İnsanlar hep öyle değil midir bir insana ne kadar iyilik yaparsan yap ne kadar güzel davranırsan davran her zaman için senin en iyi dostun olur en iyi arkadaşın olur seni her zaman en iyi anladığını söyler, ama aslında o kişi senin gerçekten arkadaşın değildir en küçük bir şey de hayatından çıkmak için fırsat arar ve o fırsatı bulduğunu da seni hayatınla ilgili bir seninle ilgili bir sürü yargılamalar yaparak, Kendi hatalarını ve kusurlarını görmezden gelerek sadece ve sadece senin hayatınla ilgilenmeye başlar sen şunu yaptın sen bunu yaptın sen böyle insansın sen şöylesin, ama halbuki Kendi hatalarını duyup hiçbir zaman bakmaz çünkü insanoğlu nankördür hayvan kadar bile değil yoktur hayvanlara karnını doyurduğun zaman vefa gösterir yanından ayrılmaz kızsan bile bir kenarda üzülür yine de yanında getirmez Ama insanoğlu öyle değildir bak ben bir iki gündür soru soruyorum denk geliyor musun bilmiyorum Bir arkadaşımla ilgili ve bu insan benim 15 yıldır tanıdığım birisi Tamam dört dörtlük bir insan değilim benimle hatalarım var belki de beni defalarca affetti Ben aynı şeyleri yaparak kızı kendinden soğuttum.
ama her ne olursa olsun bir insandan özür dilerim hatamı kabul ettim ve elimden geleni yaptım ama hiçbir şeyin kıymeti olmadı yani senin de hayatında ne yazık ki böyle insanlar var sana boş ver diyemiyorum çünkü her şeyi zaman gerekiyor boş ver deyince her şeyi boş verin diyor insanlar sadece Kendi hatalarını görmek yerine başkasının hatalarını araştırmayı ve onları yargılamayı seviyor çünkü insanlar Haşa kendini kusursuz zannediyor.
Ama böyle İnsanların hayatına dönüp baksan hiçbir boka yaramadıklarını görürsün o yüzden emin ol kimin senin hayatında ne kadar ilgilendiği bir ilgilenmiyor çünkü sen ne kadar doğrusunu anlatsan da insanlar kendini doğru anlamayı tercih edecektir.
Kesinlikle kral , 1 senedir beni tanıyorsun, sürekli buradasın duydunmu benim yanlışımı , benim iletişimim sınırlıdır, bu yüzden bazılarına batıyorum. Ama tazminat davası açacağım bundan sonra ekonomide kötü, ohh alirim catir yerim, bundan sonra böyle, bana satasmaya çalışan kendisini asliye ceza mahkemesinde bulur, shsj
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Çünkü kendi hayatları yoktur maalesef.. yani kendi hayatları o kadar boş ki.. amaçsız ve cahilce yaşadıkları için de bizim gibi insanların hayatlarıyla ilgilenirler daha çok.. çünkü mutsuzlar bizim mutluluğumuz onlara battığı için kıskanırlar hiç umursamamak lazım böylelerini.. değmez çünkü. ✨
Bazı insanların sadece "bence" diye başlayan cümleler kurmak için bu dünyada var olduğuna inanıyorum. "Bence onu öyle yapmamalıydın", "bence bu yaptığın çok yanlış" gibi. Konu ne olursa olsun hiç farketmez hep orada hazır ve nazırlar bulunurlar. Sebebi ilahiyesine ben de eremedim.
Bence insanlar başkalarının hayatıyla ilgileniyor çünkü insan doğası gereği merak ediyor. Kendi hayatında eksik hissettiği, cesaret edemediği ya da bastırdığı duyguları başkalarının üzerinden izlemek daha kolay geliyor. Kimi zaman kendini kıyaslamak için yapıyor, kimi zaman yalnız olmadığını hissetmek için. Birinin hayatını konuşmak, kendi sorunlarına bakmaktan kaçmanın da bir yolu olabiliyor. Şöyle düşünüyorum; mutlu ve kendisiyle barışık olan insanlar başkalarının hayatına daha az takılıyor. İlgilenme dozu arttıkça, genelde kişinin kendi iç dünyasında çözülmemiş şeyler olduğunu fark ediyorum. Merak insani ama sınırı aştığında bu, ilgiden çok kendini oyalama haline dönüşüyor.
Bu hayatın kuralıdır o yüzden insanlardan uzak olacaksın kimse için bir şeyler yapmaya değmez yarın bir gün dediğin gibi kuyunu kazarlar bu hayatta ilk baş kendin için yaşanmasını bileceksin
Cahil oldukları için cahil kendisini asla görmez başkalarını görür sadece onların kusurlarını hatalarini tamam başkalarının hatası görülecek elbette ki ama insan kendisini de görmeli