American Study Dergisi yaptığı araştırmanın neticesinde, zeki insanların hafta içi de hafta sonu da diğer insanlardan daha geç yattıklarını ispatladı. Peki siz ne kadar zekisiniz, ne kadar geç uyuyorsunuz?

American Study Dergisi yaptığı araştırmanın neticesinde, zeki insanların hafta içi de hafta sonu da diğer insanlardan daha geç yattıklarını ispatladı. Peki siz ne kadar zekisiniz, ne kadar geç uyuyorsunuz?

Ben de bu haberi duyduğumdan beri geceleri uyanık kalıyorum hatta uyku düzenimi bile buna paralel ayarladım. Sadece geceleri yaşıyorum acaba zekamda ilerleme olmuş mudur?
Bence ilgisi yok daha çok sağlık ve hayat düzeni ile ilgili. ama ben gece hiç uyuyamıyorum maalesef.. ve kendimi de o kadar zeki göremiyorum.. hatta aksine az uyumak bana kötü geliyor
ama uykunun gereksiz zaman kaybı olduğu konusunda hem fikirim.
Eskiden okuduğum bir kitap vardı. Yalnız aptallar 8 saat uyur diye. O geldi aklıma…
Evet bence de doğru gibi ama sürekli olmaması lazım bir gün 3-4 saat sonra ki gün 6-7 saat. her gün 8 saat çok gereksiz
Yastığa bağışlanacak fazladan 60 dk mız yok. 7 saat yeter, fazla bile☺️
Haklısın abla ☺️🌺
Cevap
16Cevap
Böyle bir bilimsel kanıt var mı bilmiyorum ama bildiğim bir şey varssa o da zeki inssnların uyku süresi ve kalştesine önem veriyor olmalarıdır. Hafta içi veya haftasonu fark etmez, aynı saatte yatıp aynı saatte kalkarlar.
Şöyle diyelim o zaman. Bu fikre saygı duymakla beraber katıldığını aynı şekilde düşünmediğimi ifade edeyim.
Aslında yeterli uykuyu uyumazsak, vücudumuzu ve zihnimizi dinlendirmessek, kafamızın daha verimli çalışmayacagı aşikar. Uyku ve yemek, zihin ve bedenin besinidir. İkisini de fazla kaçırırsak ta zarar, minimumda tutmakta zarardır..
1-2 gibi uyuyorum :D farketmiyor haftanın içi dışı
Uyku mu? Az geliyor zaten.
Sadece tebessüm ediyorum bu tip araştırmalara 😄
İnsan zekası ile uyku düzeni arasında hiç bir ilişki yoktur. Çok uyuyan birinin deha olması da mümkündür az uyuyan birinin aptallığıda... Araştırmalar yapılmıştır mutlaka ama daha dediğimiz insanların az uyumasının sebebi zeka seviyeleri değil, daha verilmeli gün geçirme istekleridir. Hatta daha ilginç bir şey demek istiyorum görseldeki Einstein günde nerdeyse 10 saat uyurmuş 😄 yani zeki olacağım diye uykusuz kalmayın yatın uyuyun deli mısınız 😂😂
Ajsjsjdjdjfkfkfkfkfkfkg az uyuyanlar şimdi durup dururken zekiyim tribine girecek 😂😂 8 saat uyuyorum ben g*erizekalı mıyım diye bi sorgulamam gerekir buna göre. Benden yola çıkınca bile bu tezin yanlış olduğu kanıtlanıyo görüyorsun 😂😂😂😂😂
@Barbiemiyimneyim hayır o değil herkes zeka seviyesini yükseltmek için uykusuz gezecek daha da mala bağlayacaklar :)) uykuyla zeka seviyesi doğrusal olmadığının kanıtısın zaten bu tezi çürütürken seni örnek gösterebilirim 😄
Diyorum bilim insanları benim kafama sığmayan beynimi bi araştırsın diye ama yok dinleyen kulak veren yok. Bu araştırmayı yapan bilim insanları daha beni tanımadı tabi onlar da kendince haklı ajsjsjdjdkdkfkfkfkfkflfpfpf
@Barbiemiyimneyim kadın beyni üzerine nerdeyse araştırma yok diyebilirim genelde bütün araştırmalar hep erkek beyni üzerine nedeni de hem üstün ırk olarak görmek hemde savaştan gelen erkek beyni fazlalılığı şimdi hiç görmedikleri bir şeyle onları sınarsak bilim insanları şoka girebilir kafa tasından çıkmak isteyen frontal lobe değil mi diye gözleri yuvasından fırlamasın bu gizem olarak kalsın bence ;))
Gizem severliğin yine çıktı ortaya 😂😂😂 Aman fazla dillendirmeyelim şimdi bilim dünyasını şoka uğratıp gündemi meşgul etmeyelim usluca çekiliyorum kenara 😎
Bu arada bi düzeltme yapmazsam içimde kalır erkekler ırk değildir. Üstün cinsiyet diyebiliriz 🌸
@Barbiemiyimneyim Fatih Sultan Mehmed'in sözüne atıfla bu konuya nokta koyuyorum bende
Eğer bu tez doğruysa, dünyanın en zeki insanlarından biri benim! O halde yorumum doğru.
