Güncellemeler
+1 yıl
aslında bu kişi ikimizin de düşmanıydı ama ben barıştım. dostum çok kindar biri kendine yapılanı asla affetmez ve asla barışmadı. bana da tepki gösterdi. eğer bununla geleceksen yanıma kendin de gelme diye. bende bunu söyledim ve söylediğim zaman düşmanımız olan kişi dostuma tekrar sövmeye başladı. bana saygısızlık etmiyo ama dostuma ediyo. ben sohbetini sevdiğim için onunla yolları asla ayırmak istemiyorum ama dostum şart koştu. sana 1 gün süre. ya ben ya o diye. napacağımı bilmiyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Şimdi çok gerçekçi bir senaryo değil benim için, çünkü dostuma yapılan bir ayıp şahsen bana da yapılmış sayılır, bu yüzden onun affetmediğini ben de pek affetmem
aslında bu kişi ikimizin de düşmanıydı ama ben barıştım. dostum çok kindar biri kendine yapılanı asla affetmez ve asla barışmadı. bana da tepki gösterdi. eğer bununla geleceksen yanıma kendin de gelme diye. bende bunu söyledim ve söylediğim zaman düşmanımız olan kişi dostuma tekrar sövmeye başladı. bana saygısızlık etmiyo ama dostuma ediyo. ben sohbetini sevdiğim için onunla yolları asla ayırmak istemiyorum ama dostum şart koştu. sana 1 gün süre. ya ben ya o diye. napacağımı bilmiyorum. küfür etti kıza oda haklı. ayrıca o her zaman benim yanımda oldu. küfür etmeyen ve kendi dostu olan kişilerle bile arasına benim içim mesafe koyup konuşmadı. şimdi ona yaptığım haksızlık gibi ama diğerinden de vazgeçemiyorum. sence napmam lazım
Dostunla olan dostluğunu gözden geçirmen lazım, yaptığın tarif dosttan çok arkadaş gibi. Muhtemelen akrep veya oğlak burcu olma ihtimali yüksek.
yok burcu aslan aşırı kindar.
Ha şahsen birisi çıkacak benim dostum dediğim kişiye sövse ben "Bana sövmiyor nasıl olsa sıkıntı yok!" diyip de geçiştiremem, içinden geçerim onun her kimse
ya ben ya o dedi. bunu başta söylemedi ama. çocuk ona sövmeye başlayınca bana şart koştu. aslında o da benim için herkesten vazgeçti. bu yüzden şu an benle de inatlaştı. bakalım kimi seçeceksin deyip benle dalga geçer gibi konuştu
dostum zaten bana söven herkesin içinden geçti. en son kankasıyla bilerek sorun çıkardım onla bile küstü ben haksız olduğum halde yani değer veriyor bana. ama ben şu an ona söven kişiyle de dostum. ve vazgeçmek istemiyorum
Valla nasıl bir dostluk anlayışınız var bilemem, kendi adına konuşayım. Benim dostum dediğim kişi benimle her konuda bir olmak zorunda değildir. Ben bir bireyimdir, o da bir bireydir. Fakat aramızda öyle bir paylaşım vardır ki farklılıklarımız bile zenginliğe dönüşür ve biz de bunu koruyup yaşatmaya bakarız, bunun için birbirimizin karakterlerine, kişiliğine, karar ve tercihlerine kendi özgül irademize duyduğumuz saygıdan ötürü haz etmesek de bazen yer yer saygı duyarız ve karışmayız. Ek olarak ben dostumu iyi bilir ve tanırım, o da beni. Bu yüzden birbirimize çoğu şeyi açıklamamıza bile gerek kalmaz, anlarız.
Bu açıdan senin dostum dediğin kişi pek benim dost belleyeceğim birisi değil şahsen.
