Selâmm ✨
Kendi ayaklarınız üzerinde durabiliyor musunuz yoksa hâlâ ailenize mi bağımlısınız?

Selâmm ✨
Kendi ayaklarınız üzerinde durabiliyor musunuz yoksa hâlâ ailenize mi bağımlısınız?

Bakın benim ailem o kadar beni kendilerine bağlamış ki, hastaneye annemle gidiyorum, herhangi bir yere annem sürekli yanımda gelmek istiyor. Evet anne-kız takılmaları hoştur, beraber vakit geçirmek güzeldir ama ben 21 yaşına gireceğim ve hâlâ her şeyimde annem var yanımda. Abim eve geç gelirken sıkıntı olmuyor ama ben geç gelince annem aşağı sokağa inip beni bekliyor. Evet beni düşündükleri için yapıyorlar kötü bir niyetleri yok ama ben biraz daha özgür olmak istiyorum artık. Ehliyetimi aldım ama tek başıma araba sürmeme karşı çıkılıyor. Abimden örnek vereceğim yine, borç harç edip arsa alıyor araba alıyor satıyor, bunlardan kar elde ediyor etmese de bir şey denmiyor. Ben ihtiyacım olan bir şeyi için altın bozmak istediğimde öyle her şeye altın bozulmaz diyor. Bazen kendi paramın bile hesabı soruluyor. Evin direği abim gibi, kombinin derecesine, evde hangi odaların kaloriferlerinin yanacağına abim karar veriyor ve annemle babam da öylece ona uyuyorlar. Ben kendi ayaklarımın üzerinde durmak istediğimde abimden izin alarak yapıyorum her şeyi. Bunu nasıl aşacağım bilmiyorum, narsist bir abi, depresyonda bir anne ve hiçbir şeyimizi umursamayan ilgilenmeyen bir baba ile aynı evi paylaşıyorum. Nasıl kendi ayaklarım üzerinde duracağım?
Aslında kendi ayaklarının üzerinde durmak demek sadece ekonomik bağımsızlıgını kazanmak demek degil. Ne insanlar var aileden ayrı, parasını kazanıyor ama hayatın küçüçük bir darbesinde ya antideprasana ya da intiharın eşiğine geliyor.
Maddi olarak ayakları üzerinde durmak demek, para kazanmaktır.
Ama daha genel anlamda ise, zorluklarla başa çıkabilmektir bence.
Kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum, çok uzun zamandır. Şükür kimseye bağımlı değilim. Kendi kendime yetiyorum.
Cevap
15Cevap
Kendi ayaklarımın üzerindeyim
Üstünde durabileceğim başka ayak yok. Mecbur kendi ayaklarımın üstünde duruyorum. Hatta yetinmiyor başkalarını da taşıyorum.
16 yıldır ailemden uzağım ve son 7 aydır yalnız yaşıyorum bence fazlasıyla duruyorum.
Kendi ayaklarımın üstünde durmaya başladığım da 12 yaşındaydım
2019 yılından beri kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum şükür.
Durabiliyorum çok şükür büyük özgürlük çok güzel bir his
Bu teneke ile ayaklarımın üzerinde durmak imkansız
Kendi ayaklarımın üzerinde duramıyorum maalesef hayata tutunamadım
Hayır duramiyorum hergun annemin duş yakamdan bıktım senden git buedan kelimelerinide şarkı niyetine dinliyorum
Neredeyse lise bittiğinden beri kendi ayaklarım uzerindeyim
Bu arabayı kullanan ya babasından ya da kocası sayesinde arabaya sahip olması muhtemel.
Ne alâka çalışıp kendi arabanı almak zor değil
Eli fazlasıyla genç. Bu arabayı alması için en az 40 yaşında olması gerekiyor ki 40 yaşında bile alamaz. Türkiye'de patronların çalışanları sömürü düzeni var hiçbir çalışan hakkını alamıyor. Düşük kapasiteli en iyi çalışan arabayı almak için bile en az 10 borçlanmak gerekiyorken bu lüks arabaya bir kadın ancak 60 yaşında belki sahip olur belki alamaz bile ömür boyu. Öyle çalışıp kendi arabanı almak kolay değil yani. Boş hayalicilik ve ben kendi arabamı alırım havamı atarım safsatalarına gerek yok. Feministliğe güçlü kadın ayaklarına gerek yok. Bugün gün içinde altında arabası olan kadınlar hep kocasının arabasıyla geziyor.
Yani öyle çalışıp mal mülk araba alamazsınız kadın başınıza. Daha çoğu erkek zorlaniyorken kadın olarak çalışıp kendi arabamı alırım hayaline kanmak doğru değil omrunuz araba hayaliyle geçer
evet neredeyse 20 senedir
Elhamdülillah yapıyoruz bir şeyler
Artık harçlığı ben ceriyorum 😀
25 yıldan fazla oldu.
Evet duruyorum sorun yok
Bazen evet bazen hayir
Kocama bağlıyım 😂😂
Oh miss ☺️
Evet, çok şükür ✨
5 yıldır ayrı yaşıyorum
Evet durabiliyorum. Ailem yok çok şükür 😅
Fazlasıyla…