Eğer uykuyla zekanın alakası yoksa yine yorumuma inanın bu tez çürük ;)))
Haahaaa doğruuu iyi yerden yakaladın 😂😂😂😂 lesgo kingo discoooo 😎
@Barbiemiyimneyim evet üstün cinsiyet olacak doğru diyosun ırk yanlış oldu orada yine çok dikkatlisin 😊
Egzersizlerin faydaları hep görüyorsun 😎😂😂😂😂😂😂😂😂
@Barbiemiyimneyim her sabah aklıma geliyor zaten çok gülüyorum 😂
Gıcırtısını da özlemişsindir sen akskskskskdkdkfkfkf
@Barbiemiyimneyim kulaklarım paslandı o derece hemde :)))
Neyse pasını silelim bi ara 😂😂😂😂😂
Zeki insanların geç uyumalarının zihinlerinin sürekli dolu olmasından ve sürekli çok çalışmalarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Başka bir açıyla düşünecek olursak, günümüzde uykusuzluk problemleri giderek artıyor ve geç uyumak artık bir alışkanlık haline geliyor ama bunun zekamızla doğru orantılı bir şekilde arttığını düşünmüyorum. Bazıları çok düşündüğü için uyuyamaz ama düşündüğü şeyler boş şeylerse bir anlamı yok. Çok faktör var aslında.
Ortalama 6 saat uyuyorum. İzinli günlerimde bile sabahları erken kalkıyorum. Fazla uyumayı sevmiyorum. Hem okul hayatımda hem de iş hayatımda her zaman az uyuyan bir insan oldum.
Bunlarin hepsi basının abartmaları bi insanin ileri ya da g. zekali oldugu uyku saatine göre degismez
Erken uyuyamıyorum maalesef. 3 saat uykuyla işe gitmişliğim bile var. Uyumakta benim lanetim. Ne kadar zekiyim bilemiyorum.
He he ne kadar aylak issiz var gec yatar gec kalkar kendini zeki sanir
bu konuda çeşitli söylentiler var , erken uyanmanın da üstün zeka belırtısı oldugu soylenıyor. hem geç yatıp hem erken kalkmak mumkun olabılır mı ustelık her zaman
Yanlış hatırlamıyor isem gece uyanık kalmak genler ile alakalı bir durumdu.. Avcı toplayıcı zamanından kalan ve günümüze kadar nükseden..
Tüm iyi hasletleri (konfor) zekaya odakladık. Zengin zekidir, az uyuyan zekidir, sosyal olan, iyi konuşan zekidir.
Biz değil bilin insanları ispatlıyor:)
Ben de Einsteinin günde 10 saat üzeri uyuduğunu okumuştum. Bunun üzerine bir yorumdu benimkisi de kırdıysam affola
Est. Ben hayatıyla ilgili tersini biliyorum.
Ben yeteri kadar zeki birisi olduğumu düşünüyorum ne kadar olduğunu bilemem ama en zor anlardan nasıl kurtulmam gerektiğini iyi bilen birisiyim.
Hala zerre uykum yok, sabah da istediğim saatte kalkabiliyorum şükür
Çok şükür 😅
Uyku düzenini sağlayan hormon, yerinde çok şükür
geç uyuması sürekli bişiler düşündüğü için ve psikopatlarda geç uyur
onlar zaten yüksek IQya sahipler
bi tane serikatil sadece yediği şekerin çöpünü yere attığı için yakalanmış onun dışında hiç açık vermemiş
beyninin bi kısmında hasar olduğu için bazı duygulardan yoksun oluyor
Pekte alakası yok aslında IQ su düsük insan kafasını boşaltamaz zaten boş olduğu için rahatca uyur orta düzey birisi bazı sebeplerden sıkıntılardan uyuyamayabilir zeki birisinin uyumayacağını sanmam çalıskan diğilse
çok saçma. zeki insan kendine bir düzen belirler o saate yatar kalkar. Diğer türlü gün ışığından yararlanamayız
Bir ilgisi vardir
Çok uykuyu değil çok dinlenmeyi seviyorum.
Yaşanacak bir hikayen var.
Profilin dikkatimi çekti. Uzun bir hikaye.
😊. Bildiğim tek şey, hiç bir şey bilmediğimdir.
Einstein yanımda halt etmiş.
3den aşağı uyuyamıyorum
En erken uyuduğum saat 2
Bu doğru olamaz kesinlikle sjsjs
Ben uyumuyorum bile.
minareye kılıf lazim sanki ndndnd
Bunlar sacma ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?