İnsanlara güvenebiliyor musun yoksa herkese şüpheyle mi bakıyorsun?

Güvenebilen kaldı mı?
İnsanlara güvenebiliyor musun yoksa herkese şüpheyle mi bakıyorsun?

Güvenebilen kaldı mı?
Ben tüm insanlara güveniyorum ve değer veriyorum bu değeri büyütmek ve küçültmek insanın kendi elinde benim elimde değil ... biz insan severiz hak ederse sevgi büyür hak etmezse soner bu sevgi
Tabi sayısız darbe aldık insanlardan bilmiyorum ama bir insan birinden zarar görür zarar gördüğü için temkinli davranır biz sayısız darbe alsakta insanlara güvenim sönmüyor...
Allah bu güveni kırdırmasın
teşekkürler
Bir gün yaralı bir kuş Hz. Süleyman aleyhisselama gelerek, kanadını bir dervişin kırdığını söyler.
Hazreti Süleyman aleyhisselam dervişi hemen huzuruna çağırtır.
Ve ona sorar;
“Bu kuş senden şikâyetçi, neden kanadını kırdın?”
Derviş kendini savunur;
“Sultanım, ben bu kuşu avlamak istedim. Önce kaçmadı, yanına kadar gittim, yine kaçmadı.
Bende bana teslim olacağını düşünerek üzerine atladım. Tam yakalayacağım sırada kaçmaya çalıştı, o esnada kanadı kırıldı.”
Bunun üzerine Hz. Süleyman kuşa döner ve der ki;
“Bak, bu adam da haklı. Sen niye kaçmadın? O sana sinsice yaklaşmamış. Sen hakkını savunabilirdin.
Şimdi kolum kanadım kırıldı diye şikâyet ediyorsun?”
Kuş kendini savunur.
“Efendim ben onu derviş kıyafetinde gördüğüm için kaçmadım. Avcı olsaydı hemen kaçardım. Derviş olmuş birinden bana zarar gelmez, bunlar Allah’tan korkarlar diye düşündüm ve kaçmadım.”
Hazreti. Süleyman aleyhisselam bu savunmayı doğru bulur ve kısasın yerine getirilmesini ister.
“Kuş haklı, hemen dervişin kolunu kırın” diye emreder.
Kuş o anda;
“Efendim, sakın öyle bir şey yaptırmayın” diyerek öne atılır.
“Neden” diye sorar Hazreti Süleyman.
Kuş sebebini şöyle açıklar;
“Efendim, dervişin kolunu kırarsanız, kolu iyileşince yine aynı şeyi yapar…
Siz en iyisi mi, bunun üzerindeki derviş hırkasını çıkartın… Çıkartın ki, benim gibi kuşlar bundan sonra aldanmasın.”
Eminim ki hepimiz temkinliyiz. Bizi üzenler, hayal kırıklığına uğratıp güvenimizi sui istimal edenler maalesef ki bizden olanlar.
Bişi söyliyim mi? Bu parçayı da zekiler kitabında okumuştum ve bundan önce kuşlara dair bir teorim vardı. Bu parçayla doğrulamıştım tezimi. Ya senin olaylarla ilgili böyle ince sözleri, hikayeleri ve durumları paylaşman çok hoşuma gidiyor. Aynı dilde konuşuyor olabilmek 🥹🤌
Teşekkür ederim 🌺😊
Teşekkür ederim tekrardan 🌺
¥ou're welcome
Her insana da güvensiz yaklaşırsam hayatımda insan kalmaz yahu 🙄 bundan mütevelli karşımdaki insana o şansı vermeyi seçiyorum, seçiyorum ki içimde hala insanlara karşı bir güven duygusu kalsın.
Ama sonra herkes kırıyorsa? Yine de güvenir misin
kulağa mantıklı geliyor bende deniim madem
Güven zamanla kazanılan bir şey. Öyle hemen güvenilmez..
Sınanacak, sınavlara tabi tutulacak ki, o güveni kazansın..
Sınamadan güvenen, hatayı kendinde arasın..
Cevap
23Cevap
Babama bile güvenmediğim konular var. Kimseye güvenmiyorum herkes her şeyi yapar yeter ki fırsatı olsun.!
Hayır kendim dışında birine güvenmem çok zor ve çok uzun zaman alıyor.. bu yüzden de genelde güvenemiyorum pek
Güvenmiyorum, çünkü insanoğlu bu...
Başta güvenilir görünen çoğu insan, sonradan gerçek yüzüyle çıkıyor karşımıza.. Biraz uzaktan bakmak yeterli bunu görmek görmek için.. Söylediklerini inkar eden davranışlarına rastlamak zor olmuyor..
Sadece bazılarına bir miktar
Çok güvenmek büyük bir hata ama hiç güvenmemek de o kadar büyük bir hata olurdu bence
Azıcık güvenmek nasıl oluyor? Şimdi sana güvenicem ama öyle çok değil ekmek kırıntısı gibi falan mı dememiz lazım?