Çok da dostum yoktur, bir elin parmaklarını geçmez sayısı
ben de böyle düşünüyorum ama şöyle bir sorun var. adam dostuma saatlerce sövdü. ben tek kelime etmedim. kız zaten bana başlarda böyle bir istekte bulunmadı. sadece onunla geleceksen yanıma gelme rahatsız oluyorum dedi. ama ben dinlemedim barışsınlar istedim bu sefer olay daha b. ka sardı. şimdi de kız beni bu duruma düşürmeye hakkın yok. benim sana gösterdiğim hassasiyeti sen de gösterecek misin merak ediyorum. ya ben ya o yarına kadar kararını ver dedi. eğer onu seçmezsem sonsuza kadar benimle ilişkisini keser. çok nettir. ben bu durumu nasıl normale çevirebilirim. ikisiyle nasıl uzlaşma sağlayabilirim. çok az vaktim var
Şu durumu bana biraz daha açsana çok özel değilse. Biraz daha geniş perspektiften bakıp bi vaka analizi yapmak istiyorum sağlıklı cevap verebilmem için?
elbette açayım
dostuma ayşe ortak düşmanımıza da ahmet diyerek daha kolay anlatabilirim.
şimdi ben ayşeyle yıllardır süren bir dostluk içindeyim. ki gerçekten dost gibi dosttur onu asla kaybetmek istemiyorum. 6 yıllık dostum. her şeyimizi beraber yaptık. üniversitede beraber okuduk beraber işe girdik. kız benim için herkesle kavga etti. çoğu dostluğunu bitirdi. çoğunda da ben haksız olmama rağmen beni aşırı sevip değer verdiği için. ve ben de bu ilgiye alıştığımdan aslında biraz nankörleştim burada öz eleştiri yapmam gerekiyor. son zamanlarda iş yerimizde birisiyle flört ediyordu. ben de flört ettiği kişiden hiçbir sebep yokken irrite oldum ve ayşenin ondan ayrılması için manipüle ettim. çünkü adam dürüst birine benzemiyordu. ve hoşlanmadım onunla beraber takılmaktan. ayşe de beni dinledi. aşık olduğunda aptallaştığını söyledi ve bu sebeple ilişkisini kesti. yani kız gerçek bir dost beni çocuğu gibi koruyup kolluyor. ama ayşe benim ona karşı nankör davrandığımı anladı ve son zamanlarda beni sürekli ikaz ediyordu. sessiz kalmam gerçekleri görmediğimden değil, önemsemediğimdendir falan dedi. ben burada anladım yani artık alındığını. sonrasında ortak bir düşmanımız yıllar önce ikimizin de kavgalı olduğu ahmet bana ulaştı ve özür diledi. ben gizlice haftalarca konuştum onunla ama ayşeye asla söylemedim. ahmet ayşeyle barışmak istedi fakat arkadaşım aşırı kindar ve bir küstüğüyle asla barışmaz. nettir. bir kez yapan hep yapar kafasındadır. ben de buna karşıyım işte. neyse bana dedi ki ahmetle istediğin gibi görüş fakat sakın ha sakın karşıma çıkarma. ben de tamam dedim ama ikisi barışsın diye ortak bir gruba soktum. ayşe benim hatrım için çıkmadı o gruptan fakat ahmeti benden uzak tut. kendin ne yapıyorsan yap kafasındaydı hep.
bende bunu ahmete söyleyince ayşeye direkt wpden küfürler etti. kız da ahmeti engelleyip bana yazdı. sen beni nasıl bu duruma düşürüyorsun. sana demedim mi benden uzak tut diye falan bana sitem etti. aşırı kırıldı. ben her zaman seni tercih ederken sen nasıl bu adamla beni aynı kefeye koyarsın diye serzenişte bulundu. ben yine barışın falan dedim. kızı asla korumadım hatalıyım biliyorum. ama ahmetle de hala konuşuyoruz. bana ayşeden nefret ettiğini anlatıyor. ayşe bana bu küfür olayından sonra dedi ki senden asla böyle bir şey istemedim. ama eğer gerçek dostumsan bana bu gece yaptırdığın saygısızlığı unutacağım. tek şartım ahmetle bundan sonra her yerden iletişimi keseceksin dedi. ben de ahmeti de çok sevdiğimden iletişimi kesmek istemediğim için hiçbir şey söylemedim o anda. bana dedi ki yarına kadar müsade sana. yarın sana bu soruyu tekrar sorucam ve cevabımı alacağım dedi. yani yarın bana kesin yazacak ben ikisiyle de aram bozulmasın istiyorum. ama ayşe aşırı katı ve bundan sonra hele asla affetmez. seçim yapmazsam da beni her yerden engeller hayatından çıkarır. çok nettir bu konuda. napmam gerekiyor. mantıklı düşünemiyorum. gecedir ağlıyorum napacağım
Ahmetle olan düşmanlığınızın sebebi ne peki!
