Tarafsız ve yargılamadan bir yorum istiyorum bakar mısınız?

Ben inancı kuvvetli bir insanım. Günahlarım elbette olsa da babam tarafından da böyle yetiştirildim, bizim hayatımızda alkole yer yok. Kendimiz içmesek de içilen ortamda da durmayız. Ömrü hayatımda alkol içilen bir ortamda bulunmadım. Ta ki abim 1 sene önce evlenip kendi düzenini kurup özgürlüğe kavuşuncaya dek, bi akşam onlarda toplandığımızda benim haberim olmadan öyle bir ortam gelişti ve abimler kuzenim falan biraz içtiler. Biz kızlar içmedik. Ama öyle bir ortamda ilk kez bulundum ve mecbur bırakılmış gibi oldum yani hoşuma gitmedi. Şimdi yılbaşında tekrar program yapmışlar, özellikle bana da söylediler onların evinde toplanılacakmış. E tabii ki alkol de olacak. Öyle çok fazla içip sıçıp sarhoş olmasalar da benim içime sinmiyor bana ters. O gün başka işim var diye baştan da demedim. Kesin geleceğim de dememiştim ama onlar benim de katılacağımı varsayıp öyle program yaptılar. Şimdi katılmasam kendimi soyutlamış olacağım katılsam kendi değerlerime ters, içim rahat değil. Neden kendimi kötü hissedeceğim bir şeyi yapayım. İki arada bir deredeyim bana empati kurarak fikir verir misiniz. İnancınız ve yaşam tarzınız bana uymasa da.

Tarafsız ve yargılamadan bir yorum istiyorum bakar mısınız?