Ahaha öyle değil, şüphesiz %100 güvenmek yanlış yani "o asla bunu yapmaz" diye düşünmek gibi
Çünkü gerekli şartlar sağlandığında herkes her şeyi yapar
İyi de güven durup dururken oluşmaz. Gel ben sana güveneyim demez kimse. Zaman içinde güvenini kazanır. Öncesinde kırıldıysa direkt kapalıdır o ayrı
Aynı şeyden bahsetmiyorum aslında ama anlatamıyorum galiba çok uykusuzum ondan olabilir 🥺
belki de ben anlayamıyorum, teşekkür ederim görüş için
Rica ederim ne demekk
İnsanlara güveniyorum. Kendimi ne zaman güvensiz adledersem insanlara güvenmeyi bırakacağım.
Güvendikleriniz kırmaya devam etse bile mi?
Etse bile.
"Güvenmeyeceğim" diyorum ama sonra bi bakıyorum öncekinden daha fazla güvenmişim. İnsanın doğasında var birine güvenme ihtiyacı. Ne kadar çok güvenmeyeceğim dese de, güveniyor.
Hayat güvenmeden yasanmaz. Ben guvenilirsem benim karsima da benim gibileri cikacak buna kalpten inaniyorum. Cevremde hamdolsun hep bu sekilde insanlarla cevrelendi simdiye kadar.
Ya aynı havayı soluyorsun, mecbur güveniyorsun, Zaten şüphelendiğin durumlarda hiç o kişiye adım dahi atmıyorsun
Çok azdır güvenimi kazanabilen insan, kazanana da herşeyimi veririm. Arkadaşımsa da sevgilimsede bendeki ayrıcalığı çok farklı olur.
Yok hayır en son bir arkadaşıma güvenmiştim sana güveniyorum falan derdim beni hayal kırıklığına uğrattı. Artık sondu bu
İnsanlara güveniyorum çünkü insanlar her an her şeyi yapabilirler.
Güvenme kotamı doldurduğuma inanıyordum kendim gibi birine denk gelinceye kadar.
Güven konusunda çok sorun yaşamış birisiyim bu yüzden birisine asla kolay kolay güvenmiyorum.
Hayır. Aşırı zor artık. Birkaç insana göre yargılamak istemiyorum ama kalbim ve aklım izin vermiyor. İster istemez korkup ürküyor insan...
Ne gerek var ki zaten güvenmeye
Aman biz böyle iyiz 😄. Az insan çok huzur ✨️
Ya da hiç insan hep huzur 🤌 favoriim
Benimde 🥹. Ben ve bebik hayvancıklarım mis
he
İnsanlara güvenmemi gerektirecek kadar yakınlık kurmuyorum..
Güven verene güvenilir ama ince eleyip sık dokumak lazım yanılma ihtimaline karşı.
Kesinlikle, güvenilmez güven kazanılır
İnsanlardan nefret ediyorum yakın çevrem hariç kimseyi istemiyorum etrafımda
Nefret de etme ya o çok ağır bi duygu çünkü. Sana da zarar verir. Ama insansız bir ortam mesela uzay mükemmel olurdu sanki..
İnsanlardan sadece zarar geliyor herkes çıkarı peşinde
öyle maalesef
Şüpheyle bakıyorum. Onun samimiyetine göre de güvenmeyi seçiyorum çünkü onun insan olduğunu var sayıyorum ilerleyen zamanlarda da rengini belli ediyor zaten
herkese şöyle yaklaşıyorum 😂😂
Kadınlara güveniyorum sadece. Kadınlar ilgi alanım. Kadın düşkünüyum
Güveni de, sevgiyi de cinsiyet olarak değerlendirmeyin bence.
Bilmem kadınlar daha anaç geliyor galiba bana
Benden daha akıllıysa güvenmem
Neden? Kurnaz biriyse mantıklı ama zeki biriyse bu güvenilmez olduğu anlamına mı gelir?
Hayır ama güvenmem beni kandırmayacağını bilemem.
Güven için zaman gerekir bir anda kimseye güvenemeyiz
İnsan yaşlandıkça güvenini yitiriyor herkese karşı.
Maalesef şüphe ile bakıyorum
Güven için zaman gerek.
Hayır güvenmiyorum
Geri_zekali olanlara hiç güvenmem 😄
Herkes bi kaypak gibi geliyo güvenilmiyo.
Tedbirliyim demek daha doğru tabir olur
Tabiki güvenmiyorum
Güvenmem geyekiyoy ama ben çuk şafım
İnsanlara maalesef güvenmiyorum sadece gülüyorum.
Güvenmem gerektigine...
İnsanlara ne güvenim ne de sevgim yok açıkçası
Hayır çok zor güvenmem
Evet ama asla tam anlamıyla değil.
Ay yok, ben korkarım insanlardan.😨
Güveniyor-muş gibi yapıyoruz artık sanırım.
he ya
Nihilist mi kesilelim
Olabilir
Belki
Kimseye güvenmiyorum
Çoğu insana pek güvenmem
Artık güvenmiyorum
Hayir
Sadece aynadakine
Çok zor be
Güvenmiyorum 😕
güvenmiyorum