eskiden ayşeyle flört etmek istemişti. kabul etmemişti ayşe. ahmet yalvarmıştı arkadaş kalalım diye. ayşe de tamam dedi. bir süre sonra kızı sanki kendisiyle beraber olmuş gibi herkese anlattı. yani aslında takıntılı kıza
Tam tahmin ettiğim gibi :) Şimdi durumu özetleyecek olursak. Dostunun dostluğuna karşılık verememişsin. Tabii ki sen dostunun kafasına silah dayamadın senin isteklerini gerçekleştirsin diye, o da kendi isteyerek yapmış tercihlerini. Bu yüzden de Ahmet ile muhabbetine başta karışmamış, hatta okey de vermiş onun hayatına dahil etmemen şartıyla. Ahmet de belli ki karaktersizin teki, kızın adını kullanıp onun hakkında onca yalan söylemiş, atıp tutmuş millete Ayşe şöyle ayşe böyle diye.
Şimdi Ayşe karakterli bir insan olarak Ahmet ile muhattap bile olmak istememekte dibine kadar haklı ve bu kararına senin net SAYGI DUYMAN gerekirdi. burada dostun Ayşe'yi resmen ezip geçmişsin. Benim şahsen kabul edebileceğim bişi değil bu durum, sonuçta ağzım dilim ve aklım var, barışmak istesem gider kendim barışırım, kimsenin aracılığına ihtiyacım olmaz bunun için.
Ayşe yine dostluğunun hatrına kestirip atmamış seni ve haklı olarak ya o ya ben demiş, ben onu bile demezdim muhtemelen direkt seninle iletişimi keserdim. Bi de çocuğa ikiniz arasındaki özeli paylaşıp grupta dostuna hakaret etmesine izin veriyorsun. O kadar boktan duruma getirmişsin ki dostluğunu çok afedersin ama bu hikayede birini harcayacaksın. Ahmeti harcasan bile Ayşe sana eski samimiyetiyle yaklaşmayacak. Ayşe'yi harcarsan da net dımdızlak kalacaksın çünkü çocuk seni kullanıyor, işi bitince sana da yolu verecek.
napmışım ben. gerçekten ağlayarak okuyorum. son derece haklısınız. ne kadar aptal davranmışım
ben napacağım şimdi
İkisini de kaybetmemek adına Ayşe'ye Ahmetle samimiyetin hakkında yalan söylesen bu sefer de Ahmet'e ne kadar güvenebilirsin, dediğim gibi çocuk seni kullanıp dostunun açığını kolluyor belli ki. Ben net Ahmet'i harcarım burada, isterse dünyanın en kaliteli en keyifli muhabbetini yapsın.
Ayşe'nin de gönlünü almak adına kulu köpeği olur, dostum için bir süre nazına katlanırım.
bana sürekli ayşeyle ilgili sorular sordu zaten. takıntılı biri. ayşeye aşık olduğuna inanıyorum. bu sebeple muhabbet etmek iyi gelmişti. ama yerden göğe kadar haklısınız. durumun içinde olunca mantık aklı terk etti bende.
ahmetle sadece dedikodu ediyorduk eğleniyorduk yani
ama ayşe bu olaylardan önce de bana ikazlarda bulunuyordu. dostluğunu kullandığımın farkındaydı yani incecik iple bağlıydı bana sanki. çünkü karakteri bu şekilde. bekler bekler. biriktirir. kotayı aşınca direkt siler insanı. yani dostluğumuzu da kurtarmam gerekiyor. onun güvenini tekrar kazanmam da gerekiyor
Yapacağın şey basit. Şimdi gideceksin Ahmet'e diceksin ki "Ahmet en başından seninle konuşmakla hata ettim, bu dakikadan sonra arkadaş olmamız mümkün değil, ben seni affettim lakin bu kadar. Hayatında başarılar dilerim, her şey gönlünce olsun."
peki ben dostumun yüzüne nasıl bakacağım
Sonra dostun Ayşe'ye gidip iyi niyetinle nasıl bir eşeklik ettiğini, bunca zaman sergilediğin dostluğuna yeterince karşılık veremediğini ve bundan ne kadar pişman olduğunu anlatacak ve özür dileyeceksin. Affedip affetmemek onun eline kalmış. Affetmezse de eyvallah diyip yoluna devam edeceksin.
