbir şey yolunda gitmiyor da bir terslik çıkacak diye endişe etmiyorum
Ajfjahs ya
Ayda bir sanal veren bir kız var, ha bire dert anlatır oldu. Artık tüm çekiciliğini kaybetti.
Şu almak vermek muhabbetlerini bıraksak mı ya yıl nerdeyse 2024
2054 de olsa kızlar vermedikçe biz gebeririz
net olur
hayatımda kalamaz
İtici olur dinleriz nezaketen
Yavaş şekilde uzaklaşırım
aşkım gelmiş normal olurdu aşkom
Derdine çare bulamayan, ne söylesek az kalır
Dinler çözüm bulmaya çalışırım
bunaltır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?