Eleştiren hep farklı insanlar oluyor. Ne olurdu bir kez de biz kendimizi eleştirsek?

Sorular durmaksızın akın ediyor zihnime
Eleştiren hep farklı insanlar oluyor. Ne olurdu bir kez de biz kendimizi eleştirsek?

Sorular durmaksızın akın ediyor zihnime
Evet tabi ki de ben kendimi her zaman eleştiririm ki böylece hatalarımın farkında varabileyim ve kendimi düzelteyim.. hatasız kimse olmaz zaten
İnsan kendine her daim bir yol bulur. Yolun sonu aramayı bırakınca gelir.
https://www.youtube.com/embed/EGYBkEW28X8Nil? Sen ne zaman aramayı bırakacaksın da bir sona ulaşacaksın? Kendi hayatının tadına bakmayı düşünüyor musun? Zira sürüklenmeyi sevdiğini düşünmeye başlayacağım. Dur artık. Durman gerekiyor. Duygularını bu kadar kontrol edebilirken, neden şu an yürüdüğün yolun sonunu getirmiyorsun?
Nil'in cevabı tam olarak şöyle olur. "Yol bitsin istemiyorum."
Kendini anlamak ve ne yaptığının farkında olmak 🤌
Güzel cevabın için ben teşekkür ederim 🌿
rica ederim
Kendimi en çok kendim eleştiriyorum. İnsanların bana pembe gözlükle bakması sinirlerimi bozuyor bazen. Misal zorunluluklarımı, sorumluluklarımı yaparken kendime asla yazık demem çünkü o iş benimdir, benim yapmam gerekir. Misal çok sabırlı derler ama sabretmek deyimiyle özdeşemiyorum, tahammülsüzlük sabrımı tüketiyor vb... Gibi gibi ofsaytım çok ama hepsini tek tek kendime söylesem bi süre idare eder.
Allah'ım sonunda aynı sözleri duyduğum birini daha buldum! Bende bunu anlamıyorum. İnsanlara özellikle de yakınlarıma diyorum ki eleştir. Sevmediklerini söyle ama asla dile getirmiyorlar. Bir tartışmada olası bir kavgadaysa hemen pıtır pıtır dökülüyor. Be mübarek istediğimizde söylesen zaten kavgamız olmazdı ki..
Aynı şeyi yaşıyorum çoğu zaman cidden yahu yanlış bulduğun genel olarak insanlara uymayan, kendimi aşağıya çekmeme neden olan bir özelliğim varsa söyleyin bende yanlış bulursam düzelteyim değil mi ama yok illa aslansın, kaplansın bitti. Ben aslan kaplan olmak istesem gider 7/24 belgesel de izlerim oysa ki 🤷♀️
He yaa gel sarılalım kaderdaşım 🥺🫂 bir gün bu kulaklar güzel bir eleştiri duyar belki 🥹
İnşaallah ya 😕 sahte insanlardan çok sıkıldım. 🌸
bende..
Teşekkür ederim.
rica ederim
Kendimi yeterince sevmiyorum. Üzülmeme zaman zaman izin vermesem de bazen istemeden oluyor. Din konusunda da eksiklerim var. Düzeltmeye çalışıyorum ama başarısız olduğum da oluyor. Bazen aşırı inatçı aşırı tripli aşırı kırıcı olabiliyorum. Ki bu sebepsiz olduğu kadar insanların bana olan tavrından ötürü de olabiliyor. Böyle yani bebik 🙃
🥺🫂
🥹🫂🫂🫂
Cevap
8Cevap
Fazla heyecanlıyım her şey hemen olsun hemen bitsin istiyorum ya da bitmesin duygularımı uçlarda yaşıyorum hep bu yüzden kaybettiğim de oluyor çoğu zaman ama yine de iyi ki varım
Tek kötü huyum var çok takıntılıyım bunu aşarsam kendimi ego olarak demiyorum ama olmam gerektiği gibi olduğumu düşünüyorum
Değmeyeceğini bildiğim halde doğru olan şeyleri bazen bazı insanlara öğretmeye, söylemeye çalışma huyum mesela
Eleştiriyorum hatta dilimden kurtulamıyorum bazen. Zaten başkasını eleştirmeye de haddim olmadığını düşünüyorum.
Eleştirilmesi gereken yönlerimi en çok kendim eleştiriyorum.
İnsan kendisiyle barışık yaşamalı.
Degmicek In sanlarin hemen yaninda olup her isini yapiom. kullaniolar beni en yakinlarim filan kendimi yorum. ertesi gunu her yerim agrio suanda oldugu gibi kendimden ozur diliyorum bi defolun artikkkkkkkkkkk
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
Neden izin veriyorsun ki? Hayır, artık bu işkenceye devam etmeyeceğim desen yine de mi ısrar ederler?