Hatta yazdığım cümleleri de ss al, okut gerekirse. Ayşe benim dostum olsa onu sırtımda taşırım. Bu kadar anlayış da hakikaten herkesin göstereceği bişi değil, helal olsun kıza. İnş iyi niyetinin cefasını çekmez kimseden.
allah razı olsun sizden. gecenin bu saatinde derdime ortak oldunuz. çok teşekkür ederim. minnettarım. gerçeklerin biri tarafından yüzüme vurulmasına ihtiyacım vardı. yarın ne olduğunu yazacağım. umarım dostum beni affeder
Sen de daha fazla suistimal etmeden, olgun bir birey gibi Ayşe'nin sana kestiği cezaya eğer ki dostluğu bu denli kıymetliyse senin için, razı geleceksin. Emin ol seni affedecek.
ayşe vefalı bir dosttur onu kaybedemem ama artık bana eskisi gibi bağlı değil. onu o kadar yordum ki. asıl bencil benim. çok teşekkür ederim size
Rica ederim. Umarım bir dostluğun yeniden pekişip sağlamlaşmssına vesile olurum, yoksa konuştuklarımın hepsi boşa :)
ona yazacağım özür mesajına kafa yoracağım bu gece boyu. ve o bana soruyu tekrar sormadan atacağım. evine gideceğim yarın özür dileceğim. aptallığım için af dileneceğim. yarın size de yazacağım. allah razı olsun yanımda oldunuz
Bu arada yarını bekleme, şimdiden yazacağın şeyi düşün, yaz ve yolla. Emin ol böylesi daha etkili, hem de gecenin kalanını uykusuzlukla p! ç etmemiş olursun ;)
Sizin için olmadım şahsen, ben bu hikayede Ayşe'nin tarafındayım ve sizin ona vefa borcunuz var. Ben onu tahsil etmeye geldim :)
haklısınız. hemen yazıp atayım. sizle konuşana kadar hala diyorum ki içimden, beni seçim yapmak zorunda bıraktığı için suçlu olan o. halbuki yaptığım bencillikten başka bir şey değilmiş
Bi düzeltme yapayım, her insan bencildir. Sizin yaptığınız düşüncesizliğe giriyor, bencilliğe değil. Vesselam.
dostum ona ne kadar yalvarsam da affetmedi. çok ağır konuştu ve bitirdi tüm ilişkimizi
Kolay affetmesini beklemek bunca şeyden sonra güç. Eğer dediğim şekilde pişmanlığınızı hissettirdiyseniz size karşı yüreğinin soğuması için zaman vermeniz lazım.
bana şunları söyledi: uzun süredir dostluğumu kullandığının zaten farkındaydım, ses çıkarmıyor olmam kırılmadığım anlamına gelmiyordu. bekledim. içimde biriktire biriktire bekledim. son yaptığın olmasa bile gitmek için zaten yeteri sebebim vardı dedi
Yalnız hoş bir açıklama değil bu, madem önceden gelen kırgınlığı vardı sana neden açık olmamış önden. Yaptığı dostluğa sığmaz, önden canım cicim de ama arkadan içten içe bilen. Benim dostluk anlayışıma ters.
Resmen seni başından atmak için bahane kollamış gibi anladım.
canım cicim demiyordu zaten son zamanlarda sürekli beni uyarıyordu. susuyor olmam görmediğim anlamına gelmiyor diyordu. soğuktu ve bana eskisi gibi yakın davranmıyordu
rezil bir duruma düştüm. kız yerden göğe kadar haklı. ben size dün bir şeyi anlatmayı unuttum. onu da anlatayım dinlerseniz tabii
Tamam da ya o ya ben diye bi hikaye neden yaratıyor o zaman sanki onu seçsen yanında olacakmış gibi :D sal akça geldi biraz kusura bakmayın tavrı. Neyse, gelin dertleşelim dilerseniz dmden yükünüz biraz olsun hafifler.
çok iyi olur sizi takip etmek için istek atıyorum
Küserim sonuçta dostum istiyor
ben küsmek istemiyorum. bana karışamaz diye düşünüyorum ama küfür etti karşıdaki kişi. kıza ayıp olacak nasıl orta yol bulabilirim. dostum çok inatçı asla barışmaz
Ee op ye