Bir saati aşkın bir süredir elektrik kesik. Uzun süre elektrik kesintisi olsa hayatınıza nasıl devam edersiniz?

Bir saati aşkın bir süredir elektrik kesik. Uzun süre elektrik kesintisi olsa hayatınıza nasıl devam edersiniz?

Herkesin başa çıkma yöntemi farklı. Ben çok zorlanacağım sanmıyorum çünkü sıklıkla ortam değiştiriyorum. Bu yüzden konforsuz bir yerde bulunmak beni pek rahatsız etmez. Zaten asıl konfor alanında kalan biri gelişemez ve en kötüsü de bu bence. Çoğu insan kendine ufak bir çizgi çeker ve yeniden konfor oluşturur. Oysa konforsuzken öğrenmemiz ve çabalamamız daha kolaydır
Insan olduğundan ve göründüğünden daha güçlü bir varlıktır. Ani, şok edici olaylar ya da itilmeler insanı bambaşka biri haline getiriyor. Stabil hayat insanı geliştirmiyor zaten. Bahsettiğiniz durumlara öyle ya da böyle uyumlanabilen kisi hayatı yeniden yakalamayı da başarıyor.
Kişiden kişiye değişse de genel uyum sağlar. Benim ise bu zamana kadar tüm anı verdiğim kararlar ile konfor alaninim disi davranışlar hayatima olumlu bir ivme kattı diyebilirim. Su an bunu riske eder miyim? Hayir.
Soru da zorunlu demiş bence olumlu etkilenir insan çünkü o koşula uyum sağlamak zorunda olduğundan aksiyon alması lazım
Deprem zamanı insanlar konfor alanından çıkmak zorunda kaldı. Bazıları uyum sağlayamadıkları için de konforlu alanlara gitti. Gidemeyenler zorluklar içerisinde de olsa kendine o ortamda yeni konfor alanları oluşturmak için çabaladı. Yine de herşeyin elektriğe ve internete bağlı olduğu bu dönemde bunların insanın elinden gitmesi bocalamasına sebep olmaz mı? Soba yakmak nedir bilmeyen birisi ısınmak bunu öğrenir mi yoksa başkalarına muhtaç mı yaşar? İnternet bağımlıları ne yapar acaba, çıldıracak seviyeye gelip hayatla bağlarını koparırlar mı yoksa sosyalleşmenin yolunu mu ararlar?
Guzel ve makul sorular. Insan psikolojisi cok yönlü aynı neden çok farklı sonuçlar doğurur.
Örnek depremden etkilenen yakinen tanıdığım kişiler var
Bir tanesi Marasta hayvancılık işi yapıyordu her şeyini kaybetti ve şu an işsiz arkadasinin evinde kalıyor psikolojik olarak her şeye rağmen iyi durumda. Diger bir tanıdığım sadece tatil amacı ile deprem bölgesi Hataydaydi maddi ve manevi bir kaybı olmadi sadece benim gibi insanların evlerini kaybetmesine, ailesini kaybetmesine şahit oldu ama şu an normal hayatla bağlantısı yok. Su an evinde ama şöyle düşünelim diğer arkadaş daha zor durumda ama o daha bağlı hayata daha güçlü olması gerektiğini düşünüyor. Insan ruhu kalbi cok farkli birilerinin önünden yanından öylece geçip gittiği olaylar kiminin zihnini tarumar ediyor. Her iki durumda makul yani hayata devam etme arzusu ve hayattan yorulma yarıda bırakma arzusu.
Kişiden kişiye göre değişir ama insanoğlu normal koşullara uyumda dehset sebat gösteriyor istisnalar kaideyi bozmaz.
Son cümle işin özeti aslında... Teşekkür ederim.
Rica ederim
Zor bir durum ama kendime kendimce Alanlar yaratırım Mum ışığında kitap okuya bilirim. Telefona bakarım. Çok şıkılırsam dışarı çıkarım.
Cevap
9Cevap
Konfor alanım elimden alındıysa kendime yeni konfor alanı yaratıyorum ve bu hiç zor olmuyor...
kendine yeni duruma göre konfor alanı oluşturur yani ben öyle yaparım en azından
Günümüzde her şey fazlasıyla konfor niteliğinde artık, rahata alışmış bir insan için dünyanın sonu gibi hissedebilir, sonradan rahata ermiş kişi için ise adaptasyon daha kolay..
Her ortama uyum sağlarım ama konfor alanım sarsılsın istemem
Yeni durumuna göre yeni bir konfor alanı oluşturur.
İnsan konforuna düşkündür..
Konfor alanı oluşturmak için çabalar bu sayede kendini geliştirir.
Sudan cıkmıs balıga döner ama kendine yeni konfor alanını da oluşturur tabiiki yavaş yavaş
Bazen insan mutsuz olduğu yerde kendi rahatlığını hazırlaması gerekir diye düşünüyorum.
Hem sudan çıkmış balık, hemde kendine yeni oluşumlar yaratma içgüdüsü ile ilerler.
Aşama aşama bu bence
Sudan çıkmış balık evresiyle mücadele evresi art arda
İnsan yapıcı bir varlıktır, yeni konfor alanı oluşturur.
Sudan çıkmış balığa döner, hayatın gerçekleri ile yüzleşir...
bu kendine güven ile ilgili
Kendi alanımı oluştururum.
Bence Sudan çıkmış balık olurum
Her ortama uyarım belirli bir konfor alanım yok
Konfor alanı oluşturur.
Burada mısın
Diğer taraftan yazar mısın önemli.
Peki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?