Ablam canavar gibi nefret ediyom bi gorsen iyy dersin cay bardagi yikamaz iki bebesi var pisirik bi kocasi her isini annemle bana yaptirir sfsiz adi
Õlse gram uzulmem
Kaba ve menfaatci arsiz birisi
Ama öyle deme 🥺 kardeşsiniz sonuöta ve büyük kardeşin hakkı, babanın çpcukları üzerindeki hakkı gibidir demiş peygamber efendimiz..
Sen cok tatlişsin uzulme tm iyi davraniom zaten uzulme🌼😊
Beni cokkkk uzdu ama ben onu uzmucem👍🏼
yaa kalbine çiçek ektiğim 🥹🫂 sende çok güzel bi kalbe sahipsiin teşekkür ettiim 🫰🌿
Eleştirecek bir şey yok ki diyormuşum 😄
Evet, eleştiriyorum kendimi mesela bazen çok tembel oluyorum. Ayrıca inatçı ve egoistim.
Sondakinden vazgeçtim bencil olmak kötü bir şey değil zaten herkes öyle
Egoist, bencil ve kibirli olmak kötü. Herkes öyle olsa da olmasa da
Yaşamak için gerekli ama bence
Nasıl bir hayat istediğine bağlı
Yoo 😄 aslında fark etmesek de yaptığımız her şeyin içinde bencillik var
Mesela?
Her şey öyle, mesela sen bencilce olmadığını düşündüğün bir davranış söyleyebilir misin
Ama ben açıklama istedim, açıklama yapmak bana bırakılıyor.. da neyse. Söylerim mesela bir annenin eve gelen aşureyi önce diğerlerine vermesi ve sorulduğunda da ben yedim demesi. Bunda bencilce bir davranış yok. Oturup kendisi de yiyebilir ki bu bence bencilce olur ama paylaşmayı tercih ediyor
Senin bencillik olmadığını düşündüğün bir örnek üzerinden anlatmak daha kolay olur diye düşündüm o yüzden..
Bahsettiğin anne, demek ki evdeki diğer kişiler aşureyi yediğinde daha mutlu olacak o yüzden kendisi yemek yerine onların yemesini sağlıyor hatta bunun için yalan söylüyor
Yani? Bencillik mi oluyor bu yine?
Evet 😄
Öyle mutlu olacak
ohoooh sen her şeyde bencillik ararsan olmaz ki
Ama öyle napiyim
Kendi içimde evet sürekli yaptığım şey.. eleştirdiğim yönlerim de bana özel kalmalı, düzeltecek olan da yine benim çünkü..
Eleştiririm kimseye bırakmam eleştirimi djfj
Üff 10/10 yorum vgnchf
Eylemlerimin sonuçlarını üstlenirim ve hayatta en çok kendimi eleştiririm..
Kendimi çok hayvanca gömerim ama başkası gömmeye kalkarsa onu gömerim üzerine su dökerim selasını veririm
Evet bunu hep yapıyorum
Kendini elestirmediğin gün oluyor mu diye sorman lazım 🤦🏻♀️😂.
İvet eleştiyoyum çuk
Buraya da yazsaydın keşkee 🥺
Eleştiri sevmem kendimi bile eleştirmem o yüzden
Eleştiri olmadan, almadan nasıl gelişeceğiz?
Herkes eleştiri yapacak kapasitede mi? Hayır
Ayrıca kişi kendini geliştirmek için eleştiriye bağlı kalmamalı kendini biliyorsa eleştiri önemsiz gelişim için
Peki eleştiri almadan, eleştirmeden ve eleştiriye karşı çıkarak nasıl gelişebilir bir insan? Kendini bile gözlemlemekten, hatalarını görmekten kaçınan birinin gelişime açık olduğunu düşünmüyorum. Bu da dediğiniz gibi kapasite meselesi biraz..
Evet kendini bilmek kapasite meselesi doğru o yüzden eleştiriye ihtiyacım yok kendimi biliyorum
Olur güzel bir fikir dinliyorum :)
Sizden "kendinizi" eleştirmenizi istemiştim. Sanırım yanlış anlaşıldım. Ben değil, siz kendinizi eleştiriyorsunuz
İkiside sanmıştım ben :D
Eleştirdiğim oluyor illaki fakat bişey yaşayıp üstüne eleştiririm.
Biraz fazla "yapim mi, eleştirim mi, puanlim mi" tarzı soru sordum sanırım cvcbxv Kendimizi eleştirebiliyor olmak çok değerli
İşe yaramazsın
Çok ağır değil mi?
Çok yükleniyorsunuz bence, yapabildiğiniz şeyleri göz ardı etmeyin
Bilmiyorum aklıma bir şey gelmedi
gerekirse evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?